Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC táp átalakítás

Témaindító: kand, idő: Nov 13, 2005
Lapozás: OK   9 / 200
(#) titi válasza soup hozzászólására (») Okt 3, 2008 /

Hali!
Ezzel a megoldással nem fog működni az erősítőd.
Márcsak azért se, mert a -12V -os ág nem nagyon terhelhető.
(#) soup válasza titi hozzászólására (») Okt 3, 2008 /

Ok már meg is találtam, hogy miért ... akkor maradok a 12V-nál csak segítsetek plz, hogy lesz belőle 2A, milyen tápot szerezzek be hozzá? (gondolom minél alacsonyabb wattszámút)
(#) kissanyi hozzászólása Okt 4, 2008 /

Néhány tápegységbe bele néztem.
Rögtön az elején elakadtam.
Hol van a hatalmas méretű trafó?
A papírforma szerint minélnagyobb teljesítmény, annál nagyobb vas kell.
Az ötszáz Watthoz, vagy öt kiló vas. Itt, meg néhány deka.
Hogy van ez akkor?
(#) kiszebra válasza kissanyi hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

Azért nincs hatalmas trafó, mert kapcsolóüzemű.
(#) Krisz03 válasza kiszebra hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

Azaz minél nagyobb a frekvencia, annál kisebb trafó elég ugyanakkora teljesítmény biztosításához.
(#) kissanyi hozzászólása Okt 4, 2008 /

kiszebra Krisz03, mindkettőtöknek köszöm a választ.
(#) titi válasza soup hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

Ha PC-tápról oldod meg, akkor már csak rá kell kötnöd.
Az ne tévesszen meg, hogy a táp több ampert tud, az nem baj. A baj az, hogy ha kevesebbet, lásd a -12V-os ág, ami csak általában kb. 0.5A-ral terhelhető.
Ha hagyományos trafós megoldást választod, akkor kb 15-18 V-os trafót keress, kb. 70-80W-ost.
Idézet:
„(gondolom minél alacsonyabb wattszámút)”
épp ellenkezőleg... az nem baj ha nagyobb, csak kisebb ne legyen. (Na persze túlzásba se kell esni...verébre ágyúval...)
(#) soup válasza titi hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

Köszönöm a kimerítő választ!
Mivel ez az első class-D IC-m amivel erősítőt építek nem akartam azonnal tönkretenni egy fatális tévedéssel. Bár még mindig nem értem, hogy a gyártó miért csak 2A-t ajánl? Remélem nem lesz füstszaga a 30A-nek. :smoke:
(#) titi válasza soup hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

Idézet:
„Bár még mindig nem értem, hogy a gyártó miért csak 2A-t ajánl?”

Rosszul értelmezed, nem arról van szó, hogy hogy max 2A-t ereszthetsz rá, hanem hogy ennyit vesz fel.
Van előtted 10 üveg sör, de te csak kettőt bírsz meginni...
Mi történik? Megiszol két üveg sört, és örülsz.
Viszont ha nincs előtted csak egy fél üveg...
Mi történik, Megiszod a fél üveg sört, de közben bosszankodol, morgolódsz, hogy ez neked kevés, szomjas maradsz, és rosz a kedved.
(#) Varázsló hozzászólása Okt 8, 2008 /

Sziasztok! Segítségeteket kérném egy komoly problémához!!! Kérdésem a következő 1600w tápra lenne szükségem számítógépre az érdekellne hogy ilyen táp létezik e vagy hogyan tudnám elérni hogy 1600w vagy 2000w tápom legyen valami hidalási lehetőség van erre hogy össze lehet kötni a tápokat vagy ha van rajzotok erre kérem küldjétek el hogyan lehet megcsinálni hogy a tápok hidalva legyenek hogy nagyobb legyen a teljesítményük nekem 1600w kell minimum azt ne kérdezzétek hogy mire kell az mert még én se tudom csak kell!!!
Előre is köszönöm a Válaszotokat!!!!
(#) lapose válasza Varázsló hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Szia!

Venni kell!
Pl. nézd a mellékletet!

tapir.pdf

(#) Lacika001 válasza Varázsló hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

"még én se tudod csak kell".........

Szerintem minden létező számítógéphez csinálnak megfelelő tápegységet is.
Szóval ha számítógéphez kell,már pedig mi máshoz kellene akkor keresgélj.
(#) Pixi hozzászólása Okt 27, 2008 /

Hali!
ATX-es táp átalakításában kellene némi segítség!
Az lenne a kérdésem, hogy egy régebbi tipusu ATX-es tápnál, hogy lehetne növelni az a határt aminél túlzott áramfelvétel esetén lekapcsol? Vagy nekem még az is jó lenne, hogy lekapcsolás után kis idővel induljon újra, mert ez csak ha kihúzom a hálozatból akkor indul újra!
Aki tud segítsen!
Köszi!
(#) Mickey5 válasza Pixi hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Hű, az nem lesz egyszerű!
Ha megnézed ezt az oldalt, akkor láthatod, hogy igen sokféle táp létezik (és ez még távolról sem a teljes választék!). Ha találsz köztük olyat, ami pontosan egyezik a Tieddel, akkor majd bogarászunk egy kicsit a rajzban. Én ebben nem vagyok ász, de ha tudok, azért segítek.
Talán jobb volna egy szervizes ismerőst felhajtani, aki otthon van a témában.
(#) Pixi válasza Mickey5 hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

A mostani tápom már megbuheráltam, és elmegy 14 voltig, de ha nagyobb áramfelvételt adok rá akkor letilt!
Ez 12 volt 9 ampert tud, de lesz egy másik a héten ami 12 volt 16 ampert tud majd!
Ha szétszedem belenézek, mert meg kell húzni mindenképp oylan 14-15 volt körülre!
Remélem holnap megjön és neki tudok állni!
Amúgy az egy Mercury 350 wattos táp lesz!
(#) Mickey5 válasza Pixi hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Hát a túlzott áramfelvételtől mindegyik le fog tiltani. Szerintem meg kellene nézni a másik oldalt: nem lehetne csökkenteni a teljesítmény-igényt? Vagy pedig nem 350W-os tápban kell gondolkodni, hanem 450W-osban. Ma már úgysem kapsz 400W alatt újat (hacsak nem raktárkészlet).
De ezt azért nem egészen értem: a feszültséget is növeled 14-15V-ra, de az áramot is növelni kell?
(#) ha1drp válasza Pixi hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Én már több tápot átalakítottam, így még nem jártam. Az átalakítás során figyeltél a túlfeszültség védelem módosítására, illetve a negatív feszültségek figyelésének kiiktatására? Egyébként a túláramvédelmet is lehet módosítani. Illetve még egy gondolat: A vezérlő IC némely kapcsolásban +12v-ról működik (a stand-by csak az induláskor táplálja azt.) Persze az is lehet, hogy a ráírt érték csak kamu, sose tudta a megadott amperszámot.
(#) Pixi hozzászólása Okt 28, 2008 /

Amit most átalakítottam ez egy régi 125 wattos táp így ezért sok neki az áramfelvétel!!!! Most jön majd a 350 wattos! Ennél nem nyúltam máshoz csak a feszt emeltem fel egy poti és egy ellenálás cseréjével! Valószínű ezért kapcsol le ha felhúzom a feszt!
Erre lenék én pontosan kiváncsi, hogy a figyeléseket, hogy lehet kiiktatni, mert nekem nem kell más csak a 12 volt vagyis inkább 15 és bőven jó az az amper amit 12 volton tud, azt nem akarom módosítani!
(#) Pixi hozzászólása Okt 30, 2008 /

Ma megjött a 350 wattos táp amit át szeretnék alakítani hogy legalább 15 volton mennyen!
A tipusa Mercury KOB AP4350XA!
Itt van róla lentebb a kép is!
Ha valaki alakított már át ilyet vagy valamit tudna segíteni az átalakításban kérem segítsen!
Ja és ebben nemtudom miylen az oszcillátor IC!
Ez van ráírva:
2003
BA340900530H
Aki tud segítsen!!!

Ebbe sajna nincs poti amivel lehetne szabályozni, mert a másiknál volt poti amit kicseréltem meg az elötte lévő ellenálást ás már ment is a feszvariálás!

Ja és a másik hogy a tiltást is ki kellene iktatani, vagy feljebb tolni a lekapcsolást!

IMAG0075.JPG

(#) Pixi hozzászólása Okt 30, 2008 /

Aki tud segíteni kérem vegyen fel MSN-re vagy SkyPe-ra!!!!!!
MSN: pixi1@freemail.hu
Előre is köszi!!!
(#) lidi válasza Pixi hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Én egy AT -s tápot alakítottam 16V -osra. Szerintem kezdd avval, hogy a szűrőkondikat kicseréled benne. A 16V -osakat 25 -ösre, a 10-eseket meg 16 osra. Azután a benne levő vezérlő IC tipusa alapján az adatlapján meg kéne nézni, hogy melyik lábon kapja a visszacsatolást.
(#) Pixi válasza lidi hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Naigen, itt akadtam el!
Nincs meg a tipusa, mert csak 2003 van rajt és nemtudom a betűjelet!

és más nincs irva rá csak hogy 2003? csinalj mar az icről egy közelit

Ez van ráírva és semmi más:
2003
BA340900530H
(#) szilva válasza lidi hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Találkoztam már ilyen IC-vel én is PC tápban, sajnos semmi értelmeset nem tudtam meg róluk. Így az ilyennel szerelt rossz tápok általában le lettek bontva tartalék alkatrésznek, amikből a "normális" vezérléssel építettek lettek megjavítva.
(#) Pixi válasza szilva hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Ez nagyon gázos akkor!!!
Mit tudok vele csinállni???

Várj még egy kicsit, megkérdezek egy tápos gurut. Lehet hogy vmelyik elterjedtebb IC klónja. Addig is csinálj még képet a másik oldaláról is, és az aljáról is.

Itt van pár kép!
(#) EcoPityu válasza Pixi hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

A visszacstolási rendszere, mindnek ugyanolyan, keress olyan ellenállásokat, amik az 5v-ról, és a 12v-ról is egy közös pontba mennek!
Ezt a közös pontot próbáld meg ellenállással terhelni.
Egyre kisebbekkel, ugyanis így a feszültségosztását eltoljuk/átverjük szegényt/, és csak nagyobb kimeneti feszültséggel tudja kompenzálni...
(#) Pixi válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Tláltam egy olyan pontot ami közös a 12 és az 5 voltnál és egy 7.5K és egy 7.7K ellenálás van bennük és az IC 14-es lábára megy a közösítés után!
Ezt a két ellenálást kell variállni?
Következő: »»   9 / 200
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem