Fórum témák
» Több friss téma |
A Rádiotechnika újság nem szabad mű, így utánközlése a kiadó írásos beleegyezése nélkül tilos. A topik, egy elfeledett cikk idejének-helyének megkeresésére fenntartott, nem szkennelt változatok utánközlésésre.
Köszönjük!
Sziasztok!
Én is keresném a 21-22-es évkönyvet és a 20/9-es számtól az újságot. Előre is köszönöm!
Ha küldesz e-mail címet a 21-es Ék-et el tudom küldeni.
Szia
Már megkaptam. Azért köszi!
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2022
Moderátor által szerkesztve
Sziasztok!
Keresem a Rádiótechnika 2015 évfolyam 9-10 számát. Ha valaki el tudná küldeni nagyon hálás lennék. Előre is köszönöm.
Szia
Adj egy email címet privátba és elküldöm !
Szia! Itt megtalálod: Bővebben: Link
Sziasztok!
Keresném a Rádiótechnika 2011/11-12. számait pdf-ben. Illetve ha valaki tudna segíteni megköszönném. Régebben Piret Endrének volt egy cikk sorozata a RT-ban hangváltók méretezésével kapcsolatban. Köszi
Szia!
Nekem djvu-ban vannak meg, ha jó és küldesz pü-ben mail címet, akkor elküldöm.
Ha már ilyen segítőkész fórum tagokat találtam, elküldhetnétek a 2010/7-8-9.-t is!
Bár amit keresek szűrő méretezésről nem ez (az még 90-es évek eleje volt). Köszi
Az valahol eltévedhetett az "éterben", mert még nem érkezett meg.
üdv Mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni. Valamikor régen talán 86 és 90 között építettem egy dallamcsengőt és úgy emlékszem a Rt-ből. Ha valaki emlékszik ilyesmire kérem jelezze. UM3481-es IC az alap. Előre is köszönet!
Csatoltam egy tartalomjegyzéket 2001-ig. Ha valakinek van esetleg ebből olyan ami további évfolyamokat is tartalmazza, kérem ossza meg.
Ebben 2 találat van az UM3481-re: 1. EK1995-053 Zenei Hobbi Elektronika: Dallamgenerátorok és egyéb érdekességek. UM3481...UM3484 2. HE1991-01-024 Melódia csengő. 7805*,BC212*,BC182*, UM3481,UM3482,UM3483,UM3484.
Hű ez szuper, köszönjük!
Meg is ragadnám az alkalmat, és keresném a 2000-es számból a dallamcsengős részt. Ha igaz, a 130. oldaltól kezdődik, egy UM66T-re épül. Ha esetleg valakinek megvan elektronikus forámban, hálás lennék érte, ha megosztaná velem. Előre is nagyon köszönöm.
Az RT ÉK 130-132. oldalán van.
UM66T-s kapcsolásból volt egy delux változat a HE1991-07-ben. Én anno azt építettem meg, de sajnos ez az IC S végű változata már nem kapható, ami még itt ott kapható az L végű pedig addig szól amíg tápfeszültséget kap. Ezekbe az áramkörökbe S kellene, ami állandóan tápfeszültséget kap, és a gomb megnyomásakor pontosan 1x játsza végig a dallamot.
Köszi, ezt nem tudtam. Nálam mondjuk azt a változatot keresték, amihez az Általad küldött cikk, és kapcsolás is tartozik. Abban a kapcsolásban is az volt a lényeg, hogy egyszeri megnyomás elindította az 555-ös időzítését, és a TDA2003 adta a kimeneti erősítést. Utánépítette volna egy kollégám, de nem volt meg a kapcsolás.
Köszönöm a segítséget! Abban tudnál segíteni, hogy honnan tudnám beszerezni a cikkeket? um3481
Ime. A másik helyen pontosan ugyanez a kapcsolás van.
Üdv. Keresem az rt1994/11 számát elektronikus formában. Köszi.
Szia! Bővebben: Link
Hova szeretnéd kapni, mert emailt nem találtam.
Bocsánat : Köszönöm!
Kérem szépen a segítségeteket!
Anno a '80 évek közepe vége fele volt egy PWM kapcsolás 74(HC)14 es IC vel. Ha jól emlékszem.Sok kis kapcsolás rovatban jelent meg, a közepén az újságnak. Egy szellemes megoldás volt, csak már nem tudom melyik számban. Ha valaki súgna, hogy melyikben keressem, azt nagyon megköszönném. Mát többször átlapoztam a Mit Hol találok rovatot, de valahogy nem szúrtam ki... Üdvözlettel Boyscout |
Bejelentkezés
Hirdetés |