Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop akkumulátor

Témaindító: Valteri, idő: Jún 6, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 27
(#) lui3 hozzászólása Szept 2, 2008 /

sziasztok a problémám a következö:ibm thinkpad 2621 laptopnak az akkuja 0% töltöttséget ir ki és nem is tölti a gép de nem is probálja tölteni szétkaptam a 9 cellábol 6 kuka volt kicseréltem de igy sem tölt.az elektronikája ncmk-g3x névre halgat ,bebikáztam az aksit leforrasztott elektronika mellett és szépen tartja a 11-12 voltot elektronika visszaforraszt laptopba be és ugyancsak nincs töltés de 28% töltöttségi szinte kijelez ami naprol napra kevesebb értéket mutat a nyákon nagyábol be sikerült mindent azonositani de egy ip1 nevü dolog kifogott rajtam.a + és - közt semenyi volt nincs de a vp és - közt megvan a 11-12 volt höbizti jo.lenne e valakinek vmi ötlete mit nézzek meg még mert kifogytam az ötletekböl
(#) Balaka hozzászólása Szept 2, 2008 /

Sziasztok
Eddig csak olvasgattam a fórumot, de most egy érdekes jelenségre lettem figyelmes. A laptopom aksija érdekes dolgokat produkál.- A laptop: Compaq presario 1800 -
Ha teljesen fel van töltve nem indul el a gép. Ha egy kicsit lemerítem az akksit - közvetlenül az akkumulátor lábára kötve- akkor elindul. Az Xp ben a telepmérő tudja olvasni az akku paramétereit. A tálcán viszont nincs kint a telep ikon. Szerintetek mivel lehet baj. Az akkuval vagy a géppel?

(#) lui3 válasza Balaka hozzászólására (») Szept 3, 2008 /

hát ugy látom hogy egyiköünk problémájára sem tudják a választ én azért a te helyedben megpucolnám az aksi érintkezöit.valoszinüleg ez komunikácios hiba.
(#) lui3 válasza lui3 hozzászólására (») Szept 4, 2008 /

valaki help
(#) qwer85 hozzászólása Szept 5, 2008 /

Hello everybody!

Van egy Fujitsu-Siemens laptopom, amienk van egy kis probléma az akkujával. Hivatalosan 1óra 40percet bír a 11.1V-os 2200mAh akkumulátora normál terhelés mellett, a noti megvétele után úgy 1-évvel egyik HÉTRŐL a másikra először 70%-os majd 50%-os elhasználódóttságot mutatott a Lavalys ami kb 40perc üzemidő, utána már csak 20perc üzemidőt jelentett. Most ott tart, hogy 1-2perc után lekapcsol a noti ha akkumulátorról megy. A BatterMon nevű programmal megnéztem a kisütés és a töltés folyamatát (csatolt képek) és elég furcsa dolgot produkál az akksi.

Ja annyit még hogy teljes feltöltötségnél leadja a 11.1V-ot ami a gyári feszültség, és az 50%-os elhasználódásnak megfelelően 11600mWh a kapacitása a BatteryMon szerint.

Nos én arra gyanakszom hogy az elektronikája ment tönkre, mert szerintem olyan nincs normális használat mellett, hogy egyik hétről a másikra tönkre megy szinte használhatatlan állapotba.

A segítségeteket előre is köszönöm.

Ui: bocs hogy ilyen hosszúra sikeredett.
(#) lui3 válasza qwer85 hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

szép grafikonok de itt segitséget ugy látom hiába várunk.van valami olyasmi néhány gyártonál hogy az uj gépek akkujának megmondják 1000 töltés és csere de lehet hogy csak egy cellád szált el.
(#) akos70 hozzászólása Nov 17, 2008 /

Sziasztok!
Kb. fél éve vettem egy Toshiba Satellite Pro 4300 laptopot. Az aksija kezdetben tökéletesen viselkedett, 1,5-2 orát jelzett a töltöttségmérö 100%-os töltöttségnél, és ezt birta is. Aztán 1-2 honapig nem használtam aksirol, és most teljesen töltve néhány perc után kikapcsol. A töltöttségjezö ilyenkor is 90% feletti, 1,5-2 ora közötti értékeket mutat. Ugy vettem észre, hogy általában akkor kapcsol le, ha pl. éppen elinditok egy programot- gondolom, ilyenkor felugrik az áramfelvétel.
Lehet valami szakadás az aksiban? Érdemes szétszedni, vagy kukába vele? (Laptop aksit még nem mütöttem)
(#) Ricsi89 hozzászólása Nov 22, 2008 /

Helló
Gondom van a notim aksijával. Egy ideig rossz volt a gép és ezért nem volt használva az aksi sem. Így az szépen lemerülve állt a polcon. Most, hogy jó a gép, feltölti az aksit, majd ha kihúzom a tápot a gépből, akkor kb 10 percet megy és kiírja, hogy már lemerült és dugjam rá a töltőt. Na most viszont vártam, hogy mikor kapcsol ki és közben figyeltem a feszt everesttel. A fesz az aksin alig változott 10,4V körül állt. Kb 20 percet ment így és akkor sem ment lejjebb. Mi lehet a hiba? A gép tölti vagy három órát is, de utána meg hamar lemerül.
(#) fraba hozzászólása Nov 23, 2008 /

Tiszteletem!

Szeretnék segítséget kérni tőletek. Van egy Dell d600-as notim, ami nem tölti az akkumulátorát.
Csütörtökön (11.20) beadtuk szervizbe, mert a töltőcsatlakozója a laptopnak, tönkrement. Még mielőtt elvittük a laptopot a szervizbe, semmi baja nem volt, csupán az említett töltőcsatlakozó. Egy töltéssel kb. 1,5-2 órát bírt netezés mellett.
Miután visszakaptuk a vasat a szervizből, egyszerűen nem hajlandó tölteni az akkumulátorát. A BIOS és a Winfos is azt írja, hogy 0% a battery, és tölteni se tölti, akárhány órát van bedugva a gép a hálózatba.
Az aksi hátoldalán van egy töltésvisszajelző (5 zöld LED) meg egy nyomógomb. Néhány mp.-ig ha nyomom, felvillan 4 LED az 5ből. Tehát elvileg az akksi felvan töltve, legalábbis azt mondja magáról. Viszont ha bekapcsolom a laptopot (persze csak úgy tudom megtenni ezt, ha bedugom a gépet a 230-ba), majd miután bekapcsolt, kihúzom a 230-ból, akkor rögtön leáll minden.

Valakinek esetleg lenne valami ötlete?
Nem tartom valószínűnek hogy az akkumulátor úgy hipsz-hopsz tönkrement volna. Inkább szerintem csak az aksi elektronikájával van gond. Vagy még lehet az is, hogy a szervizbe b**tak el vmit..
Kéne egy jó aksi, hogy ki tudjam próbálni, hogy az alaplapon izéltek el vmit, vagy az aksim rossz. Ezért nem akarok venni egyet, remélem megértitek. kb. 20kHUF

Tudnátok kölcsönözni egyet 2 perc erejéig, itt valahol Budapest környékén? Nagyon hálás lennék. Már 14kHUF-ba volt a szervíz. nem akarok kidobni erre a vasra még plusz 20-at. Az egész nem ér annyit.

Válaszotokat előre is várom!

üdvözlettel: fraba
(#) Plero válasza fraba hozzászólására (») Nov 23, 2008 /

Szia

Vidd vissza a szervizbe. Mond el ott a problémádat. Lehet ott van másik akku amivel ki tudják próbálni. /Fogyasztóvédelem a másik megoldás/

Üdv.
(#) fraba válasza Plero hozzászólására (») Nov 24, 2008 /

Vinném én, de ott azt mondták, hogy nincs ehhez aksijuk, továbbá ők nem hajlandóak tovább foglalkozni az említett problémával. Persze ha tejelnék még, mindjárt megoldódna a nyelvük....
Azt meg nem tudom bebizonyítani hogy ők izéltek el vmit. Csakis akkor kezdenének foglalkozni megint vele, ha már érzik, hogy szorul a hurok a nyakuk körül.
(#) Plero válasza fraba hozzászólására (») Nov 24, 2008 /

Szia

Akkor a fogyasztóvédelemtől kérjél tanácsot.

Üdv.
(#) fraba válasza Plero hozzászólására (») Nov 24, 2008 /

Lehet, hogy igazad van, és tényleg hozzájuk kéne forduljak, de az nagyon macerás... :S
(#) szsrobert hozzászólása Nov 24, 2008 /

Vegyél 5000-ért 12V- os notebooktápot. Én is vettem a FuSi 1705 Amilomhoz.
(#) fraba válasza szsrobert hozzászólására (») Nov 24, 2008 /

Azt is lehet, de ha az se működne, akkor azon gondolkozom, jobbhíján veszek egy autóaksit. Végülis, az is 12 volt, nem?!
(#) fraba hozzászólása Nov 28, 2008 /

Nincs valakinek kapcsolási rajza egy c1295-ös dell aksihoz? Illetve olyan webcímet, ahol kifejezetten ilyen kapcsolási rajzok lelhetők fel.
Azon gondolkozom, lehet csak az elektronikája romlott el, és amúgy minden jó. Lehet hogy a vezérlés miatt az áteresztő tranyók (FET-ek) zárnak, és azért nincs a kimeneten feszültség. Vagy lehet, hogy meghalt a biztosíték benne.
Mellékeltem néhány képet az áramkörről, hátha segít...
(#) fraba hozzászólása Nov 28, 2008 /

Nem tudtam elküldeni az összes képet, tehát ennek a hozzászólásnak a mellékleteként küldöm a többit.
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 12, 2008 /

Helló!
Olyan gondom lenne, hogy most vettem az aksiba cellákat. Ezek szépen bírják is. Viszont elég rosszul jelzi a gép a töltöttségi szintet. Töltéskor alig akar felfelé menni. Szép lassan megy felfelé kb 11%-ig, majd egyszer csak felugrik 100%-ra. Lemerülésnél szintén hasonló a helyzet megy lassan lefelé 98%-ig, majd leesik 7%-ra és onnan megint lassan lefelé. Viszont ha leesik 7%-ra akkor is megy még egy órát a gép. A két állapot között semmi jelzés nincs. Viszont ha leesik 5%-ra onnantól már sípol állandóan a gép, hogy gyenge az aksi, pedig nem is. Valamit kellene csinálni, hogy rendesen jelezzen. Szerintem az aksiban lévő elektronika szórakozik. Az méri az értékeket és küldi a gépnek. Mit lehetne tenni ez ellen?
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 24, 2008 /

Látom nem igazán felkapott a téma.
Kiderítettem, hogy az aksiban egy BQ2060A típusú IC lakozik, és ez vezérel mindent, és küldi az adatokat a gépnek. na most ez valamiért mindig mást küld. Múltkor még a teljesen feltöltött kapacitáshoz kb 65000mWh volt írva, most meg ami a képen látható. Van egy gyári program, amivel be lehet konfigolni az IC-t, de a program soros porton keresztül kommunikál csak az IC-vel. Mivel az aksi SMbus rendszeren van, így a laptopról lehetetlen konfigolni. kellene valami átalakító kapcsolás, hogy simán soros porton keresztül egy másik gépről be tudjam konfigolni újra. Ebben kérném a segítségeteket. valami kapcsolás kéne, amivel rá tudom dugni soros portra. Az IC tulajdonságai és adatlapja itt található. És egy kép, hogy az everest mit ír ki.
Üdv: Ricsi

akku.JPG

(#) san398 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 24, 2008 /

Nem tudom mennyit segít,Lengyel oldal, regisztrálni kell.Bővebben: Link
Ezeknél pedig kapcsolási rajzok is vannak,
még egy: Második: Link
még egy: Bővebben: Link
és még egy: Bővebben: Link
(#) Ricsi89 válasza san398 hozzászólására (») Dec 25, 2008 /

Helló!
Kösz a linkeket. Azt hiszem a harmadik lesz az igazi. Meg is csinálom és kipróbálom. Közben rájöttem, hogy a max kapacitásnak egy kicsit sok az amit ír. Az eredeti aksipackal is csak 43200mWh-nak kellett volna lennie, az újjal meg egy kicsit többnek, mert nagyobb kapacitású. Na majd ha működik, akkor beállítom rendesen.
Üdv: Ricsi
(#) atom- hozzászólása Dec 26, 2008 /

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék. Pár napja vettem egy netbook-ot, aminek kicsomagoláskor leesett az akkumulátora a járólapra. A külső burkolat elrepedt, egyéb hiba nem látszott. Az akksi viszont nem tölthető. A gép azt jelzi egy-két óra után, mintha fel lenne töltve, de amikor bekapcsolnám már nem megy. Szétszedve semmi fizikai ártalom nem látszik az alkatrészeken, a panelon sem láttam semmi feltűnő jelet nagyítóval végignézve. Mi lehet a gond? Érdemes szervizbe küldenem? (Átpostáznom az országon)
Előre is köszi a válaszokat.
(#) Dudus válasza atom- hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Kérdés, hogy másik akkumulátort tölt-e illetve ezt a pack-ot másik gépben tudod-e tölteni? Ha szerencséd van csak az akkumulátor ha nem akkor a géppel van baj. ( többször jártam így...)
(#) atom- válasza Dudus hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Ezt sajnos nem tudom. Pár napja van nálam a gép. Nem is tudom honnan szerezzek hirtelen valakit itt a városban, akinek van EEE PC-je. Van egyéb lehetőség kideríteni, hogy tölti-e a gép az akksit?
Ha az akksival van baj: az eséstől mi mehetett tönkre?

Sajnos igen, az eséstől is történhetett. Eltört egy forrasztás vagy deformálódott egy cella.... Ha szétszedted, egy hosszabb töltés végén mérj minden cellán vagy cellapáron feszültséget, hátha kibukik.
(#) atom- válasza Dudus hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Oké, köszönöm. Szerzek egy feszültségmérőt, aztán megvizsgálom. Majd írok, hogy mire jutottam. És átvizsgálom újra a panelt, hogy van-e forrasztás-sérülés. Nos ha szétszedem, akkor van benne négy nagy "elem" formájú alkatrész. Elég, hogy ha azokat mérem ugye? (Ha a "cellapár" alatt erre gondoltál akkor bocsi, nem vagyok elektronikai zseni)

Üdv

Az akkupack-ok kialakítása lehet 3 darab akku. sorba kötve vagy 2x3 darab sorba kötve, ami azt jelenti, hogy kettesével párhuzamosan vannak kötve,majd az így kialakuló párokat sorba kötik esetleg 3x3 db. sorba kötve a fentiek szerint . Ez a kapacitást növeli. Ha 4 akkumulátor van benne, akkor azok szerintem sorba vannak kötve, nincsenek párok, esetleg 2x2 -ben lehetnek.
(#) atom- válasza Dudus hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Igen, 4 db van és sorba vannak kötve. Arra gondoltam, hogy ki-ki szedek egyet, hátha kibukik, hogy melyik a rossz. Egyébként kb 2 órát kell tölteni az akksit (eközben folyamatosan világít a töltésjelző), aztán amikor feltöltött, akkor villogni kezd a jelzőfény. Ha bekapcsolom ezután a gépet, akkor vagy villan egy pillanatra vagy nem, de utána újra tölteni kezdi az akksit. Mintha a bekapcsológomb megnyomásával egy tizedmásodperc alatt elvészne a két órán át töltött energia...
(#) Dudus válasza atom- hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Valamelyik akku rossz. Ha nem kapsz ugyanolyat érdemes a 4 -et egyben kicserélni, hogy azonos típusúak legyenek.
(#) sebaj_tobias hozzászólása Jan 1, 2009 /

Hali!

Nem annyira az aksival, inkább a töltésével van gondom.
Laptopom működik ugyan, de nem tölti az aksit.
(Dell készülékről van szó)
Azt tudom,hogy a tápból jön egy adatvezeték is a gépbe, de ezen nem jön adat.
Tudja valaki esetleg hogy milyen formában küldi a táp az azonosításhoz szükséges adatokat?

Kb ennyi, bocs a zavarásért.
Következő: »»   4 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem