Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   198 / 2208
(#) EcoPityu válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 29, 2008
Na ezentúl ha valakinek brummog az erősítője, hozzád küldöm, hogy építsen -50dB-s aktív sávszűrőt!!!

Te sem .zarozol Zolikám, a RIAA emel 30dB-t, a sávonkénti erősítéssel biztos, hogy jó kis aktív eq-t lehetne varázsolni...
De van nekem jó kis egycsöves/igazából egytranzisztoros, de pssszz.../ EQ-kapcsolásom, az tud +-12dB-t
(#) zolee1209 válasza EcoPityu hozzászólására (») Júl 29, 2008
Rendben, mostmár 90%-ban megnyugodtam! Ha lesz időm, akkor folytatom a 6P45C SE-met, és akkor kiderül, hogy jó-e a kimenőm! (jah, még egy szkópot addig be kell szereznem! )
(#) Imi65 válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 29, 2008
Egy ilyen nagyáramú cső - mint a 6P45Sz - nem annyira érzékeny a szerelési kapacitásokra, mint egy nagyfeszültségű, kisáramú típus. Teljesen nyugodt lehetsz, valószínűleg a Pityu által említett jelenség nem okoz hallható változást a magas tartalmat illetően.
(#) zolee1209 válasza Imi65 hozzászólására (») Júl 29, 2008
Nos ezek szerint semmi akadálya, hogy folytassam az erősítőmet! Ja, de mégis van! A szkóp...
(#) zolee1209 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 29, 2008
Ebben is van valami...
Idézet:
„Mert akkor már úgy se szeded szét mert....”

Azért befejezheted a mondatot saját véleményed szerint!
(#) sturbi válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 29, 2008
Milyen csövekkel lesz, kapcsirajzot tudsz betenni?
Egy 8W-os SE itt van ízelítőnek (EL84+6P45C)6P45C_SE :
(#) sturbi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 29, 2008
Csak nagyon keveset, de a rajznak mindegy, hameg mégis el kell olvasni valamit, szótárazok.
(#) zolee1209 válasza sturbi hozzászólására (») Júl 29, 2008
EZ a kapcsolás lesz kivitelezve. Még igyekszem fordítani, mert a javasolt tápfeszt nem találtam, illetve a fojtó adatait sem tudom.
(#) kocos hozzászólása Júl 29, 2008
Itt a trafó "kupakja" Kicsit ferde, de jobb, mint a semmi. NYÁK-ból készült
(#) sturbi válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 29, 2008
Ez végülis ugyanaz a kapcsolás, csak más a meghajtócső, 280 V-ról megy. Ekkora áramra (200 mA közelében) túl nagy induktivitású fojtót nemigen tudsz újítani, 4-5 Hy 40-50 ohm dc ellenállással oldalanként jó bele.
(#) zolee1209 válasza sturbi hozzászólására (») Júl 30, 2008
És az ilyen fajta induktivitásokat mire érdemes készíteni? Az elkészítésénél mit kell figyelembe venni?
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Júl 30, 2008
Érdekes a felemás munkapont beállítása .
(#) sturbi válasza CHZ hozzászólására (») Júl 30, 2008
Gyakori megoldás, hogy az előfesz egyrészét automatikusan, másik részét fixen ellítják elő, némileg stabilizálja a rácselőfeszt, és mivel egyenáramúlag sorbakapcsolódik a terheléssel, védi a csövet ha valami miatt elromlik a fix rácselőfesz. Ha nincs hidegítve, kielégítheti a konstruktőr helyi nvcs. igényét, ilyenkor ohmos ellnállásával mindig megnöveli a terhelés induktanciáját is, alkalomadtán erre is szükség lehet (legtöbbször mondjuk pont az ellnekezőjére törekszünk). Látom zolee1209kapcsolásából már ki van küszöbölve ez a rész, már csak fix rácselőfesz van.
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Júl 30, 2008
Igen ezen előnyök mellett még kicsit jobb a hatásfoka is , mivel kevesebb teljesítmény veszik a katódban , mintha csak tisztán automatikus előfesz beállítású lenne
(#) CHZ hozzászólása Júl 30, 2008
Frissen vágott lukak rézlemezen , fentebb bemutatott kivágóval .

Már csak polírozni kellene , erre kéne valami egyszerű jó megoldás .
Valakinek esetleg van bevált módszere , ami hatásos , viszonylag gyors és házilag is kivitelezhető ?
Régebben alkalmazott technikám nem elég hatásos és eredményes ...

S.F.JPG

(#) EcoPityu válasza CHZ hozzászólására (») Júl 30, 2008
Megint valami szépen jár az eszed mi???
Folyékony súrolószer nekem mindíg bejött a sárgarezen!
(#) CHZ válasza EcoPityu hozzászólására (») Júl 30, 2008
Konkrétabban melyik súroló?
Sidol is nagyon ok , de csak már a végén , előtte még a sok macerás műveletet szeretném egyszerűsíteni .
Hallottam már kémia polírozásról is , de semmi részletet nem tudok ...
Karcok eltüntetése a legnagyobb gond , mert ha csiszolom az segít , de az is okoz mintát bele amit órákig kell gyaszatolni míg eltünik .
Fúróval forgatott korong nekem nem hatásos , mivel kicsi és így a kerületi sebesség is kevés .

Ez PP lesz fentebb mutatam már a hozzá készült panelt.
Végcsövek még nincsenek eldöntve , több csővel is kipróbálom 6L6 6P3C 6L6GT ....
(#) EcoPityu válasza CHZ hozzászólására (») Júl 30, 2008
CIF, és vászonszerű rongy /lepedő/!
Bár karcot tényleg gáz eltüntetni!
Amikor alamónium kondit akartam fényesíttetni, az autófényező haverom rongykoronggal, és polírpasztával csinálta.
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 30, 2008
Zolibácsi, simogatni ráérsz akkor ha a szkópon is jól néz ki
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 30, 2008
Köszi a részletes beszámolót .
Sajnos látom nem lehet megúszni egyszerűbben.
Filc kb . 5mm az van , abból vágok ki korongot , eddig azt próbáltam csak , hogy 5-6 db összecsavarozva és a szélével políroztam .
Most az az ötletem támadt , hogy 1db filckarikát felcsavarozok 1 flakonból készített tartóra ,(a flakon alja erősen homorított és ebből levágott gyűrűt használom a filc rögzítésére )
így a csavar feje a homorú doboz aljába belelelapul és ezt tudom úgy forgatni , hogy a nagyobb felületét használjam ne az élt polírozásra .., hátha jobb lesz .
(#) Gory hozzászólása Júl 30, 2008
Sikeresen szétfejtettem egy SM85B trafót. A vasak egész könnyen kijöttek a testből. Sajnos a huzalt nem tudom újrahasznosítani mert impregnálva volt és ragacsos trutymós. Még van rajta menet, de mostmár lent lesz az egész. Mindenesetre elég korrektül megcsinálták. Van rajta egy csomó ilyen átlátszó öntapadós jellegű szigetelő fólia.
Jó ötlet , kipróbálom .
Közben azon agyaltam , hogy valószínű körkörös mintát fog hagyni maga után ez a módszer ..vagy nem ?
(#) CHZ válasza Gory hozzászólására (») Júl 30, 2008
Ez jó hír , akkor kezdődhet a kimenők tekerése .
Alun is használható a sidol , vagy trisóval fehéríthető ,.
(#) Gory válasza CHZ hozzászólására (») Júl 30, 2008
Sajnos még nem kezdődhet. Nincs még 0,3-as és 0,8-as huzal. Voltam ma a Madzag Bt-nél de mire odaértem már rég bezártak.
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 30, 2008
Ne sz@rozz Zolibácsi, fesd le, annyi szép szín van!
(#) sturbi válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 30, 2008
EI 74-re (vagy ami van, pl. képkimenő vas) mehet 0,3-0,35-el ami ráfér, 0,2 mm légréssel. Ha csak egy fojtót csinálsz, akkor 0,4-0,45-ös drót, legalább EI 78 vas.
(#) MrBrown hozzászólása Júl 31, 2008
Szia kocos, hát ez a pillanat is elérkezett, mikor nem rajtam hanem a Magyar Postán múlik hogy mikor kapod meg a beigért trafót és a RT DVD-t. "Simán" adtam fel, de a postás szerínt így is csak 2-3 nap mire odaér . Annyira megtáltosodtam hogy gyorsan megírtam köbzolinak és Müszinek is 1-1 példányt. Ha így megy tovább visszaveszi tőlem a feleségem a jól kiérdemelt "igérgetős" rangot.
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 31, 2008
Nagyon szépen köszönöm!!!
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 31, 2008
Gondolom becsületből meg bizonyításból egy az egyben azt a kapcsolást rako össze amit nekem kreáltál . Várom a beszámolót... Van neked foglalatod hozzá csak körbeveszi egy csomó fölösleges alkatrész és együtt rádiónak hívják őket . Nincs mese áldozz föl egyet!
Következő: »»   198 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem