Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Fénycsöves háttérvilágítás cseréje LED-esre
Témaindító: Vygis147, idő: Jan 17, 2009
Témakörök:
Akkor nem lesz gond. Én a led panelekkel nem sokat variáltam, bedobtam a nyákot két laposvas közé, majd a 8 mm szélességben kiálló részt a laposvas mint vonalzó mellett leflexeltem. A hosszúságot a végén állítottam be. Nem marattam, hanem középen szintén laposvas segítségével beleflexeltem egy barázdát. Leéleztem a sorjákat, majd előónoztam. De akinek van türelme, az egy csíkra is felrajzohatja a szükséges vezetősávokat. Én nem tudtam kezelni ilyen hosszú és ilyen keskeny panelt, ezért maradt a lakatos verzió.
A ledek 3,1-3,3V körül nyitnak, így 12V tápfesznél 3, 14V-nál már 4 egység mehet sorosan. A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2018
Szép jó estét! Szeretném tudni ,szerintetek a csatolmányban szereplő rajzon mit kéne változtatni ahhoz hogy be tudjam kötni ezt az áramkőrt a két ledcsíkkal . A DBRT lehetne e a fényerő szabályzás (PWM) ? és hogyna tudom kijátszani hogy ne tiltson le ? Köszönöm a válaszokat !
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2019
Üdv!
Én két monitoromba építettem be. Az eredeti áramkört - ami a világításért felel - kiiktattam. Kiforrasztottam az átkötéseket, ami a tápfeszültséget vitte. Ezután megkerestem, hogy az engedélyezés és a fényerővezérlés jele hol érhető el. Valószínűleg ez minden monitornál más. Az első, amit átszereltem, az tökéletesen működik, viszont a másodiknál a fényerőszabályzás fordítva működik, úgyhogy azt majd még1x előveszem és ráteszem a szkópot. Találtam egy leírást erről az áramkörről: https://advsk.ru/en/lighting/voltage-led-lcd-tv-test-led-led-driver.html Lehet, hogy az engedélyezés jele ellenkező, mint kell, akkor viszont egy tranzisztor beépítésével megfordítható. Én a DBRT és az ON/OFF vezetéket kötném rá, és próba.
Sziasztok! Syncmaster T200HD-t sikeresen ledesítettem a led kittel , viszont max fényerőn megy, nem reagál a dimmre. DIM A-hoz kötöttem a dim szálat. Az invertert nem szedtem ki, lehet, hogy ez az oka?
Nem mértem még a jelet a dim lábon.
Inverter ki, helyzet ugyanaz, nem dimmelbető. Következő lépés a dim a szál lekötése a táppanelről megmérése és tesztelése. Sajnos az ic neve nem olvasható.
Szép napot! Egy Lg tv/monitort szeretnék ledesíteni. A vezérlést szeretném tisztázni. A DIM feliratú kivezetésre a PWM jel van é kötve? A ki -be kapcs vajon mekyik lehet?
Szép jó estét mindenkinek ! Érdekelne hogy hol lehet a következő csíkokat beszerezni Magyarországon?
Szia! Leginkább sehonnan. Én is Kínából szerzem be ezeket.
Üdv! Adott egy ipari gép, cnc vezérlője, abban lakik egy toshiba kijelző amiben a ccfl cső megadta magát. A kijelző 150 ezer újan, kérdésem led-el lehetne helyettesíteni? 3mm a maximum hely, és 75mm hossz. Illetve utána csikos lesz a kép a ledek miatt?
Én olyat "csinákoltam" hogy CCFL helyére 1 centinként 3mm-es fehér ledek, amiknek megcsiszoltam a tetejét, így jobban szórja a fényt. Persze lehetne "kocka" ledből, ledcsíkból, sűrűbben stb... helyfüggő
Pedig ma is beszerezhetők a 60-75 mm-es ccfl csövek: Bővebben: Link
Mi a kijelző típusa? A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2022
Rendben van, de a gép áll sajnos, termelni kell vele, nem saját, de a tulaj már zizeg rendesen.
"sharp lm8v302r"
Azon agyalok, mi lenne ha egy nagyon vékony nyákra egymás mellé közvetlen forrasztanék smd ledeket, a végén meg kapnának egy áramkorlátot!?
Nagyon maximum 3mm széles lehet a cucc, nem tudok róla hogy lenne ennyire keskeny szalag
Fogj egy betört laptop monitort és mentsd ki belőle a ledszalagot, ennél egyszerűbb megoldás nem lesz valószínűleg. több soros modulból áll, mérd ki őket külön, mielőtt levágod, nem mindegyiknél egymás mellett vannak a soros ledek, de sokszor igen.
Amit írtam macerásabb, de nem jobb ha egymás mellé rakok led szalagról hideg fehér ledeket, vékony nyákra? Értem itt azt hogy így talán nem lesz csíkos a kép
Most nézem neked lesz igazad, laptop led szalagot még nem is láttam, le voltam ragadva a hátulról megvilágításnál mint a tv, de aztán rájöttem hogy a laptop is oldalról van, ráadásul ott sincs valami sok hely.
Elég rövidnek tűnik a cső 75 mm-es hossza a kijelző 157.42×118.06 mm-es méretéhez képest...
Elnézést, a nagy kapkodásban elírtam, 175mm
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2022
OK...csak példának mutatom, hogy léteznek ilyen LED csíkok is (3 ledenként rövidíthető): Bővebben: Link
Tudom csak itthon nem elérhető semmi, vagy én keresem rosszul...
Az LCD-kkel foglalkozó szakik tuctajával rendelik ezeket...lehet tőlük is szerezni (akár kölcsönbe).
Megnéztem neked, nem ez az extra keskeny, hanem ami olcsón van Kínából az pontosan 3mm széles. Meg kell nézzem, de szerintem még van nem beépített meg levágott maradék is. Bp-n vagy?
Nekem is egy Samsung monitorom van, csaknem ugyanilyen tápegységgel a belsejében.
Ott nem megy a kép. Egy keveset még elvillan, de aztán hamar leáll. Sajna eléggé gyakori szokás, hogy lecsiszolják az IC tetejét, hogy ne lehessen elolvasni. Anyjukat!
Kaptam később a monitorhoz egy teljes Samsung tápegységet, de az már LED meghajtós?
Kérdésem: - Bőven elég kicserélni a kijelző LCD-jében a ccfl csövet, vagy más teendő is akad? |
Bejelentkezés
Hirdetés |