Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   236 / 1685
(#) feki00 válasza borvendeg hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

off :beka3:
(#) sprofan válasza feki00 hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Szép teljesítmény!
Nekem is olyan van mint bal oldalt, de én még csak 324 nél tartok, 2081 ez azért durva
(#) mario1111 válasza feki00 hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Én 1400 km-et mentem a géppel amióta elektromos.
Most ezt fogom átalakítani elektromosra. A mechanika meg így néz ki.
(#) Istike88 válasza yagi hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Köszönöm szépen! Ha majd sikerül szkennelni akkor felteszed a többit is?

Előre is köszi
(#) DiveZ válasza robbbb hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Gratula! Nagyon jó kis cucc lett.
(#) banyaiakos válasza valve hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Énis mindig befutattom ónnal. nem korrodál és még szebb is...
(#) deguss válasza mario1111 hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

Gratula, ügyes megoldás, de energiát honnan veszel a motor meghajtásához?
(#) feki00 válasza deguss hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

Egy generátort összeköt a pedállal és kész
(#) deguss válasza feki00 hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

Akkor miért kell generátor? Hisz a pedál normál esetben úgyis össze van kötve a kerékkel. De én arra lettem volna kíváncsi, hogy hol vannak az akkuk, vagy napelemet cipel mario? OFF
(#) mario1111 válasza deguss hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

Pár oldallal előrébb van az akkukról kép. A bringaváz közepén lévő háromszögben vannak amúgy. 48 volt 12 Ah-s akkupakk. Az új projektben 48 volt 18 Ah-s lesz. Sajna SLA akkuk. Jobb lenne LIFEPO4 de az 4szer drágább. Visszatáplálás nincs és nem is lesz mielőtt valaki javasolni akarja, mert nem éri meg. Parasztvakítás
(#) Attila86 válasza mario1111 hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

Egész biztosan több tapasztalatod van ezügyben, ezért nem is vonom kétségbe a véleményedet a visszatáplálásról.
De elmondanád, hogy mégis miért nem éri meg, és miért "parasztvakítás"?
(#) gulyi88 válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

na ja erre énis kiváncsi vagyok !!
az akkuk töltésének hatásfoka elég jó!!
Ezért sztem csak mechanikai akadályai vannak, miszerint nem forog eleget a motor a töltéshez .!?
ezért nincs elég kakaó.. tehát sok bütykölés kellene ami nem éri meg...
(#) Báddzsó válasza gtk hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

ft232-es átalakítódhoz: szerintem nézd meg, hogy jól progiztad e be a ft232őt ledek szempontjából. Vagy nincs valami hiba a forrasztásban, nyákban... van egy alap doksi az ft232hőz aban benne van hogyan kell progizni ehhez a kapcsoláshoz...
(#) feki00 válasza deguss hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

Nyaaa!! csak poén volt, látom nem érted
(#) feki00 hozzászólása Máj 23, 2008 /

Végre kész a vicsys féle frekvenciamérőm doboza. Eddig csupaszon kallódott a kész verzió, sok baj is volt vele mert mindíg rövidrezárta valami elkallódot drót vagy akármi.
A doboz egy leamortizált pc házából lett ki flexelve. Egy hetet töltöttem azzal hogy egyenesek legyenek az élek, de hiába. A festék is folyt ösze-vissza. De legalább pontos!
(#) mario1111 válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

Mert kiszámoltam,h ha 100 méter szintkülönbségű lejtőn lejövök és az összes m*g*h energiát sikerülne betölteni az akkuba akkor az egész pakk 1/24-ede töltődne bele.
Megvalósítása is nehéz, mert a motor által indukált fesz folyamat csökken a lassulással. Bonyolult, kötséges, nehéz... fölösleges. Inkább jó nagy lendületet veszek dombon lefele.
(#) Tomi20 válasza feki00 hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

Nem olyan rossz az. A kijelző kontrasztját miért nem veszed picit lejjebb? Vagy csak azért látszik így, mert ilyen szögből fényképezted?

Értem, köszi!
Megjegyzem, hogy a villamosoknál szuperül működik a fékezéskori energia-visszatáplálás. Olyannyira, hogy a hálózaton lévő többi villamos ebből "táplálkozik". Persze ez egy picit más tészta...
(#) mario1111 válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

Autóknál már megéri mind a lejtőn mind a fékezéskor visszatáplálni, mert annak van egy tonna súlya. A villamosnak meg pláne. De én bringástul vagyok 100 kiló és max 50et megyek. Mások az arányok.
(#) feki00 válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

Csak a fényképező szögéből ilyen kontrasztos, amugy merőlegesen nézve jó.

Aha, egyértelmű.
(#) csikosgabi hozzászólása Máj 23, 2008 /

Sziasztok.Tegnap lett kész az LF386-tal felépített fejhallgató erősítőm.

-tiszta hang
-dc 12V táplálás
-tölthető 9Voltos elem beépítve
a doboz hátulján az a pár szigszallag azért van mert a doboz már másra is volt használva és nem volt semmim amivel befedjem
Elég érdekes dologra használom:
Egy zenekarban hangosítok és furcsa módon nem sorrendbe építettem fel a technikai parkomat és így hát meg van mindenem de nincs csoportkábelom.És mikor szabadtéri koncert van akkor a zenekar mögött vagyok ( ) a társam kint van a zenekar előtt és egy URH mikrofon a kezébe.Nálam van a veője beledugva ebbe az erősítőbe és mondja hogy mire tegyek még miből vegyek le.Időnként cserélünk!

Hát,elég fura megoldás de amíg nincs pénzem csoportkábelra, tökéletes!!!!

Csikós G.
(#) lidi válasza csikosgabi hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

és ezen hogy miből vegyél fel le, hogy segít a csoportkábel ?
(#) yagi válasza Istike88 hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

Természetesen felrakom ha be lesznek szkennelve!
(#) dbase válasza lidi hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

Abban, hogy szemben van a keverővel és ő saját fülével hallja ha torz, vagy bármi baj van.
Így meg a visszaverődött hangokat hallja csak.
(#) lidi válasza dbase hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

hmm, nade mitkeres hátul ? Nem a keverőbe mennek a kábelek ígyis ? Nem értek hozzá, nem kötözködöm, csak érdekel.
(#) gtk válasza Báddzsó hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

Nyakot, forrasztasokat mar leellenoriztem, hibat nem talaltam. Az FT232 adatlapjat ismerem, elolvastam a LEDekhez tartozo reszeket is, azt irja hogy alapbol BUS0-1 RX TX LEDek vezerlesere van programozva. En eddig nem programoztam az ICt..Probalkozzak programozassal?
(#) idavid válasza lidi hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

csoportkábel az olyan ,hogy egy nagy, vastag, soksoksok méteres, sokeres kábel (nálunk 20 XLR és 6 jack megy, ez 72 ér), ennek az egyik végén egy marok lengőcsatlakozó felszámozva, ez megy a keverőbe, a másik vége meg egy doboz, felszámozva, ez a színpad előtt/mögött/alatt van, és ebbe mennek bele a mikrofonok meg eszközök, monitorhangfalak, illetve néha a végfokokba is így megy a jel, ha azok a színpad alatt vannak.

ha nincs ilyened, akkor vagy kell rohadtsok kábel, esztétikátlanul elvezetve, hogy a színpaddal szemben, általában hátul középen lehessen a keverő ->> jobb ilyenkor egy csoportkábelt venni, vagy pedig a színpad mellett/mögött vagy a keverővel, ekkor nem kell sok kábel, de nem hallod tisztán a zenekart, hogy min állítgass, csak a visszaverődést.

amúgy ötletes, de nem lenne egyszerűbb egy walkietalkie+fülhallgató?

bringás téma: én most tartok idén 1800 kilcsinél edzésszinten, illetve kb még egyszer ennyi van a közlekedős, mindennapi városi biciklimben.
(#) Dani robot hozzászólása Máj 24, 2008 /

Én építettem egy hajót:
RC írányítás
20m távolságig
20 m/s
2 légcsavar a két szélén a levegőben
6 perc
(#) Tomi20 válasza Dani robot hozzászólására (») Máj 24, 2008 /

Képet láthatnánk róla? Érdekelne...
Következő: »»   236 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem