Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Mini PC ventilátor
Témaindító: mikehorvath, idő: Nov 13, 2022
Kedves Fórumozók!
Egy mini pc ventilátorával kapcsolatban akadt egy kis nehézségem, ez ügyben szeretném a segítségeteket kérni. Van egy Gigabyte GB-BXi5-4570R típusú gépem, és az a gond, hogy a ventilátor tápellátása a bekapcsolás után kis idő múlva megszűnik, és leáll. Külső tápról működik, ekkor azonban folyamatosan a maximumon pörög, tehát nem szabályoz. Elképzelésem szerint az alaplapi csatlakozónál jelentkezik a hiba, a képeken piros kerettel bejelöltem. Amiket már próbáltam: BIOS frissítés, operációs rendszer újratelepítés, a ventilátor nem poros, nincs eltömődve, ezeken már túl vagyok, nem ilyen jellegű a probléma. Lenne valakinek ötlete, hogy miként lehetne ezt orvosolni? Bármilyen javaslatot örömmel fogadok! Köszönöm előre is!
Idézet: „Elképzelésem szerint az alaplapi csatlakozónál jelentkezik a hiba, a képeken piros kerettel bejelöltem.” Elképzelésem szerit neked fogalmad sincs hogy működnek ezek! Ha megy tápról a venti akkor működik! Jól! De a bios szabályozza a fordulatszámot, a proci hőmérséklet függvényében, a kék vezetéken keresztül, csak induláskor hagyja futni, míg be nem tölt. Ez bios program kérdése, köze nincs a csatlakozónak!! Idézet: „hogy miként lehetne ezt orvosolni?” Kb sehogy!! Ha nincs a biosban ehhez kapcsolódó beállítás!! Akkor ez erről a csatlakozóról ez így fog továbbra is működni!!
A PWM-mel vezérelhető, négy vezetékes ventilátorok 0 % kitöltés esetén is forognak "alapjáraton". Minden bizonnyal az a baj, hogy teljesen leáll és terhelésre (CPU melegedésre) sem pörög fel.
Szevasz!
BIOS setup manual 6. oldal.. Mit "mond"? Üdv: StMiklos
Igen, pontosan ez történik! És a leálláskor kiderült műszeres mérés után, hogy megszűnik a tápfeszültség a venti csatlakozójánál.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |