Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szia!
Ez hányadik ilyen eljárással készült paneled ?
Első. Szerintem, elég jól sikerült, hogy először vasaltam ilyen papírral, nem tudva a tulajdonságát.
Jobb lett volna ha a 10. - 20. akkor nem mondhatnánk, hogy véletlen.
Nah, szóval örülök a sikerednek, csak elsőre nem derül ki semmi. Légyszi többet próbálj, és mond el a tapasztalatokat. Idézet: „Na én nem úgy gondoltam, de Attila86 Weboldalán a gyik közt, az volt, hogy használható-e pausz papír, fotópapír stb, és a válasz az volt, hogy nem. Pedig nem igaz.” Köszönöm az észrevételt, javítom! Ugyanis én a fotópapír alatt a tintasugaras nyomtatókhoz kapható papírt értettem. Mégiscsak nekiállsz a kapcsolóüzemű labortápomnak?! Ne haragudj hogy ezt mondom, de nagyon sok pénzben mernék fogadni, hogy nem fog működni neked. A kisebbik labortáppal is mennyit kínlódtál... több mint egy évet! Bár egy jó nyák már fél siker. Viszont ez a nyák még nem tökéletes, de az eddigi paneljeidnél nagyságrendekkel jobb. A papírról készült fényképen azért látszik a turpisság; a fő szabályozónál azért maradt tinta rendesen a papíron. Amúgy milyen csoda készülékkel nyomtattad ezt, hogy ilyen sok festéket nyomtat a papírra? Vagy csak a fényképen látszik soknak?!
Sziasztok!
Úgy látom, hogy sok tapasztalt ember van ebben a témában, így valószínűleg tudtok nekem segíteni. Sprint Layout 5-el tervezek --> lézerrel nyomtatnék, csak itt jön a bibi. Milyen nyomtatót érdemes venni? Ti milyennel dolgoztok? (márka, típus?) Kb. 20ezrem lenne rá! A segítségeket előre is köszönöm!
Nem sokat tudtam idáig kipróbálni, viszont sosem volt baj a minőséggel: HP LaserJet 1200, Kyocera FS-3900DN (mondjuk ez jó drága). Ugyanígy jók lettek a fénymásolóval készített rajzolatok is. Szerintem, ha a toner rendben van, és nem csíkoz, nem maszatol a nyomtató, inkább a vasaláson múlik a siker (már persze annál, aki vasal). Azt észrevettem, hogy más eszközöknél más vasalási hőfokok, idők jöttek be, ugyanazzal a papírral, szóval kicsit kísérletezős.
Ha én vennék nyomtatót, akkor a legalább 600 dpi-s felbontás, és a beszerezhető, netalán olcsó toner megléte lennének az elsődleges irányelvek (aztán, ha van típus, szét lehet nézni a neten, nem mondanak-e róla rosszakat).
Helló. Igen, nekiállok megépíteni, a kapcs. üzemű lab.tápod. Mondjuk nekem a pénz nemanyaira számít, ha nem sikerül, újraépítem. Mondjuk ezzel a táppal is elleszek egy ideig, mert úgy tervezem, hogy jövő tavasszal lesz kész, tehát van idő vele...
Bár a fő szabályzónál, nem tudom miért maradt ott egy kis tinta.... Lehet hogy ott nemanyaira vasaltam, vagy mert a hőtől nyúlott a nyák, és ott egy kicsit elmállott? Nem tudom... hát nem én nyomtattam ki.. De amúgy miért baj az, ha sok festék van rajta? Legközelebb kevesebb festéket kérjek nyomtatáskor?
Igazából ha úgy nézzük, akkor nem az első, mert nyomtattam egy pár kis nyákot, meg volt itthon egy pár falatka nyák is, és előbb azon próbáltam ki, hogy milyen a hatása. Amit észrevettem, hogy amikor kész voltam a vasalással, ezt a papírt nem szabad vízbe tenni, mert akkor elég nehezen szeded le róla a parit, és sok helyen ott marad...
Idézet: „De amúgy miért baj az, ha sok festék van rajta?” Nem feltétlen baj! Inkább csak jó, mert akkor kisebb eséllyel ma alá a sav. De viszont cserébe sokkal könnyebben folyik meg, vagy lapul szét a rajzolat. Ha nekiállsz, akkor sok szerencsét kívánok hozzá, mert kelleni fog! Ja és az oké hogy már szebb lesz a nyákod, de a forrasztásaidon is bőven kellene még javítani! Én most előre szólok, hogy egyáltalán nem biztos hogy segíteni fogok a kapcsolóüzemű labortáp élesztésében, így is épp eleget fájt a fejem a kisebbik labortáp építésével kapcsolatos hozzászólásaid és hozzáállásod miatt.
Hát reménykedek, hogy gond nem lesz vele, mert ugye mi hal meg utoljára?....
Sziasztok!
Megcsináltam az első fotozótt nyákomat. A lakk egy kicsit sok lett szerintem, ezért a szélén nem akart lejönni a réz, előhívni nem bírtam tovább mert így is néhol meg kellet húznom alkoholos filcel. Rakok fel egy pár képet a cuccról, döntsétek el milyen lett.
Hát igen, gyári nyákkal ilyen soha nem fordul elő.
Javaslom, hogy ha lakkozol teljes a4-es nyákot lakkoz kevesebb a széle, és ha a megvilágítási időt 2-3 perccel megnöveled, jobban lejön a megvilágított vastagabb lakk is. A 2. már szebb lesz.
Üdv!
Sósav-peroxidot használok. Azaz használtam eddig. Legutóbb kissé megéreztem tüdőmet Hiába a venti, meg a szabad levegő, így is félek Váltani szeretnék: vas klorid kilőve, mert mindent megzabál, ill foltot hagy. Ajánlották a réz kloridot, mivel az nem megy tönkre magától. Használt már valaki Réz kloridot? Tapasztalat? Nem találtam róla semmi használhatót.
Miaz hogy a vasklorid mindent megzabál ? Elég sokat használtam de nem evett meg semmit, csak amit beleraktam Gyári flakonjában tárolom, műanyag edényben maratok, nem kell belenyúlni, max gumikesztyűben. De ha rákötsz a nyák két átlós szélére 1-1 cérnát akkor egyáltalán nem kell belenyúlni. Fürdőszobában csapban szoktam maratni, ott ha ki is löttyen egy pici semminek nem lesz baja.
Vasklorid gőzei is bontják a rezet, így a szobában levő összes rézcső, a csap, a műhelyben a szerszámaim mind-mind veszélyben vannak. Nem azt mondom, h elzabálja őket pikk-pakk, de azért roncsol. De mind1, nem ez a lényeg, nem szeretek vele dolgozni.
Ajánlották a réz-kloridot, mert az nem bomlik el, nem hagy foltot, elraktározható. És ha gyengül, akkor csak kicsi peroxid és mint az új!
Sziasztok!Érdekelne,hogy mivel lehetne maratni a vas-kloridon kívül.Sósav?valami egyéb,boltban is kapható,foltot nem hagyó ,!olcsó!dologra gondoltam.Ugyanis a múltkor bénáztam és kiborult...csak a fuga maradt egy kicsit barna.Mit ajánlotok?Kipróbálom egy kis darab panellal a sósavat.Megírom, hogy milyen lesz.
Használd a keresőt!
Sósav, hidrogénperoxid
Hello
Én most ezekkell próbálkozok: Natriumszulfát (Na2S2O8) - nyákot maratni, B327-el van jelölve Sodium Metasilicate - nyákot előhivni, az alábbi linknél SENO4007-el van jelölve (azt hiszem, ez a HE-store-nál is kapható). Bővebben: B327-el van jelölve B327- Egyenlőre megvagyok vele elégedve. Oldatban, szintelen, szagtalan, maratáskor amint telitődik rézzel, kékes szint ad (CuSO4 lesz belőle, lehet vele fákat permetezni , csak viccelek). Kb. 30 perc alatt maradtam le egy kisebb nyákot, a buborékos maratómba, fűtés nélkül. Mivel panel házban lakom és a szobámban maratok, inkább ezt választom mint a vaskloridot. Az utóbbiból egy csepp a földön, örök emlék marad. SENO4007- sokkal jobb mint a zsiros szóda. Szerintem, több vizben kell feloldani, mint ami fel van tüntetve a zacsin, mert különben elég tömény lesz (>0.5 liter)
Sziasztok ....csinaltam egy LED es naklevilagittot es ki szeretnem probalni ....en szlovakiai vagyok es itt nagyon draga a P-20 as is meg a gyari fotonyak is ....es azt szeretnem megkerdezni hogy nem e tudna nekem valaki postan kuldeni egy 4*8 cm es fotolakkal lefujt vagy gyari fotonyak darabot ....persze kifuzetnem ....csak nem akarok 4000ft kolteni csak a P-20ra ...Koszonom
Fontos lenne remelem a modik nem vernek meg mert 2 helyre is irtam
A lefújtat nem ajánlom, mert a posta esetleg össze vissza dobálja és lekarcolja a p20-at, de a gyári az jó mert azon egy vastag elhúzható réteg védi a lakkozott részt.
Mekkora kell? Egy vagy 2 oldalas?
szia 1oldalas kell csak kiprobalashoz ....es talan eleg lenne valami maradek is csak h ki tudjam probalni h mukodik e ! .....de szerintem be lehet csomagolni a lefujtat is pl. szalvetakba ugy h ne seruljon meg .....................koszi
Sziasztok az aromás higító nem marja le a nyákon lévő zöldes lakkott ha az ónt akarom róla lemosni? vagy inkább használjak danaturált szeszt?
Ha a forrasztásgátló maszkra gondolsz, ami a gyári panelokon van, azt gyakorlatilag semmi nem szedi le, a kapirgáláson kívül. Áztattam már nitróban annyi ideig, hogy majdnem mállott a panel, de akkor sem volt semmi baja, itt-ott felhólyagosodott (de csak a sávokon, egy-két nap után).
Nem vernek meg, max kapsz egy ilyent:
Amúgy láthatjuk a szerkezetedet a Ki, mit építettben?
Vegyszer nem nagyon fogja. Ilyen problémám nekem is volt csak a feliratokat akartam leszedni amely hasonló jellegű mint a lakk. Én finomabb csiszolópapírral szedtem le.
Acélgyapottal is lehet, abban az a jó hogy ha finoman csinálja az ember akkor csak a vékonyabb vezetősávokon lévő lakkot szedi le, az összefüggő felületeket nem bántja. De erősebb nyomásra az is lejön. Gyurix: dEnaturált-nak írják [: és az ónt nem tudod leszedni vele.
amúgy nekem ezt ilyennel foglalkozó ember mondta, hogy le lehet mosni és a szerkezetem pedig csak egy KIT erősítő meg megcsináltam a Forrasztóállomás II kijelző nyákját ennyi.De majd lehet felteszem őket.ha nagyon fontos. én a lakbenzinnel mostam egy pc hangszóró nyákot és lejött róla az ón de a lakk nem.
Meg nem rakom oda mert most meg csak 3drb 68mW ledbol van de csak egy 4*8 as nyakot szeretnek most csinalni es majd mindig rakok hozza Ledeket ahogy a szukseg lessz ra !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |