Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
a trafó nem 14V-os lessz hanem 12V-os csak így adták a kapcsolási rajzot.amúgy én nem tudom miért lehet, hogy a műszerem szar de 9V-s trafóbol egyenírányítva nekem 16,5 jön ki pedig 9x1,4=12V ez mitől van lehet tényleg szar a műszer de ha hálózati áramot mérek vele akkor meg pont 230-at mutat.
amúgy én nem tudom miért lehet, hogy a műszerem szar de 9V-s trafóbol egyenírányítva nekem 16,5 jön ki pedig 9x1,4=12V ez mitől van lehet tényleg szar a műszer de ha hálózati áramot mérek vele akkor meg pont 230-at mutat ez mért lehet?
Elképzelhető hogy csak az egyen feszültség mérésénél van valami gond mert 9~ kb 12-14V egyen lesz.
Valószínű hogy valamelyik ellenállás megnyúlt, de milyen műszer ez eggyáltalán?
egy sima alap műszer semmi nagyot nem tud ez Bővebben: Link
Sajnos így láthatattlanba nem sokat tudok segíteni mert át kellene mérni az ellenállásokat de ahoz meg nem árt tudni a színkód táblázatot sem.Szerintem előbb vegyél egy 12V-os stab IC-t és adjál a bemenetrére 18-35V és ha jó a műszer akkor a kimenetén már biztos hogy 12V-ot kell hogy mérjen, ha nem akkor biztos hogy rossz.
Hello.
Köszi a segitséget. Megvan a hiba oka. Egy meghajtó tranyó zárlatos lett és egy 10Ohmos ellenállást cseréltem mert ami benne volt nemtudtam mérni rajta értéket, de hálisten a két oldal egyforma. Mostmár müködik szépen. Köszi még1szer.
lapose!
Tegnap összeraktam a Denon-t, most már úgy néz ki hogy stabilan működik de nem akarom elkiabálni, köszi a türelmet meg a sok okos tanácsot...
De ha pont van kéznél, asszem a sárga a 12V a piros meg az 5V...
12V-nál 12,28V-ot mutat akkor valószínű jó a műszer?
Ja valószínű de akkor miért mért olyan sokat a tápodnál...
Gondoltam rá én is de szerintem még elmegy így is.
Hali!
Egy 100W-os autós erősítőt mennyi ideig bírja hajtani egy ILYEN akkumulátor?
Elég rövid ideig. 1,2Ah csak!...
Sőt még attól is függ milyen hangerőre gondoltál.
Szia!Most már úgy néz ki hogy jó, de még egy utolsó kérdés merült fel bennem, az hogy szerinted befolyásolja-e a sztereo hangképet a beletett komlementer pár közti elég nagy a béta eltérés (64,101) vagy ez csak a torzítást befolyásolja?
szia!
A torzításon keresztül befolyásolja! De nem hiszem, hogy meg tudtad mérni korrektül a tranzisztorokat! Ilyen nagyteljesítményű tranzisztorokat nem lehet a multiméter tranzisztor vizsgálójával rendesen párbaválogatni! Nagy áramnál kellene a bétát mérni!
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni mint "kezdő" erősítő építő. Megépítettem a kapcsolások között található erősítőt, és azt csinálja, hogy halkan szépen szól, bár nagyon melegedtek a végtranyók. Ha növelem a hangerőt, elkezd torzitani, a doboknál fel felhangosodik, szinte kidobja a hangszórómembránt a helyéből.. Aztán egyszercsak zárlatos lett a végtranyó és pukk.. Van valami ötletetek mi lehet a baj? Lehet hogy hülye a kérdés, de ez életem első erősítője, és feltett szándékom, hogy ha törik ha szakad épitek egyet.
Igen én csak a digi-vel mértem puszta kíváncsiságból és kicsit bosszantott a jelentős eltérés, de mással amúgyse tudnám kimérni meg nem is találtam olyan üzletet ahol eleve párba válogatottat lehet kapni.Az meg nem érné meg hogy megvegyek egy X-db számú készletet és abból válogassak meg nem is tudnám mivel kimérni nagyáramnál.Még a SINI-nél volt Onkyo-tól beszállítva 2db Y végződésű de asszem nem érdemes megvennem mert bár eredeti de arra sincs garancia hogy közelebb álnak bétában egymáshoz.
Szia!Szerintem keress vissza a topikban mert mintha már valaki nem rég kérdezett volna erről a végfokról...
Ha nem vagy rest, készíthetsz valami egyszerű állítható áramgenerátort, és ezzel beállíthatsz sokféle bázisáramot. Utána csak megméred az általa létrehozott kollektoráramot, és osztasz.
Ha tudod küld el a nyáktervet , hátha abban van a hiba.
Hali!
A probléma ott van, hogy a nyákterven a T7 és T8 között asszem 470 vagy 560 ohm van, a kapcsolási rajzon viszont ez csak 56ohm 2W! Ez a helyes érték. Feltételezem, hogy a hozzá közölt nyáktervet készítetted el, és pontosan precízen ültetted be az alkatrészeket.
Mellékelem a nyáktervet. Az nekem is feltűnt hogy a T7 és T8 között a kapcsolási rajzon, és a beültetési rajzon más más értékek vannak. 56 ohm-mal (5W) is próbáltam, de úgy búgott.. 470 ohmmal szólt, de ki is pukkant.
Nem nagyon értem mi az összefüggés. Még kezdő vagyok, és nem értem a miérteket Szépen utánnajártam mindennek, csináltam nyákot lézernyomtatós, vasalós technikával. Tök jó lett. (itt ajánlom figyelmébe mindenkinek a vinnyetta hordozópapirját) Épített már valaki közületek olyan erősítőt ami szépen szól, és érdemes megépíteni? karácsonyra szeretnék építeni egyet. Volt egy Sansui R-50 reciverem aminek nagyon szép hangja volt de szétment, alkatrész meg kapcs rajz nincs hozzá. Úgy döntöttem építek egyet, és nem szeretném feladni.
Szia!
Idézet: „Még kezdő vagyok, és nem értem a miérteket” Ez esetben a TDA7294-et ajánlom neked! Itt a HE-n, van topikja is, kapcsolásirajzot, panelrajzot, beültetésirajzot is találsz hozzá! Ha nem akarsz a panel maratásával kínlódni, kittben is meg tudod venni! |
Bejelentkezés
Hirdetés |