Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ha leterheled kb. 1A-t vesz fel a hálózatból, én 1.6A-2A lomha biztosítékot tennék rá!
Nem tudsz kölcsönkérni egy tolómérőt? Azzal pontosan meg lehetne mérni a huzalátmérőt.
300VA-hez 0.7-0.8mm kell.
Nem kellene kérnem mert van a műhelybe is csak este már nem tudtam kimenni oda.De hiába mert nem férnék hozzá mert annyira rövid a kivezetés hogy alig látni...
Köszi szépen,hogy átnézted.
2SD667, 2SD667Erre a két tranzisztorra gondoltál?
Szia!
Igen, meg a bemeneten lévő differenciál erősítő két tranzisztorára. Közben még nézegettem a rajzot és egy-két dolgot találtam rajta: Ha a bemeneti differenciál erősítő első tranzisztorától a jelet az 1K ellenállás alsó lába felett viszed, alul el tudod vinni a GND-t, így megtakarítasz egy átkötést. A nagyjelű és kisjelű GND-t én összekötném a panelon egy 10 ohmos ellenállással. A kimenetre kötöt RC ill. RL tagot átraknám az átkötés másik végére és egy kicsit több raszterre venném őket, mert teljesítmény ellenállások. Egyébként szerintem jó a panelterv, legalábbis elvi hibát nem találtam benne!
Ha szépen megkérlek kijavítod nekem azokat amiket mondtál?
Valamilyen képformátumba fel tudod rakni a panelrajzot?
Elég mórickás lett, de szerintem a lényeg látható!
Szívesen!
Azért még ellenőrizd le egyszer!
Ma összehasonlítottam a VF2 és a Grundig STK-s erősítőm linear özemben.Hát mit mondjak az STK-nak
dinamikusabb,erőteljesebb a mélyhang visszaadása, a magas sztereózás szempontból nincs észrevehető külömbség.Szóval nálam az STK a nyerő, de az biztos hogy minőség/ár kategóriában a VF2 verhetetlen...
A nagyjelű és kisjelű GND-t elfelejtettem összekötni egy 10 Ωos ellenállással!
Láttam egy pár Technics erősítőt a hirdetésekben Classic AA cimkével ellátva, gondolom ez azt jelenti hogy A osztályú végfokkal van szerelve.Érdeklődnék hogy csinált itt már valaki A osztályú erősítőt?És mi a külömbség az A osztályú és a normál végfok között?
Üdv.Lenne egy gyors kérdésem.Az lenne a gondom hogy a Grundig (STK-s) erősítőm amihez kellett a kapcsrajz a multkor, jelentkezett nála egy olyan probléma hogy bekapcsolás után a hang torzan és halkabban szól mint kellene.Majd az idő teltével emelkedik és kezd kitisztulni a hang.Szerintem a táppufferek merültek ki .De kiváncsi volnák a ti véleményetekre is hogy tiszerintetek mi okozza eszt.Ha lehet még ma válaszoljatok mert holnap eltudnám adni az erősítőt ezért SOS-be kellene a válasz...
Szia! ha a végfok tápelkói vesztettek kapacitásukból, az könnyen mérhető, mert terheléskor mérhetően leesík a feszültség! Egy szerűen forrasz mellé egy másikat próbára, nem baj ha kisebb kapacitású, csak megfelelő feszültségű legyen!
Ok köszi a választ, akkor szerinted is okozhatja ezt a hibajelenséget a kondik kapacitás szegénysége...
Mégeggy kérdés, felsorolnák néhány nagyobb erősítő márkát ti (te) melyiket helyeznéd előtérbe (Denon,Technics,Yamada,Onkyo,Sony,) mert mostanában akarok venni egy másik erősítőt és nem akarok hülyeséget csinálni...
Tomi!
Akkor nem csinálsz hülyeséget, ha nem másokra hallgatsz, hanem elmégy, és meghallgatod őket. Lehetőleg egy olyan helyen, ahol a zöme fellelhető az általad említett típusoknak. :yes:
Ez igen csak kültséges lenne mert nagyvalószínűséggel hirdetésből veszek tehát nem újat.Ezért is kellene a tipp, amúgy pont ma hiányoltalak a topikból és most hirtelen felbukkantál.
Most jöttem meg melóból.
Így nem lehet típust mondani az biztos. Tudni kellene a te személyes igényeidet a felhasználás, a minőség, a technikai paraméterek szerint. Nem beszélve a Te szubjektív megítélésedről. És ehhez, mindegyik cégnek van több minőségi kategóriába sorolható készüléke.
Szia!
Csak egy tanács illetve kettő! Hallgasd meg és döntsd el tetszik-e vagy nem! Ha lehet, nézz bele: elég sok kókányolt vacak van a piacon. Ha látszik, hogy belepiszkáltak akkor szerintem felejtős!
Hali! a"yamada"remélem yamaha akart lenni,ha mégsem,az valószínű vmi távolkeleti hamisítvány,attól menekülj.amúgy a sony (alap)erősítőit nemigen dícsérik,túlságosan technicista jellegű hangjuk van.nekem is van egy régebbi sony-m(TA 2650-es),full eredeti,de nem tetszik.az onkyo nyerő,erőteljes,dinamikus hangja van,főleg ha tranzisztoros.(pl:A 8015-ös)a technics elég kiegyensúlyozott,a kettő között van,inkább közelebb az onkyo-hoz.a denon-ról nincs infóm,de elég jónak tartják.amúgy valóban a legokosabb tanács,ha magad hallgatod meg.amúgy a különböző cégek azonos kategóriájú termékei között nincsenek jelentős eltérések.a sony is csinál egészen jókat,de horribilis árkategóriában.
Helló mindenkinek! Van egy magnat xtc 1200-as 30cm-es hangszóróm. Eddig kocsiban volt de most behoztam a szobába. Ehhez szeretnék egy erősítőt építeni ami meghajtja rendesen nem is zajos nem is búg és ha lehet csak a mély hangok menjenek rá. Itt vannak az adatok hozzá :600 watt teljesítmény, 260 watt rms, 4 Ωos, 19-1500 Hz, érzékenysége 93 db.
Előre is köszi a segítséget!
Ha azt szeretnéd, hogy csak a mély hangok menjenek rá, akkor azt aktív váltónak nevezik, és ha aktív váltóval megy a végfok, akkor szerintem egy max szinusz 100W-os végfok kifekteti ezt a hangszórót.
Ezt csak azért írtam, hogy kb ekkora teljesítményben gondolkodj. Építettem régebbi típusú 30cm-es magnat hangszóróval (tudom ez nem, sokat jelent és adatokat sem tudok róla többet írni) mélyládát, ami szintén autós hangszóró volt, csak a csávó szobában szerette volna hallgatni, egy QUAD 405-tel, aktív váltóval, és mint a sz....art széjjecincálja egy akkora teljesítményű végfok. Arra is 3-400W volt írva.
Egy házimozi erősítővel hajtanám de annak ugye csak pre out kimenete van a mélyládára. most azt nem tudom hogy maga az erősítő vágja már vagy olyan erősítőt kell csinálnom ami alul áteresztős.
Ezt én sem tudom, neked milyen van, de a pre out-ra azt tippelném, hogy nem vág semmit, hanem csak egy jelet, vagy egy előerősített jelet küld ki magából.
na utána jártam. elvileg vágja maga az erősítő.
Akkor csak egy végfokot építesz aszt viszlát. Elvileg a QUAD 405 nem szereti a 4 ohmos terhelést, de átalakítható, hogy szeresse, TDA 7294 70W szinuszban 8ohmon, 4ohmon elvileg 100-at lead, de ki tudja..?, szobába amúgyis leszakad a fejed 70W sub hangtól.
Amik itt fellelhetők, és már itt biztosan megépítették: ST151, VF2, Conductor v2, B5, VF5, KD mester monster-ja (de ez már túlontúl nagy teljesítmény neked), stb... |
Bejelentkezés
Hirdetés |