Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Igen, amit én írtam ott nem lehet a fényerőt külön szabályozni. Sok digites 7-szegmenses kijelzőkhöz szokás ilyet építeni például.
Én kb 160-t kapcsolgatok egy Nanoval. Csak egy csomo port extender kell .
Nem találtam port extendert a Hestore-ban, pedig nekem is jól jönne, ha 2msec-en belül képes kapcsolni...
Bővebben: Link
Bővebben: Link Bővebben: Link Az adatlapokon meglátod, hogy hogy kapcsol, szerintem a 2 ms nem nagy elvárás.
Szerintem azt mindegyik tudja pl.PCF8574
Ezt használom én is meg a PCF8575st (16 bites). Modulban ( készen) venni olcsobb. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2020
Sziasztok,
Egy olyan problémám lenne, hogy vettem egy 7 inch-es érintős kijelzőt. Sima szöveget simán meg tudom jeleníteni a kijelzőn, de ha egy értéket szeretnék kiiratni vele akkor csak egy kockát rajzol ki (lásd csatolt kép). Lenne valakinek valami ötlete?
Nem ismerem az adott libet, de nem lehet, hogy csak string-et tud kiírni? Mert akkor string-gé kellene konvertálni. Ha a Volt változó értéke 26, akkor mit ír ki a fenti kód?
Valahogy így?
myGLCD.print(String(Volt), 275,85);
Köszi, igen így működik.
Erre nem gondoltam
Üdv!
Kis problémába ütköztem a tömbökkel. Van 7 Nextion text objektumom. Ezeknek szeretnék értéket küldeni ciklusban.
Ezt szeretném tömbbe rendezni, hogy ciklusban kezelhető legyen. Tehát valami ilyesmit szeretnék:
Hogy a for változójával tudjak nekik értéke adni 7 db if helyett. Hogy tudom ezt megoldani, mert ahogy írtam ugye úgy nem lehet, mert a NexText az egy librarinak egy objektuma amit csatoltam, ha az segít.
Nem próbáltam meg nem biztos hogy jó de valahogy így lehetne:
for(int i = 0; i <7; i++){ NexText N_temp1_t(0, 4+i*4, temp[i]); }
Ez szerintem String objektumot csinál, ami kicsit megnöveli az erőforrásigényt - már ha máshol, más miatt nem használja már amúgy is. Én inkább felvennék egy char tömböt, és itoa() függvénnyel konvertálnám bele a kiírandót, majd azt írnám ki.
Nem egészen értem mit akarsz ezzel mondani. Szerintem félreértetted.
Ami a NexText változó után zárójlben van az a Nextion oldalszáma, objektum azonosítója és neve. Azzal nem tudok mit kezdeni azt így kell definiálni a Nextion libnek. Utána N_temp1_t.setText() , ugyanez temp2....utasítással tudok értéket küldeni a Nextionnak. De ez így sok if, vagy switch case ami kevesebb gépelés de ugyanugy if. tbarath: Vagyis azt javaslod hanyagoljam a libet és írjak egy saját funkciót? Megtehetem, de akkor írhatok ujra mindent amit most kezel a lib, adatlekérdezést, touch figyelést...
NexText-ből nem tudsz tömböt csinálni? Mindenféléből lehet, nem látom hogy ebből miért ne lehetne. Mondjuk az arduino butább mint ami nyelvekhez szokva vagyok, de szerintem próbáld meg így!
Már kipróbáltam, azért jöttem kérdezni
Erre: Idézet: „char N_temp_t[7] = {N_temp1_t, N_temp2_t, N_temp3_t, N_temp4_t, N_temp5_t, N_temp6_t, N_temp7_t };” Ez a hibaüzenet: cannot convert 'NexText' to 'char' in initialization
Szerintem itt az lehet, hogy csak cimkét tettél a zárójelek közé, nincs memóriafoglalás a címekhez.
Csak gondolatébresztésnek (nincs a közelemben arduino). Javaban úgy van, hogy ha nem "gyári" változót teszel tömbbe, akkor egyesével fel kell tölteni őket a "new" utasítással. char N_temp_t[7] = {new NexTemp(... Valami ilyesmire gondolok, de szerintem ez már meghaladja az arduino képességeit. De hátha a gondolatmenet jófelé terel! Szerk: Ja, ha NexText a változó, akkor abból hogy akarsz char-t csinálni? NexText N_temp_t[7] kell oda nem? A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2020
Az egyenként értékadásra én is gondoltam. Mindjárt kipróbálom a NexText N_temp_t[7]-t is.
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy egy Arduino Nano-t zavarja -e, ha a bemenetére LED van kapcsolva? A gombot megnyomom akkor világítana a LED. A program digitalRead-ot használ, csak azt nézi, hogy a nyomógomb meg van -e nyomva. Másik kérdés. egy 12V-os 68mA áramfelvételű reléhez elegendő -e egy 1N4148-as dióda. (Ez van itthon, így nem kellene rendelnem alkatrészt.) Naponta max 10 alkalommal kapcsol a relé. Előre is köszönöm.
Oda inkább egy legalább 100mA Icjű tranzisztor is kellene a diódán kívül.+ 5-20k körüli soros ellenállás a bázisra.
Az kapcsolja majd a relé áramát. Max 10 - 15 mA lehet 1 uC port lábat terhelni, ehhez még hozzá jön a uC teljes disszipációja is mint határérték. Az 1N4148 bőven jó visszarugás gátlónak. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2020
Szia.
Természetesen tranzisztor vezérli a relét. Köszönöm.
Nem javaslok én semmit, csak a String osztály használata több erőforrást igényel, mint a "mezei" string, azaz a karaktertömb, és a hozzá való függvényeké. Ha amúgy is használod a String osztályt, akkor minimális az előnye az átírásnak. Ha csak ehhez a kiíratóshoz használnád, és "ki van centizve" az erőforráshasználat, akkor célszerű átírni.
Ami amúgy csak erre nem egy nagy történet, valahol az elején fel kell venni egy char[6] tömböt, aztán a kiíratás valami ilyesmi lenne:
Értem. PIC-en használtam az itoa-t, az esp-ben van erőforrás. Amúgy nem én használom a stringet hanem a lib. Én is jobb szeretem a karaktertömböt.
Mindenesetre köszönöm a javaslatot.
Üdv!
Új kérdés. Van egy funkcióm (library) ami int32_t-t ad vissza. A funkciót tömbösítettem, és szeretném a visszaadott értéket is tömbelemekbe rakni. lásd.
Jól sejtem, hogy oda egy címképző operátor kell? vagyis így jól fog működni?:
Igy próbáld.
Vagy igy:
Én azt gondolom hogy nem kell oda, de feltételezem hogy oka van annak hogy kérdezed. Szerintem próbáld ki!
Ha nincs más hiba, akkor az elsőnek mennie kellene gondolom.
Igen, azért kérdeztem mert az első-re hibád dobott. A címképző oppal jó lett. Belenéztem a getvalue függvénybe és int32 mutató van benne, így jöttem rá, hogy mi kell neki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |