Fórum témák
» Több friss téma |
Ha úgy elindul, attól még a gyújtóköre is hibás lehet..poti, diac,...
Ez csak a motor tesztjére elég ( a "rövidzárazást" azért ne alkalmazd először ). Minden vizsgálandó áramkörhöz meg kell saccolni egy megfelelő teljesítményű "előtétet". A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2022
Lekötöttem a motort, rámértem a motor kimenetre a penelen. 100-200v jön ki rajta, a poti állásától függően. A motort direktbe bekötöttem, elindul. Ha a motort kötöm a helyére a panelen, akkor nem indul el.
Az lehet, hogy terheléssel már nem adja ki a feszültséget a panel?
Ez a feszültség mérés így és ott felesleges multiméterrel..
Keresd meg a legegyszerűbb diacos gyújtást és ahhoz képest nézd át az alkatrészeket. Hosszú lenne leírni, feszültség alatt mit mérhetsz egyáltalán és hol. Kihúzott kábelnél kövesd végig a potméter kört ( lehet egy soros ellenállás is ) a diac egyik végéig - megvan-e a hálózat egyik drótjától a folytonosság, a poti állásától függően. A triac A1-gate között tudsz-e kis ellenállást mérni mindkét polaritással. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2022
Amatőr hiba, egy amatőrtől.
A hálózati kábel volt szálszakadásos a villásdugónál. Legalább jól kitakarítottam belül. Köszi. ![]()
Legalább elindultál a méréssel 0-ról:....megvan-e a hálózat egyik drótjától a folytonosság....
Legközelebb így kezdjél neki. ![]()
Sziasztok !
Egy viszonylag régi NILE típusú porszívónak elromlott a fordulatszám szabályozója és a szűrőkondija. A motort direktbe kötve működik. Kizárásos alapon gondolom a triak ment tönkre, de nem szívesen barkácsolnám meg. Már eleve azt sem tudom egyáltalán javítható-e, mi lesz ha kikaparom az aszpikból ![]() Szóval hacsak nem írtok olyat ami egyértelművé teszi mit hogyan, ezúton keresnék olyan valakit akinek ha elküldöm megjavítaná. Ugyancsak jó volna a zavarszűrő kondit is cserélni, de nem találtam beszerzési forrást ( MIFLEX KSPpz-6 0,1uF, 2x2,5nF ), erre is várnék javaslatokat. Köszi.
Sziasztok,
egy electrolux pure 8.2 porszívóval kapcsolatban kérném a segítségeteket. A hibajelenség az, hogy pár másodperc működés után felvillan a porzsákcsere lámpa és kikapcsol. Néha bírja pár percig, 1 hónapja kezdődött de fokozatosan romlott a helyzet és mára gyakorlatilag használhatatlan. Szétszedtem, a vezérlőjén nem látok égésnyomot vagy púpos kondit, a triakot mértem, szerintem nincs baja, szépen vezérli poticsavargatásra, nem melegszik... Olyan mintha túlterhelést érzékelne és azért kapcsolna ki de nem látok soros 0ohm-okat vagy ilyesmit, csak a triak van sorba kötve a motorral. Még egy dolog, van benne 2db nyomáskapcsoló, de működnek ezek is (szívogatásra sípol). Ha tudnátok ötletet/tanácsot adni merre induljak, nagyon örülnék neki ![]()
Idézet: „tudnátok ötletet/tanácsot adni merre induljak” Idézet: „van benne 2db nyomáskapcsoló, de működnek ezek is (szívogatásra sípol).” Szerinted hogy találja ki a készülék, hogy megtelt a porzsák?
Szia!
Fordulatszabályzót melyben a triak van azt nem szokták javítani modul szinten cserélendő Csuszkás poti működik? esetleg ha mondasz egy pontos típust? Idézet: A feliratok szerint van a porzsáknak és a szűrőnek is külön érzékelője. Ha kiiktatod a nyomásmérőket, megy normálisan a porszívó?„pár másodperc működés után felvillan a porzsákcsere lámpa” Idézet: Már csak azt kell eldönteni szívogatással, hogy helyes értéken kapcsolnak-e vagy sem. „van benne 2db nyomáskapcsoló, de működnek ezek is (szívogatásra sípol)”
Idézet: Hivatalos szervízben. A fórumon azért sokszor kiderül, hogy egy-két kondenzátor cserével (300 Ft) javítható az ilyen típusú panel. „nem szokták javítani”
Sziasztok,
köszönöm a sok hozzászólást, sorban a válaszok. A nyomáskapcsolók: ha lehúzom a vákuum csöveket, akkor is pont ugyanez történik, leáll pár másodperc után. Ha véletlenül megy pár percig és megszívom a 40mBar-osat akkor leszabályoz ahogy kell, ha a másikat akkor egyből leáll. Vákuum boardot lehúzva is ez a jelenség, néha megy 1-2 percig, néha egyből leáll, így én azt gondolom nem itt lesz a gond. Tekerős poti van benne de működik, nem szakadt, ütögetésre is tartja az értéket. Nincs kijelző csak egy s-bag feliratú led. Amikor leáll, világít és kikapcsol. A vezérlőpanel típusa: a07539714 A vákuum board típusa: 1181971050 De schematic-ot nem találtam sehol. Triak ~40 fokig melegszik, ha megy pár percig.
A panelen a két nagy sárga kocka egy-egy kondenzátor? Ha igen, azokat mérd meg kiforrasztva. Könnyen lehet, hogy egyik vagy másik elvesztette a kapacitásának jó részét, emiatt leesik a vezérlő tápfeszültsége, újraindul a kontroller.
Kiszedtem az összes nagyobb kondit, kicserélem csak vidéken vagyok és itt nincs bolt... Majd jövök mi lett
![]()
Tegnap eljutottam a városba, vettem kondikat, még este ki is cseréltem mind a kettőt. Most kibírt egy jó 20 perces porszívózást gond nélkül, szóval szerintem ez volt a baja, sikerült megjavítani!
![]() Köszönöm szépen neked is és mindenkinek a segítséget! ![]()
A képen látható porszívónkban nem működik a fordulatszám szabályozás. Eddig nem találtam szakembert aki vállalná ennek a nem éppen űrtechnikának a javítását. Egyik nagykerben lenne panel, de azt mondták, hogy hozzá kell állítani a géphez. Tudtok segíteni?
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2022
Féképezd le a panelt mindkét oldalon, aztán majd mondunk valamit. A "hozzá kell állítani a géphez" c. történet butaság.
Köszi, majd szétszedem, bár ha valaki bevállalná a javítását, annak örülnék legjobban.
( ugyanitt riasztós kérdésekben szívesen segítek. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2022
Sziasztok! Elektrolux power force EPF61RR porszívó az alany.Kábeldob,kapcsoló jó,a szabályzó panelen a motorra menő vezetékeken a potijával AC 45V-tól 70V-ig szabályozható feszültséget tudok mérni. Merre kutakodjak tovább?Azt sejtem,hogy multival itt nem tudok korrekt feszültségeket mérni. Ha a motor helyére egy izzót kötök,valamivel előrébb lehetek?
Sziasztok!
Lenne egy 1 éve vásárolt Dreame t20 típusú porszívó. Ami a következő hibát produkálja. Hiba 1 Amit nézni kell hogy elindítás után kb. 50 másodperc után az alsó kefe elkezd lassulni majd megállni,ha felemelem elindul újra. Ha kikapcsolom hagyom egy kicsit akkor ismét 1 perc és ezt produkálja. Parkettán-kövön használva ez a hiba nem jön elő. Közbe én már szétszedtem magát a fejet,hogy megnézzem látok-e valami hibát és az én gyanúsítottam szerintem az ékszíj,vagy valami vezérlési hiba?!... Az érdekes még a hogy burkolat nélkül gondolom nem bírom annyira megterhelni lenyomni a fejet,úgy semmi baja nincsen. De itt is fent áll hogy ha felemelem kézzel simán megfogom a kefét,és a motor ugyanúgy hajt. Ti mit gondoltok erről a hibáról? Ha ékszíj ilyet hol lehetne venni? 2 számot olvasok csak le róla,de arra nem dob ki semmit a google. Mellékelem a 2. videót. előre is köszönöm az építő hozzászólásokat! hiba 2
Szia!
Kis csapágyak ott a hajtóműben ami lehet rossz. Esetleg a csapágyháza kiolvadt és lötyög a házban. Ezért nem elég feszes a szíj.Esetleg a moci kommutátor részét fújkáld meg valami kontakt spray el. A videón úgy látom mint ha a szíj forogna de a hajtás nem megy mikor lefogod, akkor valami elgyengült. A kerék sincs rajta lehet azért is túlterheli a kefét.....
Jelentem fejlemények. Sikerûlt kiszednem a motort meg a hajtást. 1 kis szíj van a motor meg a kefe között. A szíj jónak tünik,nincsen lefogazva,és feszes. Annyit veszek talán észre,hogy ha lefogom azt a részt ahol a kefét kell belerakni,és lefogom és pörgetem a fogaskereke akkor elforog minimálisan.De gondolom ez belefér,hogy legyen valamincsúsztatása,mert ha esetleg felkap valamit és direkt hajtás van gondolom megsül-megszorul a motor egy pillanat alatt. Javítsatok ha rosszul gondolom.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2023
Javíts ki ha tévedek, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy a fehér bordáskerék megolvadt a teneglyénél és el tud forogni rajta.
Hello! Sajnos nem ez történt. Az tény hogy elvan repedve egy picit,de nem ez a rész forog el hanem a másik oldal. Az érdekelne hogy ez most normàlis vagy nem? Itt a videó róla
Hiba 3 A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2023
Nem ismerem a szerkezetet de könnyen lehet, hogy valamilyen kuplungszerűség van a tengelyen ami elfáradt és az esetleges kis melegedés csak ront a helyzeten.
Amit a videón "tekerget" éppen úgy néz ki mintha a túlterhelés megakadályozására találták volna ki , ha a kefe (vagy amit hajt) megáll a fogas kerék megfeszül és ugrik egy fogat ....
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2023
Köszönöm a hozzászólásaitokat!
A lênyeg eddig az egész sztoryról,hogy itt a mechanikus részen nem látok hibát. De akkor mitől lesz gyengébb 1 perc után kb,és áll meg az egész? A motor ennyit bírna? Vagy a vezérlêsén romlott el valami? Ahogy meg leszűrőm ,ezt tuti nem lehet itthon megcsinálni,és marad a csere. Fórumokat böngészve nem egyedi a probléma sajnos,és mindenki fejet cserélt. A külföldi support sok embernek cserélte díjmentesen a fejet bizonyos évjáratnál,az újabbik szériáknál javították már ezt a hibát. Mivel sajnos csak 1 év garancia volt erre, így pont most romlott el. Nem lenne dühős az ember ha egy 20 ezres porszívoról lenne szó de sajnos ez a többszörőse volt. A fej külőn magába 40 ezer forint kb. Majd mérlegelik akkor mi legyen a sorsa ennek a gépnek. További minden jót nektek!
Sziasztok!
Van egy Samsung VCDC15QH porszívónk. Szétszedtem, hogy kipucoljam, vagy 5 kiló por jött ki belőle. Utána nem indul a gép. Áram bemegy a panelba, ami a képen látható, de a motor már nem kap belőle egy grammot se (0.9V). Merre kezdjem a hibakeresést? A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2023
Moderátor által szerkesztve
|
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...