Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MikroPascal kérdések
Témaindító: bozsokiandras, idő: Máj 15, 2006
Témakörök:
Az a gáz, hogy nem találok rá példát, ezt is úgy halásztam össze.
Tudnál segíteni, hogy mit kellene módosítani?
Valami hasonló:
Ez nem ugyanaz, amit én írtam?
De mindegy is, mert most épp tönkrement a pk2-m, úgy néz ki amnéziás lett a lelkem, (tegnap még jó volt)
A MikroPaskal súgójában ott a példa. Szoftveres pergésmentesítéssel együtt.
Egyéb iránt, ugyan nem látom a kódod többi részét, de ha nem megszakításba teszed akkor pollingolni kéne a port figyelését. A kódrészletedből csak annyi látszik, hogy egy adott pillanatban beolvassa az állapotát.
Valamiért csak az adc_read működik, tehát csak nem vált át digitális bemenetbe.
De mindegy, jó lesz ez így nekem, most nem sok időm van ezen agyalni, ezzel oldom meg. Köszi.
Természetesen végtelen ciklusba van foglalva:
Reset után az összes láb bemenet (TRISIO = 0x3F)
Ha kimenetként akarod használni, ekkor törölni kell a lábhoz tartozó bitet itt:
míg a TRISIO.4 := 1 ; nem szükséges, ha csak nem előtte nem állítottad át. Mi a helyzet a felhúzó ellenállással ?
Hi Urak
Megakadtam egy bugyuta kérdéssel. Pergésmentesítve akarok egy nyomógombot használni a Button függvénnyel.
A "Button"-nál a fordító elakad " Identifier "Button" was not declared -----.mpas" Ami azért furcsa, mert ez egy működő programrészletből másoltam ki, ott működik, itt nem... Furcsa , nincs valakinek ötlete?
A másik programot kellene végigbogarászni, hol deklarálták a "Button"-t.
Köszi a gyors választ, végignéztem és semmi eltérést nem látok, ugyanaz a pic. 12f683. minden ugyanaz.
De egyébként lehet, hogy rosszul értem, de a Button az nem egy beépített függvény?!
"function Button(var port : byte; pin, time, active_state : byte) : byte;" Akkor ezt nem is kellene deklarálni, de akkor egy új projectnél miért nem működik? Még a Project editor is ugyanolyan
Szia!
A MikroPascal súgójában minden részlet benne van. Azt olvasd át.
Szia
Most lehet, hogy én vagyok a vak, de mindenről (eeprom, one wire, lcd....) van egy normális példa felhozva, valahogy pont a buttonról nincs és a neten se nagyon. Button library:
ennyi, idáig eljutottan én is, de hogy kell deklarálni a buttont, az nem derül ki.
Elég vicces megoldást találtam a problémára: project mentés másként átnevezem, majd kedvem szerint módosítom és minden oké.
Az, hogy mi a külömbség, ha egy új projectet kezdek és e között, hát nem tudok rájönni. Az is rejtély, hogy miért kell mindig 2x megnyitni egy projectet, hogy tényleg be is töltse, ez lehet, hogy az ingyenesség átka.
Szia SzilCsong!
A library manager-ben be kell pipálni azokat a függvényeket amit használsz a programodban. Én régen használtam, de ugyanígy jártam; nem értettem mért nem mennek a beépített függvények. Bepipálás után ha újra fordítasz jó lesz. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |