Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem van olyan ami 2 kgos fej, ahhoz hozzáhegesztve nyélnek egy jó 30 cm 40es vasrúd. Így az egész 6 kg körül van. Ezzel meg lehet erősíteni a csuklót.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2021
Neked akkor ilyen szerszám kellett volna. Két féle is van belőle, mármint leélezésből kifolyólag. Ezzel elkopogtathatnál egy darabig. Adott munkához megfelelő szerszámra van szükség de fizikumra is. Nekem ilyen feladatra három vésőm van (már nem nagyon használom őket) lánctalpas csapszeg van leütve 5cm széles lapos vágóélre kettő és egy cpicre az az hegyesre. Mindent visznek még a bolti társaikat is olyanok mint a topor a balták között ami a százas szöget is elvágja gond nélkül.
Idézet: „topor a balták között” Szomszéd hajléktalanok autót "bontottak" Megkértek, menjek át korongvágóval kissé szétdarabolni. Vittem a ruszki fejszémet és szó szerint széthasogattam a Fordot.
Mint írtam is:
Idézet: Látom Te is ismered a jó szerszámokat. Nekem ez hiányzik a sorból, csak utánzatom van belőle. „Adott munkához megfelelő szerszámra van szükség de fizikumra is.”
Hali!
Idézet: „lánctalpas csapszeg van leütve 5cm széles lapos vágóélre” Hozzá lehet még ilyen alkatrészhez jutni? Nekem is van pár szerszámom, ami ebből/így készült. Csak ez még a 70-es évekből származik.
Nem nagyon hiszem. Ezek a szerszámok még a házépítésemkor lettek csinálva. A spiccvésőt már le kellene nyújtani de akkor inkább már a fúrókalapácsos SDS szárút használom.
Eléggé kopott.Szakmámból kifolyólag, volt szerencsém újhoz is hozzájutni. Mái napig meg vannak ezek a szerszámaim.
Egy régi kollégám hozott egyszer egy falvésőt. Jó hosszú volt. Megkérdeztem, hol vette? Ő - ez házilag készült, egy Diesel mozdony szelepszárából... Soha nem lehetett szétverni.
Szerintem nagyon sokan tudunk kalapácsot reszelni. Megtanultuk.
Egy életre.
Sziasztok!
Olajos szomszédomnak a Caterpillar dízelről volt ilyen rúd. A motor aluk vezérelt felül szelepelt. Jó anyag erre is. Amúgy telefonos földelő szondából csinált nekem egy kézikovács.Edzve satöbbi, Az telefonaknák nyitogatására, Arra a projektre megfelelt. A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2021
Én ezeken az órákon azt tanultam meg, hogy inkább veszek magamnak bagóért kalapácsot, és a felszabaduló időmben olyan munkát végzek, amit szeretek is, nem mellesleg jobban fizet, mint a kalapács reszelés
A kalapácsfejem valahol hamar eltűnt, a fűrészkeretem vagy 20 évig megvolt, a függőón még megvan, 53 éve, a levélnehezéket édesapám meg még be is krómoztatta.
Kalapács még meg van, fémfűrész is (mindkettő napi használatban) .
Levélnehezéket nem csináltunk, Te hova jártál?
Nálunk párhuzam-szorító és fémfűrész keret volt a műsor...
Nagyon laza helyekre jártatok; nálunk csak kalapácsból 4-5 féle volt. Aki csinált üstházat, domborító kalapácsot, az már valamit megtanult a szakmából. (ez 18 ívből van!)
Mindjárt ki leszünk vágva! A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2021
Mi a vasipari gyakorlaton szorítódiót (kémcsőfogó-lombikfogó rögzítőt) és üvegdomborító kalapácsot reszeltünk
Pécsett, még technikumba (72-ig volt az)
Akkoriban én csak egy taknyos kölyök voltam.
Sziasztok!
Lenne egy gazdasági jellegű kérdésem. Adott két új telepítésű klíma, melyekhez H tarifát szeretnék igényelni. Ehhez ugye regisztrált szerelő kell, ő köti be a méretlen, de a mért oldalt is. Abban az esetben, ha megveszem a megfelelő mérőszekrényt, illetve kihúzom a vezetékeket a klímákhoz, kb. milyen költségre számítsak? Ezen kívül, a H tarifás áram szerelésekor plusz amperért kell fizetni?
Hali!
Azt akarod kérdezni, hogyha ezeket megcsinálod Te.? A többi munkát mennyiért csinálja a szerelő?
Pedig az van a teljesítmény részen, minden biztosítékon van egy segédkontakt, ami vezetékkel van összekötve.
Tényleg, igazatok van.
Segéd érintkezőket miért vezetékkel kötötték össze? Tudom, könnyebb átalakitani, ha kell...
Így van.
Csak azt csináltatnám, amit mindenképp a regisztrált szerelőnek kell. Idézet: „Azt akarod kérdezni, hogyha ezeket megcsinálod Te.?” Én aztán nem. De miért kérdezed pont tőlem?
Ezt beszéld meg először a szerelővel. Nem biztos, hogy bele fog menni. Tapasztalatból mondom. Nekem nagyon jó ismerősöm a szerelőm. Azt is tudja, hogy láttam már olyan embert, aki ilyet csinál. Így is nehezen ment bele, hogy megcsináljak magamnak bizonyos dolgot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |