Fórum témák
» Több friss téma |
Tiszteletem az uraknak!
Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg valakinek meg van-e a Boros Mihály, vagy Dr. Kovácsné Zentai Katalin szerkesztette KI MIT GYÁRT (... kutat, szerel, szolgáltat forgalmaz) stb. c. könyv valamilyen formában, vagy tud-e az esetleges (digitális) elérhetőségéről? A haverom a Guggli nem talált ilyesmit – lehet nem jól kértem... Előre is köszönettel! Sk. A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2020
Sziasztok!
Commodore 64-el kapcsolatos magyar nyelvű könyvet tudna valaki küldeni? Köszönöm előre is.
Minden ami a Commodore 64-el kapcsolatos, használata, programozása stb... sikerült szereznem egy ilyen gépet, és jó lenne megérteni, használni.
Köszönöm, az általad linkelt oldalon van bőven olvasnivaló.
Nekem van néhány kilónyi.
Hardver, assembly, basic, basic kiterjesztések. Pl Simons' basic. Vannak kártyák. Asction replay, fejbeállító, meg ilyesmi. Még szerintem néhány lemez is.
Itt válaszolok, hátha többeket is érdekel.
Letöltés: 1. Állj a kívánt könyv főoldalára. Példa: http://pcvilag.muskatli.hu/irodalom/cbooks/c641/c8.html 2. -3, -2, -1 oldal letöltése kézzel. 3. Meg kell keresni az oldalszám tartományt. Itt a legelső oldal sorszáma 0, az utolsóé 222. 4. Google Chrome fejlesztői panel megnyitása (CTRL+SHIFT+I) 5. Network tab kiválasztása. 6. Kattints a 0. oldal linkjére, ekkor a c64-0.jpg sor megjlenik a fejlesztői panelen. Jobb klikk az adott soron. Copy->Copy as cURL (bash vagy cmd az oprendszeredtől függ) Én a basht választottam, mert Windowson bash shellt használok. 7. Nyiss terminált és navigálj el a letöltési könyvtárba. 8. Illeszd be a vágólap tartalmát:
9. Módosítsd, hogy ne csak a 0. oldalt szedje le, hanem a teljes tartományt.
10. Enter 11. Örül
A tartomány vége 222, és nem 22. Elírtam a letöltési paraméterek között.
Sziasztok!
Keresek videómagnók szervizelésével foglalkozó könyvet, próbáltam a neten keresgélni, de sikertelenül. Ha valaki tudna ezzel kapcsolatban ajánlani könyvet, azt megköszönöm.
Tisztelt Urak!
Egyfelől továbbra is érdeklődnék a Ki mit gyárt... c. könyv iránt; másfelől érdekelne, hogy valakinek nincs-e meg a " VÁT - Villamosenergia-ágazati típusterv" sorozat bármely eleme (alcíme úm.: VÁT H-2; ...H-5; ...H-20; ...H-21 stb.), amelytől esetleg megválna? Adott esetben fizetni is hajlandó vagyok érte (csak nem a közeljövőben), illetve bescannelve is jó. Üdvözlettel: Sk. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2021
Szia!
Videomagnó címszó alatt ezeket találtam. Amit még tudok ajánlani, a konkrét típus szervízkönyvét megkeresni a neten. Régebbiekben benne van, hogy hol, milyen jelalaknak kell lennie, hiba esetén milyen jelalak látható és hogyan kell beállítani. Értelem szerűen, minél modernebb a készülék, annál kevesebb lehetőség van a beállításra és a szervízkönyv is egyre szófukarabb. Üdv: AFP
Köszönöm a könyveket.
Az egyiket már az egyik fórumtárs elküldte.
Sziasztok!
Ha érdekel valakit, akkor itt van a Műszerek és Mérések sorozatból dr. Szenes György: Egyenáramú Alapmérések (1982) füzet. Tartalom: Mérési segédeszközök (Potenciométer, Tolóellenállás, Precíziós mérőellenállások, Termosztát) Mérési gyakorlatok Ellenállás mérése Kis értékű ellenállás mérése Ohm törvénye alapján Nagy értékű ellenállás mérése Ohm törvénye alapján Ellenállás mérése feszültségesések összehasonlításával Ellenállás mérése Wheatstone-híddal A fajlagos ellenálás mérése Az ellenállások hőmérsékletfüggésének vizsgálata Feszültségfüggő ellenállás vizsgálata Ellenállások soros kapcsolásának vizsgálata Ellenállások párhuzamos kapcsolásának vizsgálata Ellenállások vegyes kapcsolásának vizsgálata Feszültségosztók vizsgálata Potenciométerek vizsgálata Az elektromechanikus mérőműszerek jellemzőinek mérése Feszültségmérő belső ellenállásának meghatározása és méréshatárának kiterjesztése A feszültségmérő hitelesítése Az árammérő belső ellenállásának meghatározása Az árammérő hitelesítése A teljesítménymérő hitelesítése A villamos teljesítmény és a villamos áram hőhatásának vizsgálata Az egyenáramú teljesítmény mérése A vízforraló hatásfokának meghatározása Energiaforrások vizsgálata Energiaforrások belső ellenállásának leadott teljesítményének és hatásfokának vizsgálata Energiaforrások soros és párhuzamos kapcsolásának vizsgálata Üdv: AFP
Most készült:
Magyar Honvédelmi Sportszövetség Rádióamatőr Füzetei 3 - Stefanik Pál: Tanuljunk Morzét (1959).
Hú, ezt a Stefanikot kb 68-ban lapozgattam, köszönöm!
A mérésekkel kapcsolatban szeretném felvetni, ha meg nem sértődsz, hogy ugyan két oldallal több, a szkennelési munka, de a borító utáni lapon az évszám, kiadó, lektorok, stb is érdekes lenne, meg a hátsó borító is, ár, a kiadó javaslatai, satöbbi.
Ha én szkenneltem volna, akkor meglenne minden oldal, de csak méretcsökkentettem egy nagyobb pdf-et.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2021
Megvan minden, a fellelt példányban nem üres oldal.
Emlékszem, volt olyan pályázat, amit azért érvénytelenítettek, mert az üres oldalak nem voltak aláírva.
Mire gondolsz, mert hiába nézem, nem látom, hogy a Szenes György könyvet te is linkelted volna.
A méretcsökkenés többnyire pdf-ben is elég sikeres tud lenni, bár mindig ellenőrizni kell az eredményt. Én azt találtam jónak, hogy nagyobb méretben szkennelem be, és úgy a méretcsökkentett is jó minőségű.
Sziasztok!
Nagy segítség lenne, ha valakinek a következő könyv(ek) elektronikus változata meglenne és el tudná küldeni. ( Esetleg ha valakinek az eredeti van meg - Debrecenben - és pár napra kölcsön tudná adni, azt is nagyon megköszönöm. ) Dr. Szemerey Zoltán Kisfeszültségű készülékek I-II.
Nem értem a kérdést...
Mi az, hogy "Hová?" ( ... Hová kellene elküldeni? Vagy hová kellene kölcsönadni a papir alapú könyvet? Nyilván ha valakinek megvan és olyan rendes, hogy segít, akkor ír egy üzenetet és egyeztetünk... )
Nézd meg, mit írtál: "el tudná küldeni"
Hát írd már meg magánban, hová küldjem, az istenáldjonmeg... A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2021
Keresem elektronikus formában a Népszerű elektronika sorozat alábbi köteteit:
Kis-Szölgyémi Ferenc: Újdonságok a tv-vételtechnikában (1974) Jakov Andrejevics Fedotov: Újdonságok a félvezetőtechnikában (1975) Jurij Petrovics Alekszejev: Korszerű rádió-vételtechnika (1977) S. Tóth Ferenc: Színes televízió vételtechnika (1978) Katona Zoltán: Elektronika a gyógyászatban (1979) Köszönöm!
Tisztelt Urak!
Csendben továbbra is érdeklődnék a - Ki mit gyárt... c. könyv és a - VÁT - Villamosenergia-ágazati típusterv sorozat bármely eleme (alcíme úm.: VÁT H-2; ...H-5; ...H-20; ...H-21 stb.) iránt. Üdvözlettel: Sk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |