Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2502 / 2502
(#) szendi001 válasza mek-elek hozzászólására (») Sze, 18:11 /
 
Ertem, hogy bizonyos helyen esetleg kompromisszumos, de tobb ezer peldanyban mukodik. Mikor lenne barmelyikunknek ideje lefejleszteni egy ilyen ket oldalas nyakot? Azert tetszett meg, mert aranyaiban egyben van, van rajta vedelem, es mindne ertelmes funkcio. A gyari erositok sem masok. Itt van a labamnal egy BA480 DP. Belefenykepezek holnap... Sima 10 Amperes tranzisztor vann benne, meg ket irdatlan nagy trafo.
A hozzászólás módosítva: Sze, 18:12
(#) mek-elek válasza szendi001 hozzászólására (») Sze, 20:05 /
 
Nem akarlak én kioktatni még 73 évesen sem, de hidd el, hogy igaz: arra van időd, amire csinálsz magadnak. És mindent el lehet érni, ha nagyon akarod. Persze Te tudod, hogy mit akarsz...
(#) szendi001 válasza mek-elek hozzászólására (») Csü, 8:28 /
 
A cel itt egy sztereo nagy teljesitmenyu erosito epitese, amely mechanikailag es termikusan stabil, es tudok vele neha hangositani. Nyilvan valamennyi kompromisszumot kell kotni, mert ha en tervezem a nyakot, valoszinu soha nem keszulne el. Igy kicsit olyan win-win helyzet, mert panel le van fejlesztve es kiprobalva. Meg igy is lehet munkaponti gond, illetve nem adtak hozza rajzot... ami nyilvan nem segit.
(#) Ge Lee válasza szendi001 hozzászólására (») Csü, 9:31 /
 
Hangosításhoz ez szerintem kevés lesz. Ha analógban ilyet építenék akkor valami hasonlót építenék mint mondjuk a Phase Linear 700 vagy 700B, az sem szól ennél rosszabbul, viszont legalább kvázi komplementer vége van, csak N-es végtranyókból sokkal könnyebb egyformákat választani, ráadásul bővebb a típusválaszték is mint egyszerre az N-es és P-s párokból. És az egy gyári erősítő, van hozzá rajz, szerviz doksi.
Vagy esetleg valami kész pwm végfok modul, azokból is Dunát lehet már rekeszteni.
(#) szendi001 válasza Ge Lee hozzászólására (») Csü, 11:48 /
 
Szerencsere Jazzt jatszok LOL. Ellenben A phase Linear hon nincs valami jo nyakterv kozkezen? Az N es tranyokat tenyleg egyszerubb beszerezni. Megneztem Ebayen 1300 EUR egy ilyen erosito, szoval az utanepitesnek van racionalitasa. PWM nem erdekel. Ha majd egyszer kell, veszek egyet.

A fenti konstrukcio ( amit epitek) mentsegere legyen mondva, hogy kb 25 eve az Urban Elektronika fele 300 Wattos erositot akartam megepiteni. Nos utolag tudjuk hogy eleg kompromisszumos. Amolyan gyerekkori vagy egy ilyesmi erosito epitese. Valodi funkcioja igazabol nincs...Akartam csinalni valami nagyobbat es ez jott szembe.
(#) Dióda hozzászólása Csü, 19:37 /
 
Betegállományban vagyok itthon és nézegetem a piacot és olyant olvastam hogy HD hangerősítő.
Mi a nyüvet jelenthet a HD egy hangerősítőn?
(#) firstman hozzászólása Csü, 19:59 /
 
Érdekelne a hozzáértőbbek véleménye arról, hogy mennyire kritikus a szabisztorok kiváltása az egyes kapcsolásokban? Gondolom volt már itt olyan akinek ez problémát jelenthetett, mert a régebben fellelhető típusokból is megszűnt néhánynak a gyártása.
(#) mcc válasza firstman hozzászólására (») Csü, 20:09 /
 
A KSC3503/KSA1381 gond lesz. Szinte kizárólag smd van helyette.
(#) Suba53 válasza firstman hozzászólására (») Csü, 20:09 /
 
Te mióta becézed szabisztornak a bipoláris tranzisztorokat?
(#) firstman válasza Suba53 hozzászólására (») Csü, 20:17 /
 
Nézz egy egész sorral lejjebb... (Stabisztor. Egyébként igazad van, egy betűt tényleg elhibáztam)
A hozzászólás módosítva: Csü, 20:22
(#) mek-elek válasza Dióda hozzászólására (») Csü, 20:35 /
 
"Mi a nyüvet jelenthet a HD egy hangerősítőn? " Hát azt, hogy nem a legjobb, mivel nem full-HD...
(#) mek-elek válasza Suba53 hozzászólására (») Csü, 20:36 /
 
A Dióda fórumtársra gondolt, aki tényleg jelentkezett egy szabisztorival, ha az nem is volt full-HD.
(#) szendi001 válasza mcc hozzászólására (») Pé, 10:11 /
 
Mouserben van 50 centert.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Pé, 10:11
(#) mcc válasza szendi001 hozzászólására (») Pé, 10:15 /
 
Év végéig.
(#) Dióda válasza mek-elek hozzászólására (») Pé, 10:18 /
 
Na jó ne piszkáljatok már érte.
Kórházban voltam egy épp megállított agyi infarktus miatt és kicsit nehezen fog az agyam.
Viszont a HD meg a FULLHD tudtommal képfelbontásra utal egy hangerősítőnél el nem tudom képzelni mit jelenthet.
(#) szendi001 válasza szendi001 hozzászólására (») Pé, 10:35 /
 
Bővebben: Link A masikbol van 45000 darab keszleten. Ha fontos meg beszerezheto.
(#) lóri válasza Dióda hozzászólására (») Pé, 11:04 /
 
A HD, elvileg az lehet, hogy lépcsőzetesen kapcsolja a tápfeszt a végfoknak.
(#) mek-elek válasza Dióda hozzászólására (») Pé, 11:26 /
 
Véletlen sem piszkálódásnak szántam. Neked nem mondta az orvos, hogy ne idegesítsd magad? Mert nekem mondta. Erre gondoltam, amikor viccesre vettem e dolgot.
(#) compozit válasza Ge Lee hozzászólására (») Pé, 11:36 /
 
Mit jelent az, hogy Phase Linear? Szó szerint lineáris a fázismenet? Mondjuk 20...20000Hz-ig nagyjából nulla? Vagy ez csak egy elnevezése ennek a típusnak?
(#) Dióda válasza mek-elek hozzászólására (») Pé, 11:55 /
 
Mondta sajnos sok egyébb más dolog között ezt is.
Szimplán csak kérdeztem hátha valaki tud rá értelmes magyarázatot adni mert én a HD megnevezést nem értelmeztem egy hangerősítőre írva.
Biiztos van értelmes magyarázatja kb mint annó volt a hifi-nek.
Csak én hirtelen furcsának tartottam mert ez nekem még új dolog hogy HD hangerősítő.
(#) szendi001 hozzászólása Pé, 12:35 /
 
Sziasztok! Megneztem a Phase Linear adatlapjat. Bővebben: Link. Azert ehhez kell egy komoly nyak tervet kesziteni, de tenyleg harapos a cucc. A neten turtam a HD erositot is. Tenyleg van ilyne fogalom, de a googli eleg hülye. Van egy ilyen tipus is.Bővebben: Link. Szerintem nem több mint markering fogas. Az emberek hallottak a HD-rol, igy analogianak veszik audional is.
(#) szendi001 hozzászólása Pé, 12:38 /
 
Bővebben: Link Az öregnek van egy csatornaja. Tisztan es lassan beszel. Kimert egy csomo erositot es erdekes dologra jutott. A Quad405 nek ugymond meleg hangja van, mert a teljes atvitel hasonlit egy csöves erositoere. Ami szerinte nagyon nagyot szol -es meglepodtem- a paruzamosan kotott TDA7293. 4 Ohmon 200 Watt es linearis az atvitele. Nem gondoltam volna.
(#) Ge Lee válasza compozit hozzászólására (») Pé, 13:19 / 1
 
Az csak a gyártó neve. Egy kis guglis infó:
"A Phase Linear audio berendezéseket gyártott, amelyet Bob Carver és Steve Johnston alapított 1970-ben. Elsősorban erősítő fejlesztő cégként ismert, de számos más terméket, köztük a cikkünkben szereplő kazettás magnót is gyártotta. Székhelye az USA-ban, Washingtonban volt. Az első gyártmány az erősítők közül a Phase Linear 700 volt. Csatornánként 350 wattjával hamarosan a hangstúdiók, hivatásos zenészek és audiofilek által használt standard erősítővé vált. A kialakítása figyelemre méltó és jellegzetes volt a csiszolt alumínium előlap és a nagy kettős VU-műszerek miatt. Úgy tervezték, hogy extra erővel rendelkezzen a viszonylag nem hatékony zárt dobozos hangszórók meghajtásához, mint például az Acoustic Research AR3, vagy AR3a. A cég a korszak legerősebb hangerősítőiről volt ismert, amelyet az 1978-ban bevezetett Phase Linear D-500 vezetett."
(#) Ge Lee válasza szendi001 hozzászólására (») Pé, 13:30 /
 
Nem néztem meg, de nekem volt elég sokféle Quad-om, gyári is volt nálam javításon. Ez a meleg hang dolog nem igaz, illetve annyiban igaz, amíg csak végtranyók nélkül szól, azaz nagyon kis hangerőn. Amikor belép a kimeneti fokozat elkezd csúnya hangja lenni, és amikor közel teljesen ki van vezérelve egy nagy teremben nagy dobozokon akkor kapcsolástechnika ide vagy oda, még jól hallhatóan torzít is, a félvezetősökre jellemző borzalmas torzítási spektrummal.

Mutatok mást is, érdemes elolvasni a képen a kékkel kiemelt, pirossal aláhúzott részt, de beteszem a cikk linkjét is (Flow One, egy 13000 eurós dologról értekeznek többek között). Az is arról szól nagyjából, hogy teljesen mindegy hogy mit mérsz, mert általában nem korrelál azzal amit hallasz, de ez már ugye lerágott csont. Mérve tökéletes erősítő is szólhat borzalmasan és fordítva.
A hozzászólás módosítva: Pé, 13:30

THD izé.jpg
    
(#) compozit válasza szendi001 hozzászólására (») Pé, 13:38 /
 
Ez a Phase Linear egy nagy név, legalábbis nekem. Azon kívül semmi különlegeset nem tud. A THD, IMd magas, a fázistolás 20 kHz-en már 10 fok. De legalább megadták a slew-rate-et, abba azért belefér nagyjából a 40kHz-es teljesítmény sávszélesség.
Következő: »»   2502 / 2502
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem