Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Valami nagyobb teherautó egyik gumibütykét megszerzem akkor
Hokikorongból faragd ki! Az kemény, tartós anyag, s nem fog porladni.
Épp nincs itthon, de beszerzek akkor egyet
Hát, ez olyasmi, mint a motorok lánckereke és a kerék közti menesztőgumi.
Menesztő gumi néven keresd, motorosboltokban, kisgépboltokban. Azért vidd magaddal, hogy tudjatok mérni. Azon ne vsodálkozz, ha a luk nem passzol fel (látszólag). Az akkor jó, ha úgy kell "felpréselni" a csapra. (Szappanos víz, erős rányomás) A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2021
Idézet: „Épp nincs itthon” Persze, mert elhasználtad másra..
Oroszlányból kell haza jönni és a menetrendet nézve gőzöm sincs hogy jutok el zuglóba vagy kőbánya-kispestre.
Oroszlányból mivel és hová érkezel?
Köki a 3-as metró végállomása, nehéz eltéveszteni... Ha mondjuk busszal, akkor a Népligettől nagyjából 4 megálló.
Vonattal és a jegy szerint a déli pályaudvar a cél. Ahány menetrendet néztem mind mást mutatott.
Metróval menjél, Deák téren át kell szállni.
Egy jegy kell csak összesen, ámbár lehet pótlóbusz előfordulhat hétvégén.
Nem csak a hétvégén, az M3-as metróvonal egy szakaszának felújítása miatt most folyamatosan metrópótló busz közlekedik a Lehel tértől a Nagyvárad térig.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2021
Igazad van, egy jegy, három részletben.
Szia! Parkside akkus sarokcsiszolóból van egy ilyenem:
Legegyszerűbb: Kelenföld-M4-M3pótló (Kálvin téri átszállás a pótlóra, arról Nagyvárad téren az M3-ra. Ez kb. 20-25' a KÖKI-ig). Az ELVIRA-n keresd a vonatokat.
Ha neked nem kell akkor érdekelne. Írok PÜ-t.
Szerencsésen kijutottam Budapestről. Most vagyok Szolnokon. Ha a közeljövőben arra járok az útvonal mentén tudok segíteni a szállításban.
Akkor most nem Zala, hanem Oroszlány az aktuális csapásirány?
A MESSTER előnyt adott!
A visszafogott mosoly, és az Élő pontok ne tévesszenek meg senkit!
Az igazi úgy lett volna, hogy sötéttel indul...!
A Nagypapám (Isten nyugtassa!) nemzetközi minősítésű sakkbíró volt.
Próbálta megszerettetni velem ezt a játékot, de nem sikerült Szegénykémnek... Kaptam Tőle egy gyönyörű verseny-sakk készletet. Mindig kikaptam Tőle, bármilyen játékot is játszottunk. Oké,a Papa fórral indult, próbálta megmagyarázni, hogy mit szúrtam el, de én ebben a fajta játékban sosem tudtam "előre" gondolkozni... Máig sajnálom... A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2021
Amúgy Carlos Ray Norris Jr. (Chuck Norris) tavaly meghalt. De már jobban van.
Én szoktam időnként sakkozni. Ezért nagy biztonsággal tudom mondani, hogy király nélkül biztosan nem fog mattot kapni. De egyetlen gyaloggal adni sem tud, ezért igen hosszú küzdelem várható.
Nézd! Az aki vonalas telefonnal összeszedi az összes pokemont, elszámol végtelenig kétszer, az nem fog fennakadni azon hogy egy gyaloggal nem lehet mattot adni
Az, hogy szoktál sakkozni, még nem jelenti, hogy tudsz is.
Rengeteg szituáció elképzelhető, ahol egy paraszt mattot tud adni.
De nem egymagában. Ha beáll a király a sarokba, a paraszttal meg átlósan állsz, a parasztot is védened kell valamivel.
Valóban, az alkalmi játszás ténye, nem utal a játék magas szintű művelésére.
Elvileg felrakható lenne a táblára akármilyen speciálisan beszorított helyzet, de a matthoz biztosan szükséges egy sakk is, viszont ha azt a gyalog adja a királynak, akkor azt a király le fogja ütni. Tehát megerősítem ismét, egyetlen gyaloggal lehetetlen mattot adni.
A királynak ettől még különb jogai is voltak. Sőt már a földesuraknak is kijárt néhány előjog, amiről eszembe jut egy vicc, amit olvastam valahol.
A kisbíró nagy csinnadrattával megjelenik a piacon, és nagy dobpergés után mondja. 2 hírt hoztam nektek emberek, egy jót és egy rosszat. Melyiket mondjam előbb? Legyen a jó, dörmögi a tömeg. A nagyságos földesurunk élni kíván mostantól az első éjszaka jogával. De hiszen a földesúr meleg, mormolja a tömeg. Na ez lett volna a rossz hír... |
Bejelentkezés
Hirdetés |