Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szép teljesítmény!
Nekem is olyan van mint bal oldalt, de én még csak 324 nél tartok, 2081 ez azért durva
Én 1400 km-et mentem a géppel amióta elektromos.
Most ezt fogom átalakítani elektromosra. A mechanika meg így néz ki.
Köszönöm szépen! Ha majd sikerül szkennelni akkor felteszed a többit is?
Előre is köszi
Énis mindig befutattom ónnal. nem korrodál és még szebb is...
Gratula, ügyes megoldás, de energiát honnan veszel a motor meghajtásához?
Egy generátort összeköt a pedállal és kész
Akkor miért kell generátor? Hisz a pedál normál esetben úgyis össze van kötve a kerékkel. De én arra lettem volna kíváncsi, hogy hol vannak az akkuk, vagy napelemet cipel mario? OFF
Pár oldallal előrébb van az akkukról kép. A bringaváz közepén lévő háromszögben vannak amúgy. 48 volt 12 Ah-s akkupakk. Az új projektben 48 volt 18 Ah-s lesz. Sajna SLA akkuk. Jobb lenne LIFEPO4 de az 4szer drágább. Visszatáplálás nincs és nem is lesz mielőtt valaki javasolni akarja, mert nem éri meg. Parasztvakítás
Egész biztosan több tapasztalatod van ezügyben, ezért nem is vonom kétségbe a véleményedet a visszatáplálásról.
De elmondanád, hogy mégis miért nem éri meg, és miért "parasztvakítás"?
na ja erre énis kiváncsi vagyok !!
az akkuk töltésének hatásfoka elég jó!! Ezért sztem csak mechanikai akadályai vannak, miszerint nem forog eleget a motor a töltéshez .!? ezért nincs elég kakaó.. tehát sok bütykölés kellene ami nem éri meg...
Végre kész a vicsys féle frekvenciamérőm doboza. Eddig csupaszon kallódott a kész verzió, sok baj is volt vele mert mindíg rövidrezárta valami elkallódot drót vagy akármi.
A doboz egy leamortizált pc házából lett ki flexelve. Egy hetet töltöttem azzal hogy egyenesek legyenek az élek, de hiába. A festék is folyt ösze-vissza. De legalább pontos!
Mert kiszámoltam,h ha 100 méter szintkülönbségű lejtőn lejövök és az összes m*g*h energiát sikerülne betölteni az akkuba akkor az egész pakk 1/24-ede töltődne bele.
Megvalósítása is nehéz, mert a motor által indukált fesz folyamat csökken a lassulással. Bonyolult, kötséges, nehéz... fölösleges. Inkább jó nagy lendületet veszek dombon lefele.
Nem olyan rossz az. A kijelző kontrasztját miért nem veszed picit lejjebb? Vagy csak azért látszik így, mert ilyen szögből fényképezted?
Értem, köszi!
Megjegyzem, hogy a villamosoknál szuperül működik a fékezéskori energia-visszatáplálás. Olyannyira, hogy a hálózaton lévő többi villamos ebből "táplálkozik". Persze ez egy picit más tészta...
Autóknál már megéri mind a lejtőn mind a fékezéskor visszatáplálni, mert annak van egy tonna súlya. A villamosnak meg pláne. De én bringástul vagyok 100 kiló és max 50et megyek. Mások az arányok.
Csak a fényképező szögéből ilyen kontrasztos, amugy merőlegesen nézve jó.
Sziasztok.Tegnap lett kész az LF386-tal felépített fejhallgató erősítőm.
-tiszta hang -dc 12V táplálás -tölthető 9Voltos elem beépítve a doboz hátulján az a pár szigszallag azért van mert a doboz már másra is volt használva és nem volt semmim amivel befedjem Elég érdekes dologra használom: Egy zenekarban hangosítok és furcsa módon nem sorrendbe építettem fel a technikai parkomat és így hát meg van mindenem de nincs csoportkábelom.És mikor szabadtéri koncert van akkor a zenekar mögött vagyok ( ) a társam kint van a zenekar előtt és egy URH mikrofon a kezébe.Nálam van a veője beledugva ebbe az erősítőbe és mondja hogy mire tegyek még miből vegyek le.Időnként cserélünk! Hát,elég fura megoldás de amíg nincs pénzem csoportkábelra, tökéletes!!!! Csikós G.
és ezen hogy miből vegyél fel le, hogy segít a csoportkábel ?
Természetesen felrakom ha be lesznek szkennelve!
Abban, hogy szemben van a keverővel és ő saját fülével hallja ha torz, vagy bármi baj van.
Így meg a visszaverődött hangokat hallja csak.
hmm, nade mitkeres hátul ? Nem a keverőbe mennek a kábelek ígyis ? Nem értek hozzá, nem kötözködöm, csak érdekel.
Nyakot, forrasztasokat mar leellenoriztem, hibat nem talaltam. Az FT232 adatlapjat ismerem, elolvastam a LEDekhez tartozo reszeket is, azt irja hogy alapbol BUS0-1 RX TX LEDek vezerlesere van programozva. En eddig nem programoztam az ICt..Probalkozzak programozassal?
csoportkábel az olyan ,hogy egy nagy, vastag, soksoksok méteres, sokeres kábel (nálunk 20 XLR és 6 jack megy, ez 72 ér), ennek az egyik végén egy marok lengőcsatlakozó felszámozva, ez megy a keverőbe, a másik vége meg egy doboz, felszámozva, ez a színpad előtt/mögött/alatt van, és ebbe mennek bele a mikrofonok meg eszközök, monitorhangfalak, illetve néha a végfokokba is így megy a jel, ha azok a színpad alatt vannak.
ha nincs ilyened, akkor vagy kell rohadtsok kábel, esztétikátlanul elvezetve, hogy a színpaddal szemben, általában hátul középen lehessen a keverő ->> jobb ilyenkor egy csoportkábelt venni, vagy pedig a színpad mellett/mögött vagy a keverővel, ekkor nem kell sok kábel, de nem hallod tisztán a zenekart, hogy min állítgass, csak a visszaverődést. amúgy ötletes, de nem lenne egyszerűbb egy walkietalkie+fülhallgató? bringás téma: én most tartok idén 1800 kilcsinél edzésszinten, illetve kb még egyszer ennyi van a közlekedős, mindennapi városi biciklimben.
Én építettem egy hajót:
RC írányítás 20m távolságig 20 m/s 2 légcsavar a két szélén a levegőben 6 perc
Képet láthatnánk róla? Érdekelne...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |