Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3183 / 3609
(#) sargarigo válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 10, 2020 /

Idézet:
„Érdekes volt egy szemmel vezetni.”

Engedett vezetni? Remélem csak párszáz métert mentél (vicc, tudom hogy úgyis megkerülted így Európát).. Azért ha a térérzékelés nullára esik vissza, az nem éppen biztonságos. Végülis lehet-lehet, de azért na! Rendőr nem látott? Vagy neki is volt?
(#) bbb válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 10, 2020 / 1

Érdekes dolog ez a térérzékelésesdi. Ugyanis az agy hamar rááll arra, hogy egy szemet tud használni és bár nem lesz tökéletes, mégis kompenzálja az egy szem hiányát.
Nagymamám nővére (már pár éve elhunyt) hazalátogatott Stockholmból, majd egy hülye balesetnek "köszönhetően" olyan közelről nézte meg a cipőtalp letakarítására használatos, járdából kiálló vasdarabot, hogy a kórházban bizony kivették a szemét (ráesett és kifolyt, nem tudták megmenteni neki). Pár hét után hazaengedték az akkor még MÁV kórházból, majd odahaza még boldogan vezetett évekig (eközben volt orvosi vizsgálaton, hogy vezethet-e még, s sokáig alkalmasnak ítélték).
Őt megkérdeztem, hogy milyen a térlátása, ami ugye egy szem, s hát na... Ő azt mondta, hogy ha nem is tökéletes, de az agy annyit kompenzál rajta, hogy közel 70-75%-os térlátása van így is.

Barátom is van, aki gyerekkora óta "félvak", mégis térben elég jól viselkedik, még SMD alkatrészeket is vígan forrasztgat - na persze a porszemnyi 0402-est inkább én forrasztottam be helyette, de a 0805 még vígan megy neki

A lényeg, hogy amíg a processzorban jó szoftver fut, addig az érzékelőtől érkező adat hiányosságait egész jól tudja kompenzálni
(#) mnyugger válasza szs hozzászólására (») Aug 10, 2020 / 1

Nem fogsz megismerni, mert van még hozzá egy fekete Indiana Jones kalapom is.
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 10, 2020 /

Nem vitaként hozom fel, de ott ha a műtős hozzáér bármihez, azonnal újrakezdődik a 10perces kézmosás! És egy bemosakodott asszintens adja a steril szikét és a szerszámokat. Az más környezet teljesen, 100% steril. A maszk, amit 1 hónapja hord az ember, az az ellentéte a sterilitásnak. De ha tüsszented kell, hát legalább nem lesz minden nyállal beterítve. Mondjuk az elég paraszt, aki letüsszent/köhög más embert!
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2020
(#) Kovidivi válasza bbb hozzászólására (») Aug 10, 2020 /

Én amikor szemüvegek "kaptam", újra kellett tanulnom a térérzékelést! Kb. 4 hónap után mondhatom, hogy 90%-os. Az első hetekben többször történt, hogy majdnem bevertem a fejem kinyitott konyhaszekrény ajtókba
(#) Kovidivi válasza szs hozzászólására (») Aug 10, 2020 /

A fogorvos azért hord maszkot, hogy amikor levegővel tisztítja a fogadat és mindenfelé spriccel a nyálas víz, ne menjen a szemébe!
(#) szs válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 10, 2020 /

Idézet:
„A maszk, amit 1 hónapja hord az ember, az az ellentéte a sterilitásnak”

Nem erre találták fel a mosást?

Még lesz is, aki komolyan veszi
(#) Kovidivi válasza szs hozzászólására (») Aug 10, 2020 /

Ha valaki 3-6 óránként mossa/ fertőtleníti a maszkját, az szép cselekedet.
(#) tbarath válasza szs hozzászólására (») Aug 10, 2020 3 / 2

Mert a - már bocsánat, de - maszkmániások csak azt hajtogatják, hogy maszk-maszk-maszk, de legalábbis legyen valami a szád-orrod előtt. Ennyit mondanak, és minden más meg lepereg róluk, esetleg némi hozzáértőkre hivatkozással.

Amit én írtam: "Az FFP maszkok ... "mást védeni" pont nem alkalmasak."
Anno még az aperitif törzs egyik sajtótájékoztatóján maga Cecília is elmondta, hogy fertőzött személy nem hordhat FFP maszkot, mert az befelé szűr és kifelé tipikusan nem. Illetve rémlik egy olyan story, hogy valami külföldi kórházban a doki az FFP maszk fölé (amivel magát védi) felvett egy sebészmaszkot is, hogy védjen mást ha netán ő is fertőzne. Ők biztosan nem értenek hozzá. És lehet, hogy téged nem érdekelnek, de én kb. minden 10. maszkviselőn ilyet látok.

Szövetmaszk témában ma olvastam: Bővebben: Link. Idézem: "A SÁLAK, A SZÁJ ELÉ TETT KENDŐK ÉS A KÖTÖTT MASZKOK VISZONT SEMMIT SEM ÉRNEK", valamint "a rosszul teljesítő maszkok olyanok, mintha nem is lenne semmi az emberen. Sőt, van ami rosszabb, mert nem hogy felfogja a cseppeket, hanem a nagyobb méretűeket több kisebb darabra szabdalja, és úgy engedi át." Mondjuk én nem tudom mennyire értenek hozzá, kutatók.
Na a maszkviselők kb. felénél mindenféle sálat, kendőt, házibarkács szövetmaszkot látok, az elejéről kimutatták, h semmit se ér, és DIY cuccok is nyilván precíz tervek alapján készültek és be lettek vizsgálva....

A többieken pedig van a ki tudja mióta hordott sebészmaszk, mondjuk az én nemrég kidobott, kb. 3 hónapig boltban és BKV-n, de nagyrészt azért farzsebben hordott maszkom kiváncsi vagyok hogyan teljesítene.

Na és mindez hivatalosan pont elég korona ellen, de csakis ugye boltban, dohányboltban és BKV-n, mert étteremben pl. nem fertőz senki, csak a személyzet. Illetve a MÁV és a Volánbusz járatokon is kell, de ez utóbbinál is szerintem csak akkor, ha Volánbusz a szolgáltató, mert ott a sofőr keményen betartatta mindenkivel a maszkozást, más buszokon meg senkin sincs, a sofőrön sem, meg se említi.

De amúgy meg csak a maszk a lényeg, a maszkot nem viselő vásárlón durrogó maszkos bácsika meg a nyakamba liheg a pénztár előtt a sorban, mert ugye csak a maszk, más nem számít.
Na mindegy, én elengedtem ezt a témát.
(#) BarnaPili válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 10, 2020 /

A fél perifériás látás kiesése volt nagyon zavaró. Szerencsére csak pár km-t kellett megtenni.
(#) szs válasza tbarath hozzászólására (») Aug 10, 2020 / 2

De ha én is ezt mondom, hogy olyan maszkot kell hotdani, ami másokat véd, ha én is azt mondom, hogy az a ki...tt fpf nem jó erre, miért nekem írod meg ugyanezt már másodszorra ma, mintha az ellenkezőjét állítanám???
Idézet:
„3 hónapig boltban és BKV-n, de nagyrészt azért farzsebben hordott maszkom kiváncsi vagyok hogyan teljesítene”

Miért, mosni te sem mostad, fertőtlenítetted? De, biztosan, hiszen felnőtt vagy.
Idézet:
„étteremben pl. nem fertőz senki”

Enni nehéz maszkban. Amikor nagyobb volt a veszély, ezért kellett zárva lenni az éttermeknek, kocsmáknak.
Idézet:
„nyakamba liheg a pénztár előtt a sorban,”

A bunkók mindig a nyakadba lihegtek a sorban, csak most (értelek) még zavaróbb, pont attól, aki előzőleg másokon kéri számon a szabált, mjközben ő hátrébbmaradni nem képes....
Indexet meg kár idézned, ha az Origo azt írná, fából van az Eiffel torony, ők több szemtanút állítanának, hogy mindkettő gumiból van.

Naponta viszont lehet.
Most komolyan azt kell mindig előhozni, mit nem lehet, vagy odáig kéne felérni, hogy az általunk megtehetőt tegyük meg -ha már csak ennyit kértek?
(#) mnyugger hozzászólása Aug 11, 2020 /

maszk3.jpg

(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 11, 2020 3 / 1

4 évig kórház üzemeltetőként és OEP szakértőként dolgoztam. Tisztában vagyok a maszk határaival. Az orvosi maszk - kifelé véd, főleg műtétkor, hogy csökkentse(!!!) a cseppfertőzés kockázatát. Azaz meg nem szünteti, csak csökkentheti - egy irányban. Azaz, ha a fertőződ nem visel maszkot , de te igen, akkor is 100% a fertőzésveszély és akkor is, ha senki nem viseli. Ha viseli, akkor 80%., mert mondjuk kezet fogtál vele. Azaz a fertőzések 80%-al talán csökkenthetőek - de mivel egy olyan vírusról van szó, ami laborból szökött (hogyan is tudott volna ilyen gyorsan a világ róla?), így a fertőzésveszély, ismerve az emberek zéró immunreakcióját (mivel nem természetes eredetű, amire felkészült volna) 100%. Azaz a maszk annyit ér amennyiért megvetted és hasznot hajtott az eladójának. Ha már megfertőződtél - akkor van a legtöbb esélyed a tényleges túlélésre. Nem vagyok szakértő, akit a tv-ben mutogatnak, de hülye sem. A matek és a vírus terjedési grafikonok, mind igazolják azt amit mondtam. Ahol nagyobb a népsűrűség - maszk ide, vagy oda, ahol kedvező a klíma - ott nagyobb a pusztítás. Illetve, ahol a népcsoportoknak eleve nincs valamilyen természetes rezisztenciája. A tesztek nem érnek semmit. Ismerősömet hivatalból tesztelték, majd jött hozzánk és arcon puszilt. Hiszen ő nem fertőzött! Hamis biztonságérzetet kapott mindössze.
(#) mek-elek hozzászólása Aug 11, 2020 / 2

Senkivel nem vitatkozva, a véleményem, hozzászólásként. Én voltam katona. A katonaság egyik lényege, az ellenkezés, vélemény, elvek, hitek kizárása egy közös ügy érdekében. Ennek oka a hatékonyság, és a veszteség lehetséges csökkentése.
Jól kinéznénk, ha a parancsot megvitatnák. És ez nem politika, nevezzük munkahelyi szabályzatnak.
Az orvosok, mint a katonák, rendőrök, a szabályzat, törvényes előírás szerint kötelesek ténykedni, és ezután lehet adott szakmát gyakorolni.
Tegnap voltam a Sparban. A pénztáros fiatalemberen nem volt maszk. Miután megemlítettem ezt neki, azt felelte, hogy őt nem érdeklik az öregek. Ez sajnos nem igazán méltányolható szerintem egyébként senki esetében sem. A társadalom emberek közössége, aminek lényege egymás érdekeinek szem előtt tartása.
A kézmosás sem ad teljes védettséget, és mégis mindenki megteszi, akit erre megtanítottak egyszer...
Van aki illemhely használat esetén se ki, se be nem mos kezet. Én az ellentáborhoz tartozom. Amikor az ember bemegy valahová, kopog, de legalább köszön. Kifelé, pedig elköszön. Nálam az illemhely esetében az ajtónállót, a mosdó tölti be, eme viszonyulásomban, és utána nem fogom meg a kilincset. És gondolom van aki nem ért egyet ebben, ez már ilyen... Azonban ennek további eredményét saját higiéniával lehet kezelni, nem mint a jelenlegi vírust.
Nem gondolnám, hogy a tévében nyilatkozó szakemberek égetnék magukat valótlan dolgok állításával. Magam részéről egyetértek azzal, hogy minden kis lépés is segítség lehet más ember túlélési esélyeit illetően. Mert immunrendszerünk eltérő adottságú, így nem mindegy mekkora adott fertőzés nagysága. Véleményem szerint, ha valaki nem tartja be az elvárható hozzáállást, és nem várja azt el mástól, akkor valahol kicsit "tettestárssá válik". És így már bátran berzenkednek a kényelmesek, filozófiákat kitalálva hozzá.
Ahogy nézem, ez addig így is lesz, amíg nem büntetnek érte, illetve ülhet az ilyenek miatt, mindenki otthon megint.
(#) pucuka válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 11, 2020 / 2

Királyhegyi Pálnak volt egy elhíresült mondása:
Tudjátok gyerekek, én elmondhatom magamról, hogy voltam fiatal, de ti nem biztos, hogy lesztek öregek.
Ennyit a pénztáros fiúról.
(#) pucuka válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 11, 2020 / 2

Idézet:
„A tesztek nem érnek semmit.”

Ez így nem igaz, csak jó magyar szokás szerint nem kéne fordítva ülni a lovon.
Tudomásul kéne venni, hogy a teszt nem azt mondja, hogy nem vagyok fertőzött (bármennyire is szeretnénk), hanem pusztán csak annyit, ha a teszt pozitív lesz, akkor veled további tennivalók vannak, addig is karantén. Ennyit, és nem többet. Persze ez sem 100 %, de azért jóval több, mint a semmi.
Ennyit azért talán fel lehetne fogni. A teszt kizárólag arra való, hogy ki lehessen szűrni a tömegből azokat, akik valószínűleg fertőzöttek, de még tünetmentesek, így még ők sem tudják magukról.
Ez a hamis biztonságérzet dolognak fel sem lett volna szabad merülni, főleg nem szakértők szájából. Mert így már félreérthető, és aki akarja, félre is érti.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2020
(#) szalamandra válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 11, 2020 / 3

Elek bátyám, mi elég régi cimbik vagyunk (ugye ), remélem nem veszed sértésnek, nem vitatkozva, az én véleményem, hozzászólásként.

"A katonaság egyik lényege, az ellenkezés, vélemény, elvek, hitek kizárása egy közös ügy érdekében."

Magasztosan hangzik, de szerintem nem volt igaz már akkor sem. A közös ügy inkább a hatalmi érdekeket szolgálta. A fiatalokat sorba kellett állítani, megregulázni, kicsit át- és megdolgozni, hogy a későbbiekben jók legyenek. Amikor vége lett a rendszernek, érdekes mód nemsokára a sorkatonaság is megszűnt. Hirtelen nem volt rá szükség? Vagy tudták, hogy akkor már nem lehet ezeket a dolgokat alkalmazni? A vége felé már úgyis csak operettkatonaság volt. Puhult már ott is minden. Unokatestvérem őrségben a fűtőtestnek dőlve aludt el, kiégett a zubbonya, nem lett belőle semmi. Apám hörögve hallgatta a történetet.

Szerinted a pénztárosfiú (mindazonáltal, persze, hordja ő is maszkot) kezén naponta mennyi áru halad át? Én fertőzött vagyok, a mocskos kezemmel megfogom az árut, felteszem a szalagra, ő megfogja. Majd megfogja a te árudat is. Otthon nem tudod úgy kezelni, hogy ne vidd be a háztartásodba a vírust. Kompletten zsilipelned kellene. És gondolom tőle sem élvárható, hogy minden áru megfogás után kezet fertőtlenítsen.
De mondok mást, ezzel az erővel, ahányszor kezet mosol, moshatnál hajat is. A hajas fejbőr ugyanis ideális táptalaj. Meleg, nedves, és jól ellehet bújni. Mi férfiak talán nem, de a hölgyek elég sokat macerálják a hajukat. És hosszan lehetne folytatni ezeket a dolgokat.

"Nem gondolnám, hogy a tévében nyilatkozó szakemberek égetnék magukat valótlan dolgok állításával."

Pusztán logikai alapon levezetve, szerinted ha van két ember, az egyik igazi ízig vérig szakember, mondhatni szakbarbár ezen a területen, és van egy másik, aki hogy is mondjam, ezen a területen csak úgy ott van, jókor volt jó helyen, ezáltal élért bizonyos pozíciót, stb., akkor melyiket tudod rávenni, hogy kamera elé álljon és nyilatkozzon?
Az egyiket nem érdekli ez a fajta felhajtás, sok-sok éve neve van a szakmai berkekben, a tudománynak él és ez az élete. Nagyon jól elvan a saját birodalmában és nem vágyik többre.
A másik mit tud veszteni? Mi által tudná égetni magát? A hallgatóság elhisz mindent, hisz szakember és a tv-ben beszél, csak igazat mond. Szakmailag eddig sem volt a csúcson, viszont a pénz, karrier jelentős mozgatórugó. És a szálak vajon merre vezetnek? Rá az első esetben említett "kolléga" sem fog rászólni, rápirítani, mert egyrészt nem érdekli, másrészt többet ér a nyugalma ugyanazon intézményen belül.

De mesélek mást, ami akár bárki számára kipróbálható. Az egyik ilyen helyre, ami ebből a szempontból központi és szoktak onnan nyilatkozni is, úgy bemehetsz az utcáról ama bizonyos labor küszöbéig, hogy senki nem szól hozzád, hogy hova-hova Míg más intézményekben a cipőméretemet ugyan nem, de minden más adatomat felírják még szinte az utcán, karszalagot kapok, hőmérőznek, stb.

Nem a maszk viselése ellen kampányoltam eddig sem, csak az olyan kijelentésekre reagáltam, mint hogy a maszk bizonyított.

Aki figyelt és követte az eseményeket, láthatta mi történt.
Amikor nem volt maszk, akkor nem volt szükséges hordani. Jöttek a különböző magyarázatok, kinek-mikor érdemes egyáltalán. Majd láthattuk a repülőket, hatalmas bálákat, jöttek a maszkok. Egyből kötelező lett, általában jó pénzért. Tegnap patikában, nem a sarki nyerészkedő fűszeresnél, 400 Ft lett volna az orvosi maszk. Megközelítően kétóránként cserélni illene, illetve akkor is ha átnedvesedett (ez műtétek esetén is szabály), ami a 30 fokban elég hamar bekövetkezik.
Valakinek ez is rossz üzlet.

Szerinted, ahogy mondod, azok az emberek akik az illemhely használatnál nem mosnak kezet, mikor cserélik ki a maszkjukat? Mikor mossák ki, ha mosható? Szerinted jobb ha ezeken az embereken az a maszk rajta van, vagy inkább ne is hordják?

Említve volt, hogy a műtétnél is maszk van a dokim, tehát valamit biztos ér. Ezt sosem vitattam, megelőzés szempontból, viszont műtéteknél az egész testfelülete szinte az orvosnak takarva van, a maszk csak egy alkotórésze a beöltözetnek. Azért a nyitott műtéteknél kicsit más a szituáció, mint mikor két ember áll egymás mellett a boltban. Altatásban pedig a páciens szinte nem is egy "légtérben" van az orvossal.
(#) mek-elek válasza pucuka hozzászólására (») Aug 11, 2020 /

Mindenkinek megvannak a katonaélményei. Azonban arra is érvényes, mint más dolgokra is, ki milyen ember, no meg, kinek milyen szerencséje volt a bajban. Nálunk őrségben 150 db éles lőszer volt. megnéztem volna ki veszi el tőlem, már csak felelősségérzet miatt is. Ott is érvényes volt az elöljárók lustaságának, felelőtlenségének várható eredménye, és az visszavezethető volt a szabályok semmibevételére. Szóval nem azzal kellene érvelni, hogy ugyan át mentem a piroson, és épp nem történt semmi.
A többi esetében, látnok vagy. Mindig hajat mosok, ha elmentem, meg a gyógyszereimhez, amit veszek, több napig hozzá sem nyúlok, mivel a gyógyszertárban is főleg magukat védik, ami érthető is. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy max. védettek vagyunk, mert a család több tagból áll. Azonban én megteszem amit tudok. A frigóba meg járvány nélkül is megtisztítva kellene a boltban vásárolt, mindenki által megfogdosott dolgokat betenni. Tiszta pohárból az ital is jobban esik, és a tiszta illemhely is vonzóbb egy elhanyagoltnál.
Amit még írtál, mért vitatnám, mikor látható is. Azonban rajtunk áll, hogy "egy bolond hány bolondot csinál".
(#) mnyugger válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 11, 2020 /

Mikor őrparancsnok voltam, az ágyam alatt volt 1 láda kézigránát és két láda éles lőszer. A kulcsa a zsebemben.
Na?
(#) mek-elek válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 11, 2020 /

Akkor Te voltál a "kulcsok őre"?
(#) mnyugger válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 11, 2020 /

Nem. A munícióé.
(#) FIGIRI hozzászólása Aug 11, 2020 / 2

Idézet:
„Amikor nem volt maszk, akkor nem volt szükséges hordani. Jöttek a különböző magyarázatok, kinek-mikor érdemes egyáltalán. Majd láthattuk a repülőket, hatalmas bálákat, jöttek a maszkok. Egyből kötelező lett, általában jó pénzért. Tegnap patikában, nem a sarki nyerészkedő fűszeresnél, 400 Ft lett volna az orvosi maszk. Megközelítően kétóránként cserélni illene, illetve akkor is ha átnedvesedett (ez műtétek esetén is szabály), ami a 30 fokban elég hamar bekövetkezik.
Valakinek ez is rossz üzlet.”

Mellékszálként... Januárban a feleségemnek fogászati műtétje volt, utána maszkot kellett hordania... 40 azaz negyven forintért vettem darabját a patikában. Márciusban, mikor meg nem volt hiánycikk, de már kötelezővé tették, akkor 500 forintot kértek érte. A patikus magyarázata: Jha kérem a nagykerben is tizszeresét kérik el... Aztán ez mennyire igaz vagy nem, azt mindenki döntse el maga
(#) sany válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 11, 2020 /

Idézet:
„Mindenkinek megvannak a katonaélményei.”

Aki nem volt katona, annak nincsenek. Már megkaptam a behívót és alkalmassági orvosi vizsgálat is megvolt, amikor jött a hír eltörölték, éppen.
(#) mnyugger válasza sany hozzászólására (») Aug 11, 2020 /

Mázlista!
Leszereltem. 3 hét múlva visszahívtak 2 hétre gyakorlatra. Februárban.
(#) sany válasza sany hozzászólására (») Aug 11, 2020 /

Szerintem, ha szükséges lesz, azonnal behívják az akkori "lemaradtakat".
Lehet jó lett volna, habár még elmehettek....
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Aug 11, 2020 /

A kiképzetlen embereket hiába hívnák be. Főleg a már "túlkorosokat".
(#) mek-elek válasza FIGIRI hozzászólására (») Aug 12, 2020 /

Volt kedvezményem a Royal patikában. Pár év múlva megvették a Király utca sarkát a kőrúton.
Remélem nem politika, hogy pár év alatt milyen lett a kötszerek minősége. És .
Elgondolkodtató, hogy több patika van, mint régen korcsma. Sajnos én is sokszor itt remélek vigaszt újdonsült dolgaimra....
(#) mek-elek válasza sany hozzászólására (») Aug 12, 2020 /

Régebben, amikor a fiaim katonaérettek lettek, én is örültem, mint óvó apai szív, hogy nem kell bevonulniuk. Ma már olykor arra gondolok, talán mégis előnyükre szolgált volna.
Engem is féltett anyám annak idején, mert egy baleset miatt hat éves korában temette el néhai bátyámat. Kéretlenül, még a cipőmet is pucolta, a széltől is óvott. De akkor leszolgáltam a két évemet.
És mit ad isten, nem volt gond a cipőpucolással, a takarítással, az erdőben, az őrségben, és megtapasztaltam a bajtársiasságot is. Nem beszélve arról, hogy jobban megismertem magam, és képességeimet. A türelemről, kitartásról nem beszélve, amik a továbbiakban is jelentőséggel bírtak életem során.
Azonban az is igaz, hogy a néhai seregben, sokféle intézmény volt, így sokféleképpen teltek el a szolgálati idők. És mint az életben, kinek kinek más számít jónak, vagy nem. És ezt döntse el mindenki magának. Azonban a társadalmi elvárások nem egyéni döntéseken múlnak, és nem merülhetnek ki morális megítélésben, mert valamilyen rendre szükség van. Gondolok én olyanra, hogy az iskolába ne pizsamában menjen a gyerek, mert úgy kényelmes, és a kórházban a rendet ne a személyzet pillanatnyi kedve határozza meg,.....
Következő: »»   3183 / 3609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem