Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi. Mennyire kell szétszedni? Ki kell venni a talpból a mosogatóteret? Mert ha nagy meló akkor lehet inkább szerelő vagy csere.
Ezzel kapcsolatban nem tud senki tanácsot adni?
Szia, az allítgatja a levegőt a szárításnál. Már nem árulják. Egy sima műanyag lap van helyette amit a helyére kell betenni.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, az alany: Whirlpool ADG 6240/1 A ++ IX mosogatógép. SERVICE (854263410000) Az elmúlt 2-3 hétben nagyon sokat olvastam a fórumot, és próbáltam megoldani h menjen a gép. Semmilyen programot nem fejez be. Kiszedtük a helyéről, két helyen találtam folyásnyomot a labirintusnál ahol az oldalfalhoz van rögzítve, illetve később észrevettem h a váltószelepnél is csepegett, az alsó piros csati is vízköves volt. (csatit kitisztítottam, érintkezőket kicseréltem újra) Tesztprogramnál kiírja 3x ezeket az elején: E1 F9 E3 F6 E- F- majd megy egy 20 percet, csak a start világít és lemegy a program. Cseréltem: az OWI sensort, a váltószelepet, a 80w keringető szivattyút, a 2 eresztő tömítést (labirintus, váltószelep) Most sehol sem folyik semmi. Labirintusban a reed relét is. A vizet a kisebb szivattyú simán kinyomja. Az összes csövet, labirintus, sótartályt kivettem patikára kimostam, belül is lapátokat, minden csövet, most full tiszta a gép mindenhol, a víz is belül. De semmi sem jár le. norbi79 Rába Tibadar felhasználóknak is ezen hibái voltak a gépeknek de nem derült ki végül nekik mi oldotta meg… Ha megfelelő víz van a gép aljában akkor a labirintusban levő átfolyásmérő elvileg jó nem? Köszönöm előre is a segítségeteket!
Szia!
Nagyon köszönöm a tippet! És ha kiszedve marad, nem teszek be semmit a helyére, az akkor nem nagy gond, ugye? Mennyiben befolyásolja a szárítási fázist, ha nincs semmi légterelő, hanem nyitva marad az átjárás?
Annyiban, hogy a pára kijön a mosogatás alatt is. Az a gyári zsalugáter annyit csinál, hogy szárítás alatt nyitja ki a szellőzőjáratot. Kb ennyi. Azt a zsalut már nem is árulják de azért beszerezhető. Az a takaró van helyette. Én azért se fizetnék kb tizenezret. Lezárnám egy műanyaglappal F.B.S el odaragasztva.
Meglett a hiba végre…
Eredetileg mikor kicseréltem a váltószelepet az aljába menő csati amibe 2 piros kábel megy vízköves meg zöldes volt az érintkezők is rossz állapotban voltam. Szereztem hozzá érintkezőt ami belemegy a csatiba viszont a két kábelt úgy néz ki nem tudtam rendesen belenyomni a foglalatba (talán nem törte át a szigetelést)… egy másik csatit összewagóztam ezzel a két kábellel és megy !!! Ugyanitt bontott 481010622622 - keringető szivattyú - 4000Ft 480140101529 - OWI szenzor - 2000Ft ELADÓ! (akár teszthez) ezeknek semmi bajuk… A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2024
Sziasztok!
Egy Bosch SMS25KIO1E/59 tipusú gép E14 hibát produkál.Vizátfolyás érzékelő(PCB)hibára utal.A nten ezt találtam.Hogyan lehet megállapitani,hogy rossz.Folytonosság météssel néztem működés közben.Az eredmény az,hogy mindig folytonosság van ha megy a viz be,ha nem.Nem tudom hogyan kell müködnie.Ha kiveszem a panelt ugyan az a folytonosság van.Probáltam ugy is működtetni a gépet,lehuzott csatival ugyan ugy végig megy az 1órás programon és a végén E14 re áll.Vagy rossz helyen keresgélek?Meg mértem a regeneráló szelep ellenállását 2,4 kohm,a másik be vagy leeresztő szelep nem tudom mi a neve,az 7,1kohm.Egy videóban láttam mérést ezekről,ott mind a kettő 2,4 volt.Csak az nem derült ki,hogy jó az érték vagy nem.Esetleg itt lehet a probléma?Köszönöm a segitséget előre is.
Szia! A kék csatis szelep ( jobbra fentebb) Az DC 310V. Jó a 7,1Kohm értéke. Létezik AC240V os az rózsaszín csatis és 2,....Kohmos. A kettő nem felcserélhető mert vinni fogja az elektronikát.
Szia!Értem köszi akkor az jónak tűnik.Viszont kizárásos alapon a PCB lehet rossz?Hogyan lehet ezt kizárni,ellenőrizni,hogy jó vagy nem?Még Bosch géphez nem volt szerencsém javitani.Ezeknek van service mode menűje mint pl az AEG-nek,vagy Whirlpool-nak?Nem találtam szerviz doksit se hozzá.
Mosogatógep szennyvizcsove (gégecső?) megrepedt. Pont ahol a mosógép falaból kijon.
Hogy lehetne javítani teljes csere nélkül? Toldoval megoldva dugulásveszély lesz folyamatosan
Van egy fekete gumi ragasztoszalag az magátol vulkanizálodik igy azt ha rátekered mintha egy gumicsövet huznál a gégecsöre
Ha rajta van a csati az átfolyásérzékelő,ha nincs ugyan ugy végig megy a programon,a végén ugye kiszivattyuzza a vizet és kiáll E14 hibára és világit mellette a vizbeeresztő led.A labirintus majdnem teljesen tele marad vizzel kb 3cm rel a teljes feltöltöttség alatt.
"mosógép falaból" ?
A mosogatógép (ismerőseim Candy gépeiben) szenyvízcsövét kimarják belülről a "kanyarban" (ott ahol kijön a készülékből) az éles szilárd szennyeződések (kerámia/üveg/csont szilánkok). Nem érdemes spórolni ezzel.
Ha a literszámláló reed csövet cserélted akkor lehet el van dugulva a labirintus vagy a vízbeeresztő szelepben dugulás van esetleg a csap rossz ahova rá van kötve. A ker. szivattyúnak tuti nem lóg a tengely nem kotyog a perselyben a tengely??? Az a kék csatis szelep tuti kinyit? Nincs elkoszolódva? szedd ki.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2024
kösz, egyik kollégám is ezt javasolta
a másik kollégám meg ugyanezeket mondta, hogy a kanyarban a vegyszer megöli
A literszámláló csövet nem tudom cserélni,beépitett a labirintusba csak az elektronikáját tudom cserélni.Ezt rendeltem még nem jött meg.Bár azt nem tudom jó e vagy nem.Ezt ki lehet mérni?A szelep beengedi a vizet.
még egy kérdés
mi ez a kék cső, és teljes csőcsere esetén, hogyan kell lecsatlakoztatni? csak szét kell húzni? mert próbáltam (gyöngéden) de nem jött szét, és nem akartam szétbarmolni
Hát ha azt elektronikát már kiszedted akkor azt a reed üvegcsövet csak kitudtad volna cserélni benne. kb 200ft. De egy jó erős neodímium mágnest elrángatsz párszor felette van, hogy helyreteszi.
Jaa,félreértettem a csőkérdést.Nem tudtam lehet kapni külön is ilyen csövet.Alaphelyzetben zárva van az érintkezője?Ha igen mikor kell nyisson?Mert üzem közben mindig zárt,vezet.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2024
Sziasztok!
Elektrolux mosogatógép vezérlő panel behalt, se kép se hang. Találtam egy gyanus ellenállást, vajon mekkora lehetett fénykorában. Most 1,3 Mohm-os. Fénykép csatolva.az R45 re gyanakszom.... A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2024
Forraszd ki, talán alul van az értéke rá írva. 47 vagy 100Ω lehet, nem emlékszem pontosan. Ha az megdöglött, akkor valószínűleg a mellette lévő induktivitás is cserére szorul. A felette lévő Ic is ki lehet pukkanva, legalábbis a képen úgy tűnik. Ezek cseréjével valószínűleg elindul.
Nem valami LNK304 vagy hasonló tápegység IC van ott?
Szeret meghalni és viszi magával a körülötte lévő dolgokat. Szerencsére filléres tétel.
Én meg ma reggelre egy Bosch SGS44E32EU-val küzdök, világítani kezdett a kis csapocska led rajta, mint amikor nem kap vizet a gép.
Az aquastop egység vízszűrője tiszta, víz van, de szerintem nem nyit ki az aquastopban lévő szelep, mert zúgni zúg, de nem hallani, hogy áramolna a víz. Kocogtattam, de semmi. Javított már valaki ilyent? Szétszedhető vagy irány a bolt? Addig nekiállok visszaolvasni meg kiszedni a gépet a helyéről. Köszi, aki tud valami infót erről.
Köszi a tippet, kiszedtem 100ohm 3w.
Itt egy jobb kép,el lehet pukkanva?
Ha se kép, se hang van a panelen, szinte biztos, hogy az IC vagy a környezetében lévő pár alkatrész a hibás. De ahogy előttem is írták, célszerű mindet cserélni, ellenállás, kondi, stb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |