Fórum témák
» Több friss téma |
Találtam neten egy ilyet, csak a chip ami rajta van nem kapható, és nem tudom mivel lehetne helyettesíteni.
Aliexpressen tudsz rendelni, bár nem túl olcsó. Ez amúgy egy sima ldo regulátor, a szabályzást meg úgy oldja meg, hogy ki/be kapcsolgatja a regulátort az SHDN (shutdown) lábbal. Kb. bármilyen hasonló feszültség szabályzó IC jó helyette ami ki/be kapcsolható (és persze képes megfelelő feszültséget és áramot biztosítani).
Köszi.
Hát nincs annyi tudásom hozzá, hogy tudjam milyen alkatrésszel tudnám helyettesíteni ami kapható hestore ban. Ha tudnám nem kérdeztem volna. Köszi
Oké, akkor megpróbálom kicsit bővebben.
A képen lévő IC 3,75V-ot fog leadni, mivel az ADJ és az OUT lába össze van kötve. Tehát neked egy olyan low dropout regulátor kell, ami tud 3,75V-ot adni és 150mA-t (ennyit tud a 1121) és ki-be kapcsolható. Drop in replacement nemigen lesz, kis átalakítással pl. a MAX604CPA jó is lehet, mondjuk ez nincs a HEStore-ba. De ehhez kell(het) egy kis átalakítás, ha az ő SET lábát az OUT-ra kötöd, akkor ő 3,3V-ot fog neked adni és nem 3,75-öt. Illetve ő 500mA-t is tud, azaz kicsit "erősebb". A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2022
Sziasztok.
Lm317 nem lehet ilyet csinálni? Az adatlapján van kettő példa kapcsolás, az egyik a konstans áram, a másik egy ttl jellel kapcsolgatható. Ezt a kettőt kellene összehozni valahogy. Boldog karácsonyt mindenkinek.
Hello! Meg lehet tenni, de következményei vannak:
- 1,2V alá nem fog esni a kimeneti feszültség, kikapcsolt állapotban. - 3..4V-al magasabb bemeneti feszültség kell, mint a lézer dióda feszültsége.
Sziasztok! Ismerősöm gérvágójából kiszereltem a lézer meghajtásához szükséges panelt,mert nem világított a lézer a gépén.Előtte ő otthon kivett egy valamilyen másik gépből egy hasonló kinézetű lézert,ami előtte működött elmondása szerint.A gérvágóba bedrótozta,fordított polaritással,(ezt már én vettem észre,amikor teljesen szétszereltem). Nem világított neki. Szétszedtem,színre fordítottam a poaritását,de így sem világított. A panelen előbb a mérhető dolgokat multival átmértem,minden jónak tünt.230-at rákötve a V+,V- pontokon 3.75V mérhető.Viszont egyik lézer dióda sem ad fényt. Multival mérve a diódák nem szakadtak.Ilyenekkel még nem volt dolgom,ezért várok ötletet. Új lézer megrendelve.Fordított polaritással kivégezhető a lézer dióda?Mire érdemes még figyelni? Azt még leírom,hogy mezei diódát is rátettem a panelra, rövid ideigaz világított.Köszi előre is a választ.
A lézerdiódán átmenö áramot kéne megmérni.
(Persze helyes polaritással !) 20-25mA-os tünik a dióda.
Szia! Ok,ezt holnap megmérem.A polaritásra kényesek a diódák?Ha fordítva kapja a feszt,első alkalommal képes elhalni?
Kényessek bizony !!!
https://www.newport.com/medias/sys_master/images/images/he9/hd7/879...ew.pdf 4 oldal teteje: It is extremely damaging to apply a large reverse bias to a diode laser. Manufacturers of diode lasers may look at the reverse bias breakdown characteristics of the laser to control some of the device geom- etries. Even in that limited instance, manufac- turers are careful not to exceed about 10 µA of reverse current.
A képen látható 6mm-es vörös lézernél
max 30mA-nél 2,2Voltnál több NEM lehet!
A saját tápjáról nincs áram felvétel,de feszültség esés sincs.Egy 3V-os gomb elemről is megpróbáltam,ezzel sincs sehol semmi.
Szakik egy kérdésem lenne. Van egy nagyon érdekes 8 sugaru uj lézer deko lámpám. Karácsony elött egyszercsak eltüntek a piros minták. A szerkezetben 2 piros lézer forrás van. Ahogy a képen is látni a minta ott van, söt mocorog is, de gyenge és kicsi a többihez képest. Eredetileg bevilágitott több négyzetméternyi felületet, ahogy a többi fények is teszik. A képen kb 20X30 cm-s felület láthato.
A lézerek egy blokkba vannak ragasztva, érdekes modon csak a pirosak mentek tönkre. A csatlakozokon kb 3 V van. Még szkoppal nem néztem, mert nem igen tudom mit is kellene mérni. Szóval a lézerek elött forog egy üvegtárcsa minden mintával, de nem tudom hogy minden effektus ott születik meg, vagy már a lézerek is adnak alapbol valami mintát. Sajnos a nincs gyárto, az eredeti elado, ahol vettem eltünt, egy másik meg nem válaszol. Van valakinek valami ötlete milyen lézert szerezzek helyettük, de lehet, hogy egy uj olcsobb mint ezeknek a cseréje. Az a baj, hogy nem tudom, hogy roncsolás nélkül ki tudom húzni öket a tartoblokkból.
Még készitettem néhány képet összehasonlitásra.
Kiégtek...
Nem használt DVD íróból gonosz lézerdiódát lehet bontani!
Sziasztok! A lézer dióda tápjáról egy hagyományos 5mm sárga ledet próbáltam,80mA,és 3.2V mérhető.Gondolom a táp akkor jó,a lézer dióda elhasalt?
Szia! Lehet, hogy akkoriban rossz helyre írtam ezzel kapcsolatban de nekem is "dB_Thunder" fogta a kezem (segített). Bővebben: Link A mi lézer fényjátékunk csak kettő lézerrel van megoldva, a többit a tükrök megoldják. A lézer foglalata, mérete és annak rögzítése a fontos, hogy a választott darab mérete beférjen a hibás helyére. Nekem a "Hestor"-ból sikerült vennem egy megfelelőt és azzal jól működik a vetítő. A hibás piros lézer ebben a meghibásodott vetítőben fele akkora volt mint a zöld és a tönkremenetele úgy történt ahogyan nálad is, hogy halványan tudott csak világítani ami nem volt elég a távoli felületre való fókuszált megjelenítésre (a 8 méterre lévő falon már nem látszott belőle semmi).
Közben mar rendeltem én is. Az a gyanum, hogy 3.3V sokat raktak be, viszont 5 V hajtottak..ezért ment tönkre valoszinüleg egyszerre mind a kettö. Sajnos pontosan llyen méret mar nincs igy uj foglalatot kell majd barkacsolni. Szerencsére az ujak kisebbek.
Én 3.2 volot mértem a lézereken, akkor ez a feszültség nem fogja "bántani" őket. A kis piros lézer az tokostól is nagyon kicsinek tűnt a zöldhöz képest és szerintem ez okozhatta az idő előtti elhasználódását, met a kapcsolásuk azonos időnként volt megoldva. A lényeg, hogy nekem a Hesztoros darabbal jó lett. (az a bonyolult áramkör amit tartalmaz a tok az a távvezérlőnek az áramkörei, mert több mintázatot is tud és színt is lehet váltani).
Nalam is a zöldek nagyobbak. De azokkn valoszinüleg fokuszlencs is van. Amit rendeltem pirosakat azokon is van. Nalam ventillator is van a dobozban. Na majd meglatom
Idézet: „a zöldek nagyobbak.” Gyanúsan azért, mert DPSS lézer!
Az lehet, de ehhez nem értek.
Sziasztok ismét! A tulaj rendelt lézer diódát a gérvágóhoz,meg érkezett. A saját tápjára kötve 38-40mA áram felvétel mellett 3.5V mérhető.Ez sok neki,vagy maradhat így?Ha sok,miként lehetne csökkenteni a feszültséget?Mondjuk sorosan egy dióda?
Kisebb tápfesz, áramkorlát, ellenállás?
Köszi a tippet! Esetleg egy dióda sorosan? Most elvitte,mert kell neki a gép.Ha hamar kikészül a lézer benne,akkor bizony sok neki a tápfesz...
Idézet: „hamar kikészül a lézer benne,akkor bizony sok neki a tápfesz...” Lézer modulra van kitalálva a 3 volt! A modulon belül van még egy áramkör ami kiszolgálja a diódát!
Tehát van még egy áramkör abban a hengeres házban,amiben a lézerdióda lakik?
Ha abban a hengeres házban egy tipikus kinai
csodalézer lakik akkor csak egy ellenállás van beépitve: https://www.aliexpress.com/w/wholesale-6mm-5mw-650nm.html 33ohmos a 3volt táphoz, 91ohmos az 5voltos táphoz, a lézerdióda kb 2volt feszt kap mivel: 3volt - (33ohm x 0,033amper) = 2volt 5volt - (91ohm x 0,033amper) = 2volt A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |