Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
V2-nél (ami FAAC rokon) szokta figyelni, nem mindegyiknél, csak a komolyabbaknál a motorokat és ez az áldásos funkció nem is kikapcsolható, mint pl Proteconál. A leírásból nem fog kiderülni, inkább a vezérlést kellene megnézni, esetleg fel rakhatnál egy jóminőségű képet, főleg arról a részről ahol vannak az optotriakok, abból kidrülhet, hogy van-e visszacsatolás. A másik, Faac-s mororok alapból fékeznek a végálláskor, ez a vezérlés tud fékezni?
Netes kép...de pont ilyen.
A triakok fölött az két optotriak, az oké a triakokat vezérli, de az a oc3-as az már inkább valami visszacsatolásnak tűnik, ilyen van a V2 City1-be is.
Nem írtad, milyen motort használsz. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2023
Nincs infóm a motorról, de nagy méretűek és a végállás sorkapcsok is be voltak kötve.
Az egyik motor megsérült...így megy a szomszéd egyszárnyú kapujára.
Ezt a vezérlést nem tudod valahova elhasználni? Pl 2 szárnyas kapuhoz?
Ahogy elnézem nincsenek leválasztva normálisan a végállás bemenetek. Ezzel kapcsolatba vannak negatív élményeim.
Nem az én tulajdonom, csak segítek bekötni, ha...
Sziasztok
Van itt egy telcoma SM40 Bővebben: Link Amibe már másik vezérlés van, a mágneses végállás érzékelőt kellene összehoznom vele. A mellékelt bekötés alapján mértem a kimeneteket és sajnos az egyik irány végállás érzékelése szinte teljesen halott. Van esetleg valakinek ilyen eladó, vagy hol lehet kapni?
Akkor mid is van? Megvan a két mágnes is? Mert ha nincs... Bővebben: Link
Azaz azt akarom "mondani", hogy a két mágnes nem azonos, vagyis nem felcserélhető egymással (de lehet ezt te is tudod). A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2023
Az van, ez a végállás szenzor kellene, de pont ilyen, mert ha gányolni kell, akkor beteszek egy mechanikust, oszt csááá
Közbe szembe jutott, hogy vannak reed szenzoraim, hát nyomtatok egy tartót és kalap.
A kalappal még várj...mert honnan fogja tudni, hogy melyik végállást kapcsolja éppen?
Pl. a "nyitva" mágnes csak a "nyitva" reed-et kapcsolja...szívatott meg a felcserélve felszerelésük. Gyárilag valamilyen polarizált reed/mágnes lehet benne...
Sziasztok!
PNI kapunyitó szettet használ valaki? Mi a vélemény róla?
Liftmasterbe hagyományos reed (ráadásul üveg) van 2db, egymástól a lehető legtávolabb
Ha ott jó, itt is az lesz, amelyiket hamarabb eléri az kapcsol, akkor van gond, ha túl nagy a lendülete a kapunak és viszi a túloldalit is, mivel ezen a vezérlésen nincs fék , ezt még ki kell kísérleteznem, max alakítok a konzolon, hogy távolabb kerüljenek egymástól. A másik kérdés, de szerintem az is oké lesz, Roll230-as egyszárnyú van, úgy emlékeztem, hogy tud NO-ba is kapcsolni a végállás, de sajna csak NC-ba tud. 5k-val felhúzott ellenállással kb 3mA-ha kapcsol (nem akarom túlbonyolítani tranzisztorral) ez a kicsi áram, csak nem nyírja ki tán hosszú távon a reed-et?
Kínaiak így csinálják (de amit leírtam előzőleg, abban polarzált cuccok működhetnek...):
Most azon agyalok, hogy lehet, abba a liftmaster nyitóba van valami mágnes még pluszba beépítve, így a NC kontaktot is megoldanám, csak egy mágnest kell valahogy beépíteni mögé.
egy maréknyi műgyantába kiöntött reed szenzorom van, köszi
Így néz ki, azt kinyomtam az egészet taknyolóspisztolyal.
Te3sztelgettem tök jól működik, a motor is elég gyorsan megáll fékezés nélkül, viszont jó volna, ha be lehetne állítani lassítást. Azt hittem roll230-as vezérlése van, de nem pont olyan, mert nincs rajta dip kapcsoló. Akkor ez most milyen vezérlés? Hiába tekerem le a menetidőt, nem lassít a végén, pedig a triac biztos, hogy nincs zárlatba, mert szabályozható a nyomaték.
Itt "bogarászhatsz" van pár roll és roller leírás.
Ez még nem SMD ledes, én is erre szavazok, igaz, nincs kép, de akkor ez nem lassít be menetidő végén?
Lehet inkább ez lesz: roll_2008_v307, mert a 2004-esnél emlitenek 1 jumpert (aut.zárás on/off), amit a képeden nem látok. Meg a proci gyártási ideje...
Sziasztok,
Van egy 12 V-os kapunyitóm, leszerelve így néz ki (fotó). Hogy tudom megállapítani , hogy melyik a pozitív és melyik a negatív kábel? Mert most van egy kék és barna. Nem biztos, hogy szerencsés lenne rákötni egy 12 V-os autóakksira! Valahogy vezérelni is kénea kicsikét.
Mért nem így fotóztad!?
Pedig kénytelen leszel rákötni a 12V-ot...ha mozgásra akarod bírni. Ha fordítva kötöd a +/- akkor az ellenkező irányba fog működni, pont úgy, ahogy működnie kell.
Így néz ki valójában.
Annyi hibát találtam benne ahogy szétszedtem, hogy a rugót véletlenül elmozdíthattam és az egyik miatt nem tudom visszatenni a burkolatot, mert eltart. Azt is tudom melyik az a motortól távolabbi. Ha kiveszem, visszamegy a helyére, ha ott van akkor nem. Most ezzel jásztok mi lehet a megoldás Van esetleg valami ötleted?
Nincs jó helyen! Összepréselve kell betenni a 2 négyzet alakú helyre.
De ez eléggé rövidnek tűnik, ágyat, maszázsfotelt működtethetett... De látok benne végálláskapcsolót. Ha rákapcsolod a 12V-ot elindul amíg a végálláskapcsoló meg nem állítja. Utána forditott polaritásra kapcsolva elindul a másik irányba...ennyi.
Hali! A képen látható vezérlésről szeretnék magyar leírást.
Az angol megvan? A lényeges feliratok olvashatatlanok...meg ott van rajta a QR kód.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |