Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
1.
Idézet: „Ehhez ki kell takarni az épen maradó részeket.” 2. Idézet: „homokszóró gép” Ez így oké, de ez már nem egyszerű házi módszer.
Attól függ. Kompresszor már elég sok műhelyben van, és lehet kapni kis kézi homokszórót is. Pont úgy néz ki mint a festékszóró, csak homokot szór. Gondolom nem ipari felhasználásra találták ki, de ide pont jó lehet.
A kitakarást meg úgy csinálnám, hogy előbb lefújnám homogénre a lapot, utána meg lehet fúrni. Így nem kell kitakargatni. De ez mint tudjuk nem a ki mit csinálna másképp A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2020
Idézet: „A kitakarást meg úgy csinálnám, hogy előbb lefújnám homogénre a lapot” Nem értem miről írsz. Nézd meg a képeket, erről van szó.
sziasztok, én egy ilyen kis cuccot dobtam össze, full nulla a belseje, egy diavetítő trafó, egy graetz, egy kis osztólánc, potmeter középen, a bázisra megy a poti közepe, egy BD 250 tranzisztor az áteresztő, és van mellette egy kis labortáp modul. Még nincs kész, de talán ötletet adhat. A műszerdobozt a ******-n sikerült kifogni (kereskedelmi site).
Kipróbáltam én is a webrádiót, hihetetlen mire képes az a kis eszköz! (Bár nem működik minden linkre, de biztos csak beállítás kérdése!)
Valószínű az MP3 bitráta a probléma. 128, 256 -os kódolással boldogul.
Jól néz ki, de a kerékpárgumi foltnak mi a szerepe?
A rossz helyre sikerült furatok takarása az előlapon.
Idézet: „Nézd meg a képeket, erről van szó.” Nézem. Nagyon szép! Idézet: „Ez így oké, de ez már nem egyszerű házi módszer.” Erre írtam.
Sziasztok. Egy kis Rack betáp dobozkát eszkábáltam Feszültség kijelzés. Áramfelvétel watt/h.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2020
Szia! Elegáns. Mivel mérsz benne? 3 bemenet, 3 kimenet? Vagy hogy jönnek össze ezek a Powerconok?
Sziasztok !
Megint elkövettem valamit. Korábban ezt építettem, és nagyon megtetszett egy barátomnak. Neki ennél jóval nagyobb kell fotózáshoz. Elkészültem vele. 60 * 45 cm a tál mérete, és 6-8 liter folyadékot képes mozgatni. Nagy méretű nyák előhívásához / maratásához is jó. Egy nem túl jó minőségű videó róla ui : nagyon köszönöm proli007 segítségét.
A család örül a hangoknak ? Egyébként jó !
Ez már legyen a barátom problémája.
Különben nem olyan hangos, 4-5 méterről már alig hallani.
Elöl van 1 bemenet. A többi mind kimenet. Persze nem leszbrajta 20A terhelés. Valahol max 1-2A megy csak de így gyorsabb a vsatlakozási lehetőség és stabilabb is.
Szokatlan a szememnek ez a fajta csatlakozó hálózati feszültségre. Látszólag hasonlít a speakON-ra, de mintha nem lenne pont olyan.
Milyen csatlakozók ezek?
Azt hiszem megtaláltam. Nem szabványos, de elterjedt hálózati-csatlakozó típus a fény és hangtechnikában: "powerCON".
Tetszik!Talán csak annyit fűznék hozzá, hogy ott a minőségi Neutrik PowerCon csati de ott a rettentő hitvány minőségű kismegszakító is... én cserélném. Jobb lenne az összkép.
Amit nem értek földelést hogy viszi át? Látszólag olyan mintha csak két érintkező lenne.
Nem volt még ilyen a kezemben szétszedve, de adatlapja szerint létezik 2, 3, sőt 4 érintkezős változat is, illetve 16-32 A terhelhetőségű változatokat találtam rövid keresgélés után.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2020
Nagyobb teljesítményű végfokokban szokták alkalmazni betápnak. És ritka. Még. .
Pedig igen elterjedt és roppant biztonságos. Nekem 2-3kW-ok szaladgálnak rajta.
Tetszik amit építettél, profi! Az AdamHall lehet jelentkezik a licenszért ha meglátják.
Mi az a készülék a rack legtetején? A többi ismerős készülék, de azt nem tudtam behatárolni. Valami épített motyó?
Hosszú idő után megint építettem valami viszonylag rendes dolgot.
Ez egy hatcsatornás mikrofon erősítő, mélyszűrővel, phantom táppal, trafós bemenet (AET453-ból lopva, szakavatott szemek rögtön kiszúrják), trafós kimenet. Minden csatornához két független kimenet, egyik -10dB, másik +4dB szinthez normalizálva. Az összes csatorna rámegy egy összegző erősítőre is, szóval ez egy keverő is, "master" poti előtti és utáni kimenet van. A bemeneteket jack/XLR kombón fogadja a gép, a jack-re nem tud rámenni a phantom táp hiába van bekapcsolva. Csatornánkénti kivezérlésjelző és túlvezérlés jelző van rajta. A bemeneti jelet az aszimmetrizáló AET trafó után egy pentódás EF86 fokozat erősíti, ezt követi az előlapi poti és mélyszűrő, innen a katódkövetőkre ECC85 jut a jel, majd szimmetrizáló trafón a kimenetekre (-10 dB kimenetek). A +4 dB kimenetek félvezetős TL072-re épülő erősítők kimenetén állnak elő. Ugyanilyen modulokkal van megvalósítva az összegző erősítő, és így a "master" kimenet. A tápegyeség külön van dobozolva. Tartalmazza a stabil +-15V tápot, +48V tápot, +280V anódtápot, stabil DC fűtőtápot külön a pentódáknak, és a triódáknak. A triódák katódja a katódkövető kapcsolás miatt 60-80V feszültségen van, így az ő fűtő tápjuk is meg van emelve ugyanerre az értékre. Az anódtáp bekapcsolás késleltetett, és akkor történik ha mindkét fűtő táp üzemkész és kimenete 6-6,5V közt van. Mérésre rendben van, THD<1% mértem 400Hz, 1 kHz, 5 kHz. -3 dB pontok: ~ 100 Hz, 15 kHz. (Trafók...) Hallgatva szebben szól mint a keverőm mikrofon erősítői, ami nem nagy szó mert egy olcsó kategóriás típusról van szó. Amikkel nem vagyok megelégedve: - a 6. csatorna és a "master" kivezérlés jelző műszer furatának készítése előtt elmozdult a gépsatu és nem vettem észre...szerintem látjátok miről beszélek ha elölről ránéztek...sírtam kicsit - hátlap csatlakozók szerelésekor a csavarok alatt lepattogzott a festék - hihetetlen sok benne a kábel, ami - mivel be vannak tartva a földhurok elkerüléséhez szükséges szabályok - nem okoz a működésében problémát, de amikor másnál ennyi kábelt látok azt szoktam mondani: átgondolatlan konstrukció. Itt is lehet szó ilyesmiről. Sorozatgyártani mondjuk nem lenne élvezet ebben a formában. Jó volt ennek az építésével elütni az időt COVID alatt. Szeretnék amúgy nevet is adni neki, de nem tudom mi legyen. Javaslatokat szívesen fogadok privátban. A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2020
Ez gyönyörű! Gratula!
Legyen Lucov Gratula !
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2020
Engem érdekelne honnan származik az a műszerdoboz.
Nagyon szép lett!
Idézet: „mivel be vannak tartva a földhurok elkerüléséhez szükséges szabályok” Erről tudnál linkelni valamit nekem laikusnak?
És mire lesz használva, ha nem titok?
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |