Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A kérdés az, hogy mennyi az egész? Ha 40 kiló akkor nem.
Ha egy kiló akkor mehet az egész. Nagyon kevés langyos vizet adj hozzá, egyben darabok ne maradjanak. Ezt többször is felhasználhatod nem csak egy maratáshoz mint a sósav hidrogénperoxidos megoldást.
Szia!
Nagyon jó agyag! Érthető, jól leírja a folyamatot!
de én ami itt van videó azon úgy láttam, hogy felfele van a fóliás rész amin a réz van akkor most melyik a jó?
Szia!
Nyugi, jó a felfele lévő is (a kétoldalasat úgysem lehet máshogy ), a lényeg állandóan lötyköld, hogy leöblítsd a levált anyagot. Igazából egy ilyen a legszupibb: Bővebben: Link Akarok is építeni egyet magamnak! Van benne oldatmelegítő, levegőztető, mindkét oldalt egyformán marja és jól látható a nyák is.
panelt úsztasd a vasklorid tetején lefele nézzen az az oldal ahonnan a rezet le akarod maratni.
Az biztos, hogy 50'000 forintért nem veszem meg!
Ennyire nem dőlök be, de: A padláson van porosodó plexi lap, a gyerekkori akvárium légpumpája. Kezdetnek ez már elég! A melegítőt meg majd ráér később is hozzátenni. Régi cekaszt megrekerni 12V valahány Wattra kémcsőbe tenni, kiönteni quarcz homokkal lezárni légmentesen és kész is! Na ennyiből már megéri!
Sziasztok!
Mosógép javításban vagyok benne és a panelen kormosodást, valamint elszíneződést találtam. Hibás alkatrészt az Éééén méréseim alapján nem találtam. Mire utalhatnak ezek?
Azt jelenti, hogy rossz helyre írtál. Ez a nyák készítéssel kapcsolatos fórum. Ha nyákot akarsz csinálni a hibás helyett, akkor jó helyen vagy.
Szia!
Arra, hogy a kelleténél nagyobb a hőképzésük. Ez adódhat: 1. a megnövekedett teljesítményfelvételből (menetzárlatos motor-szelep, hibás szonda...) 2. gyárilag alul méretezett (cserélhető nagyobb igénybevételt tűrő értékűre: Watt, Amper ... melyik mit igényel) 3. egyszerűen elöregedtek megváltoztak a paraméterei (végeredmény ua. mint 2-es pontban) Az alkatrészek cseréjéhez pontosan kell tudni, hogy mik lehetnek a helyettesítő típusok.
Szerintem nem éri meg a fűtőszállal sz.rakodni. Vaterán 300Ft ért szokott lenni akvárium fűtő 230-ra, újonnan pedig ~800Ft. Én is így akarom majd megoldani, csak épp üveggel nem plexivel.
Én is gondoltam az akváriumosra, de ha jól tudom az nem képes 30-40 fokos tartományban üzemelni, (ismétlem, ha jól tudom) olyan 20-25 között állíthatók.
Az tény, hogy az üveg szebb, könnyebb takarítani. A v.1-es verziósom lehet hogy olyan less, a béta verziónak jó lesz a plexi.
Ebben mondjuk igazad van, de nekem személy szerint az is megteszi, ha már langyos a lötyi.
(Ja, meg törékenyebb is az üveg )
Hello srácok!
Szeretnék venni egy lézernyomtatót, hogy nekiállhassak a -szép- NYÁK-ok gyártásának. Kicsit talán OFF lesz, de kapcsolódik a NYÁK gyártáshoz is. Kb. 20 000Ft-ig tervezem a vásárlást, aztán meglátjuk, hogy mit sikerül kinézni. Fontos, hogy rendesen működjön Linux-ban úgy, hogy mindent szépen nyomtasson: - KiCad-dal tervezett NYÁK - OpenOffice.org-os doksik, stb. Nem baj, ha sokat kell "matatni" a konfig file-okban, de azért lehessen megoldani. Örülnék, ha valakinek van már Linux-os ÉS KiCad-os ÉS lézernyomtatós tapasztalata, azt megosztaná! Köszi! Fixer
Szia!
Nekem egy Oki B4250 (LED = Laser) nyomtatóval és a BlackPanther OS-el volt dolgom. A nyomtató egy Win98-as gépen megosztva hálózatiként. A BP-vel egy kb 64, vagy 640 KB-os kis drivert kellett megetetni (elsőre ment) és a PDF, OpenOffice-al hibátlanul megy.
Nálunk linux vékonykliensek vannak a felhasználóknál, hp 3100n meg hasonló nyomtatókkal, és valami általános driver-el (még véletlenül sem hp). Majd holnap utánanézek ha gondolod, de a hp nem olcsó!
Sziasztok!
Nem teljesen a témába vágó dolog -csak a topicba- nézzetek már légyszi körül hogy a lakóhelyeteken kapható-e 30%-os hidrogénperoxid ?? Itt a délmagyarországon ugyanis hónapok óta hiánycikk, állitólag beszerezhetetlen. Több nagy városbn néztem már de mindenhol elkeseritettek... Vaskloriddal nem akarok bohóckodni de ha nem lesz hidrogénperoxid akkor muszály lesz. (Van még kb 2dl ami nagyon karcsú!)
Nálunk még kapható. Vettem is egy flakonnal, pedig még tart a másik. Azt mondta a fodrászcsaj, hogy vadászok használják cserzésre, meg mi nyákmarók, mert a fodrászok már nem igen használják szőkítésre. Lehet hogy vegyszer vagy vadászboltban kéne utána nézni lassan. Vagy gyorsan.
Egy vegyszer bolt van a 4-es 6-os vonalán Azúr Vegyszerbolt néven keress rá, ott szerintem kell lennie ha már a fodrászoknál nem lesz.
A Keletinél, a Bethlen Gábor utcában, a Garay utca sarkától kicsit tovább, van egy fodrászkellék bolt. A múltjor volt még Náluk (úgy egy-másfél hónapja), de azóta nem jártam arra.
Ja, és a muszáj szót muszáj J-vel írni, nem ly-nal...
Itt szegeden sem találtam fodrászkellék üzletben .
De vettem patikában 1L 1800ft üveggel együtt ! "Kicsivel" drágább de fő hogy van !
A fodrászkellékesnél a literes 600Ft körül volt.
Szia!
Számít! Persze az is, hogy mekkora eltérésre gondolsz. 22 fokos vagy 25 fokos (3 fok difi), az mindegy. Például ha a 15 fokos csapvízből készített vasklorid oldatot 35 fokosra emeled az már számottevőbb különbség, de nem szabad túlzásba se vinni!
Köszönöm szépen a válaszotokat. Ezek szerint még a patikákban esély van rá, én erre nem is gondoltam. Nálunk a fodrászkellék boltokban csak 12%-os van, olyan mint a tejföl. Az panelmaratásra használhatatlan!
Ha gondoljátok felvásárolom a fodrászkellékesünk tartalékait, és ha jöttök pestre eljöttök érte, csak jelentkezzen akinek kell, meg hogy mennyi kell.
Ha már Pestre jön valaki hidrogén-peroxidért, akkor el tud menni a körúti Azúr vegyszerboltba.
Így egyrészt nem kell igazodnia a te szabadidődhöz (amikor ráérsz odaadni a peroxidot) csak a vegyszerbolt nyitva tartásához. Másrészt pedig olcsóbban megússza, mert a vegyszerboltban olcsóbb mint a fodrásznál. |
Bejelentkezés
Hirdetés |