Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   270 / 1320
(#) trudnai válasza Mikrosilver hozzászólására (») Aug 26, 2008 /

Ezt nem neked irta watt Mikor irsz egy hozzaszolast ott van ket nev, az egyik a Tied (a valasz iroe), a masik pedig hogy kinek az uzenetere valaszoltal...

Wtt kollega szerintem ugy ertette az a kapcsolas eleg vacak, es ha valaki ezt ajanlja, es nem hivja fel a figyelmet a buktatokra akkor az vonzzani fogja a kezdo lelkesedoket es ha hiba van akkor annak a valakinek kell valaszolnia aki ezt ajanlotta megepiteni

ui: Itt nem harapunk, csak morgolodunk neha, de ne torodj velunk, ettol meg valaszolunk szivesen ha tudunk
(#) Báddzsó válasza Mikrosilver hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Idézet:
„Itt nem harapunk, csak morgolodunk neha, de ne torodj velunk, ettol meg valaszolunk szivesen ha tudunk”
így van!
Köszönöm watt kollégának a "hozzám való irányítást!"
Privát üziben még előző hozzászólásommal egy időben ismertettem új fórumtársunkat a jdm és ahhoz hasonló programozó kapcsolások működésének bizonytalanságáról, és PicKit2-őt ajánlottam neki.
Nálam 100%-osan mőködik a szóbanforgó kapcsolás, igaz, hogy nem mindig, de mikor igen akkor 100%-osan! :nyes:
(#) trudnai válasza Báddzsó hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Idézet:
„Nálam 100%-osan mőködik a szóbanforgó kapcsolás, igaz, hogy nem mindig, de mikor igen akkor 100%-osan!”

Na ezt felirom, majd en is ilyeneket fogok mondogatni a fonokomnek
(#) watt válasza Báddzsó hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Nincs mit!
Nekem van egy jól sikerült(véletlenül) mondatom az oldalamon található - JDM jellemzésben -

Íme:
A megépített égető akkor a legkegyetlenebb, mikor véletlenül működik!
Ezt is kiemelném:
A valós probléma ritkán hangzik el, attól függetlenül, hogy a 12V kérdése is a problémák közé tartozik esetenként.

Én csak annyit kérek, ha egy kezdő JDM-ről kérdez itt, akkor ne ajánljuk, ha jót akarunk neki! Nem számít, hogy nálunk milyen jól működik!
(#) balint1993 hozzászólása Aug 27, 2008 /

Sziasztok!!
PIC-et c#-ban lehet programozni??
(#) potyo válasza balint1993 hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Nincs értelme. A PIC nem PC. Nagyon jó ide az asm és a C.
(#) balint1993 válasza potyo hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

És tudnál adni valami jó leírást a c-ről??
(#) MPi-c válasza balint1993 hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Erről is a napokban volt szó! Kezd el visszafelé olvasni a topikot! Meg fogod találni.
(#) Csaplar hozzászólása Aug 27, 2008 /

Hali!

Sikerült életet lehelnem az XLCD-s cuccba, és működik a kijelzés.
Azt hogyan lehet megoldani (még mindig MCC18), hogy a szabványos függvényekkel tudjak a kiejlzőre írni? Tehát mondjuk printf(...)

Az UART-al kell valamit tükközni?
Pillanatnyilag az USART-ot RS485-höz használom, az sw_uart-ot pedig egy másik eszközhöz.

Egyáltalán lehetséges az amire gondolok?

Köszi előre is!

Üdv.
(#) lidi válasza Csaplar hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

szerintem sprintf -el tárold el , utána saját rutinnal kiirod amit szeretnél.
(#) Csaplar válasza lidi hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Az rendben van, csak szebb lenne, ha meg lehetne oldani közvetlen printf-el.
(#) AMD hozzászólása Aug 27, 2008 /

Hello!
Építettem egy pll-t sa1057 és pic16f84a-val. Működés közben amperszag és a 7805 elszállt. Kicseréltem de nem működik a pll. A pic-et beletettem a programozóba és sikerült kiolvasni, törölni, újraprogramozni. Ezek szerint a pic túlélte?
(#) Norberto válasza AMD hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Ha programozni lehet, az még nem jelenti egy-az-egyben azt is, hogy minden lába épségben maradt.
(#) balint1993 válasza MPi-c hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Hát én cikkre vagy valami írásra utaló jelet nem találtam. Néhány hozzászólást láttam ami a c-ről volt.
(#) watt válasza balint1993 hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Az ANSI C-t megtalálod a neten, több verziót is találtam már régebben(google).
A fejlesztői környezetet meg megtalálod a microchip oldalán, illetve a telepített C program könyvtárában(van egy pár verzió, ami közül választanod kéne, pl. MCC18, C30dsPIC, C30 24FHJ, C32 és a nem gyáriak.)
(#) accesid hozzászólása Aug 27, 2008 /

mia velemenyetek arrol hogy egy riasztoban egy 16f628-as ketyeg es neha nem lehet tudni miert lefagy...
volt mar cserelve a pic... meg semmi nem hozza vissza csak a resetje...
wdt nem eleg

olvastam regebben hogy van ahol hasznalnak 2 processzort ahol az egyik cpu dolgozik, es figyelik egymas mukodeset es ha valamlyik lefagy a masik ujrainditja

szerintetek?

Nem olvasol figyelmesen . Itt van két hozzászólás:
Bővebben: Link
Bővebben: Link
A környékükön van még további információ!
(#) balint1993 válasza MPi-c hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Hoppá!! ezek fölött elsiklottam Elnézést kérek érte ,és köszönöm hogy belinkelted!

Az ANSI C-hez találsz könyveket a doksi.hu-n is.
(#) Thowra hozzászólása Aug 27, 2008 /

Üdv mindenkinek!
Építettem egy frekimérőt de van egy kis gondom a progival.
A forrást nem tudom lefordítani
A rajz és a forrás itt van:
http://www.qsl.net/yo5ofh/pic/freq_meter/freq_meter.htm
Kérem segítsen aki tapasztaltabb e téren.
Előre is köszönöm.
(#) watt válasza Thowra hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Lefordítottam, remélem jó!
(#) Thowra válasza watt hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Üdv!
Köszönöm a segítséget.
Kipróbálom és írom a fejleményt.
(#) Thowra válasza watt hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Üdv!
Valami nem ok.
Milyen pic hez és milyen oszcira fordítottad (pic16f84, 4MHz kvarc van beépítve)?
(#) watt válasza Thowra hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

16C84 és a 16F84 nem tér el, nem ez a gond.
A gond az lehet, hogy a forrás nem tartalmazza a konfig biteket(bevallom én nem néztem át a prgoramot, csak elfordíottam). Ezt a cikkből kéne kihámozni, és kézzel beállítani az égetőben, vagy beleírni a programba.
Ha pontosan ismered a követelményeket, akkor az alapján Te is be tudod állítani a konfigot.
(#) watt hozzászólása Aug 28, 2008 /

Nem tudtok valami jó forrást, ami részletezi kicsit jobban, mint az adatlapok az ASM30 utasításkészletét(dsPIC, 24H)? A régebbi adatlapok sokkal bővebben beszéltek a parancsokról, most már egy szót se pazarolnak rá...
Egyébként a MAC használatára szeretnék több infót.
(#) lidi válasza watt hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Itt vannak a gyári microchip doksik:
Reference Manuals

(#) Petroimro hozzászólása Aug 28, 2008 /

Sziasztok!
EZZEL a programozóval minden fajta PIC-et fel lehet programozni?
Köszi!
(#) MPi-c válasza Petroimro hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Osztom watt véleményét:
Idézet:
„Ez zaklatásnak minősül egy idő után!”

Mindjárt ki is keresem mit ír a Btk, mert egy ideje már bűncselekmény...

Idézet:
„Itt nem harapunk, csak morgolodunk neha, de ne torodj velunk, ettol meg valaszolunk szivesen ha tudunk”
(trudnai)

Ezért szeretem ezt a fórumot, mindig van valaki, aki a néha együgyű, buta, vagy már ezerszer elhangzott kérdésekre nyugodtan válaszol...
Úgyhogy tisztelt Petroimro fórumtársunk! Szíveskedj elolvasni watt írását az ilyen égetőkről. :nezze:
(#) watt válasza lidi hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Uh, ez majdnem fájt! Elolvastad mi a bajom? Mit gondoltál én eddig hol a frászban kerestem infót?
Melleseleg a microchip keresője nem ér semmit, mondjuk ezt már 6éve is tudtam.
(#) watt válasza Petroimro hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

És ha szerencséd van, akkor mindenfajta PIC-et tönkre is lehet vele tenni, az idegeiddel és a mi idegeinkel együtt!
Következő: »»   270 / 1320
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem