Fórum témák
» Több friss téma |
Bocsánat benéztem, nem olvastam vissza.
Csak a melegítésre reagáltam, nem vettem észre hogy 4:3 képarányú régi gépről van szó.
Üdv! Több mint egy éve használom a W10-et de még intézőből egyszer sem tudtam elérni az asztalt.
Súgnátok hogy érhetem el?
Így sem? melléklet.
Vagy a gyorselérés menüben. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2021
c:\felhasználók\XXXXXX\Asztal vagy valami ilyesmi, nem emlékszem pontosan.
Én úgy csinálom hogy filekezelőben jobb egérgomb - parancsikon létrehozása, majd simán a parancsikont egérrel ráhúzom az asztalra..
Köszi! Megtaláltam, csak nálam nem így hívják. Mert ugye valamit újítani kell a M$-nak. Számítógép-asztalnak hívják. Gyors keresés közben nem olvasom el a résztvevők életrajzát ...
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2021
Sziasztok.
A számítógépem - Asrock B75 pro3-M Win10 oprendszer UEFI telepítés - nem akar indúlni, mindig a hibajavítás ablakot adja. A neten találtam javítási megoldást,Bővebben: Link de a "bootrec /fixboot" parancsra "hozzáférés megtagadva" választ kapom. Hogyan tudnék továbblépni, hogy működésre bírni a gépet? Köszönöm előre is.
Kiszereled a merevlemezt, átteszed egy másik gépbe másodlagosként, és az arról indított rendszer alól végzel egy lemezellenőrzést (SMART, stb.)
A kapott hibaüzenet egyértelműen fizikai hibára utal, leggyakrabban a merevlemezen lévő hibás szektorok okoznak ilyen problémát.
Kössz, de ha nincs másik gépem, megoldható másképp is?
Persze. Rengeteg kis pc-szervíz működik országszerte...
Kell egy pendrájv, vagy egy CD/DVD amiről indítani tudod a PC-t. Pl. Hiren's BootCD PE :Bővebben: Link Erről a pendrájvról elindul egy lebutított win10, amin mindenféle szerviz és egyéb hasznos alkalmazások vannak. Illetve a paracssor is működni fog - ezzel helyre tudod tenni a winyón levő rendszert.
Már elindítottam egy újra telepítést, akkor már késő ugye?
Háááát...
Azt hittem meg lehet szakítani, de tévedtem.
Üdv! A csendes billentyűzetből hogyan jön le a gomb? A morzsa alá tud menni, de hogy kijöjjön azt már nem.
Szerintem ezen is sima pattintós gombok lesznek, persze hogy merről pattan ki, vagy törik el azt innen nem tudnám megmondani
Ezeket alulról lehet szétszedni. Kicsavarozod, leveszed a hátlapot, a fóliát és már ott is vagy a gombok hátuljánál. Két fajta van, az egyikről egyben le lehet emelni a rugósfóliár, a másik fajtánál vigyázni kell - itt minden egyes gombnak külön harangja van (ha széthullik, akkor élmény összerakni). Ecsettel kitakarítod, összerakod - és kész.
Próbáltam már billentyűzetet javítani: valóban egy agyrém tud lenni az a rengeteg különálló gumiharang! Viszont az még esetleg segíthet, hogy egy vékony falú vödörre teszed rá a billentyűzetet javításkor, így minimalizálható a gombok benyomódása, a gumiharangok a gomboknál maradnak.
Lehet, hogy nem valami "szakszerű", de én óvatosan lapos csavarhúzót szoktam dugni a gombok széle alá és így kipattintani a gombokat (gumiharangos billentyűzetnél). A gombok és az "előlap" közötti részt is ajánlatos kitakarítani, a kosz szeret bekerülni a gombok közé, persze jó, ha fotót követsz, hogy melyik gomb hol volt.
Sziasztok,
Nem hiba de számitógép: van egy 10+ éves gépem, win7 és sokminden van telepítve rajta. Vennék új gépet, viszont a sok telepített programot szeretném használni továbbra is, újratelepítés nélkül. Kérdés: ha az új gépbe beleteszem a régi gép HDD-jét, fog-e működni? Természetesen az új gép más hardver lesz, tudja-e a win automatikusan kezelni az új környezetet?
Igen, ha a „Sysprep” nevű programmal felkészíted az áttelepítésre.
Persze azért új hardver esetén mindenképpen jobb lenne egy tiszta telepítés, még ha ez több munkával is jár. (generációs eltérések nem minden esetben hidalhatók át!)
Nem áttelepíteni szeretném hanem a meglévő HDD-t (SSD) használni. El indul-e egyáltalán a Win7? Utána a hardver specifikus dolgokat már frissíthetné az internetről.
Azonos processzor családnál, többször sikerült másik gépben működésre bírni a rendszert. Osztott-szorzott, de elindult, még az Xp is. 10 év után nem adok sok esélyt, mert sok olyan alap driver, hardware lehet, amit a 7-es nem ismer fel. Valami keyfinderrel, vagy hogy hívják a kulcskiszedő programokat, megpróbálhatod a régi programjaid kulcsát összegyűjteni. Ez is kétesélyes.
Át lehet rakni, de oda kell figyelni, hogy először csökkentett módban indítsd el. Nyomni kell az F8-at induláskor. Csökentett módban"észreveszi", hogy változott a hardver, és következő indításkor nem tölti be az inkompatibilis drájvereket. Én már a harmadik PC-be raktam át ugyanazt a win7-et.
Viszont 6. generációs feletti procival szerelt PC-n már nem biztos, hogy megy a win7, tehát attól is függ nmilyen PC-be akarod áttenni az SSD-t. Megírhatnád, hogy most milyen proci van a PC-ben, és milyet szeretnél... A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2021
A jelenlegi gép 64 bites Intel Core2, 4 magos procival van, az új Intel Core i5 6 magos lenne.
Az általad leírtak szerint tehát van remény.
Ha nem akarod újratelepíteni akkor ne vegyél új gépet, az így megtakarított pénzen osztozkodhatunk..
10évente illik egy teljes reinstall. Win7 még legacy, win10-et már illik uefi módban installálni ha ki akarod használni az új lap előnyeit. Ha pedig nem akarod kihasználni az előnyöket akkor ne vegyél új gépet. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2021
A 6 magos i5 proci az, 8. generációs. A 6. generációs i5 procik csak négymagosak.
Idézet: Nem. Az általam leírtak szerint nem túl valószínű, hogy menni fog. „Az általad leírtak szerint tehát van remény.” A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2021
Sziasztok! Adott egy laptop,egy kis ideje nem volt bekapcsolva,mikor leraktuk még jó volt,nem is ez a probléma hanem bekapcsolás után hallani hogy megy a gép,aztán sikerült kideríteni hogy ha elemlámpával megvilágítom akkor látszik a monitoron minden egyébként csont sötét. Azt hittem le lett húzva a fényerő az FN+F4 kombinációval de nem. Szerintetek ez az LCD hiba?,vagy alaplapon valami?
Választ köszönöm!
Szia! Nem LCD hiba, hiszen kép van. Nem tudni milyen laptop, és milyen a háttérvilágítása: ha CCFL-es akkor valószínűleg az inverter, ha LED, akkor több lehetőség is van.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |