Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolóüzemű tápegység
Témaindító: Rendszer, idő: Feb 18, 2006
Témakörök:
Szia! Én megépítettem egy kapcsolást 12 V de csak 5,8 A tud bemeneti feszültség max 37 V. én gy 16 V 60 VA trafóról hajtom tökéletesen működik!
Ha érdekel írj egy levelet és küldöm a részleteket. Ic:LM2576
Szerintem azért óvatosan azzal az 5,8A-el, mert ha jóltudom a 2576 3A tud
helló
van egy laptop, aminek az a gondja, hogy a proci nem kapja meg a tápot. megvan, hogy melyik IC csinálná neki a tápot, de valamiért nem megy. Erről az IC-ről lenne szó. Ha jól látom, akkor ennek külső órajel kell? Meg írnak valami olyat is, hogy megy külső órajel nélkül is. Hogy lehetne elérni, hogy beinduljon ez az IC?
Bocs a link nem jó. Itt a jó link.
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám, remélem tudtok segíteni: Nyomtatóm egyszercsak, se szó se beszéd nem müködik: oké, táp ki, rámér.. semmi, oké szét szed, biztosíték: jéé.. kiment.. oké... rövidrezár.. oké.. bedug, biztosítékot lecsapta... Megin szétszedtem, és mostmár annyi minden történt hogy nem is tudom hol kezdjem: egyenírányítóban egy dióda zárlatos, kicseréltem... NCK (nem tudom miaz, mirejó, mire kell...) leugrott a teteje (már egy késöbbi probálkozás alkalmával).... a többi alkatrészt is megméregettem, nem találok hibát, viszont bármikor bedugom, nagy durranás (ilyenkor valami elszáll a tápban: dióda, nck ) és lenyomja a biztosítékot.... segítsetek!!! mit mérjek? hol kezdjem, folytassam?
Erre jó a toroid trafó.
A trafó kimenetét szabályzod és ráakasztod a kapcsolóüzemi bemenetére. Folyamatosan kell mérni az áramfelvételeket stb.....valamint a döglött alkatrész melegszik.....
Az is jó csak az nem szabályozható......
Ha kicserélem az összes félvezetőt, megoldodhat a probléma?
az a bizonyos NCK... micsoda?:S
Üdv,
Lehet kicsit láma leszek, de nem igazán volt időm a korábbi hozzászólásokat átböngészni. Szóval, olyan kapcsolóüzemű tápot keresek -akár készen, akár rajzon- mely legalább 6 darab egyenként 12VDC/1000mA-es fogyasztót ki tud szolgálni. Viszont hálózati feszültség megszűnésekor átvált akkumulátoros táplálásra (min. 20-25 percig). Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv Mindenkinek!
Egy kapcsolóüzemű tápomnak kimenetén 12 és 19 voltnak kell lennie gyári adatok szerint.Mivel a táp hibás ezért egyik feszültség sem jelenik meg kivéve akkor mikor közvetlen 230V tápot kap a bemenet de akkor is csak egy pillanatig mérhető a kimeneten a két feszültség. Hol keressem a hibát melyik részre tippeltek? köszi
Hello!
Jó kérdés így látatlanban. De próbáld meg leterhelni, mert nem minden táp jár terheletlenül. Lehet, hogy a bemeneti, vagy a kimeneti túlfeszültség v. túláram védelem old le benne. üdv! proli007
Sziasztok!
Nekem van egy gyári szünetmentes tápom,működik is csak az a hibája hogy átkapcsolás után csak 198V-ot ad a 230 helyett. IRFP 150-es fetek vannak a végén.
Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem: van 2db 36VAC-s trafóm(SEC-oldalon) és szeretnék csak olyan 25-30VAC kihozni végeredményben. A teljesítménye a két trafónak összesen 300w, de nekem csak kb 100w amit elnyelne max az a kis lm3886-os végfok. Meg lehet ezt csinálni? Valakinek van ötlete, kapcsolása? Valamilyen kapcsoló üzemű megoldásra gondoltam, de még ilyen tápokkal nem foglalkoztam. Előre is köszönöm a válaszokat!
a kapcsoló üzemű tápot lehet e akksi töltőnek használni köszi a választ
Szia!
Erre felé illik helyesen, írásjeleket használni, így talán mások is hamarabb megértenek. A kérdésesre válaszolva: Igen, minden további nélkül lehet használni akkumulátortöltésre kapcsoló üzemű tápot, amennyiben a megfelelő feszültség van jelen, és az áramszabályzás, vagy legalább a leszabályzás megoldott. Tehát ha egy 3V-ra lemerült 150Ah-ás akksi nem teszi tönkre a 13V-ra tervezett tápot.
Hali! Szeretnék egy kapcsolóüzemű tápegységet építeni az ST151 típusú erősítőhöz. Ha valaki tudna nekem ilyet feltenni nagyon meg köszönném. 2x28V és 300W-os kellene!
Úgy látom ez a topic ki van halva! :szomoru2:
EZ nem lenne jó?
Köszi már olvastam csak azt hittem van valamiegyszeűbb is de azért köszönöm!
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! Szükségem van egy olyan kapcsoló üzemű tápra amivel egy alapvetően 12V-ról működő aksi töltőt tudok 220V-ról üzemeltetni! Töltéskor a két határérték 150mA és 5000mA. Azaz a töltőm 10mA-es lépésekben állítható a két érték között és természetesen van olyan alkalom amikor szükség van a gyorstöltésre és ilyenkor praktikusan 5000mA-el pörög a cucc... Modellezéshez használnám a kütyüt. A megvalósulást tekintve szívesen elkészítem magam is, de ha valaki tud ilyet JÓ áron akkor az is érdekel... Előre is köszi a segítséget! Üdv DiveZ
Sziasztok!
Van nálam egy M.N.C. autóserősítő javításon, de egyszerűen nem jövök rá a hiba okára. A FET-ek jók a greatz-híd is tökéletes, TL494-es pwm van benne. Mikor az erősítőt bekapcsolom a zöld led 5s-ig világít, aztán piros lesz, és a torodid mintha sercegni kezdene. A végfok le van választva így az nem zavarhat be! Megjegyzés: mielőtt az erősítő feladta volna a szolgálatot a kapcsi toroidon hallottam a zenét szólni halkan az erősítő belsejébe. Ha tudtok segíteni kérlrk segítsetek, mert ez már csúcs amit művel velem ez a cucc.
Sziasztok!
Erdekelne, hogy van-e vlakinek 12V/24V -os kapcsolouzemu tapegysegre kapcsolasi rajza. mind2 feszre minimum 3-4 A terhelhetoseg kellene.
Látom új vagy itt nálunk, üdvözöllek!
Mielőtt új témát nyitsz, a keresővel próbálj találni a kérdésednek megfelelőt, ahogy én is tettem, mielőtt ide áthelyeztem. A megadott adatokkal csak sejtem, hogy hálózatról kellene 12V-ot és 24V-ot előállítani az említett terhelhetőség mellett. (először feszültség duplázásra gondoltam, csak a "mindkét" szóból lehet következtetni a célra...) Ezenkívül az sem lényegtelen, hogy független kimenetekre van-e szükség, vagy a GND (negatív) esetleg közös... Esetleg PC-táp átalakítása is szóba jöhet, vagy nem rettensz meg a nagyfrekvenciás trafó megtekercselésétől?
Igen, uj vagyok itt, es lattat ezt a temat is, de ezentul tudni fogom hogy milyen temat hova lehet irni.
Igen, 220 valtorol kellene eloallitani, gondoltam ha nem hangsulyozom ki akkor ez a default. Viszont a kozos GND megfelelne. Igy a szamitogep tap is jo lesz, tekercsolestol nem riadok vissza, epitettem mar 12 -> 220 valto invertert. A menetek szamaval nem vagyok tisztaban egyenlore, abban ha tudsz segiteni azt megkoszonnem. Van egy regi AT tapom, annak at lehetne tekercsolni az 5V-jat.
Nekem van egy régi AT tápom, amit most kezdtem el használni. A táp minden feszültséget hibátlanul lead. A hiba az lenne, hogyha a táp hosszabbítójából kihúzok valami fogyasztót, akkor azonnal leáll. Nem tudom, hogy ez mitől lehet, mivel elvileg ennek egyfolytában működnie kéne amikor megkapja a hálózati feszültséget.
Mi lehet a hiba oka? A segítséget előre is köszönöm.
Hello!
Próbáld meg leterhelni a tápot, hátha az hiányzik neki. Úgy tűnik, hálózati zavarra áll le, vagy egy feszültség löketre, ami esetleg túlfeszültséget (feszültséglökést) ad. Minden esetre a védelmi áramkör közelében lesz a hiba. Ez tranyós, vagy LM339 szokott benne lenni. Figyeli az összes feszültséget, és a túlvezérlést (maximális kitöltést). De ha nem vagy jártas a javításában, inkább szerezz egy másik tápot, mert kis szerencsével, ingyen hozzájuthatsz. üdv! proli007
A táp le van terhelve, mivel anélkül nem igen szabad beindítani. Az 5V-os kimenetre raktam egy 12V 5W-os égőt, ezt használom most műterhelésnek. A 12V-os ágon meg van rajta egy 2X 15W erősítő.
Esetleg az okozthatja a hibát, ha a nagy 400Vos kondik ki vannak száradva?
Hello!
Hát én még nem láttam olyan PC tápot, ami besértődött volna ha nincs terhelése. Az 5V-ot is csak azért kell terhelni, mert a szabályozása a 12V-ról és az 5V-ról együttesen történik. De ha az ember kiírtja az 5V-os szabályozást akkor már nem kell terhelés. (Persze a 12V-os osztó felső tagját egyből cserélni kell, mert túlfeszültség lesz az első bekapcsoláskor. Méretezni úgy kell, hogy az 1. lábra 2,5V jusson a 12V-ból.) A kiszáradt kondi rossz ómen, de honnan tudod? Belenéztél, vagy szólt, hogy "vizet-vizet!" üdv! proli007
Nem tudom, hogy ki van-e száradva a kondi. Csak gondolom, mert ez a táp egy őskövület és még nem volt benne semmi sem javítva.
Akkor végülis minden átalakítás nélkül mekkora terhelés kell ahhoz, hogy a tápnak ne legyen semmi baja bekapcsoláskor? |
Bejelentkezés
Hirdetés |