Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Motoros tükör áramkorlátozó hiba
Témaindító: szepnorbee, idő: Márc 19, 2023
Témakörök:
Sziasztok. Adott egy Hyundai külső motoros behajtású tükre ami szép lassan odáig jutott, hogy a jobbos már csak akkor nyilik / záródik ha kézzel segítek neki. A balos még jó, de határon van a hangja alapján. A mechanikai hibát kizárnám, fogaskerekek, csigák jók, törés kopás nincs, darabokra szedtem. Szépen újrakenve minden. Kétszeres csigaáttétel van, simán kéne vigye. Illetve viszi is a mechanikát a motor, ha kihagyom előtte a túláram védő áramkört. Látszólag az áramkör rendben van, mégis én úgy gondolom, valamiért hamarabb lekapcsolja a motort mint kellene. Hirtelen megindul 1-3 másodpercre de aztán lekapcsolja az áramkör. A motor forgásirány váltása sima polarításváltással történik. A két irányba a gyártó különböző értékű árammérő shöntöt választott valamiért. A kérdésem, hogy szerintetek hol lehet a hiba? Valahogy elhangolódhatott az elektronika (ahogy elnézem csupa diszkrét alkatrész) vagy a motorral lehet valami? Moros szénkeféi rendben, kommutátorok sem kopottak illetve a szegmensek is tisztítva.
Még néhány fotó.
Én megmérném az áramfelvételt, hogy menet közben hogyan változik, hátha valami szorulás miatt megnő és akkor jogos, ha lekapcsol.
Szia,
Amennyiben ez is olyan idétlen megoldás, mint amit a Honda csinál, akkor cserés a polyswitch. Az ő megoldásukban nem volt semmilyen végállás, hanem az öngyógyulós biztosító tette a dolgát végállásban. Naponta akárhányszor, mert arra való.... Bár itt írtad, hogy vannak árammérő söntök is. Azok nincsenek esetleg megnyúlva (értékre)?
Ez itt a fotón egy polyswitch lenne? (Z1) Én úgy látom, hogy a táppal párhuzamosan van kötve, akkor kondira tippelnék, de akkor mert C-vel jelölnék és nem Z-vel talán. Sajna most összeraktam mert kell a kocsi, de az ellenállásokat nem mértem ki mert mind a két irányba csinálja a dolgot, nem gondoltam rá.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2023
Hello! Inkább túlfeszvédő VDR az. A bizti inkább az alatta-felette a sárgás lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |