Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 13,8V-25A-es táp

Témaindító: buszos1, idő: Szept 21, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) buszos1 hozzászólása Szept 21, 2008 /

Üdv!
Tudna valaki kapcsolási rajzot 13,8V min.25A-es tápról küldeni? Fix feszültségű ,amatőr adó-vevőhöz kellene.
Eddig amiket találtam az vagy nagyon bonyolut volt vagy épp a tranzisztorok beszerezhetősége miatt nem lehetett megépíteni.Kapcsolóüzemű vagy hálózati trafós is jó lenne.
Előre is köszi.
(#) Lacika001 válasza buszos1 hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

Ha 12voltról is megy akkor számítógép tápegység,vagy átalakítani egyet 13.8voltra
(#) moltam válasza buszos1 hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

Csak ezt találtamBővebben: Link
(#) buszos1 válasza Lacika001 hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

Igen 12Voltró is megy.
A számítógép tápja 12V-on tud stabilan 20-25Ampert?
(#) buszos1 válasza moltam hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

moltamnak köszönöm ez tökéletesen megfelel.
(#) moltam válasza buszos1 hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

Szivesen!
(#) sebestyen_ferenc válasza buszos1 hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

Keresel egy számitógépes tápot és a 12 voltos részét "megemeled"13,8Voltra
(#) (Felhasználó 1947) válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

Szia !

RF-re ne használj pc tápot.
Fröcsög belőle a zavar, főleg RH-n zavaró a dolog.
A tápok minősége is enyhén "kinai", tehát egy több 10, esetleg 100 ezres rádiót nem kapcsolnék rá.
Mindenképp trafós táp, és megfelelő védelmek legyenek benne,főleg túlfesz védelem.

Üdv! Luki
(#) sebestyen_ferenc válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

Bocs én nem akarok használni pc tápot, rossz a cimzet!
(#) (Felhasználó 1947) válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

Szia !

Akkor úgy mondom: ne is javasold.

Üdv! Luki
(#) buszos1 válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

OK köszi.Akkor ezt elvetem.
moltam küldött egy rajzot csak azon az egyik dióda nincs jelölve bár a rajz elég jónak tűnik.
(#) ha6pc válasza buszos1 hozzászólására (») Szept 22, 2008 /

Ne vessed el egészen!
Nézz szét a "HaSix"-fórumon!
Ott tudnak ajánlani linket,megoldást.
Keresd HA5BWW-t.
Sokan-és évek óta- használnak ilyet probléma nélkül.
Nem kell elkeseredni,ha egy kissé több meló van vele.
(Nincs is vele sok.)
Abból lesz valami,hogy elkezdik.
(#) (Felhasználó 1947) válasza buszos1 hozzászólására (») Szept 22, 2008 /

Szia !
A Moltam által belinkelt kapcsolást nyugodtan megépitheted, nem lesz vele gond.
Egyszerű és üzembiztos.
Mint irtam a pc tápot felejts el rádiós célra.
Nem vagyok a kapcsolóüzem ellensége, de
ha megnézel egy profi, kapcsolóüzemű tápot
és összeveted egy PC táppal, megérted miről beszélek.

Üdv! Luki
(#) ha1drp válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Szept 22, 2008 /

Luki bocs, de én sem értek veled teljesen egyet. A zavarokkal kapcsolatban természetesen igazad van, de azt jól tervezett, szűrt konstrukciókkal kiküszöbölhetők. Ha megnézed a nagy forgalmazók kínálatát láthatod, hogy a tendencia egyre inkább a kapcsolóüzemű tápegységek felé tolódik. (Ez igaz pl. a YAESU-ra is).
A zavarokkal kapcsolatban, pedig annyit, hogy még ma is lehet a sávokban hallani olyan rádiót, ahol az 50Hz-es brumm behallatszik.
A belinkelt kapcsolásról:
- Nincs túláramvédelem, ami azt eredményezi, hogy - az esetlegesen lassan kiolvadó biztosíték miatt (is) - az áteresztő tranzisztorok egyike zárlatos lesz. Ebben az esetben az egész pufferelt szekunder feszültség rákerül a rádióra, ami elképzelhető, hogy a rádió halálát jelenti.
Mindenképpen szerencsés lenne egy túláram, illetve túlfeszültség védelem a kapcsolásba.
(#) ferci hozzászólása Szept 23, 2008 /

Én ezt a tápot nem 7815-tel csinálnám, hanem tranyós visszaszabályzással... itt a 7815 csak egy "nagyáramú" zenert helyettesít végülis, annak meg nincs sok értelme. Jól fog mozogni a kimenet. Védelem meg nuku.
(#) V L válasza buszos1 hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Az 500- 650W-os PC tápok 12V-ja már tudja a 25A-t, és ha az 5V-ot megterheled min. 5A-rel, akkor nem esik a terhelésre. A kimenő feszültség növelhető kb. 15%-al, ez felett már a belső túlfeszültségvédelmeket ki kell iktatni. Ha a visszacsatolást a +12V-hoz kötöd át, profibb lesz, nem kell az 5V-ot megterheled . Én már csináltam akumulátor töltőt 14,1V/ 12A-ra, 350W-os PC tápból, kellett egy potméter hogy csak
folyamatosan növeljem a feszt, mert a védelem egyébkét lekapcsolt, meg egy visszáram dióda, mert az akuból viszajutó feszültségre is letiltott.
Ha ipari minőség kell menj a www.powerquattro.hu-hoz, már több típust is használtam, amit megadtak, azt tuti tudja, a legtöbb kívütől állítható feszültségű.
(#) buszos1 válasza V L hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

Üdv!
Köszi,tudnál esetleg egy valamiféle rajzot küldeni,hogy hogyan csinálhatnám?
PC tápom van kettő is egy 250-es meg egy 350-es de nem igazán tudom,mit hogyan(hová) kössek...
Küldhetsz privibe is.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem