Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   982 / 1154
(#) Régi motoros válasza bbb hozzászólására (») Márc 4, 2022 /

A hangkezelőt megnézem, azt még nem próbáltam.

A PCI eszköz hiába van ott az amd oldalon, mert feltelepítés után csak annyi változik, hogy már nem ismeretlen eszköz, hanem rendszereszköz lesz belőle, de aláíratlan.

Az USB -vel ugyan ez a helyzet. Az inf hack után már ő sem ismeretlen eszköz, csak épp aláíratlan.
(Én is a leírás alapján csináltam.)

És pont az USB kellene a legjobban, mert így se a szkennerem se a nyomtatóm nem működik...

A setupot elindítva máris rinyál, hogy valami nem kompatibilis...
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2022

Sajnos az audio telepítése is besült...
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 4, 2022 /

Rendben van a gépeden az óra? A windows update csak aláírt illesztőt tartalmaz. Ilyen aláírási hiba akkor is előjöhet, ha a dátumbeállításaid nem jók (pl. 2010 van csak a gépeden).

Persze, szinkronizálva van a netes időhöz...
(#) SzilCsong válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 5, 2022 /

Nem tudom, hogy éretd azt, hogy eltávolítottad az USD szöveget. Gondolom, nem úgy, hogy cellánként egyenként kitörölgeted az usd-t, mert akkor már tényleg egyszerűbb, kockás papírra fölírogatni és számológépbe bepötyögni, mint a kádár korszakba.
(#) SzilCsong válasza ferci hozzászólására (») Márc 5, 2022 /

Nekem ezt dobja

szumm.png

(#) nedudgi válasza SzilCsong hozzászólására (») Márc 5, 2022 /

Nem tudom, mit tudsz az Excelről. Kijelölöd, ahol cserélni akarsz, CTRL/H, beírod, mit akarsz cserélni, majd beírod, mire. Utána klikkelni kell a [Összes cseréje] gombra, és nyugtázni a cserék számát.
A második mondatod vége elég utára sikeredett.
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 5, 2022 /

Valami miatt mégis ugat a rendszered az aláírásra egy olyan csomagnál, ami elvileg jól van aláírva. Ki kellene deríteni vajon mi lehet az oka. Csak pár dolog miatt szokott ilyen lenni:
1) olyan tanúsítvány van a tanúsítvány láncban, amelyiket nem fogadod el érvényesnek
2) a rajta lévő dátum nem stimmel
3) menet közben módosította valaki (ez a legkevésbé valószínű)

Az illesztőprogramon lévő aláírás tanúsítványát így tudod kinyerni powershellben:
  1. $driverFile = 'C:\temp\myDriver.sys';
  2. $outputFile = 'C:\temp\output.cer';
  3. $exportType = [System.Security.Cryptography.X509Certificates.X509ContentType]::Cert;
  4.  
  5. $cert = (Get-AuthenticodeSignature $driverFile).SignerCertificate;
  6. [System.IO.File]::WriteAllBytes($outputFile, $cert.Export($exportType));

Ezt az így kinyert tanúsítványt már meg lehet nézni, hogy hol vérzik el. Nekem még az a tippem, hogy esetleg nem frissítetted a win7-ed és így még valamelyik friss tanúsítvány nem került bele a tárba, emiatt a tanúsítványlánc érvénytelen.
(#) nedudgi válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 5, 2022 /

Helyesbítek, nem olvastam át eléggé, amit írtam.

Nem tudom, mit tudsz az Excelről. Kijelölöd, ahol cserélni akarsz, CTRL/H, beírod, mit akarsz cserélni, majd beírod, mire. Utána klikkelni kell a [Összes cseréje] gombra, és nyugtázni a cserék számát.
A második mondatod vége elég butára sikeredett.
(#) villanyipi válasza SzilCsong hozzászólására (») Márc 5, 2022 /

Cellaformázással pénznem formátumra állítod a jelenleg usd ezután abba az oszlopban bármi számot írsz odakerül az usd szócska utána már menni fog ez a rém egyszerű szumm függvény.
(#) SzilCsong válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 5, 2022 /

Ezt a módszert nem ismertem.
Mellékeltem a képernyőfotót mit reagált a tippedre.

Srácok, tényleg köszi a segítségeteket, nem szívatlak titeket de nem működnek valamiért ezek a tanácsok, nem írnék ilyeneket, de már kaparom magamat, hogy egy tök alap dolgon ekkorát szívok és már napok óta nincs megoldás egy olyan problémára ami egy külső szemlélőként faék egyszerűségű.

csere.png

(#) Epu2 válasza SzilCsong hozzászólására (») Márc 5, 2022 /

Kipróbálhatod akár a gugli Drive-on is. Ha ott működik akkor a géped hibádzik (szoftveresen). Ha ott sem jó, akkor a kezed.
(#) Epu2 válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 5, 2022 /

Visszaállítani próbáltad az órát a W7 aktív idejére?
(#) Régi motoros válasza bbb hozzászólására (») Márc 5, 2022 /

Nos, megjavult. Én bolond, elfelejtettem,hogy annak idején a windows updat-et letiltottam.
De most, hogy említetted, már csak ránéztem. Beindítottam, és egy kis darálás után jó lett.
Mondjuk meg is viccelt újraindítás után rendesen, mert rögtön bluescreen -el kifagyott.
Nem látta a PCIe-es SSD-m, amin a rendszer van. Szerinte hiba történt a lemez beolvasásakor.
Na gondoltam ez a bolond legyalulta az NVMe illesztőprogramot, amit anno a telepítőmédiába integráltam, mert ugyebár a hetesben az nincs gyárilag. De legközelebb legalább felajánlotta az indítást az utolsó helyes konfigurációval, így azt választva már megy rendesen.
Szóval biztos matatott valamit az NVM express illesztővel is, persze, hogy utánna nem látta az SSD-t.

De most még a szkennerrel szívok megint, azt valami trükkös módon kell telepíteni tudom.
Már megetetett párszor ez is, aztán legközelebbre mindig elfelejtem, hogy legutóbb hogy csináltam...
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2022

A kompatibilitási módban telepítés lesz szerintem az a trükk...
(#) Régi motoros válasza bbb hozzászólására (») Márc 5, 2022 /

Nem, az most nem segített. Sem a winupdate...

Ha már win update, van itt valaki, akinek sikerült már minden egyes frissítést telepítenie úgy,
hogy nem kapott "néhány frissítés nem sikerült" hibaüzenetet?

Nálam most a következők sikertelenek.

KB2862335, 2884256, 2991963, 4493132, 4516065.

A hibakódok sokat segítenek ám... Van amelyiknek a jelentése csak annyi, hogy újra kell indítani a gépet, van amikor előbb egy másik frissítésnek kell felmennie, nálad meg lehet, hogy előbb a windows update agent frissebb verzióját kellene letöltened ahhoz, hogy az újabb ellenörzőkód számolással készült frissítéseket is telepítse: Bővebben: Link
(#) SzilCsong válasza Epu2 hozzászólására (») Márc 5, 2022 /

Kipróbáltam, ez se értelmesebb egy dekával se...
(#) nedudgi válasza SzilCsong hozzászólására (») Márc 5, 2022 /

Menjünk vissza a kályhához.
Jelöld ki azokat a cellákat, amiket össze akarsz adni, és tartalmuk " USD"-vel végződik.
Cellaformázás, Szám két tizedessel. Az " USD" eltűnik, ha eddig mindent jól csináltál. Ha nem, tedd fel a táblát.
A Pénznem formátum ugyanolyan közönséges számformátumban van tárolva mint egy mezei szám.
(#) Kari55 válasza SzilCsong hozzászólására (») Márc 6, 2022 / 1

Az "USD"-t Te írtad be, vagy a cella firmátum ilyen?
(#) SzilCsong válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 6, 2022 /

Ha cellaformázást nyomok (gondolhatod, hogy ezzel kezdtem) akkor nem történik semmi.
Ugyanúgy marad minden abba az állapotba.
//De legalább bökne valami hibaüzenetet, vagy valami indoklást, de semmi.
(#) SzilCsong válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 6, 2022 /

Eléggé egyértelmű, hogy nem én írtam bele, máskülönben nem szívatnám magamat.
(#) ferci válasza SzilCsong hozzászólására (») Márc 6, 2022 /

Nem kellene már annyit rugózni a formátumon, van-e USD vagy nincs. Nem azzal van a gond.
Írj be egy számot a B1 cellába és a B2-be.
A B3-ban nyomjál egy szumma ikont.
A szerkesztőlécen ez LEGYEN normál esetben =SZUM( B1:B2)
A zárójelek közé valószínűleg ezt neked kell beírnod, mert automatikusan nem mindig így jelenik meg. A szintaxis szempontjából nem mindegy...
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2022
(#) SzilCsong válasza ferci hozzászólására (») Márc 6, 2022 /

Amit én írok be azzal nincs gond.
Ha előre cellaformázok USD-re egy oszlopot (V) és számokat írok bele, akkor szépen beírja az USD-t és össze is lehet szummázni.
Viszont, az eredeti oszlopon, amin el kellene végezni a műveletet, ami látszólag tök ugyanaz, mint amit én írtam bele, azzal nem lehet.
Ami még feltűnt most, ha bele kattintok az általam írt mezőbe akkor a szerkesztőlécbe csak a szám jelenik meg USD nélkül.
De ha az eredeti oszlopba kattintok, akkor 1.00 USD jelenik meg

summa.png

(#) SzilCsong hozzászólása Márc 6, 2022 /

Itt látható

summa2.png

(#) ferci válasza SzilCsong hozzászólására (») Márc 6, 2022 /

Nem biztos, hogy értem, mi nem stimmel, de...
A T44 cellába kattints bele - jobb egér, cella jobb alsó sarkára katt és egy kis fekete kereszt jelenik meg. Azt lehúzva választhatsz "kitöltés formátuma" másolásra a T45 cellában.
Próbáld értelmezni.
Így elvileg már a majdani T45 cella, ami a szumma helye lesz, már ( talán ) usd-s formátumú lesz.
(#) Skori hozzászólása Márc 6, 2022 /

Megnyitottam az excel táblát amit beraktál. Nálam azért nem adja össze számként azt az oszlopot, mert az a régi, magyar nyelvre állított excel, amit használok, tizedesvesszőt vár, ebben meg pont van. Mivel pont van benne, ezért szövegként értelmezi, és nem számként.
(#) ferci válasza Skori hozzászólására (») Márc 6, 2022 /

Ez is igaz!
(#) nedudgi válasza SzilCsong hozzászólására (») Márc 6, 2022 /

Nem gondolhatom, mert némi bizonytalanságot érzek részedről az Excel kezelésében.
Gépeden az alapértelmezett számformátum egész/tizedesvessző/törtrész.
Az USD végű mezők pedig tizedespontot tartalmaznak, így szövegnek minősülnek.
Távolítsd el a " USD" szöveget, álltsd be a szám formátumot, két tizedessel, esetleg jobbraigazítás sem árt. Ha jól csináltad, az autoszumma már működni fog. Ha megvan, akkor lehet a cellák formátumát USD-re állítani. Már nem nagyon emlékszem az általad használt verzióra.
Így már mennie kell.
Kérdéses, milyen forrásból származnak a táblázat adatai. Ha weblapról, akkor további disznóságokra is számíthatunk.
(#) Skori válasza SzilCsong hozzászólására (») Márc 6, 2022 /

Ha a szövegből kiszedem az USD-t, a pontot vesszőre cserélem, számmá alakítom, és a formátumot pénznemmé, akkor már jó is...
Következő: »»   982 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem