Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vezeték nélküli gyertya
Szerintem kb. 1 perc kipróbálni..... és utána már tudni is fogod választ.
Végülis a nyákot meg ki lehetne könnyíteni, hogy olyan legyen mint egy öntött küllős motorkerékpár kereke.
Csak ár kéne alakítanom az áramkört, hogy el bírjon látni árammal vagy 10db (smd) ledet.
És led helyett nem lehetne mondjuk szikrát képezni? Nemtudom mekkora lenne az áramfelvétele, de a villodzása sokkarta jobban illene egy gyertyához.
Idézet: „Az "1J" nem tudom pontosan hogy mi, de valószínűleg a kondenzátor anyagára vagy gyártástechnológiájára utal” Szerintem csak lemaradt (vagy nem vette prst14 észre) a "pont". Szóval a kondin ez van: .1J63 Ez annyit tesz, 100nF/63 volt, a "J" a tűrés, amit viszont én nem tudok, hogy hány % , talán 20, vagy 25?!
Gázgujtó magasfesz generátora A gyertya közepén a szikraközzel.A gond az hogy rontja a szemet és tul nagy az áramfelvétele.
Pl a plazmalámpa nem rontja a szemet? Pl nagyfrekvenciával nemlehetne szikráztatni a vezetékek között?
igazad van a pontot nem vettem észre...nagyon köszönöm!
hálás vagyok neked is!
nagyon köszönöm!!
Az iv uv fényt bocsát ki.1V is lehet nagyfrekis de ettől még nem lesz iv szerintem.kV ok kellenek.A freki mindegy de minél nagyobb a freki annál nehezebb észrevenni hogy nem folyamatos.
még annyit kérdeznék hogy a 4 színnel és a körrel jelölt pontokon ott van e forrasztási pont vagy azok áthidalásokat jelentenek?
Azthiszem talátam olyan ledet amit keresünk: Bővebben: Link
Leírás alapján ez az, vagy itt van még 10db-os kiszerelésben, mert a fentit már elvitték: Bővebben: Link
+ sajnálom de már nem tudom módosítani az előzőt...
azt értem meik a collektor stb... de azt nem hogy akkor most meik láb hova kerül... próbáltam kiskubizni mellékeltem 2 rajzot ,jó lett e?
Ahol két vezeték keresztezi egymást és nincs gombóc ott nincs összekötés. A tranzisztor lábait nem tudom miért jelölted meg, de ezek a kérdéseid nem ebbe a topicba valóak hanem ide
és az nem jó ha a közepénél megblankolom a vezetéket és oda forrasztok?
muszáj 2 vezeték darab?
Elnézést a késésért, volt még egy kis dolgom. És akkor a képek:
1-es emitter,2-es kollektor,3-as bázis
akkor ez a helyes sorrend ugye? ha minden igaz 5 perc és test
No ,kész...hány V-ot adjak neki?
azt olvastam ezelőtt hogy 5V meg izé meg ecet...de 9Vot adhatok neki?vagy inkább maradjak 5V-nál? köszi hogy válaszoltál és segítettél ,és nem osztottál úgy le mint fentebb nevén nem nevezett alak... am szerintem ha a témával kapcsolatos nyugodtan feltehetem itt ,ha meg nem így van majd a Adminok leoltanak hisz ez a dolguk! köszönök mindent!
A 9V-ot nem javaslom így, ha 15k bázis ellenállásod van, ha mindenképpen 9-ről szeretnéd, akkor nagyobb kellene oda neki.
Nekem a kapcsolás ment 3V-ról is, próbának az is jó. CR2032-es elemet rá, és legyen jó közel a secunder. Ha világít akkor mindent jól csináltál, de azért előtte hidegben nézd át a kapcsolást, biztosra, hogy minden a megfelelő helyen van-e Én csak 6V-ig mentem el, nem próbáltam ki 9-el. köbzoli: magasságra, egymás fölött 6cm? Ha nem kötöd össze a secunder oldalt, és feljebb viszed mint 6cm, és játszasz a magassággal és a tekercs-el, széthúzod egy kicsit, összetolod őket, akkor még feljebb is mehetsz, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Én 10cm-ig elmentem
Mostmár nekem is van egy működő prototipusom. A tekercseket kell még tökéletesíteni.
heló az első elmélet "mármint a fazékmag" elég rossz hatásfokú erre a célra.(ezért is nem jó) mert erre a frekire ez a legjobb +a hatásfoka is az egyik legjobb de ez azt is jelenti hogy nagyon kicsi a szórt mágneses tere!!ami itt kéne!erre szerintem az E magnak lenne a legnagyobb szórt mágneses tere tehát azzal lehetne távolabb juttatni a villanyt.. javítsatok ki ha nem így van mert még tanuló vagyok, és ez az én elméletem..
És szerintetek jó lehet egy ilyen nyák a pohárba ?
és az adó részt is ugyanilyen "tekercs"- el és hasonló nyákra felépítve teljesen egyező frekvenciát lehetne elérni (talán még az adóba tenni kéne egy trimmerkondit a pontos beállításhoz?
Ez már jobb, mint az előző :yes:
Az elsőnél elkötés van, nem a kondira kell kötni párhuzamosan a LED-et, és erre sorosan a Diódát, hanem a kondit sorosan a tekercsel, (kondi 2 végén a tekercs 2 vége) és erre párhuzamosan a "LED - Dióda" sort.
Végig néztem mind a 14 oldalt ,de nem olvastam sehol hogy nyákon kialakított (maratott) tekercset valaki
próbált volna , Egyébként skori kapcsolását akarom vele kipróbálni .
hai!
Hogy értél vele el 6cm-t? Valamit módosítottál a rajzon? Akár mit csinálok vele, nekem csak 3 cm a maximum. Milyen tápot használsz? Nekem az albiban csak egy Nokia töltőm volt ami terheletlenül 9,8 V-ot ad les. Előre is köszi! Bye
Hal!
BD 139-et használok, nem tudom mennyit jelent, én fóliakondikat használok, meg a tekercsnek sima vezetéket használok, mint amilyet Huba is használt.
Következő dolog meg az lesz ebből az egészből, hogy bicikli küllőre rá lesz rakva a led a 2 menettel együtt, és mellette meg ott lesz a váz villához fogatva az adó rész. Semmi mechanikus kapcsolat és mégis világít majd a forgó kerékben a led
|
Bejelentkezés
Hirdetés |