Fórum témák
» Több friss téma |
A képernyő billentyűzetet leszámítva (szerintem) két kategória van: "gumiharangos" (vagy "fóliás") és "mechanikus"...
Lehet, hogy jópofa, de nincsen fizikai feedback a felhasználó számára, emiatt nem olyan jó...
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2022
Nekem a "mechanikus" az 40 évvel ezelőtti írógép billentyűzete volt ahol erősen és kb 2cm-t kellett lenyomni a gombot hogy egy kar fellendüljön és ráüssön a papír előtt levő festékszalagra. Elektronika nem volt benne. Ez volt a "mechanikus".
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2022
Most kivételesen igaza van Zsombornak, a pc-k világában elterjedt az önálló nyomógombokból felépülő, tipikusan hosszú billentyűúttal rendelkező, zajos klaviatúrákat mechanikusnak titulálni. Bár mostanában néhány extra funkciógombbal és rgb világítással kiegészítve inkább gamer billentyűzetként árulják ezeket.
Bár szőrszálhasogatás, de a Hall generátoros billentyűzet nem mechanikus kapcsolós, mágneses elven működik. Bár valóban le kell nyomni a gombot, de ezzel csak egy mágnest mozgatsz a Hall-elem előtt ami a kapcsolást végzi, nincs mechanikus kapcsolat a nyomógomb és az elektronika között. De ha innét nézzük, akkor minden egér is mechanikus, mert mozgatod az asztalon.
Az asztal lapja nem elég kemény feedbacknek?
Úgy értettem, hogy a billentyűk lenyomása általi feedback nincsen meg, egy tömör asztallapot érintgetsz csak.
Képzeld : anno '93-ban egy ilyen számítógéppel feliratoztunk VHS filmeket !
Igen... Érintőbillentyűzet
Ha gyűjtöd, akkor van egy ilyen gyári billenyűzetem.
Oké, hajlok az észérvekre.
NEM!: ̶É̶r̶i̶n̶t̶ő̶b̶i̶l̶l̶e̶n̶t̶y̶ű̶z̶e̶t̶
Szerintem az fóliatasztatúra... Tudod mi a különbség?
Bizony mondom néktek (lomtáram hatalmánál fogva), hogy ez bizony érintő és nem fólia billentyűzet.
A kapacitív verzió ijesztően hasonlóan működik mint az első generációs touch kijelzők szóval egy 2-est éppen megérdemel az érintő billentyűzet megnyilvánulás is!
Ha már billentyűzünk! Hogyan működik a "csendes" billentyűzet és hogyan lehet levenni a gombot?
Idézet: „ez bizony érintő és nem fólia billentyűzet.” Van érintés nélküli billentyűzet is..?
Köszönöm...mea culpa! Szovjet IC-kkel!? Bár ezt inkább itt kellett volna tárgyalni:
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2022
Idézet: „Van érintés nélküli billentyűzet is..?” Van. Majd nagy hoho elmondja, hogy Ők hogy csinálták (ha akarja).
Bocs Mindenki !
Zsombikának akartam példát hozni, mikor fikázta lézerrel vetített billentyűzetet ( nincs gombnyomás érzet), hogy a múltban is volt gomb nélküli gombozat . És kattanás, vagy nyomásérzet nélkül megírtam(tunk) pár ezer programsort, illetve a stúdióban jópár tíz film feliratát ... Nem publikált "tudása" volt a gépnek, hogy néhány alkatrész hozzáadásával elő lehetett hozni az elrejtett video-keverőt
Sziasztok.
Mi a franc ez -- melléklet -- és hogyan lehet letiltani, vagy eltüntetni? Amikor rákattintik a trlésre, azonnal előjőn egy újabb. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2022
hát ha látszódna mi ez...
Desktop értesítés, böngésző felugró?
Igen, valami orosz webcím
Egy kifejtendő kérdésre eldöntendő válasz nem segít igazán.
Kattintára ez jön elő.
Ez csak az, hogy a reklámblokkolód nem engedi felkeresni az igen csak érdekes urlt.
De még mindig nem tudjuk az eredeti üzenet hol jelenik meg. Ne is nyisd meg mondjuk, mert ha az ublockod nem fogná meg, erősen vírusgyanús oldalra kerülnél.
Tálcán az értesítésekben.
Akkor vagy valami oldalnál engedélyezted az asztali értesítéseket, vagy valami vírusod van.
Vírust nem talál a Windows defender.
Chromeot használsz csak, más böngészőt nem?
chrome://settings/content/notifications -t nézd meg és hoyg ott mi van az engedélyezetteknél. A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |