Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3499 / 3599
(#) szs válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 9, 2023 /

Mindenképpen ebben a fórumban
Ha nem vagy biztos a topikban, akkor kezdd az összefoglalósban (elektronikában kezdők kérdései), ha biztosan tudod, hogy új topikra érdemes, akkor nyiss topikot.
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Júl 9, 2023 /

Ne nyisson új topic-ot.
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Júl 9, 2023 /

Ha nem érdemes a kérdés rá, ha semmi újdonság nincs benne, akkor ne nyisson. Erre akartam utalni azzal, hogy "ha új topikra érdemes".
Valóban kevés dolog van, amiért érdemes. Még eddig minden kérdésemre megtaláltam én is a megfelelő témát.
Az offolásra is. Most is azt teszem
(#) SzilCsong válasza Bakman hozzászólására (») Júl 10, 2023 /

200Ft/kg vs 0Ft/kg... nem kis különbség, jó sok aksinál jó pár gömb fagyi
(#) Jonni válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 10, 2023 /

Ez mi, ólom? Menjenek a ..... .....-ba!!!
(#) Ódenka hozzászólása Júl 10, 2023 /

Ne becsüljük le, az ólmot régen megbecsülték. Aztán volt a történetében elszomorító rész, hát még, ha akkor kiderül, lesz kor, amikor nem vesz át a MÉH.
(#) SzilCsong hozzászólása Júl 10, 2023 /

Egy ideje észrevettem, ha ráguglizok valamire, akkor a webes találotokon felül, egy szöveges magyarázat, ami maga a válsz a kérdésemre.
Szerintetek ez a mesterséges intelligencia válasza?
Pl rákeresek a ohm törvényére, mellékeltem és bejelöltem amire gondolok.

ohm.png

(#) Jonni válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 10, 2023 /

Vagy inkább a chrome frissitéssel jött ez a funkció.
(#) majkimester válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 10, 2023 /

Ez egy idézet egy kiemelt találati oldalról, bővebben: Link

Érdekes, hogy az "Ohm törvény" keresése esetén nincs ilyen kiemelés "Ohm törvénye" esetén van. Ugyanigy "Kirchhoff törvények" -re nincs, "Kirchhoff törvényei" -re van. Szóval még nem tökéletes.
(#) kameleon2 válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 11, 2023 /

Nem tudom. Én is dilemmába estem a fűnyíró traktor aksimmal, de jött az ószeres és elvitte szó nélkül. Így számomra megoldódott.
(#) enree hozzászólása Júl 11, 2023 /

Sziasztok!
Keresek egy dokumentumfilmet Hitler és Sztálin között von szoros párhuzamot. Emlékeim szerint egy tankot ábrázoló grafikával indul, és drámai zenével, majd a narrátor valami hasonlót mond; "az egyik a fajelmélet, másik az osztályharc megszállottja lett.... magukkal sodorták az embereket, először a lelkesedésbe..." Két részes és NEM a: Hitler és Sztálin: a zsarnokpáros című film, amit a Google azonnal dob. Esetleg ha van köztetek II HV bolond, hátha a leírtakból tudja a címét, én akárhogy keresem, nem találom...
(#) SzilCsong hozzászólása Júl 13, 2023 /

Sziasztok

Létezik olyan egyáltalán, hogy pdf fordító, vagy átverés mind?
az is elég lenne, ha angol nyelvre fordítana.
Nyilván, az nem működik, hogy vágólapra nyomom a szöveg részt és lefordíttatom, mert a pdf tele van ábrákkal és és egy nagy káosz lenne a vége.
(#) antiktelefon válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 13, 2023 /

Kb minden tudja. Google translate is 10mb pdfig (előtte feldarabolhatod vagy tömörïtheted pl pdf24 vagy pdfSAM programmal. Vagy office lens segítségével be is fotózhatod papírról vagy képről. Ugyanez benne van, de másra is jó a google lens telefonra. Utóbbi kettő nyilván nem ocrezett dokumentumokra is jó.
(#) Kovidivi válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 13, 2023 /

Vagy google LENS-szel "ránézel" a pdf-re, és akkor valós időben tudod olvasni a pdf-et a kívánt nyelven. Ha nem kell elmenteni, csak egyszer kell, akkor ez is lehet megoldás.
(#) SzilCsong válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 13, 2023 /

Köszi, de ezt amúgy kipróbáltad, vagy csak gondolod, hogy így van?

Idézet:
„Can't translate this page”

ennyit dob rá
(#) Kovidivi válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 13, 2023 /

Két fajta pdf létezik. Egyik, amiben képként van a szöveg (pl. szkennelt újság), ezt nem tudja semmi lefordítani, oda először egy karakterfelismerő program kell. A másik, amikor tényleg a szöveg van a pdf-ben, ezzel lehet próbálkozni.
(#) SzilCsong válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 13, 2023 /

Itt tényleg a szöveg van benne
De mellékelem, kipróbálnád?
Zsír volna, ha összejönne, közbe találtam magyart, de az füzet és be kellene szkennelni az egészet és nem is nézne ki jól.
(#) Gafly hozzászólása Júl 15, 2023 /

Azon gondolkodom, hogy lehetne csinálni egy új (akár kiemelt) topic-ot.
Gyors kérdések, azonnali kérdések, Q&A (ez utóbbi nem annyira célszerű), vagy valami hasonló címmel.
Jelenleg ezt a "Elektronikában kezdők kérdései" topic látja el részben, illetve nagyon gyakran új topic-ot nyitnak mindenre.
Példák, hogy milyen dolgokra és hogyan lehetne használni:
Idézet:
„Tönkrement a kamra villanykapcsolója, van pont ugyanolyan, de az alternatív (106). Betehetem a régi helyett?
Igen, a 101-es kapcsoló helyett használhatod a 106-osat. Csere előtt áramtalaníts!

A nagy melegben kiszáradt az autóban az akku. Van itthon 20%-os háztartási sósavam, azzal utántölthetem?
Nem, meg ne próbáld! Legfeljebb ioncserélt vízzel, de valószínűleg új akkut kell venned...

Elromlott a TV távirányítója, hiába cseréltem benne elemet, nem lett jó.
Van rá saját topic, sok hasznos okossággal: Távirányító hiba”

Ettől azt várnám, hogy gyorsan pörögne, és jelentősen tehermentesítené a többi topic-ot. Ugyanakkor nem nyitogatnának annyi teljesen felesleges új topic-ot, nagyban csökkentve a moderátorok által elvégzendő rendrakási munkát...

Ha már topic nyitás, ugyanakkor azt is javasolnám a fentiek mellé kiegészítésként, hogy minden új topic automatikusan fagyasztasra kerüljön egy hétre. Ezzel valószínűleg motiválnánk a topic nyitókat a kereső használatára. Lehet hogy önállóan meg tudná sok esetben találni a létező topic-ot (nagy valószínűséggel van már ilyen), sőt kis szerencsével a választ is (sok esetben az is van már). Ez alatt az egy hét alatt a topic nyitó elgondolkozhatna azon, hogy esetleg mit kellene még hozzáadni plusz információként a fórumtársak segítésére, illetve a fórumtársak is rákészülhetnek a fagyasztás lejártára.
Ha lehetne értékelni, és sok negatívot kap (mert felesleges, butaság, stb.) akkor menne egyből a kukába. Sok pozitív esetén pedig már kész, kiérlelt válaszok várhatóak a sokakat érdeklő új topic-hoz. Azt nem tudom, hogy fagyasztott topic-ra technikailag lehet-e értékelést adni, a moderátorok biztosan tudják.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Júl 15, 2023 /

Ki dönti el, hogy melyik topiknyitás felesleges? Egyre több a Q&A rendszerű fórum ahol azért jár dorgálás, mert valaki egy meglévő topikba csatlakozik be a saját kérdésével.

Képzeld el a helyzetet, valaki (netalán reményteli új tag) nyit egy témát és egy hétig csak a nagy semmi. Mi fog történni? Azt fogja gondolni, ez egy sz@r fórum, viszlát.

Ott a témaajánlási lehetőség, a többit döntsék el a moderátorok.
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Júl 15, 2023 /

Közben meg is van a válasz, kipróbáltam a Csöves erősítő készítése topic-ban: Mirelitet nem lehet értékelni.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Júl 15, 2023 /

Szerintem ez nem Q&A rendszerű fórum, mint ahogyan a HESTORE sem trafik rendszerű bolt, ahová csak beugrik az ember két BC182-ért, ha már úgyis ott megy el előtte.
Tudod aki csak azért regisztrált be, hogy megkérdezze, hogy hogyan kell megfordítani egy háromfázisú motor forgásirányát, és ezt rögtön saját topic-al oldaná meg, és ezért megsértődik hogy nem azonnal, azért nem is baj...
Van persze másik véglet, a kismama, aki fürdetné a gyereket, de pirosan villog a bojler. Bal kezében a koszos gyerekkel, jobb kezével beregisztrál a fórumra, nyit egy új topic-ot, és várja a választ, miközben üvölt a fülébe a kölyök.

Szerintem nem mindent kell a moderátorok nyakába sózni, maga a fórum kollektív bölcsessége is segíthet.

A gyors kérdések pont erre lenne jó.
(#) nedudgi válasza Gafly hozzászólására (») Júl 15, 2023 /

Azt gondolom, hogy az ilyen (sürgős?) témák kaphatnának egy 24/48 órás életet utána automatikusan törölheti a rendszer.

Nem, nem Q&A rendszerű, de ha ahhoz vannak szokva, nem kell csodálkozni.
Idézet:
„Szerintem nem mindent kell a moderátorok nyakába sózni, maga a fórum kollektív bölcsessége is segíthet.”
Van, akit zavar az új téma, van, akit nem. Ki döntsön? Ki lehet bíra ebben az ügyben? Ki tudja megítélni a szövegből, maradva a két példádnál, hogy az új témát az amatőr villanyszerelő vagy a kismama nyitotta? Ha nem ezért (is) vannak moderátorok, akkor miért?

Érthető okok miatt néha késéssel, de jól működik a moderálás.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Júl 15, 2023 /

Miért ne lehetne egy kis szeglet (nevezzük akkor Q&A topic-nak) ahol kiélhetik magukat, akik erre vannak szocializálódva? Legalább kijelölt helyen teszik, és nem az egész fórumot rondítják tele...

Amúgy semmi baj nincsen azzal, hogy valaki könnyen megválaszolható kérdést tesz fel, csak ne nyisson mindenki minden kérdésnek saját topic-ot. Különösen, ha van már olyan, meg válasz is...

Engem egyáltalán nem zavarnak az új témák. Az jobban, hogy gyűjtőtémákban gyakran egyszerre két-három szálon is folyik az eszmecsere, vagy új témákban születnek a rendkívül hasznos "minek nyitottál ezért új témát" c. hozzászólások.

Az új témákban van ajánlási lehetőség, tessék használni.
(#) Jonni válasza Gafly hozzászólására (») Júl 15, 2023 /

Ha megvan valamire a válasz ,és ha CSAK az elektonikában kezdők kérdését nézem, csak ott 3869 lapot kéne átolvasni. Ezt ki tudja átolvasni csak azért hogy megkapja a választ? Igen tudom , hogy van kereső csak azzal sem találod meg amit keresel. Sokszor jártam már úgy hogy a saját hozzászólásomat akartam visszakeresni de nem lett meg.
(#) Gafly válasza Jonni hozzászólására (») Júl 15, 2023 /

Mennyiben segít, ha ehelyett 53719 topic (ámbár rövidebb) közül kell keresgélned?

Éppen így nem lehetne keresgélni az "azonnali kérdések", "gyors kérdések" c. témákban sem. 22-es csapdája.

Konkrét hozzászólást csak konkrét, egyező keresőszavakkal lehet megtalálni de sokszor futottam bele én is olyanba mint Jonni, a saját hozzászólásom sem találtam. Hogy lehetne ezt elvárni egy újonctól? Mindezek ráadásaként itt a mi szép magyar nyelvünk, sokféle módon lehet leírni ugyanazt és máris végtelen körforgás van.

Bízzuk ezt a fórum tulajdonosára, moderátoraira.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2023
(#) Jonni válasza Gafly hozzászólására (») Júl 15, 2023 /

Én sem vagyok az új topik nyitás híve (főleg mikor szinte nincs is köze az elektronikához).
Szerintem a kersőn kéne csiszolni. Pl lehessen nicknévre keresni...

1; Kesesés Pl Jonni hozzászólásai vagy kérdései
2; Keresés PL Jonni - nak adott válszok.
Ez sokban segitene ha valamit vissza akarok keresni.
(#) nagym6 válasza Jonni hozzászólására (») Júl 15, 2023 /

Idézet:
„Pl lehessen nicknévre keresni...”
Lehet, lásd alábbi képen:

user.jpg

Következő: »»   3499 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem