Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
8.-os. De mikor az osztálytársai sem igazán tudják hogy mit kezdjenek vele...?
Az első gondolatom az volt,hogy a költőnek nem kellett volna fagyállóra hígítót innia
Az attól függ milyen tárgyból merült fel a feladat. Ha irodalom, akkor mondjuk az elgépiesülő világról lehet írni. Ha mondjuk technika, akkor meg a porszívó és a kutya orra közti különbségeket lehet taglalni.
Ha nekünk adtak volna ilyen "feladatot"; Materényi tanár úr, vagy Csöpi néni, halálra röhögte volna magát a fogalmazásokon. Elég "csavaros" banda voltunk.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2021
Holnap egy furán beállított falat kell szegőlécezni de a fal szöget csak tippelni tudom. Milyen szögmérőt használnátok? Az illesztésnek pontosnak kell lennie.
Majdnem elfelejtettem: gyakorlaton egy 360 fokosat készítettem szerkesztéssel 15 fokos felosztással. A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2021
Semmilyent. Ott a fal ahhoz rajzold.
Drót. Odahajlítod és kész a méret. A tecsőn láttam egy egy "firnyákos" kínai burkolót, de azt leírni nagyon hosszú lenne.
Én például feldobnám azt a témát, hogy a gépek kiszolgálnak minket, egyre okosabban teszik, végül már igényt támasztanak arra, hogy nekik is legyenek jogaik, tekintsük őket embereknek. Innen már egyenes az út Asimov, Lem, és társaik teljes munkássága felé
Komolytalanabbul: Ha mondjuk mechanikai jellegű órára kell, akkor el lehet mélázni azon, hogy vajon milyen szerkezet lehet a robot lába, hogy amellett hogy locsolócső vastagságú, elbírja a teljes testet. Ami amúgy nem túl áramvonalas, egy elhaladó autó szele felborítja. Elektronikai beállítottsághoz meg mondjuk mit mérhet az óra a robot mellkasán, minek van az izzó a fején (esetleg elektroncső?). A porszívó is érdekes kérdés. Szemmel láthatóan nyújtogatja a nyakát. Megy a saját lábán? Szimatot fogott vajon?
Szöcskeláb nem jöhet szóba? Szögmásoló néven is keresheted. Ilyen.
Hivatalos helyen merült fel a kérdés:
Mire jó a védettségi igazolvány? Mire jó, mire jó?! Az én válaszom: Jelenleg TV és egyéb távirányítók, műanyag dobozos műszaki cikkek burkolatának sérülésmentes (a pici műanyag fülikéket megóvandó) szétpattintásához. Szívesen! A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2021
Pl. Németországi hírek (majdnem két hetes) , röviden összefoglalva:
Aki be van oltva, visszakap egy részt a szabadságból, teszt nélkül mehet az üzletekbe, fodrászhoz (jelenleg fodrászhoz csak 48 vagy 72 óránál nem régebbi teszttel mehetsz, és csak az jó, amit labor állított ki). Karanténba se kerülnek. A Robert-Koch-Institut szerint egy beoltott ember (15 nappal a második oltás után) kisebb eséllyel terjeszti a vírust, mint egy negatív gyorstesztet felmutatni tudó, tünetmentes de fertőző ember. Na ehhez kell majd az igazolvány. Szabadon utazni, mindenhova lehessen menni plusz körök nélkül, stb. Persze ez sok problémát fel fog vetni, legfőképpen a diszkrimináció miatt. Csak várni kell, és ez is el fog indulni, és megtapasztaljuk. Remélem, nem lesz sok indulat, és gyorsan vége lesz ennek. A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2021
Ma reggel valami olyat mondtak a rádióban, hogy a 2 hét karantént nem váltja ki, szóval kb. amit írtál. Csak akkor meg minek, ha nem mehetek vele szabadon bárhova, és oda is ugyanúgy csak szájkosárban.
Idézet: „A Robert-Koch-Institut szerint egy beoltott ember (15 nappal a második oltás után) kisebb eséllyel terjeszti a vírust, mint egy negatív gyorstesztet felmutatni tudó, tünetmentes de fertőző ember. Na ehhez kell majd az igazolvány. Szabadon utazni, mindenhova lehessen menni plusz körök nélkül, stb.” Ez eddig oké is, de azt momentán senki sem tudja megmondani, hogy az oltás (és melyik?) meddig biztosít védettséget. Mindehhez képest az igazolványnak nincs lejárati ideje. Arról meg nem is beszélve, hogy a mostani ismeretek szerint (javítsatok ki ha tévedek) attól, hogy valakit beoltottak, még tünetmentes hordozó simán lehet. Ugyan állítólag jóval kevésbé fertőzőképes, de azért fertőzhet. Idézet: Ez lenne a lényeg, mármint a tünetmentesség. Az oltással el lehet kerülni kórházat, lélegeztetőgépet stb. Ha valaki tünetmentes hordozó, akkor gyakorlatilag nincs veszélyben ettől a vírustól. Ugyan úgy ahogy a többi ártatlan, jótékony vírus/baktérium miatt sem ami most is a szervezetében lakik. „a mostani ismeretek szerint (javítsatok ki ha tévedek) attól, hogy valakit beoltottak, még tünetmentes hordozó simán lehet” A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2021
Belföldön jelent segítséget. A maszk pedig a beoltatlanok miatt kell. Nem téged vég, hanem őket védi.
Ez mind rendben is van. No, de milyen alapon állítanak ki egy "nem lejárós" plasztikkártyát, amikor nem is tudjuk, hogy meddig tart a vakcina általi védettség? Végleges védettség, egy év, három év?
Idézet: Perpillanat ez a helyzet. Ha kiderül hogy melyik vakcina meddig ad védettséget, minden bizonnyal változni fog. Ne igyunk előre a medve bőrére.„milyen alapon állítanak ki egy "nem lejárós" plasztikkártyát” Dolgoztam én már olyan cégnél is, ahol időnként az nem volt biztos, ami elmúlt. Magyarán mindenre is kell készülni. Idézet: „Dolgoztam én már olyan cégnél is, ahol időnként az nem volt biztos, ami elmúlt.” Kedélyes munkahely lehetett!
Hasonlót én is készítettem. De ha a fal mondjuk nem 90 fok hanem 80 akkor ez felezve 5 fok eltérést ad és máris pontatlan az illesztés.
Na de meddig? Én azt mondanám nekik, mert ugye egy idő után háromféle be nem oltott lesz (az akit lebeszéltek róla, az aki egyoldalúan olvas (nem a szakértőknek hisz hanem gipsz jakabnak), és az aki arra vár hogy rajta kívül mindenki be lesz és akkor majd neki már nem kell ) hogy akkor verjék tovább a saját micsodájukkal a csalánt, és a beoltottaknak ne legyen kötelező a maszkviselés. Persze nem ez a megoldás, na de nehogy már a nyuszi vigye a puskát.
Nem fokra kell vágni, hanem a szöget felezni.
Kell két egyforma széles léc, laminált parketta, vagy akármi. Mindkettőt a falhoz igazítod, a találkozási ponttól egyforma távolságra felveszel rajtuk egy-egy pontot, körzővel körív, és meg van a szerkesztve a másik pont. Idézet: „Mire jó a védettségi igazolvány?” Mire, mire? ********* Mod: Politika továbbra is szigorúan tilos nálunk! Más oldalon kell politikai kommenteket hangoztatni. A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2021
Moderátor által szerkesztve
Arra jó, hogy igazolhasd, hogy téged nem kell annyira védeni.
Jaaaj, én nagyon nem akartam, hogy politikai síkra terelődjön ez a kérdés....
Móricka, és a Rorschach-teszt jutott az eszembe...
Kisbolt, 20 m2, 2 vásárló, 5 perc alatt bevásárolok.
Oltópont 20 m2, 20 oltásra/oltás után váró páciens. 35 perc. Ennyi.
Ehhez tényleg nem nagyon lehet mit hozzáfűzni...
Ámbár tudomásom szerint az oltásra váróknak kint kellene várakozniuk (ami esőben, szélben elég pocsék dolog), csak az lehetne bent, aki megfigyelés alatt van.
Konkretizálom. Bejárat előtt sátor, ott vár a polgár, míg szólítják. Akkor mehet be az említett 20 m2-es helyiségbe. Ott adatfelvétel és várakozás, hogy szurira hívják. (Ez nálam 15 perc volt.) Szuri után vissza ugyanabba a helyiségbe és 20 perc "megfigyelés".
A szomorú csak az, hogy 200 méterre van egy művelődési ház, egy éve parlagon. Csak a nagyterem 3-400 m2. Na, most tényleg ennyi.
Sziasztok!
Egy lidis akkus flexxel kapcsolatos kérdésem lenne, de a mechanikájával, azért gondoltam, hogy ide teszem. A képen látható a probléma: a gumi tengelykapcsoló elfáradt. Milyen anyagból tudnám pótolni valyhVAJH? Valami szöveterősítésű gumira gondoltam, csak nem tudom honnat szerezzek. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2021
Moderátor által szerkesztve
|
Bejelentkezés
Hirdetés |