Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Na! Drágáim.
Mától nyugger vagyok. Hú! mennyi pezsgőt ittam. Jó veletek. Köszi.
Tartalmas és egészséges nyugdíjas éveket!
Szólj a modiknak, hogy töröljék a nickedből az m betűt. Egyébként gratulálok, erre hajtok én is.
Elfér.
Eddig "majdnem nyugger", ezután "már nyugger".
Akkor igyál egy keveset, de meg ne ártson. Nehogy egészségileg bántalmazzon az itóka. Gratulálok. Sokak ezt sajnos nem élik meg.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2019
Üdv!
Mi lehetne a megoldás arra, hogy a fölöttem lévő erkélyről a víz ne folyjon végig le az ablakon? Az erkély alja szigetelt, 10cm nikecellel, de lehet hogy csak 5cm vastagságban. Egy ereszcsatornát ha feltennék milyen módon lehetne azt felfogatni hogy el is bírja?
Na egy cipőben járunk, hasonlóképp szoktam járni hébe-hóba, de még az én helyzetem annyival rosszabb, hogy a felettem lakó erkélye nem nyúlik ki, ha az ügyfelem akkor jön mikor a szomszédom szőnyeget porol és nem bámúl szét, hogy alatta ki van esetleg, akkor a nyakába hull a szemét. Vagy ha virágot locsol bő vízzel akkor esik a lé. Szóltam a közös képviselőnek intézkedjen, vagy én fogok.
Bádog kell rá. vagy csempe. Az a lényeg mindig legyen egy vízorr, amin végig lefut a víz. A víz ugyanis szeret lefelé közlekedni. Eredetileg a zsaluval kellett volna úgy kialakítani, hogy legyen egy vékony perem erre a célra.
Nehéz kérdés, mert eszerint befelé lejt a szigetelés Nagyon passzosan kell feltenni a vízelvezetőt. Csak akkor marad meg, ha belefúrsz az erkélybe, szigetelésen keresztül. Minek az erkély aljára szigetelés? (Hacsak be nem építették.) Esetleg ragasztasz csempét az elejére, hogy ~2 cm-t túllógjon, mint vízorr.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2019
Egyszerűen a felettünk lévőt nem értem, ő a legfelső szinten van és nem képes egy tetőt csináltatni magának. Közös képviselő...több évet vártunk mire új csengőnk lett.
A panelprogram keretében szigetelték be az erkélyt is. Hálós vakolat van záróként, amiről a vakolat már egy két helyen a víz miatt leesett. Elbírná a vakolat a csempét?
Annak idején lehet is volt a zsaluban ilyen, sőt biztos mert a szigetelés előtt nem folyt le végig az erkélyen majd le az ablakon a víz. Egy ilyet gipsszel, vagy csemperagasztóval fel lehetne vajon rögzíteni? Biztos vagyok benne hogy egy valamire adó szigetelő cég ezt nem hagyja ki.
Egy ilyen lemezt nem tudnál felszerelni? Persze fordítva, hogy ne keletkezzen vízgyűjtő árok. Szerintem egy sniccerrel le lehet vágni a teljesen felesleges szigetelésből annyit, hogy három-négy tiplivel rögzítsed a lemez. A kivitelezővel meg valahogy le kell veszekedni a dolgot.
Ha találnék hasonlót, akkor ahogy írod tiplivel utána meg csemperagasztóval a könnyítések mentén rögzíteném. A Praktikerben pont itt nincs hasonló fajta... Kérnék mindenről számlát, utána meg a képviselőn behajtanám.
Bádog+lemezhajlítás? Csak vállalja valaki, számlával. Előtte a képviselővel egyeztetnék. Mikor csinálták? Pontosabban mikor gányolták? Egy közönséges műkő ablakpárkányra is vágnak vízvállat.
10 éve csinálták. A párkányokról szintúgy kimaradt a vizelvezetés, párkány alatti tömítés. Ha nagy eső jön, akkor bizony be-be szivárog alatta a víz. Ezt szilóval már belülről kinyomtuk.
Na itt semmi vízelvezetést nem csináltak, ellenben 5 millióval drágult anno a szigetelés költsége csak úgy hirtelen. Sajnos a lakók nagy többsége bambuszi nyuszi... Ha máshogy nem, magam majd meghajtom 1-es lemezből rétegelt lemez segítségével.
A Törökök Atillának írják és érdekes, hogy mi is úgy ejtjük, csak valakik megreformálták ezt is.
Hát, a megreformálás pont arról szólt, hogy már szabályos nálunk is a ( régen helytelen) Atilla. Bizony, a " reformálás" előtt volt a kizárólag Attila írásmód...
A személyeskedő, ide nem tartozó, provokatív hozzászólásokat kitakarítottam. Remélem, hogy ezzel itt és most be is fejeztétek ezt a témát!
Jani! Nem biztos, hogy tényleg mindent meg kell osztani, túl nagy ez a közösség, sokféle ember jár ide...
Hmm, az ember mindig tanul. Ezek szerint a régen helytelen előtt volt helyes is.
Én úgy tanultam, hogy az atilla a ruhadarab, az Attila a név.
Igen, lehet ez is, de érdekes, hogy máshogy ejtjük, mint írjuk. Állítólag nyelvében él a nemzet és a génekben is benne van az emlék. Ki tudja.
József Attila Altatójában szundít a lapda meg a síp. Ezt is labdának írjuk/ejtjük manapság.
Ez is elképzelhető, hogy régen másképp volt. Mondjuk a labdát más népek hogyan mondják hasonlóan, nem tudom, de az Atillát a Törökök használják előszeretettel rajtunk kívül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |