Fórum témák
» Több friss téma |
Jó kérdés, de szerintem verzió probléma lesz a gond. A script python 2-ben készült a futtató környezet viszont python3-at használ, ez jól látszik a hibaüzenetből.
Az első kérdésre nem tudom a választ, de a fagyállóval feltöltés csak akkor kell ha fagyveszélyes helyen van a gép. A keverési arány pedig az alkalmazott koncentrátumtól függ. -20 foknál nem kell töményebb.
Lehet az inhibitorokra gondol, amiben akár lehet ráció...
Nincs fűtés a kinti műhelyben, ahova kerül, de szerintem el nem fagyna, azért határeset, viszont tudomásom szerint ilyen helyekre azért is kevernek a vízhez ilyen löttyöket, hogy megakadályozzák algák és hasonlók kialakulását. Ha jól tudom, a fagyállónak is van ilyen funkciója is.
Mindenképp tegyél bele fagyállót! Már leírtad miért kell..
Mínusz 10-15 fokra elég keverni! És ioncserélt víz a minimum! A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2020
CNC3018-am megjött, hogyan milyen programmal lehet a grbl-el kompatibilis filet létrehozni? 3D nyomtatáshoz fusion360-at használok tervezéshez.
A fusion is tud(ot). A generálásnál, a posta processzornál ki lehet választani a grbl-t. Jó hosszú kód lesz belőle, de működő.
Köszönöm.
És esetleg kész modellekből mivel lehet legenerálni nc kódokat? Ami ingyenes is. Illetve hol érdemes/lehet nézni kész modelleket? Akár képek, dísztárgyak.
Hát megmondom őszintén nem tudom. Én eddig mindig csak a saját rajzaimat használtam erre. De amit fusionba meg tudsz nyitni arról G kódot is fog tudni csinálni.
Köszönöm, nézegetem és jó oktató videók vannak a fusion360 nc file generálásról, és a CAM részéről.
Hol szoktatok modelleket keresni, pl valami kisebb dísztárgyat? Kipróbálnám azzal hogyan boldogul a gép, és én. A másik, hogy milyen anyagot szoktatok még marni, ami műanyag és lehet táblában kapni, nem túl drága, de könnyű vele dolgozni?
Sziasztok! Új fába vágnám a fejszémet.
Faiparba szeretnék belekóstolni, egyenlőre kis gépekkel (meg talán olcsókkal) ismerkedés szinten, ha pedig bejön, akkor feljebb lépnék ismét. Első kiszemeltem egy Arduino-s léptetőmotoros kit a Banggood-ról (Link), emellé még össze kell állítanom a mechanikát is. Lehet így első körben valami nagyobb buktatóm, kellhet még más fontos cuccot beszereznem az elektronika/hajtás tekintetében? Fúrómotornak kellhet másik, vagy jó a kitben található? Villanyszerelő szakmám van, egyenlőre közel 0 tapasztalattal állok bele a faiparba, így tekintsetek rám. Köszönök mindent előre is!!
Szia!
Egyrészt ez a szett mint a címében is benne van 3D nyomtatókhoz való. Picik a motorok, nem tud normális méretű mechanikát elhajtani, márpedig a fa megmunkáláshoz (ha nem max tenyér méterű dísztárgyakban gondolkodsz) kell némi kraft. Másrészt a szerr nem tartalmaz főorsónak vagy ahogy te nevezted fúrómotornak alkalmas motort. Ahhoz minimum valami ilyesmi kellene.
Szia, köszönöm a segítséget. Igen, egyenlőre csak kisebb dolgokban gondolkozok (csak példának: kulcstartó, kisebb díszek, ilyesmi). Ez tényleg csak belekóstolás lenne, kipróbálni az arduino programozást, ilyesmi. Néztem nagyobb gépeket is, de amíg nem tudom, hogy egyáltalán menne-e, addig nem akarok százezres kiadásokba bocsátkozni (később viszont nyugodtan tenném). Ellenben van egy elég gyors és erős Dremel gravírozóm, főorsó motor helyett mástnem beépítem ideiglenesen.
Még egy kérdés viszont: Utánanéztem az Arduino programozásnak, mind logikailag, mind kódok után, viszont létezik alapból megírt szoftver ezekhez a gépekhez, amit inkább csak módosítani kellhet? Nulláról megírni nem kis munka ezeket.
Semmit sem kell megírni. A GRBL leújabb változatát (azt hiszem jelenleg 1.1) kell feltölteni az ardura, ehhez kb nulla tudás kell, de a Youtube-on van egy rakás videó róla. Aztán kell a PC-re egy működtető program. Van belőle egy pár, lehet válogatni, GRBL controller, LaserGRBL, Candle, stb.
A GRBL nek van olyan változata ami mondjuk 4 motorral tud vezérelni két tengelyt ? X-Y és mindkettő mellett egy szolga ? Habvágó készítésén agyalok.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2020
Ha csak szolgai módon másolni akarod az egyik motor mozgását, akkor ahhoz nem kell szoftver! A motor vezérlőjének a jeleit ha közösíted, akkor ugyanazt fogja csinálni mindkét motor. Tehát két motor, két vezérlő, és a vezérlő jele közösítve!
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2020
A terv az hogy általában együtt fut a mester és a szolga tengely , de bonyolultabb formáknál eltérően is mozdulhat mondjuk a x két oldala .
Akkor nem szóltam, itt már nem vagyok illetékes!
Gyakorlatban nem próbáltam, de elméletileg van lehetőség "A" tengely vezérlésére, ami alapból forgató lenne, de ez már erősen kompromisszumos megoldás, mert az ardu uno 12, 13 kimenetét használja, ami a főórsó vezérlését lenne hivatott ellátni. Tehát elméletileg megoldható, mert a habvágóhoz nem kell főorsó vezérlés ha a fűtőszál vezérlését egy sima hőfokszabályzóval oldod meg. Viszont lehet érdemes lenne a főként 3D nyomtatóoz kitalált RAMPS & Marlin kombó ami 5 tengelyt tud kezelni és még az asztalfűtés szabályozásával is lehet operálni a fűtőszálnál.
Megcsináltam, s működik!
Köszönöm a támogatást.
Köszönöm az infót lehet hogy éppen erre lenne szükségem ! Megnézem .
Ezt tudtam , köszönöm hogy segíteni akartál (ez a habvágó már a 3. cnc gépem lesz) de szerintem egyenlőre (kicsit átgondoltam a dolgot) A mostani marógépem UC 300ETH vezérlőjével fogom beindítani . csak egy +kifejtőpanelt kell használnom és már működik is . Ez a vezérlő 6 tengelyt tud kezelni csak pár csatlakozó és egy pár méter vezeték kell (egyszerre úgy sem fog menni a két gép ..) Mindkettőnek saját profilja lesz és indításkor eldöntöm melyiket szeretném használni .
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2020
Őszinte leszek! Nem néztem hogy ki tette fel a kérdést, mert akkor tudhattam volna hogy neked nem tudok újat mondani De legalább a szándék megvolt
Biztos hogy nekem is lehet újat mondani én sem tudhatok mindent , 0 gépészeti tanulmány csak az elektronika szeretete ennyi ...
Kaptam egy 1200mW-os zöld TTL lézer modult vezérlővel együtt. Az Arduino shield-en megtaláltam a helyét, de szeretném csak a lézert használni az Arduinoról vezérelve.
Mivel nincs hozzá semmi leírásom a TTL jel frekvenciájával tudom a teljesítményt szabályozni? Milyen min-max értékre írjam meg a programot. Vagy elegendő a PWM-kimenetet használni?
A PWM csak 980 Hz. Ez elég kevésnek tűnik.
Be tudod állítani 32kHz vagy 64 re is maximum.
Lehet, hogy a TTL csak a jelszintet jelenti és akkor működik, ha oda 5 V-ot adok?
Igen azzal kapcsolod ki, vagy be, de nézz szét cnc-s fórumokban hogyan kell használni arduinóval, lasergrbl.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |