Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Ezt nem neked irta watt Mikor irsz egy hozzaszolast ott van ket nev, az egyik a Tied (a valasz iroe), a masik pedig hogy kinek az uzenetere valaszoltal...
Wtt kollega szerintem ugy ertette az a kapcsolas eleg vacak, es ha valaki ezt ajanlja, es nem hivja fel a figyelmet a buktatokra akkor az vonzzani fogja a kezdo lelkesedoket es ha hiba van akkor annak a valakinek kell valaszolnia aki ezt ajanlotta megepiteni ui: Itt nem harapunk, csak morgolodunk neha, de ne torodj velunk, ettol meg valaszolunk szivesen ha tudunk
Idézet: így van!„Itt nem harapunk, csak morgolodunk neha, de ne torodj velunk, ettol meg valaszolunk szivesen ha tudunk” Köszönöm watt kollégának a "hozzám való irányítást!" Privát üziben még előző hozzászólásommal egy időben ismertettem új fórumtársunkat a jdm és ahhoz hasonló programozó kapcsolások működésének bizonytalanságáról, és PicKit2-őt ajánlottam neki. Nálam 100%-osan mőködik a szóbanforgó kapcsolás, igaz, hogy nem mindig, de mikor igen akkor 100%-osan! :nyes: Idézet: „Nálam 100%-osan mőködik a szóbanforgó kapcsolás, igaz, hogy nem mindig, de mikor igen akkor 100%-osan!” Na ezt felirom, majd en is ilyeneket fogok mondogatni a fonokomnek
Nincs mit!
Nekem van egy jól sikerült(véletlenül) mondatom az oldalamon található - JDM jellemzésben - Íme: A megépített égető akkor a legkegyetlenebb, mikor véletlenül működik! Ezt is kiemelném: A valós probléma ritkán hangzik el, attól függetlenül, hogy a 12V kérdése is a problémák közé tartozik esetenként. Én csak annyit kérek, ha egy kezdő JDM-ről kérdez itt, akkor ne ajánljuk, ha jót akarunk neki! Nem számít, hogy nálunk milyen jól működik!
Sziasztok!!
PIC-et c#-ban lehet programozni??
Nincs értelme. A PIC nem PC. Nagyon jó ide az asm és a C.
És tudnál adni valami jó leírást a c-ről??
Erről is a napokban volt szó! Kezd el visszafelé olvasni a topikot! Meg fogod találni.
Hali!
Sikerült életet lehelnem az XLCD-s cuccba, és működik a kijelzés. Azt hogyan lehet megoldani (még mindig MCC18), hogy a szabványos függvényekkel tudjak a kiejlzőre írni? Tehát mondjuk printf(...) Az UART-al kell valamit tükközni? Pillanatnyilag az USART-ot RS485-höz használom, az sw_uart-ot pedig egy másik eszközhöz. Egyáltalán lehetséges az amire gondolok? Köszi előre is! Üdv.
szerintem sprintf -el tárold el , utána saját rutinnal kiirod amit szeretnél.
Az rendben van, csak szebb lenne, ha meg lehetne oldani közvetlen printf-el.
Hello!
Építettem egy pll-t sa1057 és pic16f84a-val. Működés közben amperszag és a 7805 elszállt. Kicseréltem de nem működik a pll. A pic-et beletettem a programozóba és sikerült kiolvasni, törölni, újraprogramozni. Ezek szerint a pic túlélte?
Ha programozni lehet, az még nem jelenti egy-az-egyben azt is, hogy minden lába épségben maradt.
Hát én cikkre vagy valami írásra utaló jelet nem találtam. Néhány hozzászólást láttam ami a c-ről volt.
Az ANSI C-t megtalálod a neten, több verziót is találtam már régebben(google).
A fejlesztői környezetet meg megtalálod a microchip oldalán, illetve a telepített C program könyvtárában(van egy pár verzió, ami közül választanod kéne, pl. MCC18, C30dsPIC, C30 24FHJ, C32 és a nem gyáriak.)
mia velemenyetek arrol hogy egy riasztoban egy 16f628-as ketyeg es neha nem lehet tudni miert lefagy...
volt mar cserelve a pic... meg semmi nem hozza vissza csak a resetje... wdt nem eleg olvastam regebben hogy van ahol hasznalnak 2 processzort ahol az egyik cpu dolgozik, es figyelik egymas mukodeset es ha valamlyik lefagy a masik ujrainditja szerintetek?
Nem olvasol figyelmesen . Itt van két hozzászólás:
Bővebben: Link Bővebben: Link A környékükön van még további információ!
Hoppá!! ezek fölött elsiklottam Elnézést kérek érte ,és köszönöm hogy belinkelted!
Az ANSI C-hez találsz könyveket a doksi.hu-n is.
Üdv mindenkinek!
Építettem egy frekimérőt de van egy kis gondom a progival. A forrást nem tudom lefordítani A rajz és a forrás itt van: http://www.qsl.net/yo5ofh/pic/freq_meter/freq_meter.htm Kérem segítsen aki tapasztaltabb e téren. Előre is köszönöm.
Lefordítottam, remélem jó!
Üdv!
Köszönöm a segítséget. Kipróbálom és írom a fejleményt.
Üdv!
Valami nem ok. Milyen pic hez és milyen oszcira fordítottad (pic16f84, 4MHz kvarc van beépítve)?
16C84 és a 16F84 nem tér el, nem ez a gond.
A gond az lehet, hogy a forrás nem tartalmazza a konfig biteket(bevallom én nem néztem át a prgoramot, csak elfordíottam). Ezt a cikkből kéne kihámozni, és kézzel beállítani az égetőben, vagy beleírni a programba. Ha pontosan ismered a követelményeket, akkor az alapján Te is be tudod állítani a konfigot.
Nem tudtok valami jó forrást, ami részletezi kicsit jobban, mint az adatlapok az ASM30 utasításkészletét(dsPIC, 24H)? A régebbi adatlapok sokkal bővebben beszéltek a parancsokról, most már egy szót se pazarolnak rá...
Egyébként a MAC használatára szeretnék több infót.
Osztom watt véleményét:
Idézet: „Ez zaklatásnak minősül egy idő után!” Mindjárt ki is keresem mit ír a Btk, mert egy ideje már bűncselekmény... Idézet: (trudnai)„Itt nem harapunk, csak morgolodunk neha, de ne torodj velunk, ettol meg valaszolunk szivesen ha tudunk” Ezért szeretem ezt a fórumot, mindig van valaki, aki a néha együgyű, buta, vagy már ezerszer elhangzott kérdésekre nyugodtan válaszol... Úgyhogy tisztelt Petroimro fórumtársunk! Szíveskedj elolvasni watt írását az ilyen égetőkről. :nezze:
Uh, ez majdnem fájt! Elolvastad mi a bajom? Mit gondoltál én eddig hol a frászban kerestem infót?
Melleseleg a microchip keresője nem ér semmit, mondjuk ezt már 6éve is tudtam.
És ha szerencséd van, akkor mindenfajta PIC-et tönkre is lehet vele tenni, az idegeiddel és a mi idegeinkel együtt!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |