Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házi vízmű
 
Témaindító: kiskoczka1021, idő: Márc 7, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 13
(#) KeMa válasza uniman hozzászólására (») Jún 23, 2024 /
 
Kézzel mozgatva a mágnest / fém rudat, tökéletesen működött.

Viszont észrevettem, hogy ha a vezetékes víz nyomást kicsit ráengeden (kozositve vannak, de a vezetékes le van zárva, csak arra az esetre van bekötve, hogy ha nincs városi váz, menjen a ház is szivattyúról), akkor rendesen lekapcsolt.

Nos, lejjebb vettem a tetején a tekerővel a nyomást, és most jó.

Előtte amúgy atomjaira szedtem, kitakarítottam, de végül lehet nem ez volt a gond. Most tesztelem, aztán majd kiderül, hogy tényleg csak ennyi volt-e a gond
(#) feccus hozzászólása Júl 7, 2024 /
 
Üdvözletem! Egy kis segítsèget szeretnèk kèrni. Kaptam egy al-ko nevezetű szivattyút, takarítás ès kellő kenőanyaggal ellátva beüzemelès után nem igazán akarja felszívni a vizet. Leszedtem az elejèt a víz tartály rèszèt majd beindítottam ès olyan gyenge volt a forgás hogy kèzzel simán megállítottam a motort.
Olyan mintha semmi erő nem lenne benne. Mi okaozhatja a problèmát?
Köszönöm.
(#) VIM válasza feccus hozzászólására (») Júl 8, 2024 /
 
Szia! Feltételezhetően az állandó üzemi kondenzátor értéke nem megfelelő, ki van száradva. Az is lehet, hogy ezt az apróságot szándékosan elfelejtette veled közölni a szivattyú gazdája.
(#) feccus válasza VIM hozzászólására (») Júl 8, 2024 /
 
Akkor elvileg annak a cserèlye megoldaná a problèmát?
(#) Gafly válasza feccus hozzászólására (») Júl 8, 2024 /
 
Ezt egyféleképpen tudjuk meg.
Nem, ez sem igaz, kettő az az egy:
- Méréssel
- Cserével
(#) feccus válasza Gafly hozzászólására (») Júl 8, 2024 /
 
Kicserèltem a kondit ès sajnos mèg mindíg ugyan azt a jelensèget produkálta.
(#) erbe válasza feccus hozzászólására (») Júl 8, 2024 /
 
Egyenes út vezet a tekercselőhöz.
(#) VIM válasza feccus hozzászólására (») Júl 8, 2024 /
 
Azt mondtad, hogy: "kellő kenőanyaggal ellátva"... Ez azt jelenti, hogy a csapágyakat megzsíroztad? Ha igen, akkor a motort szétszedve érezhetőnek kellett volna lenni ha a tekercselésnek baja lenne, vagy nem érződött semmi sem az égett, túlmelegedett tekercslakk szagából? Ki kellene mérni a tekercseket amit Gafly is modott, hogy kiderüljön azok ellenállásából az esetleges szakadás ill. menetzárlatra utaló eltérés. A kapocsdekniről mutathatnál képet, hogy látni is lehessen a "pácienst" és esetleg más számára sokatmondó jel árulkodhat a motor állapotáról.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2024
(#) VIM válasza erbe hozzászólására (») Júl 8, 2024 /
 
Lehet, hogy szárazon futott egy darabig (amitől talán túlmelegedett a tekercsfej) a melegedéstől a csapágyakból kifolyt a zsír aminek szörnyű hang lett a vége amit a gazdája úgy gondolt, hogy elég lesz csak megkenetni egy hozzáértővel.
(#) feccus válasza VIM hozzászólására (») Júl 9, 2024 /
 
A csapágyakat zsíroztam meg,amik elèg jó állapotban voltak. A motor tekercse külsőre teljesen hibátlannak tűnt,semmi sötèt folt nem látszott rajta fènyes folt minden hol. Nem volt ègett szaga sem. Beindul rendesen nem erőlködik semmilyen rendellenes hangja nincs. Egyszerűen olyan mintha nem lenne benne erő, mintha nem járna teljes fordulattal. Ezt a hangjából is lehet hallani. Szívóereje szinte nulla.
(#) Elektro.on válasza feccus hozzászólására (») Júl 10, 2024 /
 
Szia!
Olvasgattam a bejegyzéseidet. Valami szöget ütött e fejemben. Ez konkrétan milyen típusú szivattyú?
Nem esetleg valami ilyesmi? https://www.alko-lobest.hu/kepek/00012958.jpg
Ezek a szivattyúk akkor szívnak jól, ha anincs levegő a szívó oldalon.
Tehát egy cső a kútba, és az aljára egy láb szelep. ezt a rendszert feltötöd vízzel él légteleníted. Ekek után mát folyamatosan tud szívni.
Nekem is ez a rendszer met csak egy jó drága grundfos szivattyúval. A gondom az volt, hogy ha a kútamból jobban leszívom a vizet akkor látni a beéramló vízben a légbuborékokat. Ez bekerült a csőbe és megszakadt a vízoszlop. megállt a víz áramlásom. Pedig csak 6méter a talaj színttől a víz színtje. Meg kellett támasztanom egy búvár szivattyúval is. Azóta (több éve) hibátlan.
(#) Lamprologus válasza KeMa hozzászólására (») Pé, 8:03 /
 
Erről azért jó ha tudsz:

Idézet:
„A kútvíz és a vezetékes víz azonos vezetékrendszerrel való összekötése tilos! A nyers kútvízben előfordulhatnak olyan szennyezők, pl. baktériumok, amelyek a vízhálózatba kerülve elszaporodnak, és nemcsak a kúthasználó háztartását, hanem a vízhálózatra kapcsolt többi fogyasztót is megbetegíthetik.”
(#) uniman válasza Lamprologus hozzászólására (») Pé, 8:34 /
 
Ezen kívül vannak még más szabályok is (amit szintén senki sem tart be!): Bővebben: Link
Pl. ha szenyvízcsatornával ellátott házba pumpáljuk a vizet, azt külön (fizetős) vízórán keresztül szabadna becsatlakoztatni!
(#) Busz hozzászólása Kedd, 11:43 /
 
Üdv!


Fúrott kútnál nem kell 10 perc se, vízhozam lecsökken és bugyborékok is jönnek.

Honnan tudhatom hogy a kút a gázos vagy falsot szív valahol az önfelszívó szivattyú?

Átfolyáskapcsoló szárazonfutás miatt tilt, de akkor mikor elzárom a csapot, amúgy nem tilt le.
(#) Bakman válasza Busz hozzászólására (») Kedd, 12:10 /
 
Tekintve a nagy szárasságra, az is megeshet, hogy egyszerűen elfogy a víz ami esetleg nem volt jellemző korábbi években.
(#) Hutty válasza Busz hozzászólására (») Kedd, 12:57 /
 
A szivattyú kimenetére kellene szerkeszteni egy átlátszó csövet, feltölteni a szivattyút és a csövet is, bejelölni. Egy idő múlva látszania kell, ha ereszt. Kikapcsolva persze. A tengelytömítés hibára nem biztos hogy tuti a módszer.
Következő: »»   13 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem