Fórum témák
» Több friss téma |
Win7-től az új Paint-ben már van"körülvágás" funkció is, amivel a kijelölt terület lesz a tényleges kép, a többi részét eldobja.
Bocs, nem töltöttem le a linkeket, nem tudtam, hogy fizetős lesz.
Fordítva értelmezed az irányt, mint írtam. Nekem is van USB portba dugható ps2 aktív átalakítóm, í-t nem kezeli a legnagyobb részük, meg a funkció gombokat is csak f12-ig viszi.
Egyszer láttam fordítottat i, de ritka. A DIN meg PS2 kompatibilis kb, így nem kell nagyon túlgondolni.
Idézet: Én a régi "PGA" mechanikus billentyűzetemhez fabrikáltam átalakítót, bontott "tuchel" hang lengőaljzat és bontott PS/2 kábel kombinálásával.* Ugyanis az a probléma, hogy egyre nehezebben lehet DIN és PS/2 közötti adaptereket szerezni, emiatt lehet, hogy te is jól járnál, ha építenél egyet magadnak. „A DIN meg PS2 kompatibilis kb, így nem kell nagyon túlgondolni.” Az én "PGA" mechanikus billentyűzetem abból a szempontból picit különleges, hogy gyárilag angol kiosztású, de van rajta egy felirat nélküli gomb az Í helyén! Jelenleg agy magyar billentyűzetmatrica csomaggal ellátva használom nagy megelégedéssel. *fizikailag a DIN és a hang "tuchel" csatlakozó teljesen egyforma ☺
Milyen meglepő, hogy a 180 fokos din ugyanaz, mint a 180 fokos din, pont mintha szabványos lenne
nekem van több saját adapterem, de selejtezésen és lomtalanításon is találtam többet is. A BGAzós műhelyben a tesztkonfighoz is AT/XT bill van, de a win gomb hiánya nagyon zavaró néha, de annyira rossz gumimembránosak vannak csak ott. De a Fujitsu-Siemens ezüst-fekete billeket csak a drága mechanikus billek verik.
Idézet: „fizikailag a DIN és a hang "tuchel" csatlakozó teljesen egyforma” Nem egészen. Volt olyan alaplapi csatlakozó, amibe nem akart belemenni a sima Tuchel. A külső köpenye vastagabb lemezből van, mint a billentyűzet DIN-é. Nem segített rajta az sem, hogy két félből van. Anno a DIN-PS/2 csatlakozós vonalkód olvasókhoz építettünk hosszabbítókat Tuchel dugókkal, mert a gyáriak nem volt elég hosszúak és nehezen is voltak beszerezhetőek.
És ezt egér nélkül billentyűzettel is megoldod? De ez hogy jön ide a driver eltávolításához , nem értem, de mindegy.
Érdekesség, hogy a "Win" gomb helyettesíthető: "Ctrl+Esc" kombináció.
Igen, szoktam is használni, de abban nem segít, hogy izommemóriából a gomb helyét nyomkodom a műanyagot
Mint ahogy a kedvelt Ctrl+Alt+Del helyett rögtön a feladatkezelőhöz egy kézzel nyitható a Ctrl+Shift+Esc kombinációval. Tegnap a képernyőképes dologhoz írtam egy kommentet arról, hogy hogy lehet csak billentyűzettel hatékonyan képernyőképet csinálni és elmenteni egy adott területről, ami win7 és win10 alatt is működik, de inkább hagytam.
Sziasztok.
Upc-s kepen lathato connect boxunk van. Most mar vodafone ugye. Ket pc-n nezzunk online a vodafone tv-t es egyes csatornakon kiirja,hogy webkorlatozas miatt nem jatszhato le.Kerdesem az lenne,hogy az elofizetesem adatforgalmat hol tudom megnezni? Upc-nel meg lehetett csekkolni de mar a vodafonnal hiaba kutatok belepest kovetoen sehol nincs. Tullephettem a havi par szaz gigat? Panaszlevelet elkuldtem de termeszetesen sablon levelet kaptam valaszul. Szerintem azert atlagos felhasznalok vagyunk…Nem tolrunk 4k-s filmeket bar a webes feluleten folyamatosan megy a tv szinte 0/24-ben…
Szerintem ezzel inkább az ügyfélszolgálatot kellene felhívni, ők tudnak választ adni. Ha más nem, hibabejelentést tenni. Nem tudom milyen előfizetésed van, de jó pár éve már nincs (legalább is én nem tudok róla) olyan, hogy csak bizonyos adatmennyiség áll rendelkezésre. Tudtommal náluk is már csak forgalmi korlát mentes csomagok vannak...
Elmondásod alapján ha valóban létezik valami korlátod, akkor onnantól egyáltalán nem kéne menni a netnek ha elfogyott a kereted, nem csak hébe-hóba. Tehát ha tegyük fel 23.-án elfogyott a felhasználható GB mennyiség, utána hó végéig egyáltalán nem lenne neted, maximum pár 10-100 KBps sebességgel. Régen volt ez divat, mikor egy előfizetésben max 10-100-500 stb GB adatforgalmi korlát volt. (Nem is hinném, hogy bármilyen széles sávú szolgáltatónál van még ilyen adatkeret egyáltalán.) A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2022
Szis.6 eve mikor kotottem a szerzodes akkor halkan megjegyezte a holgy,hogy azt hiszem 300Gb adat all rendelkezesre.
Ugyfelszolgalattal leveleztem de majd felhivom es raszanom a fel orat,hogy felvegyek. Webkorlatozas utan olvastam,es ezt irjak par forumon.Nemely csatornak korlatozva lesznek es csokkentik az adatsebesseget. Sebessegben nem veszek eszre valtozast. Viszont erdekes,hogy a tv2 peldaul hol jon hol nem. Illetve a set top boxon jon minden csatorna. A gepeimen win7 van es meg nem volt ezzel gond. Olvastam olyat is ,hogy hatralek ,elmaradott szamla van de fizetve van termeszetesen. Fel fogom hivni oket.
Sajnos ez ilyen, ha valamit akar az ember tőlük, ki kell várni amíg ügyintézőt kapcsolnak.
De ha jól rémlik, lehet visszahívást kérni, szóval azt elvileg nem te fizeted. Az emailekre általában valami sablon válasz vagy robot generált válasz szokott jönni, ami semmire sem jó. De ez manapság mindenhol megfigyelhető. Én csak dokumentum adásokat nézek a neten keresztül, közszolgálati csatornákat nem. Viszont egyszer kétszer már jelezték nekem is, hogy a TV boxon nem megy pl RTL vagy TV2, aztán hogy ez most büntetés miatti adásszünet volt e, vagy épp a voda szerveroldali hibája vagy korlátozása más kérdés, sose derült ki. Ha ügyfélszolgálatossal beszélsz, az ilyenekre ott sem fognak tudni válaszolni, legfeljebb kapcsolnak (és várakoztatnak megint) egy technikai kollégát. Épp azért írtam, lehet inkább akkor érdemes volna rögtön a hibabejelentéssel kezdeni, azt ki fogják vizsgálni. Mindenesetre ha újra tapasztalsz csatornakiesést, érdemes felírni a pontos időpontot mikor volt szünet, kb óra perc pontossággal, hogy mettől meddig tartott a kiesés és tények elé állítani a hibafeltáró csapatot... A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2022
Termeszetesen volt ra pelda,hogy nem volt halozat.
Ahogy irtad pontosan felirtam mikortol meddig es a szamlazaskor jovairtak a kiesest. Na majd hivom oket. Koszonom szepen… .
Telefonálás helyett/előtt nem próbáltad online megnézni, hogy mi a helyzet az előfizetéseddel (késedelem, korlátozás, stb.)?
https://www.vodafone.hu/otthoni-myvodafone/profil
De megneztem.Csoportos beszedessel fizetem a dijjat,elmaradas nincs.
Ez az adatforgalom mennyiseg lesz a ludas de nem tudom megnezni sehol. Belepes utan sincs opcio a vodafone otthoni szolgaltasnal megnezni.
Régebben már volt egy ilyen problémám de msot nem találom a programot. Véletlenül törölt fényképeket kellene visszahoznom. Van valami ingyenes program erre még?
TestDisk - PhotoRec - Recuva...
Recuva
Egyébként az adatforgalom mérő oldal is gondolom azért szűnt meg, mert már nincs értelme,
a korlátlan adatforgalom miatt...
Lehet, hogy csak egyszerűen műszaki oka van (túlterhelség, stb.). Én a vodafone boxnál a visszajátszásnál, ill. a felvételek lejátszásánál tapasztalom időnként (pl. vasárnap este), hogy akadozik a hang vagy a kép vagy egyáltalán nem működnek ezek a funkciók. Aztán más időpontban ugyanez teljesen jó.
De ugyanakkor, amikor ezek a problémák vannak, a normál TV műsor és a PC-n az internet is kifogástalan.
Most neztem,hogy 16.-ig kellett volna fizetnem a havi dijjat.Csak ezzel az a gond,hogy csoportos beszedes van beallitva dijneten keresztul.Nem tudom miert nem utalodott.
Most atutaltam es valoszinuleg emiatt van korlatozas. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2022
A Díjneten nem tudod fizetni (nekem azt írták "kivezetik ezt a szolgáltatást), az Otthoni vezetékes fiók-nál tudod beállítani a fizetési módot.
A TV csatornákkal is ruletteznek valamit, ha még nem kötötted újra a szerződésed, akkor nem biztos, hogy kiküldték az ügyfél értesítéseket.
A csoportos beszedésnél a Vodafone adatait kell megadni, nem kell ide a Díjnet. Nekem már évek óta így van, gond nélkül.
De a bankszámlán kell fedezetnek lenni, különben nem ér semmit sem az egész.
Sikerült? Remélem valami CMR / PMR HDD-ről törölted, mert SSD és SMR-es HDD esetén ha lefutott a TRIM, akkor azoknak már csak búcsút inthetsz sajnos.
Mikor kotottem meg upc volt es akkor a dijneten keresztul lehetett fizetni,ugy is maradt mostanaig.
Fedezet van. Idaig nekem sem volt ezzel gond,hatarido elott lehuzta a penzt,most meg nem… A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2022
Látod, nekem viszont többféle ilyen adapter is akad a gyűjteményemben.
Van rövidke kábeles (kb 10 centis), és van az egyben gyártott zömök. A pincei - még DIN-dugós billentyűzetemhez (az volt első gépem első billentyűzete) tudom használni, miután az még megvan. A gyártója valami KANRICH. Azt még a Mistrál-nál a Visegrádi utcában vettem. https://img.jofogas.hu/hdimages/Szamitogep_billentyuzet_4_db_417392...70.jpg Egy másik fejlődés-tani módi a PS2-USB adapter. Abból is akad nálam egérhez és billentyűzethez adapter. Az egyik színe zöld, a másiké lila.
Nekem csak fizikai adapterem van, ami PS/2 dugóból csinál USB aljzatot. DIN->PS/2 adaptert magam barkácsoltam hang tuchel lengőaljzat és bontott PS/2 kábel felhasználásával, mivel már egyre nehézkesebb beszerezni. Nekem egy régi "PGA" mechanikus billentyűzetem van, amit tavaj nyáron sikerült szereznem, majd átmatricáztam magyarra - prímán működik, az első mechanikus billentyűzetem, nem csoda, hogy tetszik...
A képernyő billentyűzetet leszámítva minden billentyűzet mechanikus, még a feltekerhető gumi billentyűzet is..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |