Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nextion érintőképernyős HMI, UART kommunikációval
Témaindító: Lamprologus, idő: Máj 5, 2016
Témakörök:
Apropó, így talán egyszerűbb átküldeni az értéket:
Kerstem a témában de nem találtam, mintha valaki megoldotta volna ezt a kérdést valahogy. Én konkrétan nem szoktma ügyet csinálni belőle.
Egyébként igen, ha a szám háromjegyű, akkor három ASCII karaktert kell küldeni alapesetben.
Értem köszi!
Láttam a mérésadatgyűjtődet, Ott ha jól emlékszem kis képekkel oldottad meg a széámjegyek kijelzését. Az mennyire jobb megoldás?
Attól függ. Azt még akkor készítettem, amikor a kijelző (illetve a Nextion Editor) nem tudta az élsimítást a szöveges mezőkben. Elvileg a legújabb már tudja de addig még nem jutottam el, hogy behatóbban is teszteljem. Akkor csak ez a megoldás volt elérhető ha az ember szép karaktereket akart.
Innen nézve masszívan időigényesebb a dolog, mert minden egyes karakter egy utasítás, pl.:
Értem, köszi!
Sziasztok!
Van arra megoldás, hogy eltudjak tárolni egy aktuális beállított értéket, amit újraindításkor is érvényesít a HMI? (beállított fényerő értéket szeretnék menteni, de mindig a "programozott" értékről kezd)
dim=30 ///a kikapcsolásig érvényes
dims=30 ///elmenti a fényerőt
ez rendben, próbáltam belevenni egy változót, de az visszaállt alapra újraindításkor. - (dims írva és visszaolvasva rendben van )
Hogy néznek ki azok a változók amik el is mentődnek? Tud ilyet ez a HMI? (most ismerkedek vele )
Mit értesz a "próbáltam belevenni egy változót" alatt? Változót akarsz menteni kiakpcsolás esetére?
Hozzáférhető EEPROM-ot csak a bővített (Enhanced) verziók tudnak.
Igen, egy változónak adtam értéket egy csúszkával, majd bekapcsoláskor visszaolvastam a csúszka kezdő értékének. (nem működött).
Igen szeretnék néhány változót a HMI-ben tartani, ha lehet. Jelenleg egy 7"-os Enhanced amit próbálgatok, elvileg tudni kellene.
Itt: The Nextion Instruction Set
wepo és repo parancsok. Pl.: wepo 65,0 65-öt tárolja el, a nulladik címtől kezde. Egy szám tárolásához négy hely kell, tehát a következő nem használt terület a 4-es lesz.
Köszönöm, ez hasznos lesz.
(Gondolom a kétállású kapcsoló állapotot is csak így tudom rögzíteni)
Sziasztok!
Használni szeretném a gyári keybdB page-t paraméterek állításához. Kicsit átalakítottam: csak számokkal működik... A kérdésem: Szeretném a hívó oldalról nem csak az átalakítandó számot, hanem a min-max értéket is átvinni. A szám átvitelére a show.val=p[loadpageid.val].b[loadcmpid.val].val parancsot használom. A min. és max. értékek id.-ja +1 ill. +2 a hívó mezőjéhez képest. de ezek nem működnek: min.val=p[loadpageid.val].b[loadcmpid.val+1].val max.val=p[loadpageid.val].b[loadcmpid.val+2].val Sok paramétert kellene az oldalon állítgatni, ezért gondoltam erre a megoldásra - ha működne... Van valakinek erre jó ötlete?
Üdv.
Most raktam fel az editort Win8-ra. Indításkor ez fogad és nem indul el. Találkozott már valaki ezzel? A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2019
Letöltöttem a 0.43-as verziót az elindul.
Pech. A project meg 0.53-assal készült azt nem nyitja meg. No comment Itead. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2019
A legszebb, mikor újabb verziójú editor megnyitja, de hibát jelez fordításkor (fals hiba persze), de addigra már felülírta a régit, amit aztán a régivel sem tudsz megnyitni. Menteni-menteni-menteni 100 helyre... Elkutyult a dolog... Nekem anno 3 verzió volt mindig fenn.
Próbáltad a "futtatás rendszergazdaként" opcióval indítani? Az szokott segíteni a hasonló nem sikerült írni a fájlt hibákon.
Sehogy sem indult el. Mindegy, szerencsére a másik gépen megtaláltam a 0.53-as verziót, aztán majd csak helyrerakják az új verziót is egyszer.
Üdv!
A globális változók nem adódnak át egyik oldalról a másikra? Nem egy objektum változójára gondolok, hanem sima változóra minek globális paramétert adok. Kicsit rég használtam, de ha az objektumok változóit lekezeli globálisan akkor egy sima változót is le kellene.
Ehh. Úgy látom ez a globális ugyanúgy csak a láthatóságot mutatja, közösítés nincs. Minden lapnak saját változója van...
Van még mit fejeszteni.
Újabb kérdés.
Úgy látom kezeli a tömböket. Inicializálni hogy kell? Egyenként meg kell adni az elemeket az elején? szerk: A változó nevében nem enged szögletes zárójelet. Akkor ezek szerint csak elméleti tömböm lehet aminek az elemei egy-egy sima változóra mutatnak? Beleolvasva a leírásba csak a lapszámozás és komponensszámozs tömbösíthető. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2019
Én korábban globális változót úgy értem el másik lapról, hogy " Lapneve.változónéve "
Igen, ez megvan. Mint írtam a globális scope csak a láthatóságra vonatkozik, de minden lapnak saját változója van, nincs abszolút globális.
sys0, sys1 és sys2 globális, numerikus változó. Nem sok, egy kicsivel több, mint a semmi.
Ezeket már megtaláltam, de sajnos nekem több kellett volna. Mindegy, hivatkozok rájuk a lapnévvel együtt.
Köszönöm a segítséget.
Nem olyan bonyolult ez. Létre kell hozni egy lapot a globális változóknak, aminek a neve legyen pl. var (variable). Ezen létre kell hozni a szükséges változókat, grafikai elemet nem kell rátenni.
Aztán var.xyz névvel lehet hivatkozni a változókra. A nevéből meg egyből látszik, hogy ez egy globális változó.
Szép napot mindenkinek. Segitségre lenne szükségem, van egy Nexion Enhaced 2,8" kijelzöm, kezdő vagyok még ezen a téren rossz vagy hiányos lett a feltöltésem a kijelzöre. Aba ne menjünk bele miért de elszurtam, beírtam a (touch_j) parancsot fel is töltöte a kijelzöre kalibrálási fehér kép meg is van megérintem a kijelzö négy sarkát egy pilanatra be is villan hogy a kalibrálás OK és látszik is a háttérbe az a kép amink valojábba ott kellene lennie,, és sajna a kalibrácios ablakot nem tudom ki iktatni. valaki tudna segiteni hogy tudnám el tüntetni?
Kiveszed a szerkesztőben a "touch_j" sort és a kijelzőre feltöltöd az így módosított új kódot.
Sziasztok,
Az (eredetinek mondható) Nextion HMI kijelzőkről van-e valakinek negatív tapasztalata? Ezalatt azt értem, hogy szoktak-e a kijelzők meghibásodni? Idáig féltem ezektől a kijelzőktől ezért sima grafikus TFT kijelzőket használtam, ahol egyenként kellett megsaccolni azt, hogy melyik pixel hova kerüljön, meg az érintésre reagálást megírni jó kis kaland volt. A kijelzőt innen tervezem megvenni. A választ előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |