Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Thomson MS 2000 Hifi
 
Témaindító: Kispotter, idő: Aug 6, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Kispotter hozzászólása Aug 6, 2008 /
 
Sziasztok.
Szerintetek normális-e egy ilyen Hifinél hogy a végfokhűtőborda olyan meleg hogy nembírom megfogni? (És mégcsak nem is hallgattam rajta semmit:s) Meg van még két trafó van egy pici meg egy nagy. Na ez a nagy trafó is igencsak meleg szokott lenni ezt sem bírom megfogni a pici az meleg de ezt megbírom fogni. Ja és a hifim 3 éves és minden nap használom.
(#) _ampervadasz_ válasza Kispotter hozzászólására (») Aug 6, 2008 /
 
A kicsi transzformátor, a digitális táp, a másik az erősítő részét szolgálja! Ennek a két részt ló el kell egymástól. Ha nem használod, és már attól forró, akkor lehet arra gyanakodni hogy a nyugalmi áram magas! Ha jól emlékszem STK végfok van benne, azt kéne tudni milyen. Esetleg a bemenetén, kap valamit.
PL: a számítógép rá van dúgva, de nem játszasz rajta zenét. Akkor még egy bizonyos jelszint bejuthat, amit szintén erősíteni próbál, és ettől melegedhet.
Esetleg tehetsz rá egy ventit. A ventinek a tápját, a digitális tápra kéne akasztani, mert ha az erősítőére rakod, elkezd búgni a hangszóród. (vissza jut a motorban lévő kapcsolási zaja a tápra, és ez az erősítőn is keresztül menne, ezért adna ilyen hangot.)
Kikéne mérni egy pontot, a tápon, ami jobban terhelhető, és oda kéne egy feszültség stabilizátorral "belépni".
Ha a "kis" tápon talász egy szilárdtest relé, akkor még mellette keress egy tranzisztor, és a "kis" táp GND -hez, a kis tranyó valamelyik lábához mérj, úgy hogy a HI-FI kikapcsolt állapotban van.
(#) _ampervadasz_ válasza Kispotter hozzászólására (») Aug 6, 2008 / 4
 
Kijavítva az utolsó két sort, mert egy kicsit rosszul magyaráztam!
Nézd meg a képet inkább mire gondoltam.
HI-FI kikapcsolt állapotban van, de viszont be van dugva, és ÁRAMÜTÉS VEZSÉLY forfenn, vigyázz fel ne töltsd magad vele!

tápfesz.jpg
    
(#) Kispotter válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 7, 2008 /
 
Aha kösz a válaszokat.
NA én azért szerintem ennyire még nemértek az elektronikához hogy csináljak egy fesz stabilizátort. Vagyis nemtom lehet tudnék csinálni de még sose csináltam És más van egy szünetmentesem ami nem rendes szinuszt csinál hanem négyszögletest. megy simán szünetmentesről a hifim de sokáig nemmertem járatni mert a 4 szögjeltől úgydudom joban melegednek a trafók. Pedig szépen ment róla a hifi nem is búgot meg semmit nem csinált. Most akkor járathatom róla vagy nem? Amúgy szerited jó Hifi szóval hangminőségileg meg fasza? Meg amúgy is jól össze van rakva?
(#) _ampervadasz_ válasza Kispotter hozzászólására (») Aug 8, 2008 /
 
Konkrétan nemtudom, hpogyan néz ki a hifid, mert amit én leírtam az egy általános metódus!
A feszültség stabilizátort nem is kell építeni, csak két elkó és egy 3 lábú "szörny" kell hozzá!
A hromlábú szörny neve: MC7812AC, de "mi elektrósok" csak 7812 -nek szoktuk hivni (legalább is én igen). A másik hogy szünetmentesről mehet a hifi, attól még semmi baja nem lessz, viazont azt nemtudom, hogy hogyan szól, mondjuk egy fénykép belülről jól esne, és az adattáblán szereplő értékek ( Ohm, W stb.)
Sok ampert, és jó amperkergetést!
(#) Kispotter válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 8, 2008 /
 
Képeket akartam rakni csak mindíg elfelejtettem de most gyors csinálok egypárat. JA és az a három lábú szörny egy tranzisztor nem?
(#) Kispotter válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 8, 2008 /
 
ittvannak a képek. Azt a ventit meg a bordákat én fabrikáltam rá a venti jelenleg külön trafóról megy és azért jobb lett mert már megbírom fogni. De szeritnem átrakom majd a ventit a végfokbordára mert azt jobban féltem.
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Aug 8, 2008 /
 
És a többi kép.
Ja és 4 Ohm 160W és amúgy van benne még két relé szoktam hallani amikor ki bekapcsolom meg amikor energia takarékosba kapcsolom. 5 lemez belefér 2 kazettás magnó rádió RDS is van bent meg még aux bemenet.
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Aug 8, 2008 /
 
Még egy kép lemaradt

KIF_0177.JPG
    
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Aug 9, 2008 /
 
Ezt nemhiszem el. Megmértem egy szokványos zenehalgatás után 95°C volt a végfokborda vége Csak azt nem értem hogy akkor hogyhogy még működik. És réraktam a kezem de megégetett.
(#) Kispotter válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 11, 2008 /
 
Ampervadász holvagy????
Ja és megnéztem szünetmentessel a Hifimet és tévedtem mert ad ki búgó hangot. De dugtam mellé egy kislámpát és eléggé vibrált szóval a fesz se valami stabil. Ennek ellenére hibamentesen szól. Most akkor használhatom így hosszútávon?
(#) _ampervadasz_ válasza Kispotter hozzászólására (») Aug 20, 2008 /
 
Az a hőveszteség sanos a a transzformátor saját vesztesége, ami hővé alakul ! Rossz hatásfokkal működik, de tömmnyire minden transzformátorra, rászokták matricázni, hogy hány fokig birja, és ha azt az értéket tulhaladja tratósan, akkor egy összeforrasztott rugós szál széturik és megszakad, így nem megy tönkre(kivéve amikor elöregedik a nagy hőmérséklet miatt, és menetzárlat alakul ki). A rézköpeny is hővezetés céljából lett rárakva! Amúgy bocs hogy ennyire eltüntem, de elkaszírozták az utcánkban a három fázisból, kettőt, ezért félnapig nem volt áram, illetve, mivel a telefonkábelt is elkapták, kettőször toldottak bele. Na azóta olyan instabil a netem, hogy örülök, ha feltudok cstlakozni! Mostanában hárul el a probléma, illetve legközelebb hétfőn leszek elérhető itt a HEn, mert még ráadásul még dolgozom is. Ja és nem az én gépem röl írok most.
(#) Kispotter válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 29, 2008 /
 
NA de akkor most az a nagyon meleg végfokborda nem nagy probléma? Mert nem szeretném ha tökre menne a hifim mert nagyon szépen szól és szeretem. De most raktam a vékfokborda tetejére egy ventit ezt a picit3-4 Centist.
(#) _ampervadasz_ válasza Kispotter hozzászólására (») Szept 2, 2008 /
 
Ha olyan meleg, hogy éget, vagy is nem tudod megfogni, olyan meleg, akkor nincs mást tenni, utána kell mérni a végfokon, mert elég valószínű a nyugalmi áram, magas. Emellet a hangszóró még szólhat ól, esetleg a kilengés nagyobb. Többet, én sem tudok segíteni, sajnos. :no: Ott lénnék akkor más lenne a helyzet, legalább is aszt hiszem!
Üdv, és jó zene hallgatást.


Megjegyzés: szerintem egy 8centis ventit rakj oda.
(#) Kispotter válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 4, 2008 /
 
Értem na majd akkor szerzek elé nagyobbat.
(#) Kispotter válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 7, 2008 /
 
Na de akkor az, hogy szünetmentesről halytanám nem jelenthetne gondot?
Valamint még ez most nem ide tartozik de mindegy van egy Viideoton Waltham WT551-es típusú TV-m ez is megy simán szünetmentesről de hosszútávon nemmereem halytani. Szted lehet vmi baja? Asszem a TV amúgy 25 éves körül van és gyönyörű képe van csak a fekete nem valami jó rajta mertt egy kcisit világos.
(#) _ampervadasz_ válasza Kispotter hozzászólására (») Szept 7, 2008 /
 
A TV-nek nem árt, mert annak van kapcsoló üzemű tápegysége, valamint DC/DC konverter benne, ami ellensúlyozza, az UPS felöl jövő "kapcsolási zajt", amit egyébként a HI-Fi -n tapasztaltál. A Hi-Fi re nem ajánlott tényleg rákötni, mivel a transzformátora, sinusosan 50-60Hz re van mértezve! Ha ezt egy impulzusvezérlet, ellenütemű tápegységet kötnél elé ami 230V-ot állítana elő (ebben az estben az UPS), akkor ez az imulzus önindukciós feszültséget, gerjeszt a transzformátor magjában, a jelenlegi feszültségen felül. Az az számomra X hogy mekkorát, de se rövidtávon, se hosszútávon nem javasolt erröl működtetni! Ja tényleg mire kell az UPS? Gyakran van áramszünet/feszültség ingadozás?
(#) Kispotter válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 7, 2008 /
 
Végül is nicns gyakran de mivel én Meteorológiával foglalkozok viharban szeretek gépezni és az oldalamon fentlenni. ÉS a viharban nemárt egy UPS. meg imádok olyankor elektromos eszközöket használni amikor nincs villany Ja és még ennek a 25 éves TV-nek is van ilyen konvertele?? Mert nem szeretném ha meghalna. ÉS amúgy ha egyszer sok pénzem lesz akkor majd ha veszek egy olyan UPS-t ami rendes szinuszt állít elő arról mehet majd a Hifi?
(#) _ampervadasz_ válasza Kispotter hozzászólására (») Szept 7, 2008 /
 
Arról simán mehet !
Nállam ez a kütyü igen szépen dolgozik! Ez viszont érhető igy már! Ha linket dobsz az oldaladról, akkor...

DC/DC konverter minden kapcsolóüzemű tápegységben van, még abban a 25 éves masinában is (remélem). Vagy van benne egy főtranszformátor, és annak szekunder oldalán van egy stabilizátor, az is eltudja látni a a TV-t, én is használtam így TV-t, semmi baja nem lett.
(#) Kispotter válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 7, 2008 /
 
Ittvan egy utasítás hozzá de nem pont az enyémhez.

NA így néz ki

De amúgy sztem kár hogy ennyire olcsót akartam venni mert elég gagyi sztem. Ja meg ezt egyszer megnéztem egy lámpával ment a gép meg rajta volt a lámpa és ez mind aksiről. Na az a lámpa néha viillant olyanokat mintha vakuztak volna Nemtudom ez mennyire tetszhet a gépemnek. Meg egyszer megnéztem egy újab fajta a 4 éves philips TV vel na az a TV úgy búgott meg zizegett mint az állat de ment tied az milyen szinuszt csinál??
(#) _ampervadasz_ válasza Kispotter hozzászólására (») Szept 7, 2008 /
 
Nállam azért ilyen durvaságokat nem csinált, csak egy alapzaj volt nállam, semmi más! Az AEG elég megbíszható, nállam még eddig soha nem volt probláma, és egy 55Ah ás akksival egy órán át teljes terheléssel kíhuzom vele.
Amúgy a te UPS-ed nem egészen a te igényeidre van tervezve!!! Megmondom miért. Mert ez az UPS akkumlátoros üzemmódban 180-267V között üzemel. Egy disszipatív tápegységnél (amiben a bazi nagy trafó van, és nem félvezető elektronikával megoldott mint a PC tápegysége), ez hatalmas vezteséget generálhat, és a transzformátor le is éghet!!!
Nállam szinuszosan állítja elő a feszültséget. Ennek is van egy kapcsolási alapzaja, de nem nagy, mert a dupla szűréses, és rendkivűl, finoman állítja elő.
Ja és bocs hogy nem válaszoltam, de elfelejtettem kijelentkezni, a pipa meg ben volt, hogy bejelentkezve marad, és így nem dobott ki az oldal automatikusan!
A PC-re visszatérve, a számítógéped 115V-230v között is képesek üzemelni! Ha a feszültség csökken, akkor a tápegység növeli a saját kapcsolási frekvenciáját, így az önindukciós feszültség, nagyobb lesz és a 12V stb. feszültségek nem esnek le, hanem szinten maradnak!
Egy disszipativ tápegység (transzformátoros), nem tudja a saját feszültségét szabályozni, és ha a terhelés nem változik, de a feszültség leesik, akkor az áram vészesen az egekbe szállhat, amíg a trafód nem köszön el, és emeli kalapját!
(#) Kispotter válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
Jah igen erről jutott eszembe. Énis akartam régen olyat csinálni hogy rakni rá egy autóaksit vagy valami nagyobbat. Addig rendbevan hogy ráraknám de állítólag arra az üzemidőre van tervezve a hűtése amíg az aksi bírja. Szóval most akkor túlmelegedne? ÉS ha nem teljes terhelésen menne? Ja ésmég tölteni tudná azt az aksit?(a lassúság nem számítana)
(#) _ampervadasz_ válasza Kispotter hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
Persze hogy tudja tölteni! Semmi baja nem lessz! Ez olyan minha egy 2L-es falkon helyett egy 5L est használnál viz tárolására. A jótállási feltételeket meg kell nézned, hogy hogyan biztosítja a jótállási feltételeket, vagyis a burkolatot eltávolíthatod e, és hogy cserélhetsz e akkumlátort úgy, hogy az nem kerül e a grancia elvesztésébe. (Az én esetemben netudom, mert én használtan jutottam hozzá, mert az illető nemtudta hogy miért dolgozik 4-5 perces áthidalási idővel, aztán csak egy akku csere kelett bele. Őtulterhelte mindig, és az akku bánta, meg.)
Egyébként is ha jól tud szellőzni akkor semmi prbléma nincsen, de azért ajánlott a Sottky tranzisztorokat hűteni, vagy nagyobb hűtőfelületet biztosítani, a jobb hűtés érdekében. Az én esetemben erre nem került, sor mert alig melegedik. Jó minőségű 55Ah Exide X-treme XC01 autó akksi hajtja, az viszont kerül annyiba, mint maga az UPS (majdnem)
(#) _ampervadasz_ válasza Kispotter hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
Ja és maga a töltési folyamat meghosszabodás sem károsítja az UPS-t, ill egy "inteligens töltési folyamat" megy. Kisütés>formálás>töltés>(ha nem hálózatról mész)csepp töltés. Ja mivel általában minimum7,2Ah akkumlátor van egy UPS ben, az annyit jelent hogy 720mA el tölti az akksit, mert ezt "szereti". Ha mondjuk 55Ah -at raknál rá, az többet próbálna felvenni (5500mA), de mivel csak kb1000mA tud csak felvenni, az sem baj így legalább az akkumlátor kimélve van, illetve így meghosszabodik a töltési ciklus!
Ez csak egy példa volt egy 7,2Ah akksiról való átállás egy 55Ah -ra. Az akkumlátor csak az Ah/10 ével szabad tölteni. (ebben az estben a kevesebb nem gond)
(#) Kispotter válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
Értem mácsak egy aksit kéne szereznem Lehet kilopom abám wartyogólyából Ja amúgy az aksi tartó fedelét me leszedtem egypárszór. MAgát a szünetmentest még nem bírtam szétszedni mert ilyen szar csavarok vannak benne de majd megoldom
(#) _ampervadasz_ válasza Kispotter hozzászólására (») Szept 9, 2008 /
 
Sok sikert hozzá, de a vulgáris szavakat hagy el, mert a modik rádülnek!
(#) elbandi31 hozzászólása Feb 10, 2010 /
 
Szevasztok!

Ennek a thomsonnak hogyan lehet kulturáltan szétszedni a hangfalát? Elszált a hangszóró, de nem tudom szétkapni!

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) bombike hozzászólása Okt 6, 2010 /
 
Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy néhány éve vásároltunk egy ilyen típusú Hi-fit és sajna a papírjai nem tudom merre lehetnek. Ez azért bajos, mert nem tudom, hogyan kell rádió csatornát beállítani rajta
Segítsetek ebben légyszi!
előre is köszi a választ! bombike
(#) Blint92 hozzászólása Feb 9, 2011 /
 
Helló!
Nekem már jó pár éve megvan a hi-fi és az egyik közép sugárzó nem működik!
Vkinek vmi ötlete, hogy hol van a szervíznyílás?!
(a mély működik tehát nema kábellel van baj!)
(#) Blint92 válasza Blint92 hozzászólására (») Máj 2, 2011 /
 
Áttörés!
Egy hangszóró van benne!
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem