Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ez egy többismeretlenes egyenletrendszerek előre programozott megoldására kifejlesztett verzió. Ipari körülmények között 10 évig használva, és a pda-ra cserélése óta a fiókban jegelve. Eredeti elemmel és kemény tokkal.
Ez meg egy egyszerűbb kivitel, eredeti elemekkel, kemény tokkal, zacskóval és dobozzal.
Nekem is ilyen van, ezt nagyon szeretem. Ma is használatban.
Csak furcsa az az egy szem nulla, ahogy szomorkodik ott a sarokban.. Nekem mindig négy tizedes követte, jobban szerettem úgy.
Én sem láttam eddig ilyen méretű villás targoncát. A többi is érdekes megoldás...
Tegnap néztem II. világháborús dokumentum filmet. Kikötőt mutattak benne. Én meglepőttem, mert szinte ugyan olyan rakodó daruk voltak, mint manapság. A Nagy háború sokat adott a világnak, technikai szempontból.
A két háború között (és még utána is) a GANZ darugyár jellegzetes kikötői darujai igen keresett exportcikkek volt, meglehetősen sok kikötőben előfordultak.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2021
No meg az úszódaruk. Évente többtucatnyi készült az Óbudai Hajógyárban.
A daruk Újpesten készültek, Óbudán szálloda, és tolóhajók készültek, szovjet "exportra". Ha jól emlékszem, nekünk négy, vagy öt tolóhajó maradt meg.
GANZ-MÁVAG autódaruk.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2021
Most meg a rozsda eszi az egész volt gyáregységet.
Találtam egy orosz weboldalon egy cikket úszó darukról. Sajnos az eredeti oldal teljesen oroszul van. Az oldalt a Google fordítóval lefordíttatva, elég érdekes dolgok olvashatóak. Persze, néha félrefordít ,de azért érhető:
Lebegő daruk - fordított
Vajon, akik ott vásárolnak tudják-e, hogy tele van vasporral alattuk a talaj?
Hadd ne mondjam, nem csak vasporral. Még mindig jobb, mintha lakóparkot építettek volna.
Pontosan. Sajnos az lett a modern "elvakult" módi, hogy területet megveszik, ledózerolják ami rajta volt, 'oszt méregdrága lakóparkot építenek a területre, ami utána alig kell majd valakinek, mert annyira lehetetlenül drága, meg persze a kialakítása se valami előnyös. Főleg itt a Balaton mellett van így: adott területen volt egy régi szálloda, felújítás helyett eldózerolták, majd szórták a projektbe a temérdek sok pénzt, hogy valami vacak modern lakópark legyen a helyén, amit ki tudja milyen sokáig építenek. Sajnos eléggé elharapódzott a privatizáció. Itt felénk az egyik nagy szállodát feltételezem, hogy azért újítják fel bontás helyett, mert a tetején van a helyi viharjelzés-állomás, aminek ugyebár még az építkezések közben is folyamatos üzemben kell lennie, annyira tilos eltávolítani, amúgy "vázszerkezetig" szétszedték a komplett épületet, olyan nagy fokú felújítást végeznek rajta.
Akkoriban karbantartó villanyszerelő voltam ott. 5-től 25 tonnásig sorozatban készültek Izraelnek. A tolóhajók mellett.
Kvadrofon, vagy audiofül?
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2021
Ezt most nem egészen értem... A linkelt videónak alig van hangja, egy macskáról szól, és nem arról, amit írtál.
Nézd meg jobban, négy füle van.
Lásd magyarázat, aki nem ugyanaz a macsek, csak mivel Granpa is emlegetve van benne, ezért ezt a linket adom meg...
Granpa nem egy ördög, valamint nem is moderátorkodik azon a fórumon.
Igazándiból tök jó fej. |
Bejelentkezés
Hirdetés |