Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3500 / 3600
(#) Jonni válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 15, 2023 /

Akkor már csak azt kéne megoldani , hogy legyen olyan is , hogy nagym6 -nak adott válaszok és máris beljebb lennénk
(#) tufatofu hozzászólása Júl 15, 2023 /

A "Csöves erősítő készítése" -vel kapcsolatos kérdések most a kezdők topikot gazdagítja, vagy abszolút tilos?
(#) gyerek67 hozzászólása Júl 15, 2023 /

Vajon "hány wattos lehetek"?
Vagyis mekkora hőteljesítménnyel járulok hozzá a lakásom hőmérsékletének emeléséhez?
(Nem mintha most szükség lenne rá...)
(#) Gafly válasza gyerek67 hozzászólására (») Júl 15, 2023 /

120 Watt olyan kompromisszumos értéknek tűnik. Bővebben: Például Koshachek.
(#) gyerek67 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 15, 2023 /

Csinos!
Nem is gondoltam volna!
Ezek után nem csoda, hogy a klíma le akar esni a falról!
(#) mnyugger válasza gyerek67 hozzászólására (») Júl 15, 2023 /

Energetikus tanulóként téma volt a mezőgazdasági létesítmények energia igénye.
Pl. tehén istálló. 1 tehén 400W.
Az én lakásom hőn tartásához 3kW teljesítmény kell. 8 tehén elég lenne. Még tej is lenne bőven.
(#) gyerek67 válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 15, 2023 /

Na hallod, ilyen tejárak mellett kész főnyeremény volna!
Ha pedig nyáron a teheneket hűtésre lehetne állítani, még a tejet is hidegen tarthatnák!
(#) Jonni válasza gyerek67 hozzászólására (») Júl 15, 2023 /

Vagy akár adhatnának hütött tejfőlt is (túrót, pudingot stb).
(#) pucuka válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 16, 2023 / 1

Nekem sikerült megoldanom a problémádat.
Letöltöttem a Microsoft áruházból az Adobe eredeti PDF jét, ami a felhőben tudja manipulálni a pdf fájlt.
Baloldali szélen megjelent egy menü, ahol a pdf -et lehet konvertálni különböző formátumba, többek között worldba. Erre jobbgombos módszerrel ráeresztettem a a microsoft fordítóját, és bár nem hibátlanul, de megjelent a szöveg magyarul, az eredeti angol formátumával, képekkel együtt a maga helyén.
(#) kameleon2 válasza pucuka hozzászólására (») Júl 16, 2023 /

Ezt az Openoffice már évek óta tudja natív módon. Hála a SUN-nak. Szerkeszthető olvasható, írható a pdf.
(#) pucuka válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 16, 2023 /

Meglehet, de nekem olyanom nincs. Nem vagyok valami zsugabubus.
(#) kameleon2 válasza pucuka hozzászólására (») Júl 17, 2023 /

Ingyen letölthető.
(#) elactrofan hozzászólása Júl 20, 2023 /

Sziasztok.!
Munkahely váltás következtében kaptam céges email cimet, de csak outlookba müködik.
Van ra lehetőség hogy pl thunderbird kezelje?
Amit tudtam mindent megpróbálltam, de mindig jelszo ill felh nev hira hivatkozva nem vsinalja meg.
Semmi beallitasiadatot nem tudok outlookbol kicsalni.
Tudtok erre megoldast?
(#) bbb válasza elactrofan hozzászólására (») Júl 20, 2023 /

Kérdezd meg a céges rendszergazdit, hogy mi kell neki. Nagy esélyed van rá, hogy a titkosítási forma beállításainál lesz a trükk és mondjuk azt is ki kell pipálnod, hogy mindenféle tanúsítványt megegyen, vagy nem mindegy hogyan adod meg a tartományt, ... Ott kérdezősködj, ahol tudják milyen levelezőszerver van.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Júl 21, 2023 /

Nagyon jó példa amire tökéletes lenne a "Gyors kérdések" kiemelt topic:
Idézet:
„Munkahely váltás következtében kaptam céges email cimet, de csak outlookba müködik.

Vajon "hány wattos lehetek"?
Vagyis mekkora hőteljesítménnyel járulok hozzá a lakásom hőmérsékletének emeléséhez?”

És akkor talán nem lennének ilyenek sem állandóan:
Idézet:
„Igen halottnak néz ki ez a topic, de teszek egy próbát, mert öszvisz 2 iphone forum van a site-on, ami számomra elég meglepő.”
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2023
(#) Skori válasza Gafly hozzászólására (») Júl 21, 2023 /

Szerintem meg amiket felsoroltál mind OFF-topik, és pont ide való. A gyors kérdések téma szerintem egy vegyes zagyvalék lenne, ami nem annyira maradandó információ, és nem emeli a fórum színvonalát. Pont azért jó, hogy a topikok adott témáról szólnak, mert így mindenki a maga érdeklődése szerint válogathat. Egy vegyes témába meg mindenféle bekerülne, olyanok is amik esetleg célirányos témában is lehetnének, és ott nyilván hamarabb megtalálja, aki később hasonló kérdésekre keres választ. Az OFF-olós témában meg nem kell fennakadni, hogyha valóban OFF-olás van.
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Júl 21, 2023 /

Amire te gondolsz az úgy nevezik üzenőfal. Van létjogosultsága, de ugyanakkor fórumgyilkos is egyben. A kecskeméti FIAT klub végnapjai voltak azok, mikor az üzenőfalon már csak a sziasztok itt jártam ment...
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Júl 21, 2023 /

@Skori: Mert az OFF a maga 3500, a Kezdők 3871 oldalával sokkal jobban emeli ám...

@bbb: Senki nem mondta hogy teljesen moderálatlannak kell lennie. Meg üzenőfalnak nevezni sem kell (és nem is szabad). Csak egy "gyors/rövid kérdések" topic. Ez kérdés? Nem kérdés. Azonnali törlés...

@Bakman: Na ez meg a másik véglet, szerintem nem kell mindent a moderátorokra tolni. Most munkájuk jelentős részét az teszi ki, hogy kitöröljék az "Ennek meg a fenéért nyitottál új topic-ot." hozzászólásokat. Az igazat megvallva Sziszüphosz könnyebb feladatra vállalkozott...
(#) Skori válasza Gafly hozzászólására (») Júl 21, 2023 /

Tehát azért mert van már egy OFF téma, meg egy kevésbé specifikus, általánosabb téma, ez szerinted indokolja, hogy legyen mégegy hasonló?
Továbbra sem tartom jó ötletnek, de amúgy nagyon egyszerű, ha szeretnél egy ilyen témát - akkor hajrá... bárki indíthat új témát. Ha a mod. megtűri, és van létjogosultsága, akkor megmarad, egyéb esetben törlődik vagy elsüllyed.
(#) Gafly válasza Skori hozzászólására (») Júl 21, 2023 /

Ebben teljes mértékben igazad van, valóban nyithattam volna.
Kiemeltet nem, nélküle meg teljesen felesleges. Mindenképpen a moderátoroknak kell vele dolgozni, őket meg feleslegesen nem ugráltatjuk. Kis szerencsével figyelik hogy mi lészen a konszenzus és nyilatkoznak. Elvileg ki is lehetne provokálni moderáció kéréssel, de ennél azért felnőttebbek vagyunk.
(#) Skori hozzászólása Júl 21, 2023 / 1

Korábban az egyik témában felmerült, hangkártyák kapcsán, hogy minek 24...32 bitmélység és 44,1kHz-nél nagyobb mintavétel, amikor úgyse nagyon van ilyen műsorforrás. Nos akinek mégis volna igénye ilyesmire, éppen az imént próbáltam ki néhány internet rádió adást amelyik az átlagosnál jobb minőségben próbálnak műsor szolgáltatni, pl. Mother Earth Radio jelen pillanatban 24bit/192kHz-en megy, de több rádió is található 24bit/92kHz felbontással. Az alábbi oldal alján egy táblázatban több ilyen rádió címe is megtalálható:
Bővebben: Link
Itt pedig néhány CD quality rádió (szintén táblázat az oldal alján):
Bővebben: Link
Ez utóbbiak is veszteségmentes audio formátumban (FLAC) adják a műsort.
(#) Alkotó válasza Gafly hozzászólására (») Júl 21, 2023 /

Nem néztem utána, csak az emlékeimben kutatva úgy tudom, a "kőgörgető isten" nem vállalkozott a feladatra, hanem büntetésként rótták azt rá.
A büntetés kapcsán pedig két monda is van, amik mindegyike a hegyre való felgörgetést említi, de az egyik szerint a csúcs előtt elfáradt, ezért gurult vissza, a másik szerint meg olyan helyes volt a csúcs, hogy onnan mindig legurult, így lehetett elölről kezdeni.
(#) teddysnow válasza Skori hozzászólására (») Júl 22, 2023 /

Köszönöm szépen linkeket!
(#) Suba53 hozzászólása Júl 23, 2023 /

Tudja valaki, hogy milyen népünnepély zajlik Pest megyében, amire tegnap is meg ma is helikopterek tömege szállítja a gazdag népeket?
Reggeltől estig egyfolytában hallom a fejem felett a helikoptereket. Ilyesmi augusztusban a forma1 verseny körül szokott előfordulni.
(#) elactrofan válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 23, 2023 /

Jo a megerzes most van a f1
(#) szs válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 23, 2023 /

Nem hibáztatlak érte, ha nem tudod biztosan, csak sejted.
Én sem figyelem már mikor van a magyar futam (valahogy elveszett az érdeklődésem iránta), csak abból tudtam meg, hogy láttam az M3-on a héten a sárga felfestéseket.
(#) Suba53 válasza elactrofan hozzászólására (») Júl 24, 2023 /

Igen, este kiderült, amikor olvastam a Herendi porcelán pusztulásáról a híreket.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2023
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 24, 2023 /

Állítólag 15millára becsülték a díj értékét, viszont pár héten belül ismét elkészül a pontos mása Herenden.
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Júl 24, 2023 /

Idézet:
„pár héten belül ismét elkészül”
Azt olvastam, hogy fél évig csinálták.
(#) bbb válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 24, 2023 /

Igen, de már kész az öntőminta, amit nem kell újra elkészíteniük. Bővebben: Link
Következő: »»   3500 / 3600
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem