Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Videókártya probléma
Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
Van egy ATI radeon 9600 videókártya, a BIOS nem jelez hibát a windows is betölt, de a kép lila és szines kockák vannak rajt. Mi lehet a gond? Lehet, hogy a RAM szállt el rajt?
Előbb szerintem szedd ki a foglalatból majd rakd vissza, hátha érintkezési hiba, ha nem akkor talán a drivereket vagy a windows-t telepítsd újra ha akkor se megy, akkor haver gépében kipróbálni, ha akkor se jó akkor memória hiba, szerintem
Ha csak a kép színe változott volna meg egyből rávágnám hogy rosszul érintkezik a monitor csatlakozója, de most kicsit más a helyzet. Mindenesetre megnézném a csatlakozó és környékét...
A monitor jó ? Próbáltadmár másik monitorral ?
A kártya jól van bedugva a slotba? Nekem is csinált ilyet, hogy a BIOS nem jelezte, de a winfos nem indult...
Szia !
De azért tegyél bele egy másik kártyát, szedd le az ATI drivert, utána tedd vissza. Ha elindul egy régebbi drivert tegyél fel. Nem piszkáltad az órajelet, nem húztad a kártyát ? Üdv
Mivel már nagyon meleg van, lehet hogy a karid túlmelekszik, nézd meg hátha elmozdult a GPU hűtője. Nekem is volt ilyen, mármint hogy elmozdult és akkor sokat hibázott.. de egy kis paszta meg a hűtőborda helyes felszerelése megoldotta....remélem neked is megfogja!
Ja igen meg ha teheted akkor fújasd egy ventivel a memóriákat, ha a kari mind két oldalán vannak akkor rakd a ventit a kari hátához közép tályra, nekem is így van és jól hűti!
hi
nekem is lenne egy problémám az én ATI radeon 9600XT-s kártyám mostanság néhány játéknál VPU recover hibát ir ki!! Ez mitől lehet??? Előre is kőssz
Ezt általában akkor szokta csinálni ha húzod a kártyád és már túl sokat hibázik vagy túlmelegedett, és ilyenkor viszaállítja a gyári értékeket. SZóval lehet hogy egy erősebb hútés megoldaná a dolgokat!
Emberek!
Használjatok nVidiát! nekem az előző videokártyám egy nVidia RIVA128-as volt, és 8 évig bírta hibátlanul...
ez az hogy a kártya nincs meghuzva!!
ahogy kivettem a dobozbol ugy benn a gépbe
ilyet hibát DRIVER v. HARDWARE probléma okozhat
Bármi okozhat....egy próbát megér a driver frissítést. A videó karikat hardwer hibával nagyon nehéz javítani...ha melegednek az ic-k akkor azok nagyon sokat elárulnak...ezért ajánlom a hűtést. Ennől többet házilag nem nagyon tudsz többet tenni...
Mondjuk én egyszer kaptam egy olyan vedeókatit amevel csak annyi volt a baj hogy egy kis ezüstpaszta került két prociláb közé.....szóval érdemes azért látható hibák utánn is kutatni.
Ja igen...kicsit utánna néztem...ha helyenként rosz pixelek jelennek meg a monitoron akkor az memória hiba, ha "nagy" blokkok akkor az gpu hibára mutat!
alapból vagy csak egy idő után? 3d-s játokknál? direcx? opengl?? csökkentett módban is csinálja?
mióta kezdte el ezt a hibát csinálni? sztem: vedd ki, rakd be újból, rendesen kattanjon be. csak windowsban van hiba? probáld ki h monnyuk biosba belépsz és vársz 5-10 percet, hogy ott is hibás e a kép, ha igen akkor hardverhiba, memória valszeg, nézd meg hogy jól hül e a memória, gpu, van e alatta hővezető paszta., próbáld ki nagy ventivel hűteni. rakj fel új drivert: www.ati.com (catalyst for xp) egyébként már én is találkoztam több atis videókarival hasonló hibával, azthiszem pont 9600-osoknál gyakori ez a dolog.... játékok sem igazán szeretik, (pl textúra hiba, vertex hiba stbstb...)
Nekem egy 9100-as radeon van, és hasonló hibával küszködöm.
Az biztos, hogy nem a driver hibája okozza. Ez a GPU hibája... Valószínű, hogy egyszer (esetleg többször) nagyon megszaladt a mag hőmérséklet, és a GPU-n belül egy hardveres hiba jelentkezett. Nálam 20°C fok környékén hidegindításkor jelentkezik ez a probléma. Többszöri restart után a GPU már eléri az üzemi hőfokot, és minden gond nélkül indul. Ezzel a gondal nem lehet mit kezdeni, meg kell szokni, vagy cserélni kell a kártyát. Hozzáteszem én már 2 éve használom ezt a kártyát ezzel a hibával probléma nélkül. Pl. most, hogy a lakásban 27°C felett van a hőmérséklet, még a hidegindítás is elsőre sikeres. Diesel kártya... indítás előtt izzítani kell
lehet hogy ekszakadt benne valami vezető szál és a hőtágulás hatására helyrejön...
még arra tudok gondloni hogy letört róla valami alktarész...
én már találkoztam ilyennel, 4 smd cucc hiányzott róla... szerencsém volt mert találtam róla egy nagyfelbontású képet a neten és azon látszott minden hiányzó alkatrész felirata. (az már egy másik dolog, hogy miután mindent ráforrasztottam akkor is rossz maradt a kártya, (ati 9800pro))
Méretezz hozzá egy 5W-os ellenállást mi hőn tartja oszt lehet,hogy indul mint újkorában
sztem egyszerűbb a rezet... jobb kezemen lévő mutató ujj 2év alatt tökéletesen felvette az apró gomb alakját
Áhh hulladék egy kártya, de utálom ha valami tökéletes... szóval remélem még 2 évet tudom használni, majd alá teszek egy Bunsen-égőt A végén meg a mikróban végzi
A Radeon 9600/9800 modelleknél gyakori hiba az alulméretezett hűtés. Tavaly a saját gépemen is megtapasztaltam. nyáron mikor valami 3D alkalmazást futtatam egy idő után érdekes színű pixelekkel volt tele a textúra majd VPU recover. A bordára raktam egy 8cm-es Slim ventillátort és voalá... azóta is hibátlanul megy.
Sziaszdok nekem is radeon9600 as van és nekem nem melekszik túlpedig bent van vagy 27fok a borda meg nem is tudna elmozdulni mert műanyaggal van felfogatva.
És a csend miatt még ventilátor sincs rajta
Gondolom ez is szériafüggő, no és persze ami nekem van az egy sapphire tech... nyugodtan hívható nonémnek. Gyárilag egy csörömpölő kacat volt rajta... ezt le is cseréltem, sajon későn
Ha a biosznak is lilás árnyalata van, akkor a monitor csatiját ellenőrizd kívül, belül, forrasztást is... A kockák tutira memória elérési hiba. Tőlem vettek egy kártyát, lecserélték rajta a hűtőt, elvágtak a szerencsétlenek egy fóliaszálat aztán hozták vissza nekem hogy rossz... énmeg jól kijavítottam a hibát, aztán csak hümmögni tudtak, hogy lehet hogy tényleg ők szurtak el valamit... kb 5 hónapja frankón megy a kártya... Nézd át, lehet hogy sérült a fólia, esetleg ezüstös hűtőpasztával összekenték a csipeket, és betapadt a lábak közé. Használj nagyítót! Tüvel ki tudod piszkálni... ha minden kötél szakad, akkor próbáld meg kicsit jobban rányomni a hűtőt, lehet hogy a csipp alatti forasztás tört el... ezen sajna nem tucc javítani (hőfújó pákával tucc csak alámelegíteni, de ez otthoni körülmények között még egy profit is megfogna de meg lehet csinálni Nevergiváp
Hali.
Nekem is szintén egy Ati 9600os van csak Sapphire. Az a probléma hogy a textúrákat elrontja. játszhatatlan a játék. de a windows rendesen fut, semmi baj, a dxdiagban a direct3d tesztelésénél sem mutat hibát. Próbáltam kivenni-betenni, drivert frissíteni de semmi. Egyébként érdekes volt, mert ezt egyik pillanatról a másikra kezdte, miután új vinyót raktam a gépbe, és rendszert telepítettem. Azt gondolom hogy valami a kártyán mehetett gajra. valaki tud segíten h. mi lehet a probléma?
Véletlenül nem lehet az hogy nem bírja a táp?
Idézet: „miután új vinyót raktam a gépbe”
Üdv mindenkinek!!!
A multkor haverokkal elugrottunk lomizni és a kezem alá került egy FX5200(DDR128M) TV+DVI-s videó kártya. A probléma az hogy Pár kondi le van tépve róla. Más alkatrész minden egyben van. Ha esetleg valakinek van ilyesmi videókarija az megadhatná a kondik értékeit hátha még működne segítségeteket előre is köszönöm
Képet tudnál feldobni róla?
Van nekem is egy nVIDIA GeForce FX5200/128MB, amin 2 féle kondi van: 470µF/16V és 1000µF/6,3V (ha a táp rész érdekel)
hali!
nekem is voltak gondjaim a videokarimmal,azis ati 9600-as. sokáig kínlódtam vele,míg rátaláltam a megoldásra:komplett direct x telepítése,ÉS a következő címről a meghajtó telepítése:www.omegadrivers.com . ez a csapat a gyári meghajtókat hangolják "finomra",és ráadásul plusz állítási lehetőséget is ad a kariknak.(a folyamatos verseny miatt a hivatalos meghajtókkal nem foglalkoznak vmi túl sokat) szóval érdemes kipróbálni,ha már befontad a hajad miatta (nvidia is szerepel ott... :yes: |
Bejelentkezés
Hirdetés |