Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kutya macska (vad) riasztó
Az erősítő honnan kapná az áramot 50 - 150 m után? Ilyen hosszúságú kábel erősen rontani fogja jelátvitelt ebben a formában.
4 - 4 vezetéket köss párhuzamosan az utp kábelen és a tápfeszültséget vidd "hátra", ott már csak a riasztót kell rákötni, mellőzve mindenféle erősítőt.
Sziasztok! Kertbe szeretnek menni az őzek és valahogyan humánus módon kellene őket elriasztani. Valami mozgásérzékelős eszközre gondolok első körben. Kinek milyen tapasztalatai, illetve bevált módszere van az állatok ellen?
Köszi.
Több gazda szerint ami nem villanypásztor, az kb. a "futottak még" kategória. Én nem is kísérleteznék egyéb, kétes eredménnyel kecsegtető eszközzel.
Nagy a terület és a föld művelésénél el kell bontani, majd újra kitenni. Macera.
Vad ellen csak a villanypásztor hatásos?
Mindent meg lehet szokni, csak azt a bizsergető érzést nem. Azt csak a vastagbőrű tehenek bírják többé kevésbé, ha megvadulnak. Az őzek félénk állatok, a vaddisznó nem annyira.
Valahol csak vége van a megművelt területnek, tedd az erdő szélére. A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2019
Sziasztok!
Jelenleg a store-ban kapható ez a hangszóró: https://www.hestore.hu/prod_10036058.html A leírás alapján alkalmas lehet ultrahang sugárzására is. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek milyen meghajtó áramkör kellene hozzá? Az impedanciája 600ohm....
Szia!
"Csak képek keresése".. keress egy szimpatikus ellenütemű mghajtást, 600 ohmhoz bármelyik tranzisztoros végű megfelel.
A 600ohm impedanciának komoly "tápfesz igénye" van szerintem, hogy valami éetelmes teljesítményt le tudjon adni....
Mondjuk egy +/-30V-os tápfeszről egy ellenőtemű végfokkal 0,1A a hangszórót meghajtó áram, ami kevésnek tűnik... Vagy ezt rosszul gondolom?
Talán kerítés ? Sok helyen már bevált ,és nagyon humánus ...
Nem kell oda +/- táp..- két tranzisztort vagy fetet meghajtasz ellenütemben, aztán a kollektorokban vagy drainekben egy ferrites trafó megfelelő áttétellel, ha kis veszteséggel akarod csinálni.
Nincs odaírva a hangszóródhoz, mit bír, de szerintem 30 volt váltófesz bőven elég neki. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2020
Egy kerítés és egy villanypásztor ára között van egy mákszemnyi különbség. Az is lehet, hogy bizonyos kerti munkálatokhoz éppen zavaró a kerítés, a villanypásztort könnyű felszedni. Milyen kerítés kell, amelyikbe nem akadnak bele az állatok? Ha már a humánosságot említetted.
Elképzelhetsz egy nagyon lebutított 12 V DC / 24 V AC kapcsolóüzemű tápot is.. találsz 230 V kimenetűt, annak a mintájára, de lényegesebben kevesebb alkatrésszel 5-10 watt maximumra tervezhetsz.
A frekvencia is közelíti eléggé, nagyon nem tudsz mellélőni..
Egy kisebb pc fő-trafóval tudsz gyakorlatozni...
Írtam privátot.
Talán egy drótkerítés ? Igen van különbség az árban de ha kert akkor már ha az őz nem jön be a nyúl se tudjon . Egyébként egy rendes villanypásztor hozzávaló vezetékkel (több sor ) szigetelőkkel rendes oszlopokkal a kihelyezés munkadíjjával már majdnem ott van ahol a betonoszlop és a drótháló .... Ebből a pénzből hány méter drótkerítést csinálsz ?
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2020
Idézet: Ha a szomszéd telekre akar átszántani akkor tényleg zavaró a kerítés , különben nem tudok olyan munkát elképzelni sem ahol a telekhatár zavar .... „Az is lehet, hogy bizonyos kerti munkálatokhoz éppen zavaró a kerítés,” A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2020
Pár dolgot kihagysz a számításból. Lehet olcsó dróthálót is venni, ami olyan, amilyen. A kihelyezést (villanypásztor esetében) a gazda is meg tudja csinálni egy talicskával és egy kalapáccsal. A (beton)oszlop, csak úgy leszúrva a földbe ideig óráig áll egyenesen. Ha csinálsz neki rendes beton alapot, kicsit többe kerül (pénzben és időben). Ha a terület határán van út, ott a traktorokkal meg tudnak fordulni, a kerítés miatt már nem biztos. A kerítés tövében, mivel ott macerásabb a megmunkálás, mindig sok gaz nő, szórva a magokat a hasznos területre is. Felénk szokás, hogy két-három gazda összeáll és pl. közösen szántatják fel a szomszédos területeiket stb...
Félreértés ne essék, nem sértegetésnek szánom de látszik, hogy nem sokat mozogtál ilyen területen. A felsoroltakon kívül van még "pár" ok, amiért nem kerítést használnak. Készítettem már két-három vadriasztót, egyik sem ér semmit, mindegy, milyen hangot ad ki. Hiába mondtam a gazdának, hogy én csak a működésre vállalok garanciát a hatásosságra nem. Azóta a friss jelentkezőket elküldöm érdeklődni a gazdákhoz. A villanypásztort dícséri mindenki, a hangos riasztót, érthető okok miatt, senki.
Nálam a leásott betonoszlop 30 évig tartotta a dróthálót , ez nem indok ha legalább 50 cm re le van ásva jól bedöngölve akár még be is iszapolva örök élet meg két nap ... A vadhálót meg szerintem azért nevezik vadhálónak mert ...Miért is ? A kert meg ha kertnek nevezzük akkor igen is legyen bekerítve , nem közösködök a szomszéddal (közös lónak túrós a háta ) Ha csak legelő akkor elég a villanypásztor ... És igazad van nem sokszor jártam olyan kertben ami villanypásztorral van kerítve , viszont felénk sok legelő van ahol fakarókat drótokat látni a telekhatáron ... Itt nem a sértegetésről vagy sértődésről szól a dolog tudni kéne hogy ténylegesen mit szeretne védeni a kérdező .
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2020
Ez a ketyere jól működik, ha csak 2.3 V van a hangszórón? A kontroll LED csak pislog. Állítólag folyamatosan kéne világítani, ha működik.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2020
A fórum felületén mindennnemű kereskedelem szigorúan tilos! Erre a célra van az Apróhirdetési rovat.
Szia!
Megkésve bár, de... ![]() Ha villamosan működik, akkor azt a 25-30 kHz-et ne multiméterrel mérd ( sejtem ). A hangszórón szkóppal kellene mérni, nézni- ennek hiányában sokat nem ér a mérésed. A másik az, hogy ha működőképes is, a hatása megkérdőjelezhető sokak szerint.
Köszönöm. Átviszem Gery78 kollégához; az ő szkópja működik.
![]() Én sem hiszek ezekben a ketyerékben. ![]()
A kutya meg max azt nézi, mi van a kezedben: kis kaja vagy más?
![]()
Sziasztok!
Egy KD 660-as kutya riasztónak bizonytalan az érzékenysége. A beltérit 1-re állítva is van hogy fél méter, van hogy csak 10 cm fél percen belül. Szétszedve forrasztási hibát nem találok. Van esetleg valakinek tapasztalata, vagy ötlete ezzel kapcsolatban? |
Bejelentkezés
Hirdetés |