Fórum témák
» Több friss téma |
Olyan kütyüt (lehetőleg készen, vagy minimális szereléssel) keresnék, amivel egy fűtés zónavezérlő potenciálmentes kazán kimenetét vezeték nélkül el tudom juttatni a kazánhoz. A zónavezérlő kimenete NO, ha fűteni kell, zár. Ezt a zárást kellene eljuttatni a kazánhoz. A legjobb lenne valami bekapcsol-kikapcsol megoldás, hogy ne kelljen folyamatos rádióadás. Tudtok valami eszközt, ami tudja ezt?
Nem termosztátot keres. Egy relé "kimenetét" kellene továbbítani.
Az általad linkel cucc is lehet megoldás de én azért inkább vennék egy rádiós termosztátot minthogy ilyen reléket vezetékelgessek és dugdossak a radiátor mögött .
Ha van osztó-gyűjtő és azon vannak a szelepek (jó esetben), a radiátoroknál nincs semmi. Az más kérdés, hogy a vevőegység miért nincs a kazán közelében.
Köszi a tippeket.
A kokozo által linkelthez hasonlóra gondoltam, bár némileg sokkal barátibb áron. Rádiós termosztát nem kell, ugyanis az van. Padlófűtésről van szó. Vannak a zónaszelepek, amiken termomechanikus szelepmozgatók vannak. A rádiós termosztát vevő egysége a zónaszelepek mellett van, ez egy sima kapcsolójelet ad ki, ami megy bele a zónavezérlőbe (szintén a zónaszelepek mellett), ami cserébe a megfelelő zóna szelepmozgatóját megtáplálja és kapcsolja a kazánt is. Mivel a zónaszelepek, így a szelepmozgatók is, és a kazán egymástól messze van, valahogy el kell juttatni a kazánt kapcsoló jelet a kazánhoz.
Volt itt valamelyik kazános/termosztátos topikban egy megoldás, ahol a vezeték nélküli termosztáttal csinálták meg. A termosztát hőérzékelőjét kapcsolgatták...
Új kérdés: a kandalló (vízteres)fűtést külön Grundfos szivattyú vinné. Forró a lelkem. Ha leveszem a középső csavaros záró fedelet a belül levő tengely nem mozdítható csavarhúzóval, de áram alatt sem forog. Kellene neki? Mármint ott a forgórész tengelyvégét látom?
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2020
Ha a képen jelölt csavarra gondolsz, akkor igen, allatta a tengelyvég (vagy valamilyen toldaléka) van, azt csavarhúzóval is tudnod kellene forgatni. Víznek is kellene onnan szivárognia.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2020
Szia! Erre a jelenségre gondoltál? Ha áram alá helyezve óvatos kocogtatásra és közben csavarva a tengely végét sem mozdul, akkor sajnos szét kell szedni, mert tele van lerakódással.
Sziasztok,
Computherm Q7RF-et szeretném bekötni a Vaillant VRT T35 szabályzó helyére. Egyszerűen csak kikötöm a két vezetéket a régi szabályzóból és bekötöm az újnak az 1-2 jelölt pontjaiba? Nekem kicsit zavaros mert a Fázis és Null pontok vannak jelölve a régi szabályzón. De a bekötési rajz szerint meg igen. Köszönöm a segítséget.
Hello!
Vaillant QRF7 3---L 4---2 5---N Átkötés L--1 között
Idézet: „két vezetéket” Ide az kevés lesz ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |