Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD-TFT tápegység probléma
Lapozás: OK   3 / 12
(#) Brienter válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 12, 2008 /

Üdv!
A fejlemények:
Mérgemben kicseréltem a kondikat mérgemben bekapcsol és örül mert működik!
Ürül másnap hogy van monitorom de jó de aztán szomorú mert estére megint nem jó egy kikapcsolás után ugyan az a hibajel.
Holnap veszek kondik kicserélem újra de valami valszeg el..sza őket. Mi lehet az?
Az lehet probléma pl hogy a konektorban a nulla és a föld fel van cserélve mert költöztünk és nem minden konnektort én kötöttem be és lehet el lett kötve de holnap megnézem csak az asztal mögött van és problémás a dolog. Ja és a pc háza ráz.
Remélem csak ennyi mert akkor kondicsere után újra mennie kell.
(#) pipi válasza sanyikiraly hozzászólására (») Szept 13, 2008 /

ha mechanikailag belefér az inverter , nagy valószinűséggel átrakható, főleg ha a csati is egyezik, esetleg érdemes előtte megmérni a jelszinteket, szokott lenni valami nagyobb tápfesz (>10V), bekapcsolójel (pl:mikor lecsukod a tetejét kikapcsol), fényerőszabályzó jel(pwm vagy dc), föld
(#) pipi válasza Brienter hozzászólására (») Szept 13, 2008 /

a ház akkor szokott rázni ha nincs/rossz a védőföld,
ilyenkor a szűrőkondik miatt fél tápfesz mérhető (kb 115V). Ez elég veszélyes tud lenni mikor valamit rádugsz a képre (pl monitor) és véletlenül a jelvezeték érintkezik előre, meg ugye rád nézve sem egészséges...
(#) Brienter válasza pipi hozzászólására (») Szept 13, 2008 /

Akkor ez most a konnektor probléma elronthatta a monitort? Vettem kondit de nem megy mostmár így se Mi legyen most? Ja és nem tudom mi az és hogy hol van az a hidegen vezető bizti.
(#) Pizzus hozzászólása Szept 13, 2008 /

Üdv mindenki.

Csak tanulságképp, hogy mi mindenre kell gondolni...
Már párszor írtam különböző topicokba egy laptop háttérvilágításával kapcsolatban. Sokmindent kipróbáltam (másik inverter, moddingos cső invertere), de csak nem akart működni. Utolsó dobásként vettem egy bontott kijelzőt, hogy majd abból átteszem a fénycsövet mondván , más nem lehet, nem a legfiatalabb gép már, biztos kiégett. Szétbontottam az új szerzeményt, majd a szerelendőt is.
A poén: mikor előkerült a javítandó kijelzőnek a csöve, kiderült, hogy az egyik végéről le van égve a vezeték, és csak azért tudott eddig is világítani, mert ívet húzott a vezetéktől a csatlakozási pontra, amit látni az üvegen az égésnyomokból.
Sikerült visszaforrasztani a vezetéket, és már vagy fél órája világít teljes fényerővel, szal annyira nem sínlette meg a dolgot. Mindez persze azt is jelenti , hogy minden amit eddig hibás alkatrésznek hittem, nagy valószínűséggel tökéletesen működött.
Most már csak a kijelző összepakolása lesz egy kicsit necces...
(#) pipi válasza Brienter hozzászólására (») Szept 14, 2008 /

az első dolog nyilván a konnektor érintésvédelmét megoldani, akár okozhatta a meghibásodást, mint írtam. Azt nem értem milyen biztiről beszélsz
(#) Brienter válasza pipi hozzászólására (») Szept 14, 2008 /

üdv!
A konnektort megcsináltam most már okés.
A biztit még bbalazs írta az előző oldalon hogy mérjem meg de nem tudom hogy néz ki mert normál biztit nem látok rajta.
Tegnap szétszedtem a kijelzőt is a csövek nem villannak fel semennyire se.
(#) pipi válasza Brienter hozzászólására (») Szept 14, 2008 /

esetleg poziciószámból rájössz, Fxx, lehet pl fehér tégla. Ja a kontakthibás biztiről volt szó, ami hidegben még működgetett. Ha bekapcsolod a ledje világít? Ha rádugod/lehúzod a gépről változik a led?
(#) Brienter válasza pipi hozzászólására (») Szept 14, 2008 /

Igen világít a ledje és van is kép hogy no signal de ez csak nagyon erős fényben látszik mivel a csőmeghajtó inverter lehet a rossz valszeg.
(#) Brienter válasza Brienter hozzászólására (») Szept 15, 2008 /

Mi tévő legyek most egy szem biztosíték sincs benne de mértem a tápfeszeket a táppanelról 2db 1,5V 2db 5,5V.
(#) pipi válasza Brienter hozzászólására (») Szept 15, 2008 /

szerintem vidd szervízbe mielőtt nagyobb baj történik,
esetleg kispesten tudok segíteni, ha errefelé vagy.
ki kéne próbálni másik csővel az inverter meg-e, illetve a csövedet másik inverterrel
(#) Brienter válasza pipi hozzászólására (») Szept 16, 2008 /

Üdv!
Nem szívesen vinném szervítbe mert nézelődtem neten és olyan15ezer körül javítanak tft-ket így nem éri meg főleg azért mert van 2 pixelhibája és már kicsit kopott is stb. Inkább szeretném megjavítani magam.Nem lehetne kimérni valahogy az invertert? A trafókat is mértem szerintem azok rendbe vannak.
(#) bbalazs_ válasza Brienter hozzászólására (») Szept 16, 2008 /

Legy szives, fotozd le JO MINOSEGBEN es tedd be ide, megprobalunk segiteni megtalalni a rejtozkodo biztit.
(#) Brienter válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 16, 2008 /

Csináltam kép képet hogy elég világos lett e nem tudom mert a mostani monitorom elég sötét már így csak a fényképezőn néztem meg.
A táp rész még nem tudtam elég jól lefényképezni de majd lesz jobb kép is.
(#) bbalazs_ válasza Brienter hozzászólására (») Szept 16, 2008 /

Bekarikaztam a biztositekot. Ott ordit az F1 felirat mellette...
Az a szerencsetlen feher csatlakozo mit kapott, hogy ugy all? Erintkezik az egyaltalan? Ott szokott lenni a fenyero meg az engedelyezes madzagja...

INVERTER.jpg

(#) Gogo hozzászólása Szept 17, 2008 /

Helló!
A következő problémám van. Philips s190 19"-os monitorom tök sötét. Ha viszont a videocsatlakozót kihúzom a kártyából, majd visszadugom, 2mp-ig van kép. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Köszönöm
(#) bbalazs_ válasza Gogo hozzászólására (») Szept 17, 2008 /

Igen. Hattervilagitas egysege hibas. Elegge soxor kiveseztuk itt. Sokfele baja lehet; cso,trafo, fet, kondi, biztositek.
Akkor is visszajon a kep, ha pl. felbontast valtasz...
(#) Brienter válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 17, 2008 /

Hát igaz ezt a biztit nem vettem volna észre megmértem műszer szerint okés. Megmértem a kábeleket mind jó. Kérdezném az a két barna akármi és a két darab nagyobb darab NYA felirató kocka micsoda?
Mit mérjek tovább?
(#) bbalazs_ válasza Brienter hozzászólására (») Szept 17, 2008 /

A biztin a feszultseg jo? Tehat elotte ES utana is???
Azt a barnat gondolod, ami le van ontve feher takonnyal? Azok kondik. NYA-t nem latok.
(#) Brienter válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 17, 2008 /

azt nem mértem mert nem igazán férek hozzá mikor rá van dugva a sorcsati de megyek a műhelybe és kibelezem vagy ráforrasztok egy kábelt
(#) Gogo válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 17, 2008 /

Kösz a választ.El tudod képzelni, hogy a bizti csak 2mp-ig jó, aztán kontakthiba? Egyelőre még a kabátot sem tudtam levenni róla. Ha tovább tudok lépni jelentkezem.De a kapacitáshiány nekem is gyanús. Nincs olyan megvilágítás amiben látszana a kép. Ezért aztán nem tudok felbontást váltani.
(#) bbalazs_ válasza Gogo hozzászólására (») Szept 17, 2008 /

Nem kontakthiba. Csak jocskan megno az ellenallasa.

Kepet TE nem is valtasz, hanem bootolas kozben a jo oreg win valt vagy negyszer.
(#) fraba válasza Gogo hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Hy!

Látom, neked is kb. ugyanaz a problémád, mint ami nekem volt. Én hál' istennek megoldottam már, és hogy tanulj a hibámból ( egy kicsivel előbb már írtam a hibámmal kapcsolatban), és nehogy kidobj egy csomó pénzt az ablakon fölöslegesen, úgy gondoltam, megírom, én mit gondolok.
Nekem egy 17" Xeroxom van, és az is kb. 2 mp.-ig működött, utána elsötétült. Egyik lehetséges probléma azzal a tft-vel, hogy a kondik rosszak benne. Cseréld ki az összes elkót, amit találsz benne. Elvileg utána meg kéne hogy javuljon.
Egy kérdés:
Amikor letelik a 2 mp, akkor csak a képernyő sötétül el, és a power led úgy világít, mintha működne normálisan a moncsi, vagy villog, mint amikor a gép elküldte a képernyőt sleep üzemmódba?

fraba
(#) Brienter válasza fraba hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Akkor lehet hogy kicserélem őket és meglátjuk mi lesz de a probléma az hogy az inverter panelon nem látok töb kondit a kettőn kívül a többi meg a táppanelon meg a vezérlőpanelon van. A táppanelról jön fesz a vezérlőn meg smd kondik vannak.
(#) fraba válasza Brienter hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Én a táppanelon cseréltem ki a kondikat, semmi máshoz nem nyúltam hozzá. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ha azokat kicseréled, akkor biztos meg fog javulni a monitorod. Ez csupán egy lehetőség, amit érdemes kipróbálni. Ha más probléma is fennáll, akkor persze ettől még nem fog megjavulni, de reménykedjünk...
(#) Brienter válasza fraba hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Ok kösz a tanácsot ha lesz rá lehetőségem még holnap kicserélem. :worship:
(#) Thomas10100 hozzászólása Szept 19, 2008 /

Sziasztok!

Van egy LG Flatron L1730S moncsim, ami azt irja ki bármelyik gomb megnyomása után, hogy OSD Locked.

Hogy lehet feloldani?

Köszönöm!
(#) pipi válasza Thomas10100 hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

valamelyik monitornál konnektorba dugáskor kellett nyomni valahány gombot...
(#) Thomas10100 válasza pipi hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Jó lett. 10sec-ig kellett a menu gombot nyomni.

Viszont van más:

Egy idő után kikapcsol a monitor vagy újraindul.
Ilyenkor mintha villogna a fénycső, és a LED is villog.

Ha leveszem a fényerőt akkor bírja elég sokáig.
Ez neon öregedés? Vagy inverter hiba inkább?

Ha várok vele kicsit, akkor utána megint jó.
full fényerőn kb 20sec, levett fényerőnél akár töb perc is.

De addig tökéletes a kép.
(#) Brienter válasza Brienter hozzászólására (») Szept 20, 2008 /

Újra itt vagyok.
sajnos nem jutottam el a boltba de itthon talált kondikkal kicseréltem a kondik felét kb. Sajnos semmi nem változott de mostmár jobban szétszedtem és így tudtam mérni a panelon is. 1 és 5V jön az inverterhez ennyit tudtam méni meg a csöveket mértem egy ganzunivval KV-os állásban de semmit se mutatott. A kéd db nagyobb kocka valami tekercs lehet mert L jelölésű és kb 1,5ohm az ellenállásuk.
Ötlet van a javításra nézve?
Következő: »»   3 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem