Fórum témák
» Több friss téma |
Ez klassz, a tableten a W10 -en megy...
Kedves kollég ujra megkereslek a régebbi jótanácsaid révén , köszönöm, de megpróbáltam a lehetetlent , vetten egy új panelt a WD500-hoz (kínából 7000 ft) de ahogy jósóltad nem megy vele , wincsi pörög , és a fejeket hallom hogy keresik a helyüket , de van egy dilemmám , nem ugyanolyan a panel jelzése mint az eredeti , itt van a kép róluk , vess légyszi egy pillantást rá , ez a kis eltérés lehet-e a hiba , amiért nem áll össze , még elküldöm a katasztrófális képet a zárlatról amit én okoztam egy árnyékoló lemezzel , az ÍC lába szó szerint elfröccsent , Tud e okozni ez az adatokban , és a hardware -ben végzetes hibát , és azért nem sikerül , köszönöm a türelmedet előre is
Újabb felmerült probléma, az alábbi HWID -hez próbálok keresni drivert barátommal,
de nem találok egy letölthető fájlt sehol. Talán valaki szerencsésebb nálam? USB\VID_1F3A&PID_1010&REV_0200 USB\VID_1F3A&PID_1010
Ez valamilyen Androidos tv okosító kütyü lenne?
Kedves Ferenc!
Nekem úgy rémlik, hogy ez a PCB modell nem rendelkezik különálló U12 EPROM chip-el, a Marvell MCU-n belül van a maszkolt ROM (az "M" betűvel jelölt az, a központi vezérlő), ezért azt / abból kell áthelyezni / átmásolni a donorra. Amíg nincs áttéve a jó tartalom addig ne kapcsold be a HDD-t, mert a nem megfelelő EPROM tartalom rosszabb esetben le is nullázhatja a rajta lévő adataidat! Az elpárolgott lábú chip a motorvezérlő, a sérült lába direktben a motorra csatlakozik. Ha szerencséd van, nem hatott ki az 5 voltos ágon lévő logikai részek (pl. a Marvell MCU is) működésére, ez nagy mértékben függ az alkalmazott TVS diódák gyorsaságától valamint a gépben lévő tápegység stabilitásától és a védelmének jóságától. Ha közel vagy Budapesthez, tudok segíteni.
Ez az ADB driver? Milyen eszközhöz kellene?
A lényeg kimaradt: azért nem áll fel a HDD, mert nem a megfelelő EPROM tartalom van benne.
Szervusz!
A két elektronika fizikailag gyakorlatilag azonos (a Rev.xx eltérése lényegtelen). Nem azért nem megy, hanem mint már írtam - a firmware indító része (bootloader) ebben az elektronikában van - hogy fizikailag hol (az U12 eepromban vagy a Marvell CPU-ban) ebből a szempontból teljesen lényegtelen. Ha nem egyezik az eredetivel, nem tud a merevlemez megfelelően beindulni, működni. Számtalan emberke beleesett már ebbe a hibába - WD merevlemeznél szinte esélytelen egy identikus darabot találni. Ilyen esetekben én is a Firmware adatbázisomból keresem ki a megfelelőt, és programozom át vele az elektronikát. Hogy egyéb kár keletkezett-e? Így nehéz lenne megmondani. A szerencse (ha ugyan lehet annak nevezni), hogy a rövidzár a 12V-os ágon keletkezett (a Preamp az 5V-on van - ha ez tönkremegy, gyakorlatilag vége), itt csak a meghajtómotor van, az pedig általában túlél egy ilyen zárlatot.
Egy occó kínai tablet, ami befagyott a BOOT képernyőnél, és nem hajlandó tovább menni.
Hangerő gombok nincsenek rajta, csak egy POWER és egy Vissza gomb. Nem tudom már hány kombinációt kipróbáltam, hogy induljon a BOOTloader, de nem akarja. A Reset gombra sem javul meg, úgyan úgy befagy a BOOT ciklusba. Elvileg lementettem róla a ROM -ot, szóval van egy System.img fájlom hozzá 768Mb, azt akartam az imént a PhoenixCard -al feltenni egy SD -re, de nyavalyog, hogy valami hiányzik a képfájlból. Felírtam a Win32img -el, de nem történt változás. Nem tudom, hogy az úgy egyáltalán megfelelően készíti el az SD -t a flash -eléshez. Jó szokás szerint, meg vagyok lőve megint. UI.: Ja és akku leforrasztás is volt már, semmi változás. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2022
Ha már itt tartunk, meg tudja valaki fejteni, a bal felső sarokban a fém lapos henger alkatrész mi akar lenni, az MT1 feliratnál vezetékkel beforrasztva? El nem tudom képzelni...
Az előlapon ott semmi nem látszik. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2022
Nem látom, de vagy mikrofonra vagy rezgő motorra tippelek.
Megnéztem a nagyobb képet: rezgő motor. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2022
Csak tippelek: az akkuját töltsd fel, mert találkoztam már olyan Androidos készülékkel, ami bizonyos akkuszint (50%) alatt nem áll BL ill. flash módba!
Érdekes, de logikus MoTor1. De hogy minek, mert SIM kártya foglalat az nincs benne.
Több órás töltés után már nem hiszem, hogy ez lenne a gond. Másik gond, hogy Yuntab gyártót se találok, ahová legalább egy mailt tudnék írni support ügyben. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2022
Abból indultam ki, hogy 15%-ot mutat a kijelzőn, eszerint az egy korábbi érték.
A Yuntab valami bérgyártó lehet talán.
Van ehhez a bootloaderhez egy komplett fejlesztői rendszer Bővebben: Link
Kattints a Smart_Call_HD2.zip-re, utána a Download from Others-re. Ezek után a Option 2-nél lévő linkre kattints és megindul a letöltés.
A benne lévő driver az jó, lett egy Android bootloader interface.
A programban nem tudom hol kell nyelvet változtatni, oroszul nem értek, de szerintem nincs kapcsolat arra tippelek... Próbáltam újraindítani, de semmi változás még...
Csatlakoztattad az eszközt a PC-hez, hogy felismerje?
Kiszemezgettem translatorral, azt mondja, hogy a készülék nincs csatlakoztatva.
Csatlakoztassa a készüléket, USB2 kábellel. Kapcsolja be a fejlesztői beállításokat. Szóval ez csak akkor fér hozzá, ha már felállt a rendszer.
Előzőleg nem volt aktiválva a fejlesztői beállítások?
Válassz másik programot. Itt menj a "1-B Update from a PC with .img file" bekezdéshez. Ha van .img fájlod, akkor azt rátöltheted a kütyüdre. Bővebben: Link
Ha én azt tudnám...
Kövesd kadarist megoldását!
Jó megpróbálom, de abból már lehet csak holnap lesz valami. Ezzel a phoenixsuittal próbáltam, de nem ette meg a firmware -t. Azt mondta, hogy vagy régi, vagy hibás, vagy nem az eszközhöz való.
Megpróbáltam egy másik netről letöltött FW -vel, amiatt is nyavalygott, bár arra már más üzenetet adott.
WIN 3.11-el már találkoztam, de 11-gyel még nem.
Kedves img , nagyon köszönöm a kimeritő diagnózisodat , úgy érzem rászorulok a segítségre , innen az én ismereteim és lehetőségeim a végére értek. Nagyon örülnék a segítségnek , igazán kedves gesztus tőled . Jócskán vidéken lakok , de a fiam Bpesten él és dolgozik , ő el tudná vinni a WD cuccot ha lehetséges , alkalom adtán .Nem tudom , hogy a kapcsolatot hogy vehetném fől ?
köszönök mindent email cím, ***@***-*** E-mail címet több okból sem írunk ki: - Spam-botokat nem kell táplálni - Segítséget nem privátban kérünk A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2022
Moderátor által szerkesztve
No hát nem tudom mi van, de szerintem az égiek is összebeszéltek ellenem.
Le akartam tölteni a PhoenisUSBpro -t az említett linkről, de azon a PhoenixCard 3.1 progit tölti le, mint említettem azon nálam nem tudom miért nincs szöveg. No mindegy, rákerestem a PhoenixUSBPro ra, és letöltöttem. Elindítom, és 1080 felbontásban kilóg az alja. Na ez még a kissebbik probléma volna, de hiába kötöm USBre a tabletet, nem találja meg. Lehet ehez is valami külön USB driver kellene... Le fel görgető sáv persze sehol... Van egy USB driver mappa, abból próbáltam frissíteni, de azt mondja, hogy már telepítettem a legújabb illesztőprogramot. Van egy új USB device (VID_1f3a_PID_efe8) Csak épp sárga felkiáltójel van előtte, 10 kód, az illesztőprogram nem indítható el... A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2022
Pittti fórumtárs Nyugat Mo.-i emlékeim szerint, hozzá is nyugodt szívvel viheted, ha ő van közelebb. Írok privátban.
Lehetséges, hogy olyan betűtípust szeretne használni a program, ami régebbi rendszereken nincsen meg, de ennek ellenére mégis elindul? Bár ez csak feltételezés...
Mint látod elindul, csak a szövegek hiányoznak, na de három gépen is... Mindegy.
Végül is kilestem youtuberól, melyík gomb micsoda, de nem volt hajlandó megírni az SD kártyát, mert valami hibát dobott, többszöri próbálkozásra is. A kártya jó, mert most is használom. Fórumokon utánaolvastam a hibának, az jött le, hogy túl válogatós a kártyára, és a kártyaolvasóra is, így ezt a programot feladtam... A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2022
Végül is mégis csak sikerült feltámasztani a tabletet. Kotorásztam még egy kicsit, és a csatlakozást trükkös módon kell kivitelezni, csak úgy indul el a ROM írás.
Egész pontosan a PhoenixUSBPro -ba be kell tallózni a feltölteni kívánt ROM fájlt. Ezután a [Start] gombra kattintani, így a piros X zöld pipára vált (gondolom ellenőrzi a ROM fájlt). A trükkös rész pedig: 1. Tartsa lenyomva a bekapcsológombot legalább 10 másodpercig az eszköz kikapcsolásához. 2. Nyomja meg az egyik gombot a bekapcsológomb kivételével, és ne engedje el. 3. Csatlakoztassa az eszközt a számítógéphez az USB kábellel. 4. Kattintson 10-szer a bekapcsológombra. 5. Engedje el az összes lenyomott gombot, és a készülék frissítése automatikusan elindul. 6. Ha az eszköz nem lép be a frissítési folyamatba, próbálja megismételni az 1–6. lépéseket. Második nekifutásra sikerült is... Köszi mindenkinek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |