Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   252 / 260
(#) Epu2 válasza palko0125 hozzászólására (») Márc 21, 2023 /
 
A gépünk ugyan ezt csinálta. A táp előtét kondenzátora adta meg magát. Csere után meggyógyult. A kijelző világított, de amikor valamit kapcsolnia kellett elhalványult, vagy kialudt.
(#) palko0125 válasza Epu2 hozzászólására (») Márc 21, 2023 /
 
Köszi az infot, de ebben nem előtét kondenzátoros táp van, hanem egy kapcsoló üzemű táp. Valamint nekem a kijelző nem halványul el.
Üdv, Palkó.
(#) palko0125 hozzászólása Ápr 1, 2023 /
 
Üdv Mindenki.
Cseréltem ebben a gépben táp IC-t is, hogy kizárjam azt is, és továbbra is ugyanaz maradt a jelneség, viszont csak egyszer, azóta pedig ezt csinálja, ami a videón látszik.
Hibakódot nem ír, meg nem is tudom lehet e olvasni belőle tárolt hibát vagy épp teszt programot indítani.
Van valakinek ötlete, hogy mit lehetne kezdeni vele?
Előre is köszi.
Üdv, Palkó.
(#) Dino71 válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 1, 2023 / 1
 
Szia! Még az ürítésig se jut el. Ürítő szivattyú és a keringető szivattyú rendben? Nem kotyog a tengelyük? Optikai szenzor van benne? BLD sek a szivattyúk? Ha igen akkor lehet a nagy elko is rossz, vagy az IGBt modul. Én ellenőrizném a nagy 150/400V os kondit elsőnek. A héten is volt egy ilyen WH hibám. Ugyan ezt produkálta.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2023
(#) Hutty válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 1, 2023 /
 
Nekem az a gyanús, a legnagyobb fogyasztó bekapcsolása leülteti a tápot.
Ki kellene vezetékezni méréshez a hálózati pontot, ahol a táp kapja a feszt, és a kisfeszt is. Lehet a hálózati részen van egy kh. ami terhelésre növeli az ellenállását.
( Remélem nem a konnektornál. )
(#) palko0125 válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 2, 2023 /
 
Most már nem jut el sehová. Eddig ment minden, csak ugye a fűtés bekapcsolásánál állt meg. Ment az ürítő, feltöltötte vízzel, keringette a vizet, minden jól ment, csak ahogy a fűtést bekapcsolta, abban a pillanatban megáll a keringető szivattyú. Most már csak ezt a sípolást csinálja, ami a videón van.
A szivattyúk tengelyét nem néztem, hogy kotyog e.
Az inverter kondiját még nem cseréltem, de most nem tudom mi a kínja, hogy csak sípol és semmit sem csinál mást. Eddig ez nem volt.
(#) Dino71 válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 2, 2023 / 1
 
Szerintem az az inverter nagy kondi 150/400V os a rossz. én 450V osat rakok a helyére. Tuti az a rossz. Legalább is én többel is találkoztam. A reléket kapcsolgatja de nem hajtja meg a motorokat.
El se indul az ürítő szivattyú.Szedd ki és mérd csak ki.
(#) palko0125 válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 2, 2023 /
 
Eddig mentek a szivattyúk, nem volt gond azzal, nyilván simán lehet, hogy a fűtés indulásra az a kondi nem tud tartani feszt. Csak most már semmi sem indul csak ez a csipogás van.
Na de okés, akkor cserélem azt is, hogy legyen kizárva mindenképp.
Köszi.
(#) Dino71 válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 2, 2023 / 1
 
Ennek nincs köze a fűtéshez. A relék gondolom kattognak. Az IGBt modulnak nincs meg a feszültség a nagy kondi halála miatt.
(#) palko0125 válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 2, 2023 / 2
 
Nem találtam csak 100µF- ot, beleraktam azt próbára és így végig is ment a program. Vagyis tuti ez a kondi a gond. Természetesen szerzek 150µF/450V kondit és majd azt rakom bele, ez csak próba volt.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Üdv, Palkó.
(#) kovacspista hozzászólása Ápr 2, 2023 /
 
Szépnapot mindenkinek! Van egy Bosch sm125as02e mosogatógép, aminek a baja, hogy nem szárít. Minden ok. de csurom vizesen lehet kivenni belőle az edényt. Látható az oldalán egy lapos tartály , ami tele van vízzel. Gyanítom itt lehet a hiba, valami dugulásra gondolok. Igazam van e , vagy mi lehet a gond? Van e valakinek ilyen géppel tapasztalata? Előre is köszönöm.
(#) Dino71 válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 3, 2023 /
 
Szia! A start után elindul a mosogatás ? A vizet fűti? A kb 10-15 perc után nem meleg a víz akkor fűtés gondja van.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2023
(#) kovacspista válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 3, 2023 /
 
Köszönöm, még nem tudom, még nincs nálam, ahogy hozzák ez lez az első amit megnézek. Csak próbálok felkészülni a javítására.
(#) Moderátor hozzászólása netuddki hozzászólására (») Ápr 4, 2023
 
Egy kérdést csak egyszer, egy helyen, a megfelelő témában teszünk fel!
(#) kovacspista válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 5, 2023 /
 
Megkaptam, és van fűtése. Volt már dolgom mosogatógéppel, de ez úgy tűnik nem arra készült, hogy javítsa valaki! Minden el van dugva minden pattintós rajta, úgyhogy már a szétszedése is kihívás. Felraktam egy képet, ennyi látszik belőle. Az alján vannak a dolgok, de le van fedve egy nagy műanyag aljjal, ami egybe van az ajtóval. Szedett már szét valaki ilyen gépet? Hogyan tovább?
(#) Dino71 válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 5, 2023 /
 
Mennyi idős? Ez teljesen jól szerelhető. Ellenőrizni kell mindent. Van e víz, vagy nyoma folyásnak a gépházban mágnesszelepek, reed relé a vízszámlálóban. Aztán nincs e dugulás a lefolyórendszerben a ür.szivattyútól a lefolyó cső végéig. Aztán a szivattyúkat kell ellenőrizni. Kotyognak e a tengelyek a perselyben. Ha elkezdi a programot és valóban melegít akkor én a keringető szivattyút ellenőrizném, hogy kotyog e a tengely. Lehet perselyezni. Youtube n. találsz videókat a ker.szivattyú kiszedéséről és felújításáról. Hosszú lenne leírni. De nem oly bonyolult.
(#) kovacspista válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 5, 2023 / 1
 
Köszönöm a segítséget!
(#) kovacspista válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /
 
Helló! Valóban szerelhető, csak eleinte volt kissé rémísztő! Kiszedtem a tartályt, kitakarítottam, nem volt különösebben koszos, viszont kiszedtem egy mágnesszelepet, ami - meglátásom szerint -
a víz leeresztését csinálja. Kipróbáltam, nem mondhatni határozottnak ahogy működik. Úgy félig meghúz, de gyengén. Megmértem és 7,12 Kohm az ellenállása. Meglátásom szerint ez nagyon sok. Szerinted?
(#) berfureszes hozzászólása Ápr 7, 2023 /
 
Segítséget kérnék !

Whirlpool WFE 2b19 2019-es évjárat mosogatógép, nem digitális kijelzős, csak led funkciólámpák vannak rajta. Első alkalommal menet közben megállt, bekapcsoló gomb+indító gomb folyamatosan villogott, az 5db funkció led folyamatosan világított és csipogott. A csőrendszert dugulás miatt kipucoltam, valamint a keringető szivattyút kicseréltem mert lógott a tengelye. Most szintén ezt csinálja, csak a funkció ledek közül csak a 2 és 4 világít. valakinek valami ötlet, mert egyszerűen nem találok hozzá hibakód táblázatot.
(#) palko0125 válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 7, 2023 /
 
Na jövök újra
Tettem bele 150µF/450V kondit újat és továbbra is ugyanaz van . Egyszer ment rendesen, majd gondolt egyet és megállt a keverő szivattyú. És most megint az van, hogy ha elindul a fűtés már áll is meg a keverő szivattyú.
Mit tanácsoltok merre kutakodjak tovább?
Köszi.
(#) pistvan70 hozzászólása Ápr 7, 2023 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Bosch SMV40D50EU/36 beépíthető mosogatógépünk villogó csap hibajelzéssel megadta magát. Igyekeztem tájékozódni, talán mindent elolvastam a témában, és az olvasottak szerint átnéztem mindent, kitakarítottam, leeresztő szivattyút cseréltem, de a gép bekapcsoláskor rövid gondolkodás után villogni kezd és semmire nem reagál. Hívtam a márkaszervizt, küldtek szerelőt, aki frissítette a szoftverét, de nullázni, alaphelyzetbe állítani nem tudta, ezért vezérlőpanel hibát diagnosztizált. Nem vagyok szakember, de ha hallom a relét kapcsolni, majd önellenőrzés után kattanással letiltani, úgy gondolom, hogy a vezérlőpanelből elmegy az utasítás, viszont a hiba megmaradt, ezért nem tud továbblépni. Egy vezérlőpanel ára vetekszik egy új gép árával, annyit nem szánok rá, ugyanakkor bosszant, hogy egyébként hibátlan, nem széthajtott gépünket kidobhatom. Esetleg érdemes kiszednem, cserélnem a keringető szivattyút? Minden tanácsot, tippet köszönök!
(#) Atesz635 hozzászólása Ápr 9, 2023 /
 
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni.
Van egy candy cdf 715t tipusu mosogatogepem.
Tegnap program elinditas utan E3 hibakodot irt ki.
Ma szetszedtem kitakaritottam mindent rajta.
Probaltam ugy elinditani, hogy lekotottem
a lefolyo csovet es vodorbe engedtem ki a vizet hatha a lefolyo miatt all le.
De sajnos nem azert.Ha vodorbe engedtem a vizet akkor is E3 hibakodot ir ki.
Amit megfigyeltem rajta:
-vizet beengedi
-mosast elinditja
-amikor eltelik 8 perc a programbol elkezd szivattyuzni
-2perc mulva nem jon ki tobb viz,de a szivattyu nem all le
-akkor all le amikor kiirja az E3 hibakodot.
Tobbszor elinditottam a programot es mindig ugyan azt csinalja.

Koszonom a segitseget!
(#) kovacspista válasza Atesz635 hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /
 
Szia! Volt olyan hibám, hogy az ürítő szivattyú tengelyén elforgott a lapát. Csak azért mert az E3 hiba ürítési hibát jelent. https://washerhouse.com/hu/oshibka-e03-v-stiralnyx-mashinah-kandi/
(#) Villanymozdony hozzászólása Ápr 10, 2023 /
 
Sziasztok!
Adott egy Gorenje mosogatógép. Teljesen jól működik, hetente több alkalommal is üzemel, viszont túl kevésnek tartom a vízlágyító regeneráló só fogyasztását. Már egy éve benne van a só, és nem nagyon látom, hogy jelentősen fogyna.
Normális ez így?
(#) Atesz635 válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 10, 2023 /
 
Szia. Amikor leszedtem a lefolyo csovet es vodorbe tettem kiszivattyuzta az osszes vizet.
Ha megforogna a lapat,akkor bennemaradna a viz,nem? Ami meg furcsa hogy elvileg 1 ciklus alatt
Elvileg 13liter vizet hasznal es mar az elejen 8 percnel kitol magabol kb pont ennyit.
(#) kovacspista válasza Atesz635 hozzászólására (») Ápr 10, 2023 /
 
Én megnézném a helyedben azt a lapátot. Szerintem éppen az a bizonyíték, hogy vödörbe leereszti a vizet, hogy a szivattyú nem működik rendesen, hiszen kisebb nyomás igénynél jó, de a csövet leeresztve kijönne a víz szivattyú nélkül is.
(#) Hutty válasza Atesz635 hozzászólására (») Ápr 10, 2023 /
 
Én azt mondanám, nem érzékeli helyesen a vízszintet. Elindul, feltölt, keringet, magas szint hiba-> ürítés, ürítés nem áll le ( nem érzékeli a víz eltávolítását ). Erre gyanakodok Szintkapcsoló

( De már olvastam itt okosságokat, áramlásmérő és szivattyúteljesítmény mérésre is.)
(#) Atesz635 válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 10, 2023 /
 
Koszonem a valaszt! Holnap szetszedem es megnezem.
(#) Atesz635 válasza Hutty hozzászólására (») Ápr 10, 2023 /
 
Szia. A szintkapcsolot lehet javitani,vagy az csere?
Hogy tudom leellenorizni hogy az-e a rossz?

Koszi.
(#) Hutty válasza Atesz635 hozzászólására (») Ápr 10, 2023 /
 
Ha szétszedhető, talán javítható.
Belefújva, rövidzárra lehet ellenőrizni, elméletileg két nyomás értékre kattan.
Ha jó a meglátásom, a központi egység hibának érzi a túltöltést. Ezért ürít. De ezt túlzásba viszi, mert nem érzékeli a víz elfogyását. De egy beállított idő után lekapcsolja a szivattyút és kiáll hibára.

Bekapcsolás-> leürítés ( maradék kondenzátum eltávolítása )-> feltöltés-> keringetés->túltöltés szint érzékelése -> leürítés-> (leürítési szint nem érzékelve )-> szivattyú üzemidőkorlát elérve-> hibaüzenet, stop.

Egy új gondolat: érdekes módon a keringetésig eljut, érzi a szintet ( ha alapból rossz a nyomásmérő, akkor a kezdő szivattyúzásból menne hibára ).
Következő: »»   252 / 260
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem