Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van nekem egy, a képen látható Bosch 10,8v-os fúró,csavarozó gépem. Sajnos a töltője még régebben elveszett.Ez olyan kapcsoló üzemű adapter volt, ami ha töltött, akkor pirosan világított,ha feltöltötte az akkut, akkor zölden. Tudna valaki ajánlani egy egyszerű kapcsolást, amivel tudnám a gépet tölteni? Lehet hozzá kapni töltőt,de több mint 10000Ft. Ha lehet, megpróbálnám olcsóbban megúszni. Előre is köszönöm.
Jó 30 éve a piacokon lehetett kapni Panasuonic márkajelű telefonokat, faxokat, amiknek a dobozai egy az egyben úgy néztek ki, mint a Panasonic cuccoké.
Ahhoz tudni kéne, mi van belül. A 10,8V csak egy névleges érték, arra utal, hogy 3db Li-Ion cella van benne. De tölteni magasabb feszültségről kellene attól függően, hogy belül milyen elektronika van, ha van.
Igen a 13003 kollektorán 309V van 18Khz-en.
A 67A tápfeszültsége 1-3 lábon 12.9V 4.35Hz. A 13003 emitterén viszont már nem mérek feszültséget.
A nyelén ott van hogy li-ion. Olyan táp kell neki ami 12.3V-ot ad stabilan elvileg +-0.05V lehet a difi. 1-2A tudjon.
Egy 9V-os tápegységre ezt ráteszed és jó lesz.
Ahogy nézem a 4. a pozitív táplába, akkor pedig cserére szorul.
Nem egészen értem. A TH20594 a rossz vagy a 67A?
A 67A nem ad 13003 bázisára feszt így nem nyit ki. Ott nincs gond? A kollektorán van fesz az emitterén nincs.
Valamilyen vezérlést ad a 67A, a 18kHz jelből ítélve. A tápfeszültsége megvan, azért gondoltam, hogy működőképes. Szedd ki a 1303-at, és mérd meg, ha más nincs , akkor egyszerű diódaállásban az átmeneteit.
Most megint lüke kérdésem lessz.
A ztech-hez kapott sima akku töltőt át lehet variálni lithiumosra?
Mit tud a töltő? Kimeneti feszültség áramerőség?
A Ztech hány cellás? Képek jók lennének, hogy miről is van szó. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2023
Az amit adnak a sima ólom akkuhoz.
Gondolom annak megfelelő feszültségű és 3amper áramot tud.
Az még mindig nem derült ki, hogy mit akarsz vele tölteni és annak mik a paraméterei.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2023
Egy 13s 6p lithium pakk lessz az ólom akkuk helyett.
A töltőd kb 57.6V-ig tölt a Li-ion 13 cella meg 53,3V vagy 54.6V ki mennyinek veszi a max cellafeszt //4.1V -4.2V/.
Tehát kell rá egy step down dc-dc konverter. pl:STP70UD-8A A akkupackra meg egy BMS természetesen. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2023
A packon a bms adott.
Viszont egy ilyen modul eléggé húzós ennyiért már-már új töltőt kapok.
Hello! Dehogy.. beállítod a tápot a kívánt végfeszültségre és kész vagy.
Szerinted annak a lefotózott ZTECH töltőnek állítható a kimeneti feszültsége?
Vagy arra gondolsz, hogy szedje szét, keresse meg a kimenő feszültséget állító elemeket, és ott állítsa át 48V-ról 54,6V-ra a kimenetet?
Igen arra gondolok. Általában 2-3 párhuzamos elemből áll a feszültségbeállítása. Egyik felén a kimenőfesz, másik felén a referenciának megfelelő érték mérhető.. (Legalább is amivel én találkoztam eddig.
Szedtem már szét nem nagy kunszt mint látható a kábele már cserélve volt mert eltört.
Elméletileg ez sem 48v-os mert valahol 55v környékén lép rá a fékre és érzékeli hogy töltve van az akku. Gondolom nem egy nagy cucc egy pár tized vagy akár 1v körüli feszt lecsalogatni.
Ha így van, és van egy normális BMS az új akku pakkban, akkor lehet hogy hozzá sem kell nyúlni. Kösd össze a töltőt az akkuval, és mérd folyamatosan a feszültségét, és ha lehet az áramot is. Ha úgy látod, hogy a maximális 54,6V-ot már elérte, és még tolná tovább, akkor állítsd le, és akkor érdemes visszavenni a kimenetet.
Bár ha tuti az 55V limit, akkor az 4,23V cella feszültséget jelent, amit lehet hogy vígan bírnának a cellák. ( Lehet hogy elég lenne egy 5 - 10A-es soros diódán keresztül tölteni, azon esik kb 0,7V. De azt mindenképpen valami hűtőbordára érdemes szerelni ) A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2023
Ha mezei 2 madzagos, PB-nél ez nagyon valószínű, akkor a töltőbe elég egyszerűen lehet +-10-15%-ot korrigáli.
Nemrég alakítottam át több ledtápot készenléti akkutöltőnek, felhúztam 13,8 voltra, ez nagyon egyszerű, jellemzően TL431 a bevatkozó. Annak meg 2 darab ellenállás az osztója, egyikkel párhuzamosan kell a megfelelő ellenállás és kész a beállítás. nekem nehezebb dolgom volt mert a ledtáp túláramnál leáll, meg kellett valósítani a cc módot is, áramfigyelő sönt+LM358 de a kollégának már cc a gyári táp A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2023
Én nem bíznám csak a BMS-re a szabályozást, jobb ha az biztonsági szabályzónak van hagyva. Ezeknek a canga töltőknek egyáltalán nem stabil lekapcsolási fesz értékük, sokat csalnak erre arra.
Közben megjött az értesítő hogy a hegesztőt küldik.
Az akku építő készlet megvan a cellákat bele már intézem. A töltőt is előre érdeklődtem hogy megoldható -e hogy ne kelljen másik. Viszont még egy kérdésem lenne : Bővebben: Link Erről a hegesztő alkalmatosságról kérdeznék. Ki találkozott már vele ? Esetleg ki használ ilyent és milyen tapasztalatai vannak vele?
Szevasz!
Létezik ennek digit vezérlős változata, de a lényeg, ami hegeszt, ugyanaz. Kollégám kipróbálta, ami kezébe került, vörösréz lemezzel. El is durrant 2 FET, elrepült a teteje. Baromi nagy lehetett az áram. Szóval csak eredeti (tulajdonságú) szalaggal használatos. Azzal viszont javítás után (a FET 300A-es és 5db) már jó lett, először csak a leggyengébb állásban próbáld. Az lehet, hogy 45Ah-s vadiúj akkuval működik, de használttal nem ment (ami az autóban jó). Amivel ment 100Ah-s diesel akku, az se tegnap volt új, kocsiban télen már nem volt jó. Üdv: StMiklos
Sziasztok.
Van nekem egy hang sugárzóm amibe el szált a töltés. A képen látható ic van benne kapcsolom az adat lapját. Az ic meg kapja az 5 voltot de mégse világit a töltés led. Már mindent át néztem. Akkuk 3,8V vannak A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2024
És mitől ilyen szennyezett a panel? Lehet, hogy zárlat vagy ellenállás képződött az IC lábai közt és azért nem működik.
Te mit látsz szennyezettnek? Az első képen tiszta, a másikon a sok fénylő pont valami csillogás lehet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |